sista inlägget för idag!

 
Säger god natt till er! Imorgon vet jag inte hur min dag ser ut, men måste plugga So för gjorde aldrig det idag. Orkade aldrig idag, så måste ta och göra det imorgon! Annars har jag inga speciella planer. 
Nu ska jag sätta igång Friends och kolla ett par avsnitt, sen blir det natti, natti för min del.
 

Köpas in

Jag blir galen snart! Jag har sagt till mig själv i snart 3 veckor "denna vecka SKA jag åka till Hööks" Det blir aldrig av :( Och imorgon har jag tvättstugan, för mamma skulle på något möte igen. På fredag kommer jag ockå till pappa, så då antar jga att jag får fråga pappa o vi kan åka dit i helgen. Måste också fråga för glömmer alltid det. Jag behöver faktiskt köpa lite nya saker, det jag kommer på som jag behöver nytt eller behöver ha överhuvudtaget är det ↓ Fast jag hittade inte koftan i rätt färg någonstans... För vill ha koftan i vitt eller svart, kanske blått. Så ska fråga pappa om vi kan åka dit i helgen iallafall!
 
 

Bloggar jag läser...

Såklart läser jag också folk bloggar. Tänkte nämna några av dom jag läser, samt berätta varför jag läser dom! 
 
Kissies - Det var Julia som pratade om Kissie i början av 7:an väldigt mycket. Så tänkte att jag kan kolla in på hennes blogg och se vad hon skriver om osv... Jag gillade inte henne så mycket ibörjan p.g.a att man hade hört så mycket skit om henne. Men när jag väl hade följt hennes blogg i 1-2 månader så gillade jag henne mer och mer för varje dag som gick. Jag läser hennes blogg fortfarande idag , för tycker om att läsa den ;)
 
Gulligastegabriella - Det är en av mina kompisars bloggar. Hon går i min parallell klass, hon heter Gabriella. Hon skriver om sin vardag osv. Tycker det är roligt om se vad sina kompisar gör om dagen!
 
Ponnysmurfarnas - Julia tipsade mig om denna blogg. Hon gick i samma dans grupp som Tova gjorde för länge sedan. Hon sa att dom skriver mycket om hästar osv. Så var tvungen att titta in. Jag tycker den är jätte bra att  läsa, för lär mig också lite saker på deras blogg.
 
Hugo Rosas - Det var Frida som alltid gick in på hans blogg. Jag var väldigt ofta hemma hos henne så läste också den när hon läste den. Så det slutade med att jag läste också den när jag kom hem. Tycker också han är väldigt snygg :) Och han ska bli pappa nu, så är roligt att få läsa vad han tänker och tycker om det osv. Juste höll nästan på att glömma och säga att han gjorde också sjukt roligt video klipp förut. Älskade att titta på dom också!
 
 

Fötterna i stigbyglarna?

När jag rider, och sitter i sadlen har man alltid fötterna i stigbyglarna. Men efter ridpasset, i sluter så skrittar vi alltid några varv på spåret. Då får man om man vill, ta ut fötterna ut stigbyglarna. Jag tycker verkligen det är obahagligt att sitta i sadeln och inte ha fötterna i stigbyglarna. Men när man rider barbacka då sitter man direkt på hästens rygg, det tycker jag är mysigt och inte ett dugg obahagligt. Fast man sitter då på ett annat sätt. 
Ibland lägger vi stigbyglara i kors framför sadeln. Det tycke jag inte är lika obahagligt. Jag har faktiskt ingen aning om varför jag tycker så? Tycker bara det känns bättre att ha fötterna i stigbyglarna.
 
Tycker du det är skönt att sitta i sadeln utan att ha fötterna i stigbyglarna?
 
 

Önskekategori!

 
Jag vill bara påminna er om att ni faktiskt fortfarande kan ÖNSKA en kategori som vi ska ha här på bloggen! Det kan vara vilken kategori som helst, men det ska helst vara hästrelaterad! Varje kategori som ni önskar tas med på bloggen. 
 
Så är det någon kategori som ni gärna vill ha med på bloggen och som vi ska skriva blogginlägg i så är det bara att kommentera!
 

Dagens läsarfråga!

˜ Har du något favorit djur förutom häst? (om den är ditt favorit djur såklart!) ˜
 

Onsdag morgon

 
Godmorgon allihopa! Idag ser min dag nästan likadan ut som det gjorde igår. Vilket är att vara hemma och slappa, och att gå ut med Angel. Funderar om jag ska ta en lång promenad med henne så hon får bli av med lite energi. Fast tänkte också plugga lite smått på våran uppgift i So som vi har fått. Tänkte göra det igår också men har ingen lust nu när man har lov... Nu ska jag börja göra min frukost så vi hörs om ett tag!
 

Min "roliga" dag

 
Hej! Förlåt för uppdateringen idag. Men har helt och hållet glömt bloggen idag :( Jag har installerat ett gammalt spel som jag har letat efter i 2 år, och hittade det idag. Så har spelat det hela dagen idag, därför har inte uppdateringen varit på topp idag. 
 
Min dag har inte sett så speciell ut. Jag har bara varit hemma och suttit vid datorn. Eller vid 13.00 gick jag ut med Angel. Och precis när jag gick utanför dörren så började det spöregna... så typsikt. När Angel skulle gå utanför dörren ville knappt hon gå ut. Var tvungen att locka ut henne från taket som är utanför porten. För hon måste få göra sina behov fast hon inte gillar regn ;) Så blev en snabb promenad med henne. Så annars har jag bara varit hemme och suttit vid datorn. 
 
 

Slarvigt slarvfel!

Hej allihopa! Jag skrev igår ett inlägg som publicerades idag om att jag saknade Komet och Nektar. Jag fick nyss en kommentar av Julia om att bilden som jag hade lagt upp på "Nektar" råkade vara på Dumle! 
 
Av någon konstig anledning så hade jag namngett bilden på Dumle till Nektar och igår så var jag så stressad när jag skrev inlägget att jag helt enkelt inte märkte bildfelet!
Slarvigt av mig, men nu är det ändrat till en bild på Nektar - och inte Dumle! :)
 
Tack för att du påpekade mitt fel Julia!
 

Läsarfrågan!

˜  Hur ser din dröm häst ut? ˜
 
 

Gårdagens ridpass

 
Igår somsagt så fick jag Fiffilina att rida :D
Från början fick jag egentligen Yason, men det var en tjej som ville byta med mig. Eftersom hon hade Fiffi blev jag överlycklig, så vi bytte!
 
Ridlektionen började med att vi skrittade på lång tygel på spåret. Efter några minuter så tog vi tygeln och kom fram i trav. Vi travade i några minuter och kollade så att dom lyssnade på oss, vilket bebisen (Fiffilina) gjorde.
 
Sedan fick vi lägga in några galoppfattningar när vi ville. Som vanligt vill Fiffi ha väldig lång tygel i galopp... Hon drar då ner hela huvudet så att man inte kan hålla i.
Det går att styra henne såklart, men när man kommer ner i trav måste man ta in tygeln igen, och det måste gå väldigt fort så att hon inte går hur som helst. Sedan bytte vi varv och gjorde samma sak.
 
Sen kom vi ner i skritt & då förklarade Måna (ridläraren) vad vi skulle göra. Vi skulle göra skänkelvikningar från A till B.
I skritt gick det jättedåligt, för först gjorde jag fel för tryckte inte tillräckligt hårt med skänkeln och allt blev bara helt knas... Men när vi väl kom fram i trav så gick det plötsligt mycket bättre! :)
Den första gången tog hon bara några steg men desto fler gåger vi gjorde de desto bättre gick det! Jag tyckte att det var jätteroligt, för har aldrig vetat hur man gör det.
 
Min kusin visade mig lite snabbt hur man gjorde skänkelvikningar i Dalarna men jag förstod inte... Men nu förstår  jag. Sedan bytte vi varv och gjorde samma sak fast från A till E. Där var hon lite bättre i skritt, men gick helt klart MYCKET bättre i trav! Sen gick vi ut på spåret och skrittade av hästarna med lång tygel. Efter det så ställde vi upp.
 
Efter lektionen tog jag in henne i boxen. Stod och mös med henne i 20 minuter och bara borstade och borstade på henne! Det var hur länge sedan som helst jag fick Fiffi så mös med henne så länge jag bara kunde!
Sen kom jag på att mamma stod och väntade så jag slängde på henne täcket (först och fel håll, haha!) sen pussade jag på henne och plockade lite gräs. Slutligen så gick jag tillbaka till bilen.
 
Jag tyckte det var ett jätteroligt ridpass! Det gick inte så bra i skritten med skänkelvikningarna, men i trav gick det somsagt mycket bättre! I galoppen var hon väldigt stark men hon löd mina kommandon.
 

Saknade hästar... ♥

         
 
Saknar er, Komet och Nektar... ♥ Jag hoppas att ni har det BÄST i hästhimlen!
 
      
 
       
 
 

Påväg hem!

Hej! Sitter i bilen påväg hem nu från ridningen. Fick min bebis Fifflina idag :D det gick jätte bra tyckte jag! Ni får höra mer om ridpasset när jag kommer hem.
 

Dagens läsarfråga

˜ Tycker du om att fotografera? ˜ Själv älskar jag det :)
 
 

Mot pappa!

 
 
Om några minuter ska jag gå till pappa. Sedan ska jag byta om och sen kommer mamma och hämtar mig, då vi åker till ridningen. Håller tummarna som vanligt för att jag får Glitz! Jag ska försöka åka till stallet nu när vi har lov... Men får se, för måste plugga lite -.-" För vi har fått en stor So uppgift, så bättre att börja plugga lite nu istället för att man skjuter upp det in till det sista ;) Men ska somsagt försöka åka till stallet! 
 
Hörs efter ridningen, vilket är ikväll! Kraaam ♥
 

Idag och igår!

 
Hej! Just nu sitter jag och Julia i soffan och väntar tills vattenet ska börja koka för vi gör nudlar. Igår var en toppen kväll men tjejerna. Vi dansade, pratade, flamsade osv. Gabriella och Frida gick hem runt halv 12 medans Julia sov här, och vi somnade runt 2. Idag har jag och Julia gått ut med Angel... det är nästan den ända "roliga" vi har gjort. Vid 3 ska jag gå hem till papa för att hämta mina ridkläder och Julia gå hem till sig fö hon måste packa till ikväll, då hon åker upp rill Norrland. Hon kommer vara där hela höstlovet.. :( 
 

Nu, Mys kväll med tjejorna ♥

 

Min sits...

 
Jag är faktikt väldigt nöjd med min sits. Jag har alltid varit nöjd med min sits, fast destor längre jag går på ridskolan desto bättre bir den.
 
Det finns faktiskt två saker som jag inte gillar med min sits det är när vi travar så ska man hålle fötterna ganska nära hästen, men det gör inte jag. Och den andra saken är att när vi tex. kommer ner i skritt från att ha travat/galopperat så sträcker inte jag mig lite mycket i ryggen. Jag börjar "säcka ihop" 
 
Jag vet fakiskt orsaken varför jag inte håller mina fötter nära intill hästen när man travar. Uppe i Dalarna så finns det en häst som jag alltid rider på när jag är där, vid namn Johanna. Hon är en gammal travare, så hon älskar att trava. Iallafall, när man rider på henne så kan man inte ha fötterna nära hennes kropp, iallafall inte så nära som man "ska" ha. Man sitter såklart inte med fötterna rätt ut, men inte så nära heller. För om man har dom väldigt nära henne så går det snabbare och snabbare. Vilket betyder att man kan inte sitta med fötterna så nära hennes mage. Så när jag kommer till ridskolan då kan man faktiskt ha fötterna nära hästens mage utan att han/hon reagerar på samma sätt. För på ridskolan måste man trycka till men skänklarna, då förstår hästen han man ska gasa. Men jag försöker träna på det när jag rider. Kommer på mig säkert 2-3 gånger varje ridlektion att mina fötter inte är nära hästen kropp. Min ridlärare har aldrig sagt något om det, men det var faktiskt en i min ridgrupp som påpekade det. När hon väl sa det så kom jag på att jag sitter faktiskt med fötterna inte så nära intill hästen. Så jag tränar på det.

Jag har dock ingen aning om varför jag inte sträcker lika mycket på mig i rygen när vi kommer ner i skritt. Det är min mamma som har sagt det till mig. Hon kollar dock inte varje gång men när hon väl gör det så har hon sagt det ett par gånger. Fast hon sa inte det den senaste gången vilket var för två veckor sedan. Jag har blivit mycket bättre på det, känner jag själv. Men ibland så känner jag av att jag inte sträcker på mig i ryggen, och det måste jag göra enligt mig själv. Det är bra träna, träna, träna för mig med det. För det är inte så fint när man rider och man sitter som en softpotatis ;)  
 

Söndags förmiddag

 
Hej! Jag har precis klivit upp ur sängen, så är lite trött nu men orkade inte sova mer ;) Och för att min mamma gick runt i hela lägenheten och letade efter kläder i garderober så det lät hela tiden när hon öppnade och stängde dörren...! Men nu är jag uppe iallafall.
 
Mina planer idag är att städa upp i mitt rum. Sen ska jag, Gabriella och Frida mötas nere vid affären och handla godis och mat. När vi har handlat klart går vi hem till mig och fixar maten och så. Runt 5-6 kommer Julia hem till mig och sen ska vi ha tjej kväll hos mig! Fast det är bara Julia som skulle sova över hos mig för att annars behövde hon gå hem runt halv 9. Så då blir det bättre om hon sover hära. Men vi ha ska tjej kväll hos mig och bara mysa osv :D 

Älskar dig min bästa vän... ♥

 
Nette är min absolut bästa vän. Jag har såklart flera bra och bästa vänner, men Nette är en av mina absolut bästa vänner! 
 
Det senaste året sedan i sjuan & i åttan så har vi bara blivit bättre och bättre bästisar. Det som har fått oss att bli så bra bästa vänner är nog vårat gemensamma intresse - hästar och ridning! Sedan vi startade den här bloggen, sedan vi började rida på samma ridskola, sedan vi började åka till stallet och allt sånt så har vi fått en jättebra vänskap!
 
Jag och Nette är så lika men ändå så olika! Vi är jättelika i vissa saker och tycker och tänker totalt olika i andra saker. Men jag tror att det är bra att man inte tycker exakt lika om allt.
 
Vi har också våra bråk, som alla har, det kan jag lova er. Men om man aldrig någonsin skulle bråka som bästa vänner så tror jag nog inte att man är några äkta bästa vänner, eller vad tror ni? Huvudsaken är iallafall att vi alltid blir vänner igen. Det är det viktigaste!  
 
Jag och Nette har känt varandra i över NIO år! Snart tio år. Gud vad tiden går snabbt. Jag har känt Nette sedan jag var fem-sex och sen vi började förskolan. Vi har dock inte varit såhär "tajta" som vi är idag i tio år. Vi började umgås mer och mer med varandra i trean och i mellanstadiet. Resultatet blev... bästa kompisar! Vi har lovat varandra att vi ska vara bästa vänner livet ut & det ska vi försöka att hålla!
 
 
Det bästa med Nette är nog att... hon är världens bästa vän helt enkelt! Hihi. Hon är dessutom snäll, rolig, har bra humor, omtänksam och allt som en bästa vän har och ska vara! Hon är en superbra vän & det kan nog alla som känner henne hålla med om! Juste... Jag glömde att hon dessutom är en otrolig glädespridare, det är något som jag kan försäkra er om!
På inte tal om hur otroligt bra hon är på att rida, man blir ju avundsjuk! Hon rider som en ängel... ni ska se!
 
Det jag ville komma fram var iallafall att jag älskar dig Nette, min fina bästa vän. Jag hoppas verkligen att vi kommer att kunna vara bästa vänner livet ut. Att vi alltid kommer känna varandra och att vi aldrig kommer att tappa vårat delade intresse - hästar.
Hästar är en del som håller oss så tajta & såklart vår vänskap! Jag vill aldrig någonsin tappa kontakten med dig, aldrig, aldrig, aldrig. 
Även fast att vi bråkar så måste vi alltid komma ihåg att alla vänner gör det, iallafall bästa vänner. Det gör oss i vart fall till äkta vänner! Om vi bråkar så tycker jag att du ska titta på det här inlägget och komma ihåg att du alltid kommer att vara min bästa vän, vad som än händer! ♥
 
Jag älskar dig världens bästa vän, glöm aldrig det. Ni bloggläsare ska veta att hon är en fantastisk person som är helt underbar!
 
♥ I  L O V E  Y O U  ♥
 

Mys kväll!

 
Hellu! Uppdateringen nu på kvälen har inte varit den bästa, men har haft andra planerför mig. Jag har precis gjort klart min fruktsallad så sitter och mummsar i mig den nu!
 
Annars har min dag varit väldigt bra. Fick sova ut imorse, var så skönt, haha! Sen har jag duschat, plattat håret, pratat med min kusin och varit med Julia och Frida. Berättar inte i detalj för är inte så roligt att läsa om tror jag nog ;) Ska fortsätta äta min fruktsallad nu för sen ska jag proppa i mig godis tror jag nog. Hoppas eran kväll är skön, för min är perfekt! Kram på er ♥
 

Hur skulle mitt liv se ut utan hästar?

Jag undrar vad som skulle hänt om jag aldrig fick för mig att börja rida igen när jag var 11 år? Jag undrar verkligen hur mitt liv skulle se ut. Jag och Julia skulle inte ha denna blogg, jag skulle inte vara i stallet. Jag undrar om jag fortfarande skulle gå på konståkning då? Jag önskar att jag gick gick på det nu, men båda sporterna är väligt dyra & det är det ända problemet. 
 
Gud vad många saker som inte skulle ha hänt tex. så jag skulle inte följa med upp till Josefines land, jag skulle antagligen inte var i Dalarna varje lov, jag skulle inte gått ner till hästarna varje rast i 7:an, jag skulle inte lärt känna dom som går i min ridgrupp nu på ridningen & jag skulle inte haft denna blogg med Julia.
Jag och Julia skulle antagligen inte varit lika "tajta" vänner.
 
Det finns säkert massor av flera andra saker som skulle varit annorlunda.
 
Jag kan inte tänka mig ett liv utan HÄSTAR ♥
Älskar hästar, älskar att vara i stallet, älskar att rykta dom, älskar att rida & jag älskar hela dom!
 
 

Dagens läsarfråga!

~ Vad är det läskigaste som ni ryttare har varit med om under er tid som ni har hållt med hästar? ~
 
Bilden är lånad ifrån denna fina hästblogg!
 

Liten då var det perfekt!

Jag kommer ihåg när jag var liten och hela tiden sa "jag önskar att jag var stor". Nu säger jag istället att "jag önskar att jag var 4-5 år igen".
För när man var liten så hade man inga problem och man mådde hela tiden bra!
Nu är det annorlunda, saker jag gjort som jag ångrar, saker jag är stolt övet.
 
Men jag vill inte bli äldre... Jag vill bara spola tillbaka tiden för 1 enda dag, snälla?
Vill se vad jag skule gjort annorlunda. Då skulle mitt liv vara annorlunda, men det skulle jag vilja testa.
 
Jag som 1½-åring ♥
 
 

Det är tur att du är så söt!

 
Det är tur att du är så söt din busponniiie! ♥
 

Första dagen på höstlovet!

 
Det är såååå skönt att det är höstlov nu! Efter att ha gått i skolan i ungefär 2 månader så äntligen får jag ha lov! 
Var så skönt att vakna tidigt och veta att man bara kunde somna om, och jag vet att jag kommer få göra det i 1 vecka. Ska bli så himmla skönt. Men kommer ändå bli ett väldigt tråkigt lov för åker inte upp till älskade Dalarna :( Vill att det ska bli Jul lov nu direkt istället, för då hoppas jag verkligen att jag kan komma upp annars blir jag galen!
 
Idag ska jag vara med Julia och Frida. Vet faktiskt inte vad vi ska göra, men det får vi se! Hörs senare idag!
 

Insperation, idéer och fantasi.

 
Insperation, idéer och fantasi var något som jag hade otroligt mycket av förut, när det gäller blogginlägg. Alla olika idéer har helt enkelt tagit slut i mitt huvud. Åtminståne alla bra idéer. Det känns som att jag numera skriver ett inlägg lite mer för att bara skriva det och inte för att jag "har någon superrolig sak att skriva om". Ibland blir det så att jag slänger in ett inlägg som är totalt ointressant bara för att slänga in det och för att det inte sa se helt tomt ut här på bloggen, från min sida då. 
 
Anledningen till att inläggen blir lite halvdana är nog egentligen för att tiden inte räcker till och för att det blir så stressigt att komma med nya idéer hela tiden. MEN har man en blogg som man vill satsa på så tar det mycket tid, det gör det. Och det är nog något som jag tror att alla bloggare kan hålla med om. 
 
Jag skulle gärna ägna mycket mer tid till bloggen än vad jag gör just nu, för jag gillar verkligen att blogga! Det är såklart därför jag gör det. Men bloggningen känns nästan som ett "måste" eftersom att vi inte vill tappa er läsare, osv. 
 
Vi har ju även tagit ett par små bloggpauser här på bloggen & det är skönt i några dagar, men efter ett litet tag så känner man att man ångrar att man tog en bloggpause. För blogga är ju vad jag vill göra! Det är ju därför som vi har denna blogg för att jag, såsom Nette, älskar att blogga! När man sedan börjar blogga igen så har man mer insperation, ett litet tag. Sedan så faller man tillbaka i "vad ska jag blogga om tänket". 
 
Eftersom att skolan upptar en sådan tid för både mig och Nette så blir det svårt att hinna med bloggandet eftersom att skolan blir förstprioterat.
Men så fort vi slutar att blogga under ett tag så tappar vi ju läsare och måste sedan kämpa oss upp med bloggläsarna igen. Och nej - vi bloggar inte bara för att ha bloggläsare. Vi tycker såklart att det är en rolig grej, men jag menar: en blogg utan bloggläsare? Det skulle ju faktiskt inte gå. NI ger oss motivation, det gör ni verkligen. Men såfort vi inte bloggar så tappar vi läsarna igen.
 
Anledningen till att inläggen inte blir så varierande är för att insperationen, idéerna och fantasin ligger på 0 just nu. Under höstlovet så är tanken att ta en liten bloggpause och vila upp huvudet från skola, blogg, m.m. Och nej hörrni, denna bloggpause kommer inte att vara i veckor, detta handlar om EN vecka... :)
När jag kommer tillbaka från höstlovet så har jag säkert massor av nya idéer igen! 
 
Det som jag ville komma till var att anledningen till att mina blogginlägg inte alls är särskillt varierande är för att jag egentligen har haft väldigt fullt upp men ändå kännt att jag velat blogga, därför att jag inte har velat tappa våra  fina läsare! Jag hoppas att ni förstår mig och förbered er på en nystart efter höstlovet! :)
 

Med och tävlar!

Är med och tävlar på Isisbrudarna.blogg.se, om du också vill var med klicka HÄR Man ska lägga upp de finaste höstbilden som man har tagit själv. Så jag väljer denna då ↓
 

Visste ni att...?

Visste ni att jag också har instagram? ;) Jag har själv inte iPhone, men jag har ett instagram-konto iallafall som jag brukar lägga upp bilder på. Jag lägger upp lite alla möjliga bilder, men för det mesta hästbilder! Hehe. 

Det skulle vara jätteroligt om ni ville följa mig, jag heter Juliaaaah men fyra A. Om ni kommenterar på någon av mina bilder att ni är en bloggläsare och följer vår blogg så följer jag självklart tillbaka hihi! :) Så följ mig på instagram vettja! 

 

Ridpass på V... Busponny!

Hejsan, bloggläsare! Idag så var det somsagt ridning för min del och jag red på ingen mindre än... Vince! Det är svårt att förstå egentligen exakt HUR mycket styrka som finns i en sådan liten ponny altså! 
Nu så ska jag iallafall berätta om ridpasset!
 
När jag först fick reda på att jag skulle rida Vince så hade jag inte några förväntningar direkt. Sist jag red honom (som var för några veckor sedan) så var det första gången och då gick det bra förutom att han var väldigt het i traven. 
 
Ridpasset började med att skritta fram på lång tygel och då var han verkligen som en drömponny... Jätteskön skritt hade han kan jag lova. Han var också jätteduktig när jag ökade och minskade skritten. 
 
Och sedan traven. Till en början så var han jätteduktig, när vi travade på spåret. När det kom till att trava på volten så exploderade han verkligen. Han blev otroligt het och jag hade svårt att få stopp på honom ett tag. Jag fick kontroll över honom men gud vilken energi! Dessutom så höll han på att slänga och kasta med huvudet, upp och ner. Det var väldigt irriterande & så är han ju så himla stark, så traven var en liten utmaning.
 
Under lektionen så gjorde vi inget speciellt idag som att hoppa eller så utan vi gjorde det "vanliga". 
Jag blev hyffsat nöjd med den här lektionen eftersom att han var vädligt stark och lite motsträvig, så jag fick jobba mycket. Det behövdes dock... ;) Det är tur att han är så söt iallafall! Vincenprinsen. ♥
 
 
 

Myst framför datorn hela kvällen...

God kväll! Jag sitter just nu i soffan och äter glass. Jag har nyss ätit en morot också, men är så grymt sugen på godis så jag måste bara äta någonting.
Det fick bli glass, men är gott det med! :)
 
 
 
Efter skolan gick jag och Julia hem till henne och bytte om och åt mellis, sedan åkte vi till stallet.
 
Jag ville komma dit lite tidigare så att jag kunde vara med och sadla, men jag kom för sent...
När vi väl var i stallet mös jag med Glitz lite, sedan gick vi in i klubbrummet och väntade tills Julias upprop började.
Julia fick Vince så vi gick in i stallet och Julia tränsade honom, osv.
Julia får berätta mer om sitt ridpass själv :)
 
Jag gick upp och satte mig på läktaren och kollade lite i början.
Det blev så fruktansvärt kallt att sitta där på läktaren så jag gick in i stallet och ryktade Yason lite, för Glitz var "upptagen" med en annan tjej. :(
 
Det var såklart mysigt att mysa med Yason också + att han värmde mig lite! Sedan gick jag upp igen på läktaren och väntade tills hennes lektion slutade & sedan åkte vi hem.
 
När jag kom hem till mamma så pratade vi lite och så. Sedan gjorde jag middag och satte mig framför datorn. Nu har jag kollat på nya avsnittet av Vampire Diares och Jersey Shore (mina favoritprogram ♥) & sitter nu och bloggar lite!
 
Hur har eran kväll sätt ut?
 

@stallet med Julia

 
 
Hej på er! Just nu sitter jag och Julia i klubbrummet och väntar till deras upprop ska vara. Jag har hunnit och pussa på Glitz ett tag. Som vanligt går Fiffi lektionen innan så har inte fått myst med henne något... Julia hoppas på att få Sevel, men vi får se vem hon fick ;) ville bara slänga in ett inlägg nu, hörs efter ridnigen! 
 
 

The Typical hästen

Ni känner säkert till den sidan på FB. Det roliga är dom lägger upp massor av bilder som alltid händer för mig men tänker inte på att det faktiskt händer väligt många andra också! Älskar alla bilder dom lägger upp, The Typcial Hästen ♥ Bjuder på lite bilder från deras sidor nu!
 
 
 
 
 
 
Gilla gärna sidan, The Typical hästen ↓
 
 
Gillar gärna sidan, The Typical hästen ↑
 

Ponny, Häst?

 
Man säger att det finns hästar och ponnysar. Förstår igentligen inte riktigt varför? För ponnysar är också hästar, dom är djuret häst. Tex man kan säga såhär: Red du på en häst eller ponny? Jag förstår inte varför man säger det. Man kan väll säga, red du på en liten häst eller stor häst? Vet att jag är lite fånig, men båda är ju hästar fast olika typer av storlek. :D Det var faktiskt min mamma som ifragesatte mig det, för sa att jag hade ridit på Van Halen (han är häst) medans nästa gång fick jag Yason (ponny) Då så mamma att båda är hästar, varför säger du då ponny? Men det hade jag inte täkt på innan hon nämde det. 
 
Så frågar er nu, vet ni varför man säger Häst och Ponny?

Stallet igår

 
Igår efter skolan skulle jag och Julia åka till stallet, men Julia blev sju så åkte själv. Men var roligt att bara få vara där och inte rida. Nu till det jag tänker berätta... ↓
 
När jag kom fram till stallet gick jag in i stallet och hälsade på Glitz. Försökte också ta foto på honom men han ville inte stå stilla så lät han vara. För tror han visste att om några minuter skulle alla hästar fodras, så han trodde hela tden att jag hade något gott i handen ;) Sedan skulle jag gå in i klubbrummet men då såg jag en av mina kompisar som går i min paralell klass, hon heter Mika. Hon har precis börjat och rida på ponnysar, innan har hon ridit privat lektioner och bara ridit på hästar. Så vi hälsade på varandra och pratade lite. Hon hade fått Yason och hon visste inte vem det va så förklarde för henne vem det var (vi satt på lektaren då) När vi hade suttit och pratat i 5 minuter började jag frysa så sa att jag kommer tillbaka om en stund för behöver röra på mig lite. 
 
När jag går in i stallet igen frågar jag fritidsläraren (Jenny) om jag kan hjälpa till med något i stallet, det kunde jag. Jag fick smörja några martingals. När jag hade smörjt 1 kom jag på att jag skulle gå till Mika igen. Så gick till ridhuset, då dom redan hade gått in och fått sina hästar. Jag går till Mika och hjälper henne med stigbyglarna och håller i Yason när hon hoppar upp. När hon är klar går jag tillbaka in i stallet och fortsätter smörja. Efter några martingals kommer Jenny in i igen och hjälper mig samtidigt som vi pratar lite. Sen gick jag in till en häst som heter Game Boy och ryktade honom, han var nämligen duchad och hans päls hade precis torkat. Då är pälsen lite "ihop klumpad" så jag borstade ut den. Sen gick jag in i ridhuset och kolla dom sista 5-7 minuterna på när Mika och hennes grupp rider.
 
När dom slutade földe jag med Mika in i stallet och skulle precis gå in i spiltad och hjälpa henne med att tränsa av och allt det. Nej, då kommer det en annan tjej och kommer inte och hjälper henne? Tror att Yason var henne favorit ponny, för hon gullade lite extra med honom när hon tog av tränset. Men blev liteförvånad för stog kanske 1 cm ifrån spiltan och vände mig precis för att gå in, då kommer hon förbi mig och går in. Jag hjälpte Mika med att ta av benskydden och martingalen. Jag skulle hjälpa henne att sätta på täcket på honom, men mamma messade mig och sa att hon var utanför så var tyvärr tvungen att gå... Men hon frågade bara om hjälp av personalen.
 

Dagens läsarfråga

˜ Ska du rida något nu på höstlovet? ˜
 
 

Fredag

 
Goood morgon! Det tog runt 25 minuter för mig att gå upp ur sängen, är sjukt trött. Önskar jag bara kunde få somna om! Imrogon kan jag faktiskt göra det :) Idag efter skolan ska jag förlja med till Julias ridning, och sedan kommer jag till mamma. Måste fortsätta sminka mig nu för är lite efter "schemat", uppdaterar när jag kommer hem eller på Julias ridning.
 

Höstlovet börjar imorgon!

 
God kväll på er! Förlåt för att varken jag eller Julia har uppdatera någonting idag, men hann aldrig att sätlla fram några inlägg igår, eller jo 1. Förlåt oss men jag hade fullt upp igårkväll. Imorgon ska ni bli uppdaterade under dagen! Jag sitter nämligen just nu och ställer fram inlägg till er under dagen, för tycker själv det är tråkigt att läsa någons blogg om hon/han aldrig uppdaterar. Men vi försöker så gott vi kan ;)
 
Imorgon är det fredag, sista dagen innan höstlovet! Ska bli så skönt att bara få sova ut i en vecka! Skulle såklart mycket gärna vara i Dalarna en att sitta hemma... Men finns tyvärr inget att göra åt saken. Efter skolan går jag och Julia hem till henne och äter mellis sedan åker vi till hennes ridning! Ska bli roligt att åka dit imorgon igen :) Hopps jag kan få pussa lite på både Glitz och Fiffi imorgon ♥
 

Första snön...!

 
 
Första snön har kommit för ungefär en timme sedan, men kunde inte blogga då så blir nu istället!
Nu den 25/10-12 har den första snön kommit iår (bortse från Januare och Februari!). Blev jätte lycklig när snön kom. Jag gick ut och hoppade och hjulade,haha! Men älskar årets första snö. Fast sen i Februari sitter jag och ber för att den ska försvinna ;) Men nu är det bara Oktober så får vara glad sålänge det varar.
 
Tycker ni om snön eller gillar ni inte snön?
 
 

Ändrade planer...

 
Blev ändrade planer nu för höstlovet. Jag pratade nämligen med moster igår och jag kunde tyvärr inte komma upp för det är lite stressat där upp osv... Så jag får vara där extra länge på jullovet istället! Är jätte besviken, för vad ska jag gör nu under hela lovet? SItta hemma vid datorn och har tråkigt, nej tack! Ville ju mysa med alla djur där uppe... :( 
 
Mitt höstlov kommer antagligen var det sämsta på länge tror jag... Vet att jag låter jätte negativ, men ni vet inte hur ledsen/arg/besviken jag är. Men ska försöka tänka lite possetivt nu. Då kommer jag bli ännu glader när jag får träffa dom vid julen ;) 
 
Saknar er alla i häliga Daaaalarna! ♥
 

Nu säger jag GOD NATT!!

 
Jag skulle gå och lägga mig senast halv tolv, sa jag till mig själv i morse. Men det är Masterchef USA ikväll, så kunde inte missa det. Men nu tänker jag gå och sova, för mina ögon går serisöt i kors... ;) Imorgon har jag No prov, har pluggat väldigt mycket så känner mig rätt säker. Men det gör jag till varje prov som vi har haft i 8:an men får ändå bara ett E eller D. Så förväntar mig inget högt betyg jag kommer få, men satsar på ett B iallafall :) 
Jag har tyvärr inte hunnit ställa fram många inlägg till imorgon. Har bara ställt fram 1 inlägg... :( Jag har inte hunnit. Hoppas ni förstår! Love yoooou! 
 

Onsdagskväll!

Halloj! Jag hoppas att ni har haft en superbra dag och kväll! Jag har mått lite sådär efter som att jag varit hemma och haft feber. Jag kommer att vara hemma imorgon oxå, men planerna är att gå till skolan på fredag! Sista dagen innan höstlovet... Har även ridning på fredag och då är det tänkt att Nette ska följa med! Hoppas bara att jag är frisk...

Nu så ska jag sova och ta en huvudvärkstablett. Vi hörs imorgon!
Älskar er bloggläsare! Kram Julia.


FN-dagen idag!

Idag är det FN-dagen! Jag visste inte om det, utan jag fick reda på det igår när våran skola hade aulasamling.
 
FN gör massor av saker, men en av dom sakerna jag vet är att dom hjälper till med är människor som är i krig. Dom ger dom som är fattiga mat i dom fattiga länderna, osv. Tycker mycket om FN-dagen, fast jag firar inte FN dagen på något speciellt sätt.
 
 
Det ni kanske inte visste är att jag och Frida har gjort den dagen till våran dag. Frida och Nette dagen! Vi kom på den ideén i 5:an har jag för mig. Älskar dig Klingan ♥
 

Vad vill ni bloggläsare läsa mer om?

Är det något särskillt som ni bloggläsare vill läsa mer om i våran blogg? Isåfall så skulle vi bli jätteglada om ni skulle vilja komma med lite idéer, det är trots allt för er som vi bloggar för!
 
Kom ihåg att inga idéer är för dumma! ;)
 
 

Haha, Dixie gapa?

Det kanske inte är den bästa kvalitén på bilden, men man ser iallafall någolunda.
Jag försökte att ta foto på mig och Dixie och precis när jag har kameran "under" hennes mule lyfter hon överläppen (som ni ser ↓).
 
Haha, hon är för gullig lilla Dixie! ♥
 
 

Hemma och sjuk...

 
Hej våra fina bloggläsare. Idag så är jag hemma från skolan och är sjuk. Gick hem igår från skolan, som Nette skrev igår, eftersom att jag mådde dåligt och kände mig sjuk. När jag kom hem så hade jag över 39 graders feber vilket inte var så roligt. 
 
Idag känner jag mig iallafall bättre men jag är fortfarande sjuk. Jag har inte bloggat därför att mitt internet har hållt på och strulat men nu så ska jag skriva blogginlägg till er! :) 
 
Ni kan vänta er mycket bloggning från min sida imorgon också, då jag förmodligen kommer att vara hemma också. :)
 
Vi hörs lite senare hörrni! Kom gärna med lite bloggidéer, om det är något speciellt som ni vill läsa om. :
 

My horse

 
Jag har ett roligt tips till er som har iphone! Jag vet inte om spelet finns till andra mobiler, men eftersom jag har Iphone så vet jag bara att det finns till Iphone.
 
Det finns roligt hästspel som heter My Horse. Man har en egen häst som man sköter om och man mockar, tävlar, tränar, fotar, fodrar och ryktar m.m.
Man också "levla" och man får olika uppdrag man kan göra. Själv är jag i level 10.
 
Så om ni vill ha något hästspel till mobilen så rekommenderar jag detta spel!
 
Appen ser ut såhär ↓
 
 
Appen ser ut såhär 
 
 

Dagens läsarfråga

˜ Tycker ni att det är mysigt att rida i regn? ˜
 
 

Fina eller inte...?

 
Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker dom är fina eller fula...? Tycker dom ser så ljusa ut, och jag är inte så förtjust i färgen grå.
Hmm... nej, nu tycker jag att dom är fina. Så jag ger dom hiss! :D
 
Jag tycker att dom ser väldigt sköna ut så om jag skulle behöva nya ridbyxor eller hade mer pengar skulle jag ha köpt dom. Eller åka iallafall och testa dom... :) Jag hittade dom på Hööks sida för 649 kr. Dem finns i sex andra färger, om ni är intresserade!
 
För enligt mig kan man aldrig ha för mycket kläder. Varken det gäller ridkläder eller kläder man har i skolan/på fritiden.
 

Onsdag idag!

 
Idag är det, som ni vet, onsdag. Bläää, jag gillar inte onsdagar...
Det är nästan bara tråkiga lektioner i skolan idag, den enda roliga lektionen är idrott.
 
Men iallafall, efter skolan ska jag gå hem och plugga till no-provet och lite mer, men jag kan redan allt, ska bara repetera lite bara.
Sedan måste jag ränsa på mitt skrivbord för vi ska göra om hela mitt rum är hos pappa. Så vi ska slänga ALLT i mitt rum. Iallafall alla möbler ska bort, så efter puggandet ska jag ränsa bort lite grejer.
Sedan så måste jag också sticka. Haha, jag fick som uppgift från syslöjden att jag ska sticka klart min halsduk när vi kommer tillbaka efter höstlovet. Jag vet fortfarande inte om jag ska åka till Dalarna (hoppas det!) men ifall att jag ska åka upp till Dalarna så kommer jag inte precis sitta och sticka. Så därför passar jag på att göra det nu. :)
 
 Så förvänta er inte en så bra uppdatering från mig efter skolan då jag har lite fullt upp! 

Tar och säger godnatt!

 
Juste nu sitter jag och mummsar i mig lite godis och kollar på Svenska Hollywood Fruar. Kan inte sluta skratta åt Gunilla, hon är så  konstig, HAHA! :D Men tänkte passa på att säga godnatt nu, för när det slutar tänkte jag ställa fram inlägg tills imorgon under dagen sedan tänkte jag gå och sova för har så himmla ont i mitt huvud. Hoppas det går över till imorgon vilket jag tror. 
 
Imorgon är Julia hemma från skolan för hon är sjuk :( Hon kommer säker uppdatera er under dagen, men jag kommer som sagt ställa fram inlägg till er underdagen, medans jag är i skolan.
 
 

Helgen på Josefines land

Hej på er! Jag har glömt att berätta hur helgen såg ut på Jossans land. Hoppas ni orkar läsa allt, men det får ni välja själv såklart! Men såhär såg min helg ut ↓
 
 
Fredag: Efter skolan gick jag och Josefine hem till henne och åt mellis. Runt halv 5 kom hennes pappa hem, då vi nästan direkt gick ut till bilen och åkte upp mot hennes land. När vi väl kom upp packade vi upp våra grejer i deras lilla gäststuga som vi sov i. Sedan gick vi in i huset och kollade på tv nästan hela kvällen.
 
Lördag: vi vaknade runt halv 11 och gick upp och åt frukost. Runt halv två åkte vi till stallet. När vi kom dit så mockade jag och Josan fixade Dixies och Plexus fode som dom skulle få på kvällen. När vi var klara gick vi upp på höskullen och lekte lite där. När vi hade flamsat klart kastade vi ner 3 balar och spred ut det i boxarna. Sen gick vi ut i hagen och hämtade Plexus och Dixie. När vi kom in i stallet la vi på ett täcka så dom skulle torka lite mer, för det droppade vatten från båda två. Medans dom hade täcke så tog jag lite foton på dom :) Man kan aldrig få för många blogg bilder! Efter 35-40 minuter tog vi av dom täckena och började rykta dom, sedan sadlade vi dom och tränsade. När vi hoppade upp så började vi med att skritt mot skogen. När dom hade värmt upp genom att gått i skogen och fått lyfta lite på hovarna osv, red vi in i en större skog fast det är som en bilväg när inne så det är plan mark. Då tog vi några trav steg. Sen kom vi ut på en grus väg då vi galopperade ett bra tag. Hon var väldigt duktig fast hon blev väldigt stark när vi vände om och kom i galopp. Fick tillslut ner henne i trav. Vi gick samma väg tillbaka, då var hon jätte duktig! 
När vi kom tillbaka till stallet och hade sadlat och tränsat av dom ställde vi in dom i boxarna för klockan var runt 6 då. Sedan åkte vi hem och bara slappade.
 
Söndag: Vi blev väckta 11, då vi gick upp och kollade på tv och åt lunch. Vi åkte till stallet vid 1. När vi kom dit gick vi direkt ut till hagen. Hästarna stod precis vid grinden men när dom såg oss travade dom längst bort i hagen och hagen är väldigt stor så jag och Jossan fick en liten promenad hagen... :S När vi väl hade kommit tillbaka in i stallet så borstade jag henne. Hon var helt lerig, älskar att borsta när dom är helt leriga! När hon var färdig ryktad tränsade jag henne, men jag fick rida barbacka denna gång. Var super mysigt. Denna gång tog vi en liten annorluna väg, för Jossan fick ta en promenad med mig för hon red inte Plexus. Jag red på en grus väg, då jag galopperade en bit och travade. Gick jätte bra, och hon var inte alls stark då, som hon var i lördags!
Sen kom vi tillbaka till stallet och tränsade av henne, innan vi släppte ut henne tog vi lite foton med henne vid ett par träd. Jossan tog en jätte fin bild på mig och Dixie, älskar den bilden på oss! Sedan släppte vi ut henne ihagen. Sen kom hennes pappa då vi åkte tillbaka och packade ihop våra grejer, sedan åkte vi hem!
 
 

Frågestunden

 
Om ni kommer ihåg så hade vi en frågestund förra veckan. (Inlägget hittar ni  HÄR ←) Men just nu har både jag och Julia lite fullt upp med allt pluggande. Jag vet faktiskt inte när vi kommer kunna svara på frågorna, men lovar att vi ska göra det! Men Julia är också sjuk nu... så har faktiskt ingen aning om hur vi ska göra. Men det får vi se... Bara så ni inte tror att vi har glömt bort den, för det har vi såklart inte gjort!
 

Lååång skoldag..

 
Hej på er! Guuud den här skoldagen har kännt hur lång som helst... Uuuusch! Idag på Engelskan frågade jag också om jag fick göra om Engeslak provet, för fick F på provet... :( Jag skulle ta med det imorgon så skulle hon kolla på det, för hon trodde att hon hade gjort några slarv fel. Hoppas på det, hihi! Hon hade inte heller skrivit upp mig att jag inte var godkänd på provet, för lärarna gör oftast det så vet inte var det var? Men skulle iallafall göra omprov om jag ville, vilket jag såklart vill!
 
Idag precis innan sista lektionen gick Julia hem för hon frös och hon satt och skakade i aulan, när vi hade aulasamlingen. När hon kom hem messade hon mig och skrev att hon hade 39 graders feber... :O Så du får krya på dig lilla Julia!
 
Kanske inte bästa inlägget till er, men ville bara uppdatera lite. Men nu måste jag fortsätta plugga till No provet, och det känns faktiskt väldigt bra. Hörs lite senare, lööööööv you!
 

Schema för denna vecka

 
 
 
så ser min vecka ut. Jag måste plugga,plugga,plugga till No provet som vi har på Torsdag. Sedan blir det stallet torsdag och fredag!  I helgen vet jag inte om jag kan åka upp till Dalarna, håller tummarna! Tänkte ringa och höra imorgon eller på Torsdag!
 

Tisdagens läsarfråga!

˜ Hur ofta är du i stallet när du inte rider? ˜
 
 

Ridpasset på Glitziiiii ♥


Ignorera gärna mitt ansikte...!
 
Började med att jag och Josefine kom till stallet runt 16.40 då vi gick in i stallet och hälsade på olika hästar. Efter några minuter började jag frysa så mycket så vi gick in i klubbis och pratade om lite saker... ;) Ni kommer få reda på vad det är senare! Det är en väldigt roligt tycker jag...! 
 
När väl vi blev uppropade sa dom att jag fick Beauty Boy men en tjej i min grupp hade Glitz och både hon och jag ville byta med varandra så vi bytte, så jag fick Glitz :D 
 
När vi väl kom in i ridhuset och hade hoppat upp började vi som vanligt med att skritta på lång tygel. När vi hade skrittat ett par varv tog vi tygeln och kom direkt fram i trav. Vi jobbade med att hästarna skulle nästan komma ner i skritt (trav väääldigt långsamt) I det vänstra varvet som vi började med gick det först inte så bra för Glitz tror han inte fattade vad jag ville från början. Men efter några gånger så fattade han och då gick det mycket bättre. Hästarna skulle ta ca 6-7 steg i långsam trav sedan skulle vi driva på dom några steg och sedan ta tillbaka dom osv... Det är ganska jobbigt för hästarna att trava långsamt.
 
När vi hade jobbat med dom ett tag så fick vi ta ett par galopp steg, sedan skulle vi ta tillbaka dom och trava några steg långsamt osv. Vi bytte tillslut varv och gjorde samma sak. Det gick bättre i det varvet för då fattade Glitz direkt vad jag ville. Men kom ner i skritt ibland, men man lär sig genom att misslyckas ibland. Tillsut hittar man tekniken hur man ska göra!
 
Tyckte lektion var väldigt rolig, för vi får göra massvis med nya saker som jag inte har gjort förut vilket jag gillar :D Tyckte han lyssnade ganska bra, men lite seg att komma fram i trav fick alltid nästan slå till han med spöt 2-3 gånger innan han kom i trav. Annars är jag väldigt nöjd med ridpasset!
 
 

Godmorgon bäjbs!

 
Hihi, godmorgon på er bästa bloggläsare! Ännu än otroligt varierande morgonrubrik för min del, håller ni inte med? ;) 
Idag så börjar jag klockan tio över nio, skönt med lite sovmorgon! Jag har tyvärr inte hunnit ställa in några inlägg till er idag, jag hann verkligen inte igår... Däremot så ska det verkligen bloggas ikväll, så håll uuut! 
Idag så har jag Spanska-prov i skolan dessutom. Önska mig lycka till...? ;) 
 
Men ni får ha en toppen dag hörrni, så hörs vi lite senare! 
 

Måndags kväll

 
God kväll sötnosar! Jag har nyss plattat klart mitt hår och lyckades bara bränna mig 1 gång idag! Är faktiskt stolt, brukar nämligen bränna mig minst 3-4 gånger... :( Men nu är "plågandet" slut. 
 
Idag har jag varit i stallet och ridit. Tyckte det gick ganska bra och jag fick Glitz :D Men berättar om ridasset imorgon. För orkar tyvärr inte skriva om det just nu för är heeelt slut. Tänkte hoppa i sängen strax. Så tar och säger God natt nu till er ♥
 

Diss till denna ridhjälm från Charles Owen

Jag var igår inne och kikade på lite ridhjälmar för skojsskull, kikadae på olika modeller och märken m.m. Jag hittade denna ridhjälm från Charles Owen som jag faktsikt måste ge en stor diss till! Jag tycker vanligtvis att Charles Owen har väldigt snygga ridhjälmar, men denna måste jag verkligen ge en stor diss till! Priset gör det ju inte bättre då det ligger på 2250 kronor... Diss från min sida i vart fall!
 
Vad tycker ni om den? Hiss/diss? :) 

GR8 Ridhjälm från Charles Owen
 

Saker som måste införskaffas...

Jag funderar på att åka till Hööks någon dag här snart, för jag måste verkligen köpa in lite nya hästsaker! Kanske lite onödigt med tanke på att jag fyller om om bara några veckor, men detta är verkligen saker som behövs införskaffas lite mer "akut", haha!
 
Saker som behövs köpas in är:
 
Vanligt allroundspö:
 
 
 
 
Ny mössa (har tänkt att köpa mössan från JH Collection):
 
 
Nytt hästgodis:
 
 
 
Ny ryktsten:
 

Hiss till dessa armband!

Åh, gud vad jag älskar dessa armband från horsemeup! Är dem inte snygga!? Jätte söta med bättet på också. De finns i flera olika färger som vit, blå, osv. Priset är dock lite för högt för min budget, men snygga är dem iallafall! Stooor hiss till dessa snygga armband från min sida!
   
~ Skulle ni kunna lägga pengar på dessa armband? ~                                                                                          
 

Blandat inlägg!

Josefine och Jag ♥
 
Hej på er! Idag är det måndag igen, vilket betyder en ny härlig vecka! Och jag rider idag också, hihi! 
Idag ska Josefine följa med till min ridnig, och vi ska fråga personalen om hon kan börja rida i någon grupp där! Jag har äntligen tjatat så mycket att hon har frågat sina föreldrar och allt det. Så håller tummarna att hon kan så småning om börja på min ridskola! :D
 
Jag hoppas på att jag kan få Glitz idag, tycker verkligen han är så himmla rolig att rida! Men berättar vad vi gjorde på lektionen ikväll!
 

Dagens läsarfråga!

~ Om du skulle få en önskning som skulle gå i uppfyllelse för en dag, vad skulle då det vara? ~
 
 

Veckans planer!

 
Halloj på er, bloggläsare! Idag så är det somsagt måndag, en ny dag på veckan! Jag tänkte ta och berätta lite om mina planer inför veckan och skriver därför ett litet "schema" om vad som kommer att hända under veckan för min del! :)
 
 
Måndag: Idag så ska jag gå direkt hem efter skolan och plugga som jag vet inte vad då jag har Spanskaprov imorgon och NO-prov på torsdag!
 
Tisdag: Imorgon (Tisdag) så ska jag eventuellt åka till stallet, men det beror lite på hur långt jag har kommit i pluggandet inför mitt NO-prov på Torsdag. Så förmodligen stallet på tisdag!
 
Onsdag: Inget speciellt inplanerat på onsdag förutom att plugga till NO-provet på torsdag...
 
Torsdag: På torsdag så ska jag rida igen i en grupp som en kompis har börjat rida i! Wihooo, det ska bli jätteroligt!
 
Fredag: Ridning igen! Fast då i min egna grupp... Vi får också höstlov på fredagen!
 
Lördag: Inget inplanerat, kanske stallet?
 
Söndag: Inget inplanerat!
 

 
Så ser alltså min vecka ut! Mycket plugg och prov, men jag får väll trösta mig med att det snart är höstlov... ;) Jag ska försöka åka till stallet så mycket som möjligt i veckan eftersom att jag inte kommer att kunna vara i stallet under hela höstlovet!
 

Visste ni att..?

För inte så länge sedan så köpte jag nytt hästgodis på Hööks med smak av mint. Jag tänkte att jag ville testa att köpa hästgodis med den smaken för skojs skull! När jag förra veckan öppnade påsen och skulle ta ut hästgodiset så stank det verkligen mint! Det luktade sååå himla starkt så att jag nästan fick huvudverk! Usch. Jag hoppas iallafall att hästarna gillade godiset!
 
Jag kan lova er att hela min jacka luktade otroligt mycket mint efter att ha haft hästgodisarna i jackfickan. 
Om jag kommer att köpa dem igen? - Nja... Tveksamt faktiskt! Ska nog satsa på äpple nästa gång!
 
Diss till dessa hästgodisar!... ↑
 

Godmorgon fina ni!

 
Godmorgon, fina bloggläsare! Tack för en underbar statestik trots att uppdateringen inte har varit på topp under helgen! Idag så har jag iallafall ställt fram sex stycken blogginlägg som kommer att publiceras, så utan inlägg blir ni  iallafall inte... ;) Det är allt ifrån åsiktsinlägg till... ja, ni får se! :D Men nu så ska jag och Frida äta lite frukost som jag har sovit över hos från igår tills idag. Vi hörs lite senare och så får ni ha en toppendag! ♥ 
 

Usch på uppdateringen!

 
Hej, fina bloggläsare! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt igen för den dåliga uppdateringen! Jag sa ju att jag skulle ställa fram lite inlägg tills idag men jag hann helt enkelt inte med det igår. Det ska jag däremot ta och göra nu och det lovar jag denna gång! ;) 
 
Just nu så sitter jag iallafall hemma hos en kompis vid namn Frida och ska även sova här tills imorgon! Det började med att vi var med varandra och så kom vi på att vi skulle sova över här hos henne. Så vi ska alltså sova hos henne tills imorgon! Mysigtmysigt! Hon är just nu i duschen så därför passar jag på en gång på med att blogga lite! ;)
 
Nu så ska jag ställa fram lite inlägg inför imorgon, så vi hörs lite senare! ♥ 
 

Uppdatering från Josefines land

 
Hejsan, eller god morgon säger jag för vi vaknade nyss. Men vi pratade och pratade och pratade igårkväll, så det slutade med att vi somnade runt 03.15! Men det var mysigt och bara prata!
 
Idag ska vi mot stallet idag igen, och idag ska vi bara rida på Dixie i paddocken. :) Vi hade också tänkt att ta lite foton på varandra. Men uppdaterar mer när jag kommer hem ikväll! För nu ska vi äta lite lunch och sen åker vi mot stallet!
 
 
 

Bilder har helt glömt borts...

Jag satt nyss och kikade igenom lite bilder i datorn och jag hittade en hel del bilder som jag helt har glömt bort... Jag tänkte att jag skulle vissa dem bilder som jag är mest nöjd med, men observera att alla bilder är oredigerade!
 

 
 
 
 
 
 
 

Lördagsmys framför en film!

 
Just nu så ska jag och familjen ha lite lördagsmys framför en film med popcorn, godis & lite annat gott! Veckans höjdpunkt... Nästan... ;) 
 
Jag kan även berätta att jag har ställt fram lite inlägg tills imorgon & sedan så kommer ju även Nette hem från Jossans land imorgon så därför kommer hon också kunna blogga imorgon! :) Så kika in på bloggen imorgon & så säger jag nog godnatt nu från min del!
 
Ha en jättebra kväll så hörs vi imorgon! :)
 
 

Gårdagens ridpass på...

Gårdagens ridpass reds återigen på Fiffilina! Jag red ju förra fredagen på Fiffi också men den här gången så fick jag faktiskt Riviera från början. Jag tänkte att det skulle vara roligt att rida Riviera eftersom att det var så länge sedan men när en tjej i min ridgrupp kom fram och frågade om vi skulle byta så valde jag att rida Fiffi iallafall! 
 
Men nu till själva ridpasset!
 
Vi började med att skritta fram på lång tygel. Fiffilina går ju väldigt långsamt och sakta så jag fick jobba med att aktivera henne även fast vi skrittade på lång tygel. Fiffi lyssnade bra på mig tycker jag, men jag fick ändå gena med henne väldigt ofta genom ridhuset.
 
I traven så var hon aktivare redan från början tycker jag än vad hon brukar att vara. Ute på spåret så gick det toppen men när vi travade på volterna så gick det lite trögare, så då fick jag aktivera & driva på lite mer. 
Hon var trög att få fram i gallopp men jag lyckades iallafall med att få henne i gallopp. När hon förstod att vi skulle galloppera då kan jag lova er att det gick undan & då var det minsann inga som helst problem att trava för hennes del... ;)  
 
Det var gårdagens ridpass det! Det fanns inte så himla mycket att berätta tyvärr om gårdagens ridpass men vi gjorde inte direkt något "speciellt". Jag blev iallafall jättenöjd med gårdagens ridpass som reds på sötnosen Fiffi! 
 

Ridpasset reds på denna sötnos... ↑

 
 

Lördagkväll

 
Förlåt hörrni för en sådan dålig uppdatering från mig idag! Jag ber verkligen om ursäkt men jag har haft fullt upp med att plugga inför nästa veckas kommande prov. Dessutom så har jag en liten sak på gång som har hållt på att fixa inför idag och det är något som jag stor kan bli riktigt bra! ;) Men mer om det får ni veta senare om det blir något av! 
Jag ber iallafall om ursäkt från den dåliga uppdateringen från min sida. 
 
Nu så ska jag sätta mig och börja skriva om gårdagens ridpass som reds på... en favorit i repris kan man väll säga! :) Håll utkik efter inlägget som snart kommer att komma upp på bloggen!


Dagens läsarfråga!

˜ Vad tycker ni är finas på hästar, lång eller kort man? ˜
 
 

Instagram!

 
 
Ni har väll inte missat att jag har instagram? Om ni har det så heter jag nettseeen. Lägger upp bilder på allt möjligt b.l.a hästar,mig själv, natur bilder och annat. Man kan annars säga att jag lägger upp bilder från min vardag! 
 

Modeller med Dixie?

 
Jossan kom på en toppen ideé igår kväll när vi skypade med varandra faktiskt! Vi ska leka modeller medans vi sitter på Dixie :) Tror det kommer bli hur fina bilder som helst, är sjuuukt taggad. Men vi har inte bestämt om vi ska göra det idag eller om vi ska göra det imorgon... Vi bestämmer nog snart när vi ska byta om till ridkläder för vi ska vara lite "extra fina" 
 

God morgon!

 
God morgon allihopa! Just nu ligger jag i sängen brevid Josefine och passar på att blogga lite. Hon sover nämligen och har inte så mycket att göra så då blir det bloggning :) 
 
Idag så är våra planer att åka till stallet runt 1 skulle jag gissa. Sedan ska vi vara där tills vi blir hungriga. När vi är i stallet ska vi rida såklart! Ska bli jätte mysigt, fast det är inte så bra väder här på landet... Det är nämligen regningt här uppe... Fast det är mysigt att rida i regn, bara att man har regnkläder så är det mysigt tycker jag!
Jag ska såklart ta bilder när jag är här, men bilderna får ni imorgon istället!
 

Våran ridskola...

...Mitt stall där jag och Nette rider.. Jag måste bara säga att jag verkligen älskar vårat stall och våran ridskola! Jag älskar sammanhållningen, hästarna, själva stallet, ridlärnara, ponnysarna, omgivningen, osv. Vårat stall har, precis som flera andra stall, mindre bra saker och brister. Men jag måste verkligen ge våran ridskola en stor hiss!
 
Ett exempel var förra fredagen då jag red. Jag älskar verkligen den hjälp man får, alla omtänksamma människor, hästarna & allt sånt! Jag skulle kunna bo på vår ridskola, om man säger så... ;)
 
Själv så har jag tänkt att så fort jag får tid över så ska jag spendera all min tid i stallet. Jag trivs verkligen med att vara i stallet och att vara på vår ridskola. Det känns verkligen lite som ett andra hem för mig!
 
Jag älskar vår ridskola till 110 procent! ♥
 

Att rida utan hjälm

 
Det är väldigt många som tar upp ämnet om att rida med eller utan hjälm, osv. Det är många som lägger upp bilder på sig när dem inte rider med hjälm & folk som kommenterar att det är fel, folk som skriver att dem tycker att det är helt fel av folk som inte rider med hjälm, och så.
 
Jag tänkte skriva lite om min åsikt i att rida med/utan hjälm! Och kom ihåg att det här är min åsikt och vad JAG tycker! Själv skulle jag inte välja att under några omständigheter välja att rida utan hjälm. Jag vill inte riskera mitt huvud för att tillexempel få fina bilder, för att det är varmt eller något sånt.
 
Men samtidigt så dömmer jag inte dem som väljer att inte rida med hjälm. Jag tycker att det är ens eget val och upp till en själv om man väljer att rida utan eller med hjälm. Jag skulle aldrig rida utan hjälm, men somsagt... Det är upp till en själv helt & hållet!
 
 

Mössa från JH Collection önskas!

Mössan finns i marin och vit...
 
Nu när hösten är här och det snart börjar bli dags för vinter så har ju vinterjackan plockats fram. Det ända som saknas är en riktigt varm mössa! Jag har min "I Love Horses"-mössa som köptes på Hööks förra året, men den är inte så varm. Däremot så har jag hittat en jättesnygg mössa från Hööks med deras JH Collection-märke på. Otroligt snygg är den & den kan bli min för endast 129 kronor... Perfekt att ha i stallet bland hästarna!
 
Jag funderar på att kanske klicka hem den eller åka till Hööks och köpa den! Men oandra sidan så har jag ju födelsedag snart, bara fem veckor kvar! Så antingen klickar jag hem den eller så önskar jag mig den. Vi får se hur jag gör... :)
 
Jättefin mössa iallafall!
 

@ Josefine

Labello, Plexus och Josefine!
 
Heeej! Sitter just nu hemma hos Josefine och vi gör ingeting, haha! :) Jo men hon håller på med hennes mobil och jag passar på att blogga från min! Det ska bli sjukt roligt att få komma upp igen, det är så himla roligt på hennes land! Kommer ta massviss med bilder för det är så fint där uppe. Man kan ta nere vid vatten och i stallet. Det är så fint tycker jag på deras landsälle.
 
Men jag tänkte vara lite social nu, för vi kommer antagligen sitta såhär i bilen påväg upp, haha! Så nu tänkte jag vara social, hörs på söndag babes!
 

Ridning idag!

 
Idag är det ridning för min del, wihooo säger jag bara! Det ska bli jätteroligt verkligen och jag har inga speciella förväntningar för idag. Jag vill jättegärna ha Sevelpoiken, Nikkie, Lady Jane, BB eller Fiffilina! Jag lovar att skriva om mitt ridpass när jag kommer hem, eller imorgon!
 
Håll tummarna för mig och för att mitt ridpass ska gå bra så är ni supergulliga! ;)
 

Smeknamn jag ger Fiffilina och Glitz ♥

Fiffilina:
♥ Gullis
♥Tjokis
♥Sötnos
♥Sötiiiis
♥Bebiiis
 
Glitz: 
♥Teddy björnen
♥Gullis
♥Glitziii
♥Plutten
 
 

Ett mål litet mål som jag har uppnått inom min ridning!

 
 
Jag skrev ju förut för inte så länge sedan att jag hade ett litet mål som jag strävade efter att uppnå. Eller det var inte ett så "litet" mål för mig, men det beror på vad man jämför med.
 
Jag hade iallafall som ett litet mål att jag skulle försöka bli lite mer avslappnad och mjuk i mina knän. Av någon anledning så var jag väldigt spänd i knäna och benen förut, vilket två ridlärare påpekat hos mig. Jag har kännt på den sista tiden att jag verkligen varit jätteavslappnad i benen och knänen, vilket har känts jättebra.
 
Det är helt ärligt något som jag inte har tänkt på, utan det har kommit helt naturligt!
Det var väl bara något tillfälligt, haha!
 
Det känns iallafall jättebra nu eftersom att det ändå var ett litet mål som jag hade! :)
 

Dagens läsarfråga!

~  Föredrar du att rida ponny framför häst eller tvärtom? ~
 
 
 

Gissa vad?

 
Vet ni vad? :) Min mamma har nyss bokat biljetter till... Stockholm Horse Show! Gud så roligt det ska bli att gå och kolla på Stockholm Horse Show, som jag aldrig har varit på! Det är nämligen så att vi kommer att gå den första December (en lördag) & då är det min födelesedag! Så det blir som en liten födelsedagspresent!
 
Förhoppningsvis så är kameran fixad då så att jag kommer att kunna fotografera showen.
Wihooo, säger jag bara! - Det ska bli sååå roligt! :D
 
~ Kommer någon av er läsare att gå på Stockholm Horse Show den första December? ~
 

Här ska det stå en fin morgonrubrik!

 
Godmorgon på er! Ni får ursäkta min fantasilösa rubrik, men något annat än mina "god morgon-rubriker". Hihi! :)
 
Idag så är det iallafall fredag och sista dagen innan helgen! Idag så är det ju även ridning för min del, det ska bli jätteroligt. :) Jag börjar i vart fall klockan åtta idag, så om ungefär en halvtimme! Idag så börjar vi dessutom med matte, inte mitt ämne direkt, men det är bara att kämpa på!
 
Jag slutar klockan tjugo i två och då går jag direkt hem och äter lite mellanmål, tar på mig ridkläder, osv. Jag kommer därför inte att hinna uppdatera när jag kommer hem, men jag (och Nette) har ställt fram massor av inlägg till er idag... Och då menar jag massor! Så håll koll på bloggen efter inlägg från oss idag, så hörs vi senare... ;)
 

Freeedag ♥

 
God morgon våra älskade bloggläsare! Idag är det äääntligen fredag. Denna vecka tycker jag har gått väldigt fort...hmm... fast det är ju såklart bra! :D 
 
Idag efter skolan så ska jag sitta kvar i skolan och vänta på att Jossans klass slutar. Dom slutar en timme och tjugo minuter efter mig... så kanske att jag ska gå hem till pappa och göra någonting? 
 
När Jossan har slutat så ska vi gå hem till henne och vänta tills hennes föräldrar kommer. Sedan så åker vi mot hennes land antar jag. :)
 
˜ Har ni några planer inför helgen? ˜
 

Sweet Dreams ♥

 
Hej på er! Nu tar jag och säger god natt för min del med! Jag är faktiskt inte så trött, fast var för jag fick "sova ut" idag eftersom jag var hemma. Men jag börjar 08.00 imorgon så ska upp 06.30 vilket betyder att jag behöver igentligen gå och lägga mig ännu tidigare igentligen men är inte trött... :(
 
Som Julia skrev förut så har vi ställt fram runt 10 inlägg till er imorgon. Jag har också ställt fram några inlägg tills på Lördagen, men Julia får sköta uppdateringen mest i helgen. Nej, nu ska jag sluta skriva och hoppa i sängen! Vi hörs imorgon!
 

10 framinställda!

 
Hej på er! Jag hoppas att ni har/haft en toppenkväll! Jag känner mig fortfarande lite sjuk, men jag ska försöka gå till skolan imorgon. Jag ska även försöka gå på ridningen imorgon, men jag känner mig bättre så att det ska nog gå bra! Vi har iallafall tillsammans (jag och Nette) ställt fram tio stycken inlägg! Jag har ställt fram sju stycken inlägg och Nette har ställt fram tre, så håll utkik på bloggen imorgon!
 
Nu så ska jag ta en dusch och sedan gå och lägga mig! Jag börjar klockan åtta imorgon, så det blir tidigt i säng ikväll. Vi hörs imorgon & så får ni ha det jättebra tills vi hörs igen!
Vi älskar er bloggläsare! ♥
 

Funderar på att köpa chaps

 
Hejsan hoppsan! Jag har förut sagt att jag inte har chaps. Tycker det är onödigt för har klarat mig bra utan dom, osv...
Men har börjat fundera på att köpa ett par. För man "måste" ha det när man tävlar, och jag skulle vilja börja tävla. Så därför sitter och funderar på om jag kanske ska åka till Hööks någon gång nästa vecka och kolla på ett par. Enda problemt är att det är en ganska svårt för mig och hitta ett par som passar mig.
 Jag har väldigt smala ben och runt min vrist sitter inga byxor som jag har åtsittande för dom är så smala. Men man har ju chapsen runt ridskon så det kanske inte syns då.
 
Hoppas på det iallafall, men om ni har något tips på snygga chaps så komentera gärna då! :)
 

Glöm inte frågestunden hörrni!

Passa på att fråga frågor på frågestunden tills i helgen, sen så kommer svaren upp i ett gemensamt videoinlägg från oss! För varje person som frågar (med blogg) bli sedan länkade i ett inlägg och så skriver vi även lite om vad vi tycker om bloggen. Alltså blir du länkad som tack för frågorna! 
 
Så passa på att fråga frågor på vår frågestund genom att klicka HÄÄÄR! 
 
 

Fredag imorgon!

↑ Dixie ↑
 
Imorgon är det äntligen fredag! Vilket betyder att jag åker till Josefines land då, wiii :D Det ska bli superroligt, men jag kommer tyvärr inte kunna uppdatera någonting i helgen så jag tänkte ställa fram till er!
Julia får sköta uppdateringen i helgen så gott hon kan. Jag vet inte vad hon ska göra i helgen, men jag kommer inte kunna ha tillgång till internet iallafall... På min mobil kommer jag kunna uppdatera så kanske att jag slänger in ett inlägg från mobilen, men det får vi se. ;)
 
Tillbaka till Josefines land nu. Jossan har Dixie som sin foderhäst och hon frågade en annan tjej som har en häst som heter Labello, som står i samma stall som Dixie, om vi kunde få låna Labello någon dag i helgen.
För då tänkte vi att Jossan rider på Labello och jag Dixie! Men vi kunde tyvärr inte det för Labello hade varit lite halt under veckan så han ska få vila under helgen... :( 
 
Därför så ska Jossan kanske rida på en häst som heter Plexus istället. Han brukar hon rida på när jag är där, men han är så sjuuukt het när man är skrittar/travar/galoperar så hon vill helst inte rida honom, för hon vill ju också "hålla koll" på mig. Så därför får vi se hur vi gör i helgen men vi kommer säkert på något! :D
 

Gjort rent mina ridskor nu

Hellu! Igår så gjorde jag rent mina ridskor, för dom var ganska smutsiga så jag tänkte att då kan jag ta och göra rent dom. Fast dom kommer bli väligt smutsiga nu i helgen igen, menmen... ;)
 
Jag tog först en trasa med vatten och gnuggade på skorna. När skorna hade torkat tog jag någon flaksa som man sprutade på fett och smorde in det. Sedan var dom klara - voalá!
 
 
 
 

Dagens läsarfråga

˜ Hur gammal var du när du började få intresse för hästar? ˜
 
 

Målat naglarna


 
Hej på er! Nu har jag precis kommit ut ur duschen, och tänkte ta någonting att äta.
 
Igår kväll bestämde jag mig för att måla naglarna, och sådär blev resultatet ↑ Jag blev väldigt nöjd, bara att jag är så skakis när jag ska göra smala linjer så dom bli tjockare... Det är väldigt svårt tycker jag att måla så det blir precis rakt och allt det där. 
 
Jag hade bara 3 nagellack hos mamma, det är därför det bara är rött,svart och vitt. Har alla andra hos pappa... Så det blev inte så färgglatt som jag ville. Men är väldigt nöjd iallafall! :D
 
˜ Vad tycker ni, fina eller fula? ˜
 

This or That...

Ponny/Häst
Dressyr/Hoppning
Het häst/Slö häst 
Fota/Blogga
Ridskola/Ridläger
Agresiv häst i spilta/box/Agresiv häst att rida
Sommar/Vinter
 
Slö galopp/Snabb galopp
Rida utan utrustning/Rida med utrustning
Barbacka/Sadel
Tv/Dator
Egen häst /Sköthäst - Medryttarhäst
Kanin/Häst
Ridhus/Utepaddock 
Ridhjälm/Säkerhetsväst
Ridskor/Ridstövlar 
 Rida på morgonen/dagen/kvällen
Köpa en häst som kan allt/köpa en häst att utveckla själv
 

18/10 Torsdag

 
God morgon allihopa! Idag ska vi vandra i skolan, men jag ska inte vara med p.g.a en speciell sak jag inte vill ta upp här... Så ska vara hemma idag.
Jag har ställt fram inlägg till er under dagen, för ska plugga lite extra nu när jag är hemma... smart tjej här ;)
 
Ska fortsätta koll på tv nu, men vi hörs mera lite senare idag!
 
 
 

Godkväll på er!

Hej på er! Jag hoppas att allt är bra med er? Med mig så är det såder för att jag är sjukt trött och börjar bli sjuk.. Det har varit en väldigt lång dag i skolan idag, så därför har jag tyvärr inte hunnit med att blogga någonting sen igår, tur att vi iallafall är två som bloggar. Jag tycker att Nette har uppdaterat jättebra idag, håller ni inte med?! :)
 
Just nu så ligger jag i sängen och ska strax sova! Imorgon så har vi vandring i sksolan men jag ska stanna hemma för jag känner att jag börjar bli jätteförskyld, igen... Jag hoppas att jag kan rida på fredag iallafall!
 
Nu så ska jag gå och lägga mig men vi hörs imorgon! ♥
 
 

Fotograf?

Hellu! Tänkte lägga ut lite bilder på Angel som jag tog idag när jag gick ut med henne. Hon är lite svår att fota för hon vill alltid springa runt och leka, men fick några fina bilder tycker jag. Hon är som en liten modell hund, eller vad tycker ni? :)
 
 
 
 
 
 
 

Nyhet!

 
Jag har en nyhet som jag fick reda på förra veckan, men glömde och berätta det för er :O
 
Som ni säkert vet rider jag på måndagar och Julia rider på fredagar. Min ridlärare (Måna) berättade för oss att den tiden då jag rider ska bli en special grupp för dom sm vi satsa på dressyr. Jag vill satsa på hoppning så jag vill inte vara med i den. Iallafall, våran grupp kommer att splittras p.g.a att dom måste göra nya grupper för dom som vill vara med och dom som inte vill vara med. Men vi som inte ville vara med ska såklart inte ändra vilket nivå vi rider i, bara grppen och dag. Men ja kommer få börja rida på fredagar klockan fem. Vilket betyder den gruppen som är efter Julias ridgrupp :)
 
Jag vet dock inte när alla grupper var klara för dom måste fråga alla i dom andra grupperna som rider på dom andra dagarna. Kommer såklart medela er när jag vet osv! 
 
 

Idag och just nu

Vad glad Fiffilina ser ut, äskar dig iallafall! ♥
 
Hellu gullisar! Sitter nu invirad i en filt i soffan och kollar på tv. Idag så började dagen bra, men vid lunch fick jag väldigt ont i magen så gick hem. Men innan jag gick hem skulle jag bara gå ut med Angel (en hund) Så tog henne på en lite promenad, sedan gick jag hem. 
 
Det har precis släppt nu så har inte ont magen längre! Ska bara kolla klart på mitt pogram som är på tv sedan tänkte jag plugga lite. Ska försöka måla mina naglar idag också!
 

Bra saker med hösten

Jag är inte så förtjust i hösten igentligen, det är faktiskt den årstiden jag gillar minst. Men eftersom det är så kallt och börjar bli mörkt tidigare nu så ska skriva lite possitiva saker jag gillar om hösten. Så att det inte bara blir så tråkigt..
 
 Eftersom det är väldigt kallt ute nu, så tycker jag det är mysigt när man kommer in och sätter på sig mysiga tofflor som man har innomhus! 
 
 Man kan ta grymt snygga bilder utomhus. Man kan ta fina bilder tex när man rider, om man ställer sig vid ett träd med hästen och "poserar" eller något sånt! 
 
 Ha på sig mycket färger. Tillexempel kan man måla naglarna i massa olika färger, ha på sig färgglada kläder eller sminka sig lite extra mycket med någon ögonskugga.
 
 När man rider kan man ha någon rolig färg på schabraket så att det "lyser" lite om hästen

Dagens läsarfråga

˜ Brukar du rida med hjälptyglar? (Tex: martingal eller tiderman tyglar) ˜
 
 

Länkbyte med oss?

 
Är det någon av er som som skulle vilja ha ett länkbyte med oss? Vi har inte haft ett länkbyte på jätte länge, så tänkte att vi kan ha det nu!
Om ni är intresserade så kan ni antingen mejla oss på Stallflickornas@hotmail.com eller komentera dett inlägg, det får ni såklart bestämma själva!
 

Inget stall imorgon...

 
Jag skrev igår att jag antagligen skulle till stallet imorgon, men blir inte så. För mamma skulle på något möte imorgon och hon hade bokat in någon tvätttid. Så jag ska få tvätta helt själv för första gången, haha! Tycker faktiskt det ska bli lite små roligt :) Alltid roligt att göra något nytt i livet. 
 
Men det negativa är då att jag inte kan åka till stallet för ska tvätta. Och jag kan inte heller följa med på Julias ridning på fredag för ska åka till Jossans land. Men kommer få rida där, men det är ju inte i stallet där jag rider... Men ska tänka possitivt nu! Då får jag längta efter alla ponnysar till på måndag!
 
 

Goood morgon!

 
God morgon alla bloggläsare! Fortsätt gärna att skicka in frågor till frågestunden! vi har än så länge fått in 13 frågor, vilket beyter att det blir ett videoklipp till er snart, så håll utkik!
 
Men idag har jag inga speciella planer. Jag ska vara i skolan om vanligt, och efter skolan ska jag gå hem och plugga för vi har prov imorgon.
Har inte så mycket mer att skriva i detta inlägg, så ska fortsätta sminka mig nu. Hörs efter skolan!
 

Hörs imorgon ♥

 
God kväll allihopa! Nu har precis Mastechef slutat så nu hoppar jag i sängen och ska spela lite på min mobil.  
Imorgon så måste jag plugga efter skolan. Så mina planer ser inte så roliga ut... Fast när jag är hos mamma tycker jag det är skönare att gå direkt till mamma istället för att vara med någon efter skolan.
 
Jag har såklart ställt fram lite inlägg till er under dagen som vanligt. Bloggar mer efter skolan eller på morgonen om jag hinner, puuuuuss ♥
 

Älskar er ♥

Statistiken går bara bättre och bättre för varje dag nu! Älskar er så himmla mycket, hoppas ni förstår det! Annars skulle jag såklart inte ängna så många timmar till att blogga. Blev så glad när jag nyss kollade på statistiken... :D
Var bara tvunga att berätta det för er!
 
♥ Älskar er bloggläsare ♥
 

Härlig daaag!

 
Hellu gullisar! Ser nu att vi har fått in lite frågor till fråsestuden :) Blir så glad att vi får in lite frågor, hihi! 
 
Iallafall just nu sitter jag i soffan och syr ihop min mystofflor som har börjat gå sönder. Funderar också om jag ska ta och göra rent mina ridskor, för dom är väääldigt leriga osv... Men jag är så himmla hungrig så tror det blir efter middagen.
 
Idag har varit hur härlig som helst tycker jag! Vi började 09.10 och har slöjd (jag har då syslöjs ♥) Sedan var vi tvunga att gå för vi skulle på bio med klassen. Bion började 11.00 och höll på till 13.25, då vi åkte tillbaka till skolan. När vi kom till skolan så skulle vi samlas i olika grupper för att på torsdag ska vi vandra i olika grupper... Så vi fick lite information om det osv. Efter det var klockan 14.00 och då fick vi sluta! :D I vanliga fall slutar vi 14.50 så vi fick sluta 50 minuter tidigare! Så himmla skönt!
 
˜ Hur har eran dag varit? ˜
 

Frågestund!

 
Hejsan alla bloggläsare! Nu tänkte jag och Julia ha en frågestund för er. Så nu har ni chansen att fråga oss om ni undrar över någonting! Jag tänkte att vi antagligen svarar i ett videoklipp, men då måste det var över minst 10 frågor. Annars gör vi ett inlägg, men det får ni bestämma. Så nu är det bara att fråga..fråga....fråga! :D
 

Jossan land i helgen!

 
I helgen ska jag följa med till Josefines land! Ska bli super roligt! Ska såklart bli ridning på sötnosen Dixie ↑ Men vi ska prata er om det imorgon tror jag nog, men vet att vi har bestämmt att jag följer med dit iallafall! 
Haha sen föreslog hon att vi skulle köra kurra göma uppe på höskullen, hon är för rolig! 
 
Men mer info om det här lite senare, vill bara berätta det här för er ♥
 

Vila i frid Afrodite... ♥

        
 
Fina gammelhästen Afrodite togs bort i torsdags... Hon stod på vårat stall fram tills i våras då det bestämdes att Arfrodite skulle skickas iväg i ett försök i att bli dräktig en sista gång. Afrodite blev aldrig dräktig och därför togs hon bort från onödigt lidande. Hon hade nämligen en skada som inte höll för arbete, så därför bestämdes det att hon skulle tas bort...
 
Vila i frid Afrodite & hoppas att du har det underbart i hästhimlen! Du är saknad... ♥ †
 

Stallet?

Mitt försök att få med mig och Fiffi på bilden... jo men det gick ju bra, hon var så intresserad av kameran, NOT!
 
Funderar om jag hinner att åka till stallet någnon gång i veckan. Tror jag kan på Torsdag, för har inga läxor eller något liknande till på Fredagen så behöver inte plugga något! Så det blir säkert stallet för min del på Torsdagen, mysigt mysigt! :D
 

Hiss till dessa boots!

Jag måste verkligen hissa dessa boots starkt! Jag tycker verkligen att dessa boots, som är gjorda av konstläder, är  jättefina & jag skulle självklart kunna sätta dessa på hästen! Märket är Eskadron är det på bootsen & därför är dem lite väl dyra, för min budget då... ;) 415 kronor kostar ett par, vilket är onödiga pengar då jag inte ens har en häst/medryttarhäst. De är iallafall jättesnygga stilmässigt!
 
~ Hiss eller diss till Bootsen från er sida? ~
 
 
 
Botseen hittar ni HÄR!
 

Någon som vill ha länkbyte med oss?

 
 
Är det någon aver som vill ha länkbyte med oss? Var väldigt länge sedan vi hade det, så tänkte att vi kan ha det nu! 
Om det är någon av er som är intresserade så är det att antingen mejla oss på Stallfickornas@hotmail.com eller komentera detta inlägg.
 
 

Någon som vill ha länkbyte med oss?

 
Är det någon av er som skulle vilja ha ett länkbyt med oss? Vi har inte haft det på jätte länge, så tänkte ha det nu!
Om någon av er är intresserad kan ni antingen mejla oss på Stallflickornas@hotmail.com eller komentera detta inlägg, det får ni bestämma själva, såklart!
 

Dagens läsarfråga! ♥

 ~ Vad tycker ni bloggläsare att en bra blogg ska innehålla? ~
(Tillexemepel. foton av bra kvalité, välskriva inlägg?, osv) 
 
 
 

Någon som vill ha länkbyte med oss?

 
Är det någon av er som som skulle vilja ha ett länkbyte med oss? Vi har inte haft ett länkbyte på jätte länge, så tänkte att vi kan ha det nu!
Om ni är intresserade så kan ni antingen mejla oss på Stallflickornas@hotmail.com eller komentera dett inlägg, det får ni såklart bestämma själva!
 
 

Red på Glitz igår ♥

 
Ursäkta bildkvaliten...!
 
Igår somsagt fick jag rida på Glitz som jag hade hoppats på. Blev såklart väldigt glad när jag fick honom. Så gick in i stallet och hade med mig en äppel bit som jag tänkte ge till honom. Men såklart så gick han på lektionn innan... Men gav den till Fiffilina istället ;)
 
När vi kom in i ridhuset och alla hade hoppat upp gick vi ut på spåret med lång tygel. Efter 5 minuter tog vi tygeln och började ställa dom i hörnen och ändra tempot hela tiden. Sedan kom vi fram i trav och gjorde samma saker. När vi hade travat i 10 miuter kanske så gick vi in på volterna (jag hamnade vid volten vid C) 
 
När vi kom in på volterna fick dom lång tygel och vi kom ner i skritt. Medans det så förklarade Måna (min ridlärare) vad vi skulle göra. Vi skulle träna på att från skritt komma fram i galopp. När hon hade förklarat klart så tog vi tgeln och började "aktivera" dom. Han lyssande ganska mycket på skänklarna, men efter ett tag så stannade han så fick slå till honom på rumpan då han bocka. Men det gick bra, för sedan lyssnade han på vad jag ville. 
 
När han hade slutat tramsa så började vi fatta galopp. Det gick jätte bra dom första 6 gångerna, men sedan började han bli lite trött kände jag. För hästen är det jobbigaste att precis fatta galoppen inte att springa i galopp. (Glömde säga att vi bara skulle ta 4-5 galopp steg sedan skulle dom komma i skritt igen. Sen skulle vi gör om det osv) Han tog bara 1 galopp steg sedan kom han i trav flera gånger. Men fick skritta kanske 6 steg sedan gjorde vi om det och då gick det bättre :)
 
Sedan bytte vi varv och gjorde det igen. Det gick lika bra i det varvet. Han gjorde likadant dom 2 sista gångerna att han förösökte "slippa undan jobbet" Men blev ändå väldigt nöjd över ridpasset ;)
 

Godmorgon sunshines!

 
Godmorgon på er! Idag så är det en allmänt bra dag, eller en väldigt bra dag! Det är nämligen så att vi bara har en enda lektion idag på hela dagen & knappt det. Nu på morgonen så börjar vi med träslöjd klocckan kvart tio över nio & den lektionen varar bara i fyrtio minuter istället för åttio minuter! Efter slöjden så åker klassen mot en biograf i närheten och kollar på The Hunger Games! Det bli dock tredje gången för mig, men den är ju så bra så det är no problems för mig! Tihi... När vi kommer tillbaka till skolan så ska vi bara få lite information om våran vandrig (*suck*) på torsdag. Sedan så slutar vi!
 
Idag så är det verkligen är lugn dag i skolan, superskönt ju! :) Fem stycken framinställda inlägg har skrivit till er, så håll utkik under dagen efter uppdatering!  
 
Vi hörs!
 

Härliga tisdag!

 
Tisdagar och jag är som bästa vänner? Älskar Tisdagar, bara för att vi har syslöjd idag :D Och vi börjar idag också 09.10 vilket är hur skönt som helst! Just idag ska vi också på bio med klassen och se Hungergames. Har redan sett den, men bättre det än att ha lektioner ;) Ska såklart också bli roligt att få kolla på bio med klassen, och vi missar runt 2-3 lektioner, har jag för mig. Fast jag måste gå runt 40 minuter tidigare från slöjden bara för det... :( Men finns väll inte så mycket att göra åt saket tyvärr...
 
Efter skolan har jag inga speciella planer. Kanske bara ska gå hem och plugga lite och ta det lungt. Men det får vi se idag efter skolan. Både jag och Julia har ställt fram inlägg tll er idag så ni har något att läsa medans vi är i skolan!
 

orkar inte göra ett långt inlägg

 
Nu säger jag God natt till er! Det gick föresten väldigt bra med detta ridpass är väldigt nöjd. Fick föresten Glitz! :D Berättar mer om det imorgon för ska ta och sova nu ;)
 
 
 

Har nyss fått reda på en helt hemsk sak...

Åh, jag har nyss fått reda på en helt hemsk sak, det känns som att allt har rasat nu. F*n också, det som skulle bli så bra... Ni får veta mer senare, för just nu så vill jag inte ens tänka på det...
 
 

Första dagen på en ny vecka!

 
Hejsansvejsan på er! Jag hoppas att allt är bra med er? Med mig så är det bra, men jag är så himla trött så ni anar inte... Dagen har sett ut som så att jag först har varit i skolan under dagen. På lunchraset så gick jag hem och tog ut lilla vovven på en prommenad. Efter skolan så gick jag, Frida & Jesper hem till mig och hämtade Tolle och pengar. Sedan så gick vi till affären och köpte godis tills imorgon! Imorgon så ska nämligen hela klassen gå och titta på The Hunger Games (tredje gången för mig... ;)) så därför köpte vi lite godiiis!
 
Nu så ska jag ställa fram lite inlägg tills imorgon, så vi hörs lite senare!
 

Åker strax till ridningen

 
Jag åker snart till min älskling - Fiffi! Nej men jag åker snart mot stallet. Fast hon står ju där så egentligen så åker jag mot henne... Haha! 
 
Jag ska äntligen få rida idag, har längtat! Blev sjukt sugen på att rida igår när vi kollade på dressyr tävlingen, så idag får jag äntligen rida!
Jag hoppas på att få rida Glitz denna gång med. Jag gillar faktiskt att rida honom fast han är lite envis osv, men han är rolig att rida på. Då så måste man arbeta honom, inte bara sitta där och kanske dra lite i tygeln om man vill att han ska svänga. Man måste ja... arbeta! :)
 
Jag ska gå nu för mamma ringde nyss och sa att hon var utanför, så vi hörs efter ridningen!

Önskar att du bara var min ♥

Tänk om jag kunde vart några år äldre. Då kunde jag kanske kunna ha köpt dig... Tror dock inte det, haha! Men önska jag kunde. Älskar dig så himmla mycket Fiffilina! Fast jag inte får rida dig så ofta längre så är du alltid och kommer alltid var i mitt hjärta ♥ 
 
Lilla Tjockisen :) ♥
 

Stor DISS...

 
Jag har verkligen svårt för sådanna här typer av ridhjälmar ↑. Jag tycker nästan bara en sådan (samhets) ridhjälm som jag har är fina... Jag låter kanske lite "ego" på något sätt. Men det är min åsikt. ;)
 
Det finns säkert flera fina ridhjälmar men jag har faktskt inte tyckt om någon annan än en sådan som jag har. 
 
Tillbaka till denna ridhjäm nu. Jag förstår faktiskt inte varför dom har blandat svart, silver och brunt tillsammans? It doesn´'t make sense to me? Men alla vi har våra egna åsikter om färger, osv.
Från mig är denna ridhjälm en diss..
 
˜ Vad tycker ni - hiss eller diss? ˜
 

Läsarfrågan för idag

˜ Har du tävlat någon gång? Om du har, i vad? ˜
 
 

Snö på onsdag... Whaaat!?

 
Just nu är det väldigt lerigt i hagarna, som ni ser på bilden ↑ Jag fick höra av mamma att hon hade kollat på vädret igår och dom sa att det antaligen skulle komma snö på onsdag!? :O Jag vill verkligen inte att det ska komma snö nu! Jag vill att snön ska komma i december någon gång. Fast jag tror inte att hästarna tycker om det här äckelvädret...
 
Der inte så roligt att gå runt i dom där hagarna... Jag tror nog att dom skulle tycka mer om snön då... ;) Fast det blir ju väldigt halt...
Hmmm... Näää... jag vet faktiskt inte vad hästarna skulle tycka bäst om.
 
˜ Vad tror ni hästarna gillar bäst, snö eller höst? ˜
 

En helt ny vecka idag

 
God morgon, allihopa! Sitter just nu invirad i en filt och kollar på tv & ätar mackor... ;)
Idag så är det iallafall måndag, vecka 42. Det betyder att det är bara två veckor kvar tills höslovet! :D Jag håller tummarna på att jag kan åka till Dalarna. 
 
Idag är det måndag som ni vet, vilket betyder ridning för min del. Blev sjukt sugen på att rida igår när vi var och kollade på när dom tävlade. Funderade faktiskt om jag ska anmäla mig för KM-hopp-tävlingen... Men ni får veta mer om det i ett annat inlägg ;) Jag måste fortsätta att äta klart mina mackor så att jag kan välja kläder osv, men  vi hörs efter ridningen. Jag har såklart ställt fram några inlägg till er!
 

Tröööööött...

 
Nu säger jag God Natt! Jag är helt slut... Imorgon så är mina planer att gå till skolan. Efter skolan ska jag åka och rida. Imorgon kunde inte Julia följa med för hon var tvungen att vara hemme med hennes hund. Så blir tyvärr inga bilder på när jag rider imorgon. Men tog hur många som helst idag så ar så det räcker i kanske 1 vecka? :) 
 
Men nu ska jag hoppa i sängen är hur trött som hels, kramiiiis...! ♥

Snygga Glengordon schabrak!

Åh, jag måste verkligen ge ett stooor hiss till dessa jättesnygga Glengordon schabrak! Jag är verkligen helt kär i dem...
De är lite udda på något sätt & det gillar jag. De kostar 499 kr & det är nog maxpriset som jag skulle kunna lägga på dem. 
 
~ Skulle ni vilja ha något av dessa schabrak? Isåfall, vilket? ~ ↓
 
 

Dagens läsarfråga!

Dagens läsarfråga: ~ Är det något som ni saknar att läsa om i vår blogg? Isåfall vad? ~
 
 

Uppmärksamhets katt eller vad..?

 
Min lilla katt Bonnie, gick runt och jamade i lägenheten så jag ropade tillbaka. Slutade med att hon la sig över mina läxor, haha gullis! :) Det är en nya ursäkt när lärarna frågar varför man inte har gjort läxan. "Jag kunde inte göra den för min katt låg på dom", låter det bra eller..?
Får flytta på henne så att jag blir klar någon gång! Men hon är bara för söt ♥
 
 
 

Redigering i PS!

Igårkväll så höll jag på och redigerade lite bilder i min photoshop! Jag testade att redigera en bild på Sessan & jag blev faktiskt väldigt nöjd, för att vara första gången! Tycker att bilden blev väldigt mycket ljusare och skarpare än tidigare. Vad tycker ni om min redigering? 
 
 
 
 

Dressyr tävlingen

Agnes och Dumle som tävlar!
 
Idag åkte jag och Julia till stallet runt 09.45 för att kolla på klubbtävlingen i dressyr. Det var roligt att se dom i min grupp tävla, och dom var såklart super duktiga! 
När alla hade tävlat klart gick jag och hälsade på Glitz medans Julia hälsade på Sevel inne i stallet. Sen gick både hon och jag ut till min älskling, Fiffi ♥ Jag booombade med foton, hihi! :D Men fick äntligen chansen att mysa, samt hälsa på henne. Annars går hon alltid på lektionerna när jag är där...
 
Vi tog lite fotton på andra hästar i stallet med ;)Jag fotade över 100 bilder på mn iphone, men det var ganska många som inte blev bra, så får ta och radera när jag orkar.
 
Var roligt att kolla på tävlingen idag, tyckte jag. Så ska helt klart göras om senare tycker jag ;) Nu ska jag försöak plugga lite, hörs senare! 
 

Visste du detta om hästen?

 
♥ ...Att en häst som rids eller körs räknas som fordon och ska därför gå på vägens högra sida.
 
♥ ...Att en hästs normala andning ligger på 8 till 15 andetag per minut.
 
♥ ...Att en häst tuggar ett kilo hö upp till 6000 gånger.
 
♥ ...Att ledarhästen i en flock är oftast ett sto.
 
♥ ...Att hästar har funnits ända sedan dinosaurierna! De är en av världens nu äldsta levande däggdjur.
 
♥ ...Att den dyraste häst som sålts var kapplöpningshästen seattle Dancer som såldes för 13,1 miljoner (US) dollar.
 
♥ ...Att man kan se på hästens tänder ungefär hur gammal den är.
 
♥ ...Att den första hästrasen (Eohippusen) var ungefär lika stor som en räv.
 
♥ ...Att sammanlagt i världen idag finns ungefär 75 miljoner hästar.
 
♥...Att när det gäller ponny så blev den äldsta 54år.
  

Mooot.. STALLET!

 
Nu bär det av mot stallet! Jag och mamma ska hämta upp Nette hemma hos henne och sedan så åker vi mot stallet och kollar på klubbtävlingarna i dressyr! Ni kan räkna med bilder från både min och Nettes sida... Det kommer verkligen bli riktigt roligt att titta på klubbtävlingarna och se hur det kommer att gå för alla. Varken jag eller Nette kommer ju att tävla den här gången, men att bara vara där räcker bra det med! :3
 
Vi hörs senare, för nu så åker vi till stallet!
 
 
 

Igår + idag...

Hej våra fina bloggläsare! Jag är verkligen jätteledsen för att uppdateringen inte alls har varit på topp sen igår av någon av oss. Men vi båd har haft fullt upp, hoppas att ni har överseende för det! Jag tänkte iallafall berätta om dagen idag och om dagen igår!

Igår: Igår så gick vi i skolan från klockan åtta till klockan tjugo i två. Direkt efter skolan så gick jag hem, tog på mig ridkläder, åt & åkte sedan iväg mot ridningen! Jag blev väldigt tidig så jag var lite i stallet och kollade på ridlektionen innan mig. När utdelningen av hästar var så fick jag... Petruska! Men en tjej i min ridgrupp ville jättegärna rida Petruska så därför bytte jag till... Äsch, det får ni veta i inlägget som kommer upp lite senare om gårdagens ridpass... ;)

Efter ridningen så åkte jag hem och duschade innan jag gick hem till Gabriella där Frida och Nette var! Vi hade en jättemysig tjejkväll med tacos, film, godis &; chips, massor med tjejsnack & sånt! Sjukt mysigt var det & det ska verkligen göras om snart! Älskar er tjejooor! När jag gick hem så somnade jag nästan direkt. Kanske att det berodde på att jag hade gått upp halv sju...? ;)

Idag: Idag tog jag en liten sovmorgon! Jag vaknade klockan nio men trodde då att det var fredag och att jag hade försovit mig, haha! Det tog några sekunder för mig att förstå att det faktiskt var lördag! 

Runt klockan två så åkte jag och mamma till Nacka Forum/köpcentrum och shoppade! Jag fick med mig en hel del hem & jag är jättenöjd över mina köp! Jag ska försöka hinna med att fotografera det som jag köpte också om ni är intressedade? 

När vi kom hem så åt vi sushi (supergott) och tog en långprommenad med världens bästa vovve! Sen så har jag utforskat min photoshop litegrann & bara tagit det lugnt! Det är skönt det med!

 


Saker du kanske inte visste om mig!

Jag fyller år den 27 Januari
När jag är uttråkad går jag allitd och kollar om det finns något att äta, hehe...
Jag blir nästan alltid jätte flammsig efter middagen. Jag blir helt hypad!
Jag sover med 52 gossedjur i sängen, hos pappa. Kan verkligen inte sänga ett gossedjur 
Jag gillar att rita men kommer aldrig på något jag ska rita...
Jag tycker Justin Bieber är så himmla snygg...!
 
 

Lila outfit!

 
Här kommer en jättesnygg häst- och ryttaroutfit! Supersnygg enligt mig! Jag brukar vara lite emot lila, men jag tycker verkligen om den här outfiten! Supersnygg!
 
Ridbyxorna - Tattini
Schabraket - Glen Gordon
Ben lindorna - Glen Gordon
Täcket - Glen Gordon
Strumporna - Pikeur
Tränset - Globus, rundsytt
Västen - Kingsland
Tröjan - Pikeur
Hjälmen - -
Sadeln - Amerigo
Stövlarna - Mountain Horse 
Pannbandet - Globus
Handskarna - Roeckl
 
~ Hiss eller diss till denna outfit? ~
 

Julia dissar!

Något som jag verkligen inte är särskillt förtjust i är färgglada ridvästar. Enligt mig så ska en ridväst vara svart, grå, eller en mörkare blå färg. Självklart så dömer jag absolut inte folk med färgglada ridvästar, inte alls! Jag tycker personligen bara inte om färgglada ridvästar, helt enkelt. Jag skulle inte kunna tänka mig att rida i tillexempel en röd ridväst. Men smaken är som baken, somsagt! ;)
 
 
 

Min lillebror till gullunge...

Har jag inte en gullig liten lillebror!? ;)  
 
 
 
 
 

Klubbtävling på söndag

 
På söndag ska jag och Julia åka till stallet för att kolla på klubbtävlingen. Ska bli roligt att få åka till stallet + att kolla på när dom tävlar :) Det är nästan alla i min grupp som har anmält sig för att tävla i dressyren.
 
Jag ska såklart ta foton, men tar med min Iphone, så blir antagligen inte dom "bästa" bilderna. Brukar ofta bli suddigt (som ni säkert ha sett när jag fotar Julia eller när hon fotar mig) För alla bilder som iallafall jag lägger upp är oftast tagen från min iphone.
 
Jag har en kamera men man kan varken stänga av ljudet eller stänga av blixten på den. Så vill inte ta med den och fota... Det dåliga är att man tar så mycket bättre bilder med min kamera, men kan/vill inte ta med den p.g.a att den låter när man tar foton och om de är för murkt i rummet sätts blixten på.
 

Ni kanske inte visste att...

Från onsdagar - fredagar så går jag alltid ut med min mammas kompis hund. Hon heter Angel. Jag går ut med henne då på lunchrasterna.
 
Angel är en Jackrussel, det är en liten hund men hon är supersöt! 
 
 
Tog runt 10 bilder, men blev nöjdast med denna. Såklart så kollar hon bort bara för det... Men på dom andra bilderna rörde hon sid hela tiden så dom blev suddiga :S 
 

Fredagens läsarfråga!

Dagens läsarfråga:
~ Vad föredrar du av vojlock eller schabrak? ~
 
 
 
 
 
 
 

God Morgon!

 
God morgon bloggen! Idag har jag faktiskt planer efter skolan och det är roliga planer! :D Mina planer brukar annars låta: Jag ska bara hem och plugga, eller något liknande. 
 
Efter skolan ska jag,Frida,Gabbi och Julia hem till Gabbi och ha tjejmys ♥ Men först ska Julia åka och rida, jag följer tyvärr inte med denna fredag, för går direkt till Gabbi. Hemma hos Gabbi ska vi äta middag och ha filmkväll! Ska bli jätte mysigt :D Fast vi ska dock inte sova över där, vi går hem senare på kvällen. Imorgon kommer jag också till mamma, så går till henne då!
 

Pluggat & duschat!

 
Hej på er hörrni! Har ni haft en bra dag? Det har iallafall jag haft!
 
Jag måste verkligen be om ursäkt för att jag inte uppdaterat bloggen på hela dagen men jag hade verkligen ingen som helst ork eller motivation kvar igår till att ställa fram inlägg tills idag. Under kvällen så har jag pluggat och tagit en lååång dusch med ansiktsmask, hårinpackning, m.m. Känner mig riktigt fräsch nu! 
 
Imorgon så är planerna att vara i skolan under dagen och sedan åka till ridningen & efter det så blir det... Tjejkväll hemma hos Gabriella med tjejerna! Åh, det ska bli helt super! 
 
 
Därför så ska jag nu ställa fram massor med inlägg tills imorgon som ni ska få läsa! Vi hörs senare...
 

Gullig mössa

 
Tycker denna mössa ser jättemysig ut, håller ni inte med mig? 
Jag hittade denna mössa på hööks hemsida och den kostade bara 79 kr! Såklart är toffsen fejkpäls. Skulle ADLRIG rekommendera en mössa med riktig päls.... uuuusch! Det är en av dom värsta sakerna jag vet.
 
 

Så sant!

Ni vet säkert vad "The typical hästmänniskan" är för något. Dom lägger upp bilder som är så typiskt en häst människa ;) Jag hittade denna bild ↓ Det är så typiskt mig när jag mockar uppe i Dalarna...
 
 
När jag är i Dalarna och mockar i hästarnas boxar så lyssnar jag alltid på musik. Då jag alltid lägger mobilen i krubban. Men tillslut när musiken är slut så tysnar mobilen. Vet inte hur många gånger jag har glömt mobilen i krubban. Men sedan på eftermiddagen när vi ska fodra dom så häller vi alltid b.l.a havre i krubban. Då märker jag att den låg där i, haha :D 
 
Har ni gjort samma sak som mig någon gång?
 

Dagens läsarfråga

˜ Hur hittade du till våran blogg? ˜
 
 
 
 
 

Sötnosen ♥

 
Hahahaha! Jag kan verkligen inte sluta skratta åt den här bilden  Hon är för söt!
 

God morgon Bloggen!

Bild brist... :(
 
Godmorgon allihopa! Sitter vid köksbordet och äter mackor! Sen ska jag sminka mig och sätta på mig kläder. Sedan blir det mot skolan. Vi slutar idag vid 14.50 så blir en ganska normal dag idag för mig. 
 
Efter skolan har jag inga speciella planer. Skulle faktiskt vilja åka till stallet, men kanske ska vara med några kompisar för har inte varit med någon efter skolan på...ööh.... jag vet faktiskt inte? Det var ett tag sen iallafall ;)
 
Men nu måste jag fortsätta att fixa mig så jag kommer iväg till skolan, hihi! Hörs efter skolan ♥
 

Mot sängen...!

 
Nu ska jag borsta tänderna sedan säger jag god natt! Jag har ställt fram några inlägg till er. Julia har tyvärr inte ställt fram något. Men det är det som är bra att ha en blogg tillsammans, för att om den ena inte orkar/hinner blogga så kan den andra uppdatera. För så blir det för mig också ibland, men hon uppdaterar säkert efter skolan!
 
Imorgon har jag inga speciella planer. Har inga läxor att göra iallafall vet jag :D Så himmla sönt! Kanske ska åka till stallet, men får se...
 

Mejlet skickat!

 
Om ni kommer ihåg så för kanske 1 månad sedan så sa jag att jag kanske inte kunde åka upp till Dalarna för att skulle kanske göra en annan grej. Det är då att modellera för Hööks :O 
 
Det är säkert grymt många som har anmält sig, men jag är en av dom iallafall, Så håller tummarna men ändå inte... för om det blir jag kan jag antagligen inte åka upp till Dalarna. Men mejlade Hööks iallafall så får vi se vad som händer ;) 
 
Om ni också vill vara med oc tävla så gå in och sök på Fb (facebook) på Hööks och blädra ner lite!

Saknar dig Emmiiiiis ♥

Emma ser så glad ut....inte precis.... ♥
 
♥♥♥ I L O V E  Y O U  E M M A ♥♥♥
 

Före och Efter bilderna

Igår när jag och Julia var i stallet så ryktade jag Hampus. Tog då "före" och "efter" bilder.
Tyckte han var så smutsig, jag hann och börja borsta han på halsen, det är därför hans mage och rumpa bara får vara med. För på halsen hade han redan blivit borstad av mig.
Bättre än inget iallafall!
 
 
 
 
 

Matchande hund och häst!

 Knabstrupper är en riktig häftig ras tycker jag & den rasen har jag tidigare gjort ett inlägg om! Men det slog mig faktiskt att hästar av rasen knabstrupper och hundar av rasen dalmatin är otroligt lika? Håller ni inte med? Skulle ju vara jätteroligt att äga både en dalmatin och knabstrupper, hihi! Roligt matchning, enligt mig!  
 
 
 
 

Tjockismage...

 I denna tjockis mage... ↓
 
 
Så låg... ↓
 
 
Hela sommaren så väntade jag på att Tardee skulle föla. Tardee var häst till hon som hade Måne (min sommarhäst) på sin gård. Tardee var dräktig under sommaren som jag var där och en av dem sista veckorna på sommarlovet så kom lilla sötnosen Tore!
 
Åh, är han inte söööt? Titta dem små hovarna liksom! Lika söt som sin mamma!
 
 

Nordsvensk på sommaräng...

 
Åh, jag älskar verkligen den här fina sommarbilden på en nordsvensk på en gård i Norrland som jag tog i somras, fin bild va? :)
 

Dagens läsarfråga

˜ Har ni några speciella planer för höstlovet? ˜
 
 

Åka upp till Dalarna?

 
Jag pratade med min moster i måndags och hörde med henne om jag kunde komma upp på höstlovet till Dalarna. Hon sa att det är lite stressigt där uppe. Men hon ska ringa mig när höstlovet börjar närmar sig. Just nu är det lite svårt, men hon sa också att hon hade två feta hästar som skulle beöhvas få lite mortion ;)  Wiiii, haha, vill åka upp dit och rida Johanna och Emma nu! För anar att det är dom som är knubbisarna.
 
Håller tummarna för att jag kan komma upp på höstlovet, annars kommer jag att börja gråta... :( ♥
 

Godmorgon-godmorgon!

 
GOOODMORGON allihopa! Jag hoppas allt är bra med er och att ni har sovit gott! Med mig är det iallafall toppen, känner verkligen att jag har vaknat på rätt sida idag! Idag så har jag, såsom Nette, inga speciella planer! Skolan bli det ju för mig fram tills vi slutar, klockan tio i tre. Ganska lång dag & inga jätteroliga lektioner direkt. 
 
När jag kommer hem efter skolan så ska jag plugga, plugga & plugga lite till... ;) Jag håller på att hjälpa en tjej med hennes bloggdesign dessutom så förvänta er inte så jättemycket uppdatering från mig ikväll. Jag & Nette har dock ställt fram jättemånga inlägg till er som kommer att publiceras under dagen, så håll utkik!
 
Ha en suuuperbra dag nu hörrni! Nu måste jag springa iväg till skolan, så vi hörs! 
 

Tisdagskvällen

 
God kväll sötnosar! Sitter och kollar på tv och ställer fram inlägg tills imorgon till er! Mina planer inför imorgon är inget speciellt. Efter skolan så ska jag gå hem och plugga... uuusch!
 
Ni anar inte hur ont jag har i min kropp. Har ont i ryggen, axlarna och baksidan av låret.
Jag har sträkt baksidan av låret, så jag har lite svårt att gå. Jag tror jag fick ont i ryggen när jag och Julia åkte till stallet åkte vi buss dit och då kände jag att ryggen gjorde lite ont... Axlarna har jag ingen aning om varför dom gör ont :S 
Det går väll över snart, hoppas jag... 
 
Jag säger god natt nu iallafall men vi hörs imorgon!
 

Stallet

Lite lerig hage.... Näää ;)
 
Hejsan, nu har jag pluggat klart SO. Måste uppdatera bloggen lite, känner att det inte är så bra uppdatering nu på kvällen från mig och Julia. Vi har varit lite upptagna med att plugga & då får bloggen tyvärr hamna i andra hand...

Idag efter skolan åkte jag och Julia till stallet. När vi kom dit hade alla hästar precis blivit fodrade så vi lät dom äta innan vi kom och ville rykta dom, osv ;) Så vi gick upp på läktaren och kollade lite på den grupp som red.
 
När vi hade kollat på dom som red i ungefär 10 minuter så gick vi in i stallet igen. Då såg jag att Hampus hade rullat sig så att han var helt lerig. Såklart ryktade jag honom då. (Jag har "före" och "efter" bilder som ni ska få se senare). Vet inte helt säkert vad Julia gjorde men tror hon gick och kollade på lektionen. 
 
När Hampus var ren och fin, gav jag han mitt äpple & han buffade hela tiden på mig. Hade nämligen äpplet i fickan så han kände säkert doften ;) Sen gick jag in och hälsade på Glitz. Han är bara för söt, han kände säkert att jag hade haft äpple i fickan, för an började också buffa osv.
 
När jag hade myst klart med honom gick jag till Julia & då gick vi in i stallet och hämtade 2 hinkar. Vi gick ut i skogen och plockade lite gräs till alla hästarna :) Gav till massa olika, vet inte vad alla heter men kan säga några; Glitz, Fiffilina, Hampus,Yason, Baldi, Nikkie & Lady Jane, m.flr!
 
Sedan kom min pappa och hämtade mig och Julia runt halv 6.
 
Var jätte roligt att få vara i stallet och mysa med alla hästar! Jag och Julia ska åka dit igen på söndag och kolla på dressyrtävlingen, men tror inte iallafall jag åker dit något mer i veckan. 
 

Hiss till de färgglada schabraken!

 Åh gud vad jag måste hissa dessa otroligt färgglada schabrak från HÖÖKS! I love them! Färgglada men ändå lite "mjukare färg". Jag skulle absolut kunna tänka mig att sätta på något av dessa stilrena schabrak på hästryggen! Dessutom så är dem sjukt prisvärda enligt mig, bara 269 kronor liksom!    
 
Hade jag haft en egen häst så hade jag självklart klickat hem ett av dessa schabrak på direkten, men som ridskoleryttare fungerar det ju tyvärr inte riktigt på samma sätt.
 
~ Vad tycker ni om dessa schabrak från HÖÖKS? ~
                                  
 
 
 

Åker mot stallet strax!

 
Hejsan sötnosar! Sitter just nu och äter lite nudlar, mumms... :P 
Men klockan 15.40 går min och Julias buss, så får skynda mig lite, men vi hinner nog! 
Vet inte riktigt vad vi ska hitta på i stallet, men vi kommer säkert på lite olika saker. Finns faktiskt väldigt många saker man kan göra i ett stall ;)
 
Måste fortsätta proppa i mig nudlarna, sen ska jag springa till Julia men hörs när vi kommer hem!
 

VAD vill NI läsa om?

 
Vi på stallflickornas vill jättegärna veta vad NI bloggläsare vill läsa mer om! Vi har skrivit ett sådant här inlägg tidigare & vi vill bara påminna er om att komma med lite förslag om vad just ni vill läsa mer om! 
Ibland så får både jag och Nette lite bloggtorka som kanske märks, då det inte blir särskillt mycket variation på blogginläggen. Då skulle det vara perfekt om ni kom med lite förslag och ideér!
 
Kommentera gärna vad ni vill läsa mer om i bloggen & kom ihåg... Inga ideér är dumma, tvärtom! 
 

Dagens läsarfråga!

~ Vilka färger tycker ni att fuxar passar bäst i? ~
 
 

Frågestund på G...

Jag och Nette har pratat om att ha en liten frågestund här på vår blogg! Vad sägts om det?
Vi tänkte även svara på frågorna i en videoblogg! Då kommer ni att få fråga precis vad ni vill och vad ni än undrar över! Så håll koll på bloggen efter en frågestund och tänk ut lite frågor sålänge! Frågestund på G! ;)
 
 
 
 
 

Andra dagen på veckan!

Godmorgon hörrni! Idag så har jag faktiskt sovmorgon! Eller sovmorgon och sovmorgon, men både jag och Nette börjar klockan tio över nio! Efter skolan så ska jag och Nette förmodligen åka till stallet! Jag lovar att fota till er så ni får nya fräscha bilder på bloggen! Ett måste när jag är i stallet... ;) 
 
Uppdatering kommer senare, kanske direkt från stallet!
Jag har även ställt fram lite inlägg till er, som alltid. Dem kommer att publiceras med jämna mellanrum under dagen!
 
Nu så måste jag skynda mig iväg till skolan för att hinna till lektionen, har även eng-prov idag! Önska mig lycka till?... ;)
 
 
 
 
                      

Wiho!

 
Hej & godkväll allihopa! Just nu så sitter jag framför tv:n, bloggen och mobilen och bara har det mysigt. Social tjej här... ;) Nej men jag har nyss pratat med Nette i telefon och jag har fått reda på en superbra sak! Jag följde ju inte med Nette idag på ridningen tyvärr, men jag har fått reda på att hon ska börja rida lektionen efter mig på fredagar! Mer om varför får hon själv berätta, men vi båda är väldigt glada om man säger så... 
 
Jag var bara tvungen att berätta! 
 

 

Mina planer inför höstlovet!

Nette skrev ju tidigare idag om sina planer inför höstlovet, så därför tänkte jag passa på att berätta om mina planer som jag har inför höstlovet! :)
 
Under höstlovet så kommer jag att åka upp till landstället i Norrland och träffa släkt och vänner.Hela släkten från pappas sida bor ju där uppe och så har vi ett hus där! Det var ju där uppe som större delen av min sommar spenderades eftersom att jag hade min fina sommarhäst Måne däruppe!
 
Förutom att träffa släkt och vänner så ska jag åka och rida/träffa Måne på ridskolan där han står nu! Gissa OM jag är taggad på att få träffa honom?! Gud vad jag saknar den ponnien alltså... Dessutom så har jag pratat med hon som hade Måne på sin gård och som är delaktig i ridskolan där Måne står på. Eventuellt så ska jag gå på några kurser på den ridskolan som hon kommer att hålla i! Åh, vad roligt det ska bli!

Ser verkligen fram emot att få träffa och rida fina Moonlight... ♥
 
 

Tagga fredag!


Jag och Fiffi... ♥
 
På fredag så är det ju ridning för min del och då sa Måna (min ridlärare/tränare) att hon ska försöka få till så att vi ska gymnastikhoppa! Perfekt tillfälle att träna balansen, träna yttligare på på att anpassa tempo, m.m. Även bra för hästen eftersom att det bygger upp hästens rygg- och bakdelsmusklar och även hästens balans! 
 
På fredag så hoppas jag faktiskt på att få BB igen och såklart så hoppas jag också på att få Sevel, min prins... ;) Bara att räkna ner dagarna till fredag då! Fyra och en halv dag kvar... :D
 
 
 

Mot ridningen!

 
 
Hellu bloggläsare! Just nu sitter jag i bilen påväg till ridningen! Julia kunde inte följa med denna gång, men är bra att gå till ridnignen själv! Jag tror att jag kommer få Petruska, ver inte varför men känns bara som det...
 
Uppdaterar mer när jag kommer hem från ridningen. Men vi är strax framme nu så vi hörs sen! 
 
 

Veckoschema!

 

Dagens läsarfråga

˜ Brukar du ta foton på hästar? ˜
 
 

Tre saker som ni inte visste om Måne...

..Jag tänkte berätta fem saker som ni kanske inte visste om min sommarhäst Måne... ;)
 
♥ ...Måne gillar verkligen inte att bli fotad, haha! Varje gång som jag kom in i hagen och skulle ta fram min kamera för att fotografera honom så gick han bara därifrån. Dessutom så kunde ha cirkulera runt mig medans jag försökte fota honom bara för att retas. Jag har nog flera hundra bilder på honom var av knappt en tredjedel bilder är bra.
 
♥ ...Måne är bara fem år gammal och han var alltså inte särskillt inriden alls när han kom till gården där jag hade honom. Det var verkligen speciellt att rida ponnien kan jag lova, men allt eftersom så blev det verkligen skillnad på honom!
 
♥...Måne var/är verkligen den mest sociala och valpigaste lilla häst som jag någonsin har träffat! Så sjukt gosig han var alltså... Han kunde stå hur länge som helst och bara njuta av att bli kliad av mig. Han var verkligen jättesnäll och social, ibland kunde han tillochmed bli lite för social. Sötnosen!
 
Sötnosen ♥
 

Mular i olika perspektiv

                 
 
 
 
 
© Stort copyright på alla mina bilder! ©
 

Snart är höstlovet här!

 
Snart är änligen höstlovet här! Som varje lov åker jag upp till Dalarna, och ni anar inte hur taggad jag är!
Saknar att vara där, önskar jag bara kunde bo där ;) Ska bli så roligt att träffa alla djuren, hihi! Släkten också (såklart!) 
 
Så mitt höstlov är redan bokat, fast jag ska ringa till moster och höra vilken dag jag kan komma upp osv. Tänkte ringa henne någon dag i veckan. Passar såklart på att ta massvis med nya bilder på alla djuren. Gaaah.... Sakanar alla där uppe! Vill åka NU!
 
˜ Hur ser era planer ut inför höstlovet? ˜
 

Helskodd ridbyxa från JH Collection!

Jag var inne och kikade på HÖÖKS hemsida (inte så oväntat va?...) och kikade på deras JH Collection! Gud så snygga ridbyxor jag hittade alltså! Födelsedag om sju veckor, så varför inte önska sig dessa? Jättesnygga är dem i vart fall! Håller ni med mig?
 
Ridbyxorna hittar ni HÄR för 649 kr!
 

Nails makover

 
Hellu alla bloggläsare! Tänkte måla naglarna nu ,för har inte målat mina naglar nu på ett tag. Så nu ska mina naglar få en makeover! :D kan visa er imorgon, för tänkte stänga ner datorn nu, för efter min lilla makover så ska jag gå och lägga mig.
 
Men mina planer inför imorgon är först att gå till skolan. Vi har också sovmorgon i 40 miuter :D Efter skolan så ska jag åka och rida. Undrar vilken häst jag ska få, men vi får se det imorgon. Efter ridningen kommer jag hem och ska försöka plugga lite.
 
Både jag och Julia och ställt fram inlägg till er under dagen så ni har något att läsa medans vi är i skolan ;)
 

Solsidan nu!

  Hej på er & godkväll! Just nu så sitter jag bänkad framför tv:n och kikar på den nya sesongen av solsidan! Åh, solsidan älskar jag verkligen! Jag har har dessutom ställt fram lite inlägg till er inför imorgon, så imorgon blir det uppdatering. Jag tror nog att ni kommer gilla inläggen... ;) Men nu så ska jag fortsätta titta på solsidan så vi hörs nog imorgon igen!

Godnatt hörrni, sov så gott! Älskar er bloggläsare... ♥
 
 

Jag har fått...

 
Jag kan nu tala om för er bloggläsare att min bästa pappa har fixat så att jag har fått photoshop! Gissa om jag är glad!? Haha! Från och med nu så kommer jag att kunna fixa egna headers till vår blogg och göra dem precis som vi vill ha den! Jag ska bara lära mig hur man göra först, hihi! Så småning om så tänkte jag även börja fixa headers till andra så om ni är intresserade så är det bara att kommentera eller maila mig på: stallflickornas.blogg.se!
 
Så håll utkik efter en ny header här på bloggen säger jag bara! ;) 
 
 

Rider imorgon!

 
 Imorgon så är det är ny vecka, vilket betyder att det är måndag! Och det betyder att jag ska rida. Morgondagens ridpass vet jag vad vi ska gör så har inga förväntningar, bara att det ska gå bra! ;) 
 
Förra veckan red vi ett dressyrprogram som några i min grupp skulle tävla i på klubbtävlingen på söndag. Imorgon ska vi fortsätta rida det programet så att dom som ska vara med och tävla får träna lite extra.
Samidigt får jag också lite träning i dressyr. 
 
 

Dagens planer

 
Hejsan alla sötnosar! Idag så är mina planer att vara med Frida ett tag eftersom jag har sovit hos henne.
 
Runt klockan 4-5 så tänkte jag gå hem och plugga lite inför Engelskan. För på måndag kommer jag inte orka plugga för jag rider då. Brukar alltid vara väldigt trött efter ridpasset. Efter pluggningen blir det säkert att sitta vid datorn och vid tv:n. :) 
 
 Hur ser eran söndag ut? 
 

Dagens läsarfråga

˜ När började du få intresse för hästar? ˜
 
 
 

Flätade tyglar?

Vad tycker ni bloggläsare om flätade tyglar? Själv så tycker jag att dem är jättesnygga! Det är ju mest en smaksak från person till person, men enligt mig så tycker jag verkligen att flätade tyglar är jättefina. Jag skulle själv jättegärna vilja ha ett par flätade lädertyglar. Sjuktsnyggt är det, enligt mig! Håller ni med?
 
 
 

Varit & fotat hästar!

Hej alla bloggläsare! Idag så har jag inte ägnat så mycket tid åt bloggen och bloggandet, tyvärr. Jag har helt enkelt inte tagit mig tiden att sätta mig framför datorn och blogga under dagen eftersom att jag har gjort lite andra saker under dagen. Jag har blandannat varit ute på Elfvik och fotat ridskolehästarna där! Min två-årige lillebror älskar nämligen djur & hästar så han fick följa med! Förutom min lilla fotovistelse till Elfvik så har jag även pluggat och städat mitt rum! Tanken var att vi skulle ha åkt till en släkting idag men det blir imorgon istället! 
 
 
Nette sover ju över hos vår kompis Frida idag, så därför har hon inte bloggat skulle jag gissa. Hon sa iförsig att hon skulle ställa fram inlägg tills idag som inte har publicerats. Men jag hoppas att ni står ut med att bloggningen inte är på topp som den brukar. Vi ska verkligen försöka att göra vårat bästa för att förbättra den i fortsättningen!
 

Systemkameran tillbaka snart, förhoppningsvis!

Bild tagen med systemisen
 
Jag fotade ju förut bilderna till bloggen med min systemkamera, som det är en repa på linsen på. Den repan är minimal men ändå så blir det ett vitt sträck på bilderna. Därför blir det dålig variation på bilderna, tyvärr. Däremot så ska vi snart lämna in den för lagning & då så lär jag snart få tillbaka den! Det kan ta några veckor men ni får hålla ut sålänge! DÄREMOT kan jag säga att jag har ett stor sak på G som pappa förmodligen ska fixa till mig! Kanske blir det redan i helgen. Ni kommer att gilla det ;)
 
 

Godmorgon bloggen!

 
Godmorgon alla bloggläsare! Jag vaknade för ungefär en timme sedan & det var verkligen jätteskönt att sova ut, kan jag lova! Idag så är det iallafall pluggning som står på schemat för min del. Jag har näligen engelskaprov nästa tisdag så jag måste verkligen plugga! Men först så ska jag svara på ett mail, justera små saker med bloggens utseende & äta lite frukost!
 
Vi får helt enkelt höras lite senare så får ni ha en superbra dag! 
 

Fredagsmys

 
Jag kommer tyvärr inte blogga något mer nu idag. Ska slappa framför tv och proppa i mig godis, hihi! 
Så det blir lite fredagsmys för min del. Julia kommer säkert slänga in något blogg inlägg, annars får vi höras imorgon ♥
 
Kan berätta mina planer bara en snabbis för imorgon. '
Jag ska sova över hos Frida, och på dagen imorgon ska jag plugga till Engelska provet som vi har nästa vecka. Kommer till henne på kvällen, så kommer inte kunna uppdatera imorgon. Jag ställer fram inlägg till er istället, bara så ni vet ;)
 
 

Ridpasset på BB!

Idag fick jag, som Nette redan har nämnt, rida på fina BB - Beauty Boy! Jag har faktiskt aldrig ridit honom tidigare så det var jätteroligt att få rida honom.
 
Det hela började ju lite stressigt kan jag säga! Jag skulle somsagt rida BB men han gick med på en annan lektion i det andra ridhuset. Dem skulle komma med alla hästar från vuxengruppen men dem kom aldrig, så när Måna (min ridlärare) sa till oss att föra in hästarna i ridhuset så hade BB fortfarande inte kommit från sin tidigare lektion. Då så fick jag springa och hämta honom, så det blev lite häktiskt kan jag lova men vi hittade varandra tillslut, som Måna sa, haha!
 
Till själva ridlektionen nu då! Vi började att skritta i högervarv på lång tygel några varv. Sedan så tog vi tygeln och testade lite gas & broms. BB lyssna perfekt både när jag ville att han skulle gå mer framåt och när jag ville att han skulle gå lite långsammare. Otroligt fin var han i skritten måste jag bara säga! 
 
Under denna lektion så red vi över bommar & stod i fältsits. Sjukt duktig ponny alltså! I traven så lyssnade han också jättebra men på slutet så blev han lite "het" i traven och ville verkligen framåt. Lyckades dock alltid att få någon liten ponnie framför mig som inte alls ville framåt som BB, haha. 
 
Måna, min ridlärare, påpekade även min knän. Jag måste böja dem mer och slappna av mer i dem. Det är även något som andra ridlärare har påpekat, att jag måste slappna av mer i knäna och böja lite mer på dem. Det är något som jag verkligen ska börja tänka på mer, för det underlättar helt klart!
 
Den här lektionen så hände det inte så jättemycket direkt, förutom att vi red över bommar. Men den reds av en helt underbar ponny! Den är lektionen var en av dem bästa på länge, helt klart lyckad! :) 
Fina ponnieeen!
 
Hur lyckas jag alltid ha mina händer så höga JUST på bild!? Åh..
 
 

Julias Ridning


 
Idag har Julia ridit, och hon fick Beauty Boy. Men hon får berätta mer om hennes ridpass. 
 
Efter Julias ridpass så passade jag på att fråga Måna om vad man skulle göra på klubbtävlingen som är den 14/10. För nästan alla i min grupp skulle vara med, men är lite osäker så frågade lite olika saker. Måna sa att jag kunde komma och kolla, hur man gör osv. Så jag ska åka till stallet nästa söndag och kolla på tävlingen :) 
 
 

I stallet med Julia

 
Just nu är jag vi stallet och Julia sitter inne i klubbrummet och väntar tills det ska bli upprop. Orkade inte bara sitta där inne, haha! Så är inne i stallet och bloggar istället ;) 
 
Men Julia borde komma strax för deras upprop borde ha börjat precis. Undrar vilken häst hon får idag, själv tror hon att hon kommer få Baldi. Jag har ingen aning om vem jag tror att hon kommer få, men det får vi se snart!
 
Ska fortsätta mysa med hästarna nu, vi hörs när vi kommer hem!
 

Dagens läsarfråga

˜ tycker ni det är läskigt att galoppera? ˜
 
 

Var i stallet igår

 
Igår så åkte jag till stallet efter skolan, hann aldrig dock att berätta vad jag gjorde där igår. Men var där i någon/några timmar, var väldigt mysigt! 
 
När jag kom till stallet hjälpte jag till att sadla. Jag sadlade Beauty Boy. Sedan gick jag och kollade vilka som skulle gå på nästa lektion. När jag hade kollat klart gick jag runt och tog lite foton på hästarna.
 
Efter 15 minuter kanske, gick jag in till massvis med olika hästar och gav dom äppelbitar som jag hade tagit hemifrån, hihi :) Den sista biten gav jag till Sevel. När han hade ätit upp biten så började jag rykta han. Försökte också ta några foton på han, men han ville inte stå stilla,haha! 
 
Sen gick jag ut där Fiffilna brukar stå och kollade om hon stod där, vilket hon såklart inte gjorde... Men såg en annan gullis som stod med huvudet utanför sin box. Så började klappa lite och så, och gud vilken liten sötnos! Blev kär i han/hon ♥ Glömde dock att kolla vad hon/han hette... Men tog foton såklat! (b.l.a det där uppe ↑) 
 
När klockan var runt halv 6 kom mamma och hämtade upp mig. Men var mysigt att vara i stallet, brukar inte hinna med att åka dit. Men ska såklart göras om min 100 gånger ;)
 

Fredag, äntligen!

 
God morgon allihopa! Idag är det äntligen fredag, ska bli så skönt att kunna gå och lägga sig ikväll och veta att man får sova ut imorgon, haha! Det är det jag älskar mest med fredagar! 
 
Idag efter skolan hänger jag med till Julias ridning och är som vanligt lite fotograf ;) Ska ta lite i stallet också, speciellt försök ta på Fiffi!
 
Måste skynda mig nu så jag hinner till skolan, men har ställt fram några inlägg till er, puuuss ♥
 

Imorgon är det Fredaaag!

 
Nu ska jag gå och lägga mig, är så himla trött, för ligger alltid i sängen och håller på med iphonen så somnar alltid runt ett... Måste ändra på det! Nu när jag ska sova så ska jag att inte försöka splea så länge på mobilen, hoppas jag lyckas! :)
 
Imorgon är det iallafall fredag, yey! Ska följa med till Julias ridning imorgon, så får åka till stallet imorgon igen! :D   Annar ska jag bara vara i skolan. Och imorgon kommer jag också till pappa (onödig fakta, jag vet!) 
 
Hoppas ni har haft en bra dag idag. Älskar er blogg läsare ♥
 

Morgondagens förhoppningar!

 
Imorgon så är det somsagt ridning för min del och jag har redan börjat fundera och tänkt ut vilka hästar som jag helst önskar att rida imorgon! Förhoppningarna ligger självklart hos Sevel, men jag skulle gärna rida Riviera, LJ eller Nikkie också. Sevel har jag inte ridit på åratals, Riviera för att det var länge sedan jag red henne, LJ för att jag konstigt nog aldrig har fått rida henne & Nikkie för att jag tycker väldigt mycket om att rida henne! Så Nikkie, LJ, Sevevl eller Riviera ligger förhoppningarna hos imorgon! :) 
 
Självklart så kommer ni att få veta vem jag fick rida, om ridpasset och allt sånt där efter ridningen!
Tagga fredag! Hihi... :)
 
 
 

Jag och Yason ♥

Jag har nu ridit min ridskola i 3år. Jag hittade en foto på mig och Yason för 3 år sedan, det var precis när jag hade börjat på ridskolan. När jag började på ridskolan var jag 11 år och nu är jag 14. Gud vad snabbt tiden har gått. 
Ni får ursäkta kvaliten på första bilden, men var tagen från en mobil, kameran var inte den bästa då precis ;)
 
 
 

Dagens läsarfråga! ♥

~ Vad föredrar ni läsare utav att rida dressyr eller att hoppa? ~ 
 
Jag föredrar helt klart dressyr framför hoppning, medans Nette tycker helt tvärtom! ;) Så nu undrar vi vad NI tycker är roligast och vad ni föredrar av att rida dressyr eller hoppning?
 
 
 
 
 
 
 

Planerna inför dagen!

 
Hej & godmorgon! Jag tänkte berätta för er lite snabbt om mina planer som jag inför idag. Jag går i skolan idag från halv nio till tjugo över tre. Men andra ord en ganska lång dag. Efter skolan så blir jag hämtad av pappa & då så åker vi hem. När jag kommer hem så ska jag plugga till mitt SO och Engelska prov, plugga spanskaglosor, läsa svenskaboken, osv. Eftersom att allt plugg kommer före skolan så kommer jag inte att åka till stallet idag, men däremot imorgon! Och imorgon så är det ju också... ridning! Wihooo! Så det är mina små planer inför dagen!
 
~ Ska ni läsare göra något speciellt idag? ~
 

God natt bloggen ♥

 
Nu ska jag ta och gå och lägga mig! Är väldigt trött, har faktiskt varit det hela dagen, så nu får jag äntligen gå och lägga mig! ;)
 
Imorgon är mina planer att gå till skolan och efter skolan ska jag åka till stallet :) Men Julia kunde inte följa med så jag får åka själv. Men ska bli roligt iallafall att få vara i stallet. Uppdaterar mer när jag är i stallet eller när jag kommer hem!
 
 

Tillbaka med bloggandet!

 
 Hej på er våra fina läsare! Nu är jag äntligen tillbaka med bloggandet efter snart hela två veckor!? Gud, tiden går snabbt! Förra veckan så var jag somsagt på Rhodos och hade det jättebra! Över trettio grader nästan varje dag och en massor av sol och bad för min del, jätteskönt! Jag kan berätta lite mer om min resas om ni är intresserade, men isåfall tar jag det i ett annat inlägg för annars så skulle det här inlägget bli jättelångt... :o 
 
Fram tills idag så har jag haft sjukt mycket läxor, prov att plugga till & saker som jag har varit tvungen att ta igen från förra veckan då jag var bortrest. Så kommer det tyvärr att fortsätta vara under den här vecka och nästa vecka... Jag är ofta så trött efter att jag har pluggat så då brukar jag inte ha någon ork kvar tills att sätta igång datorn och börja blogga. Men jag ska göra mitt bästa iallafall!
 
Jag ber om ursäkt för att bloggandet inte alls har varit bra från min sida den senaste veckan, men från Nette har det ju varit toppen! Det måste ni väll ändå hålla med om?! :o
 
Nu så ska jag ta och ställa fram lite inlägg tills imorgon, så hörs vi senare! 
 
 

Finn Fem Fel

 Tänkte ha lite "Finn Fem Fel" nu. Ni vet säkert hur det går till ;) Men för er som inte vet hur det går till så förklarar hur man gör. Jag har lagt upp 2 bilder som ser likadana ut. Men jag har tagit bort 5 saker på den översta bilden. När du ser dom sakerna som jag har tagit bort så komenterar du, sedan väljer vi en vinnare som blir länkad på våran blogg! :D
 
Lycka till!
 
 
 

Antagligen stallet imorgon

 
Imorgon så ska antagligen jag åka till stallet! Ska bli super mysigt att äntligen bara få vara där :D 
Vet inte om Julia skulle följa med, men det får vi se imorgon antar jag. 
 
Tänkte ta lite nya foton till er bloggläsar och mysa såklart med alla hästar! Men denna gång ska jag fråga stallpersonalen om dom behöver någon hjälp eller något liknande. För brukar annars inte ha så mycket att göra när man är där i stallet. För hästarna brukar gå på lektion när man kommer dit, men såklart inte alla. Brukar veta vilka jag skulle vilja rykta och mysa med. När dom hästarna går på lektion vet jag inte riktigt vad jag ska göra. 
 

Gulliga grimskaft

Tycker dom här grimskaften är hur gulliga som helst! Dom ser jätte mysigt ut. Skulle vilja se hur dom ser ut utvecklad men fanns ingen bild på det tyvärr :( 
Kostar endast 69 kr och kommer från hööks. Ska höra med moster om dom behöver fler grimskaft för tycker dom ser helt bedårnde ut! Speciellt att användadom på vintern när man tar in hästarna :) 
 
Vad tycker ni, fin eller ful?
 

Dagens läsarfråga

˜ Brukar du vara inne på någon "häst sida"? ˜
 
 

God morgon världen!

 
Vilken härlig morgon, tog bilden igår morse!
 
Idag så har jag inte så roliga planer. Jag ska som vanligt till skolan, efter tror jag att jag ska försöka plugga. Måste lära mig våran So, vi har nämligen den till imorgon. Ska såklart kolla lite på Friends, haha älskar den serien ♥ Min dag ser inte å speciellt rolig ut idag... 
 
˜ Hur ser eran dag ut? ˜
 
 

Idag!

Mitt ansikte va inte fin så tog bort det ;)
 
Tycker det börjar bli uttjatat nu att be om ursäkt för att vi inte har bloggat något bra vissa dagar. Så struntar i det nu, man har ett liv utanför bloggnings livet ;) 
 
Idag har jag varit i skolan som vanligt. När jag skulle gå hem tog jag sällskap med Gabriella. När vi skulle säga hej då, så började vi prata om allt möjligt. Så det slutade med att vi satte oss på trottaren och satt där i 1 timme och 20 minuter (HAHA :D) 
 
När jag väl hade kommit hem så satte jag mig framför tv och kollade på mitt älskade Friends! Och har suttit framför tvn hela kvällen, förutom i 20 minuter då jag läste igenom So. 
 
 

Dagens läsarfråga

 
˜ vad heter din favorit häst/ponny ˜
 
 
 
 

ridpasset igår

Jag och Nikkie igår! ♥
 
Vi började med att skritta med lång tygel på spåret. Efter 5 minuter tog vi tygeln, och började ändrat tempot i skritt.
Sedan kom vi fram i trav och började ställa dom i hörnen. Efter ett litet tag gjorde vi 15 meters voltar mellan A och C. Sen gick vi ut på spåret och gjorde små avsaktningar då och då. Man fick välja själv när man skule göra dom, men dom skulle lyssna snabbt så man vet att dom lyssnar på det man vill att dom ska göra.
Det gick hyfsat för mig tycker jag, men efter varje gång jag hade fått ner i skritt så kulle man komma fram i trav. Då tog det kanske 5 sekunder för henne att komma fram i trav. Vilket jag inte ville, ville att hon skulle gå fram direkt...
 
Sen gick alla in på mitten volten, då vi fattade galopp. Blev väldigt trång så vi gick ut på spåret och galopperade där istället. Jag fick bara henne att galoppera lungt 3 gånger av minst 8 fattningar. Gick med andra ord inte så bra...
 
Sedan gick vi ner i skritt så fick dom lång tygel. Då fick dom skritta några varv på lång tygel. Sen ställde vi upp och hoppade av.
 
Tyckte inte det var så roligt, vet faktiskt inte varför. Men tyckte inte bara det, man kan inte gilla allt ;) 
Ville att hon skulle lyssna snabbare, men man kan inte alltid rida bra varje gång. 
Får göra bättre ifrån mig nästa ridpass och hoppas det går bättre! Men var också väldigt trött igår för hade bara sovit runt 2 timmar under natten. Var kanske inte på det "bästa" humöret igår. Kan var därför jag inte tyckte det var så roligt.
 
 

Ridningen

 
Hejsan alla sötnosar! Har varit så grymt trött under kvällen, så därför har jag inte uppdaterat något bra. Vet dock inte varför Julia inte har uppdaterat. Tror nog hon sitter och pluggar men är inte säker ;) 
 
Idag somsagt har jag ridit. Jag fick rida Nikkie, men blev inte så nöjd med ridningen idag... Ska förklar varför i ett annat inlägg. Vi red något dressyr program för att nästan alla i min grupp ska vara med i en klubbtävlig som är om ca 2 veckor. Så alla i våran grupp red det programet som dom som skulle vara med och tävla göra. Vill vara med men är väääldigt osäker, så tror jag kommer hoppa (som vanligt, fega jag... :()
 

Stallet strax!

 
Nu åker jag til stallet! Ska bli spänande och se vem jag ska få. Jag hoppas på att få Glitz, Beauty Boy, Lade Jane eller Fiffilina. Så håller tummarna på att få någon av dom sötnosarna! 
Men måste gå nu, ville bara göra ett snabbt inlägg till er, hihi :)
 
 Uppdaterar mer vad vi gjorde på ridningen när jag kommer hem.
 

Jag och Tardee♥

 
Jag och Tardee i sommras när jag följde med Julia upp till Norrland! 
Som ni ser så är mitt ansikte omredigerat, hittar tyvärr inte orginalet, så ser lite annorlunda ut.
Det var när lilla Tardee var dräktig, men nu är hon inte det. Hon har ju fått lilla Tore, jag tror han heter är lite osäker...
Hon är för söt! Saknar henne ♥ Hoppas jag får komma upp igen nästa sommar!
 

Älskar dig Bonnie ♥

 
Ni kanske inte visste det, men jag har 1 katt hos mamma. Hon heter Bonnie och ser ut så där ↑
Hon är super gullig, älskar dig sötnos! Tog bilden igår kväll och la till lite efekter på sötnosen, blev väldigt nöjd, haha! Var inte precis Så mycket lite hjärtan men ändå ;)
 
♥♥♥ Ä L S K A R  D I G  B O N N I E ♥♥♥

Dagens läsarfråga

˜ Gillar du mest hästar eller Ponnysar ˜
 

Schema för denna vecka

 

Skillnaden

 
Vad är skillnaden mellan dom här 2 spöna? Jag har faktiskt aldrig fattat det.
Är det en ett hopp spö och det anra dressyr spö, eller vad är det för skillnad. Om någon vet, komentera gärna för skulle vilja veta :) Eller så kanske det bara är någon fin detalj eller något liknande... men tror dom borde har något slags syfte!
 

Måndag idag

 
God morgon alla morgonpigga bloggläsare! 
Sitter just nu i soffan med en kopp te i handen och ska äta lite limp mackor. Sen tänkte jag gå och sminka mig, sen går jag iväg till skolan. Ska också ta sällskap dom sistra 100 metrarna med Julia! :D
Efter skolan ska jag rida, roligt roligt! Vet fortfarande inte om Julia ska med till ridningen, men får se snart. För hon har lite att ta igen nu eftersom hon har varit utomlands.
 
Jag har ställt fram inlägg till er under dagen, så ni inte blir utan inlägg. Men ska fortsätta att äta lite frukost nu, hörs efter skolan!
 
 

RSS 2.0