♥ God Natt ♥

 
Nu hade jag tänkt att gå och lägga mig, ska bara skölja av ansiktsmasken.
Är faktiskt väldigt trött fast jag vaknade runt 11 idag. Brukar inte vara så trött om jag inte har varit vaken mer än 12 timmar (onödig information, jag vet!) 
 
Imorgon så ska jag rida efter skolan, och Julia kanske skulle följa med. Vi får se imorgon ;) Ska bli kul att hon kommer var i skolan igen, har saknat hennna jätte mycket! 
 Ni får också ursäkta den dåliga uppdateringen idag, men orkar inte alltid uppdatera bra. Behövde göra något annat än att sitta vid datorn hela dagen, hoppas ni förstår. Jag ängnar flera timmar varje dag att sitta framför datorskärmen. Nu ska jag sova iallafall, älskar er bloggläsare! 

Rubriken ska vara här

 
Tog bort mitt förra inlägg för nu funkar allting igen, som tur är!
 
Men jag har hunit att läsa runt 50 sidor ur Svenska boken nu, så ligger ungefär 20 sidor före. Kunde verkligen inte sluta läsa, men när klockan blev runt 7 så var jag tvungen. Boken som jag läser är hemsk tycker jag men ändå bra på något konstigt sätt... men är en skol uppgift så ;) 
 
Hade tänkt att att plugga So också men orkat verkligen inte göra det så får väll göra det efter ridningen imorgon. 
 
Nu ska jag fortsätta kolla på mitt älskade Friends ♥
 

förväntningar inför imorgons ridpass

Gammal bild på mig och Fiffilina ♥
 
Imorgon så ska jag rida. Wiiiiie längtar :D Men jag hoppas på att få : Glitz, Lade Jane, Fiffilina eller Beauty Boy. Så håller tummarna att jag får någon av dom! Jag vill såklart hoppa, men är en väldigt liten chans att vi kommer få hoppa. Jag hoppas annars på att vi gör samma sak som vi gjorde förra veckan , för att blev inte helt nöjd över förra ridpasset... Så skulle vilja göra om det, och hoppas på att det går bättre då!
 
Uppdaterar iallafall efter mitt ridpass vad vi gjorde osv.
 

Dålig uppdatering...


 
Som ni har märkt dom här 2 senaste dagarna har jag inte uppdaterat så bra. Ja gar faktiskt inte suttitvid datorn så mycket. Jag har inte orkat starta den helt enkelt... 
 
Igår var jag,mamma och min storebror och hälsade på mormor & morfar. Vi var där i ca 2 timmar. När vi åkte därifrån så skjutsade mamma hem mig medans Jesper (min store bror) och mamma åkte iväg och tränade.
När dom kom hem spelade vi olika spel, för vi hade våran så kallad "spel kväll" Då vi spelar massvis med olika spel. Men uppdaterade med kanske 3-4 inlägg bara igår... skäms på mig :(
 
Idag har jag nördat serien Friends, vi har alla serier och jag älskar dom, haha! Så det är därför jag inte har uppdaterat någonting idag. Nu ska jag iallafall fortsättatta kolla på friends och ställa fram några inlägg till er!

Imorgon kommer Julia!


 
Wiiii! Imorgon på eftermiddagen kommer äntligen Julia hem! Har sakna hene sper duper mycket, ska bli så kul att höra hur honhar haft det osv.Hoppas hon har haft det bra, vilket jag tror, hihi! :D
 
Vet inte om vi ska träffas imorgon men hoppas på det, men hon skulle messa mig när hon kom hem sa hon förra veckan, innan hon åkte. Men vet inte om hon orkar, men tänkte ringa till henne iallafall runt 20.00.
 

♥ Ridning ♥

(Jag och Lady Jane för 1 år sedan, tror jag...)
Idag är det lördag son ni vet! Vilken innebär att om 2 dagar är det måndag, vilket betyder RIDNING! 
Jag är jätte rid/stall sugen, haha! Men vill mysa lite med hästarna, och speciellt rida. 
 
Måste verkligen hinna med att åka till stallet någon gång i veckan. Tror jag kan åka dit denna vecka som kommer, för vi verkar inte ha så många läxor denna vecka, samt inga prov! :D
 

Dagens läsarfråga

˜ Vilken är din favorit årstid ˜
 

@ Bilen

 
Hejsan alla bloggläsare! Igår var en jätte rolig kväll med tjejerna! Kan berätta i ett annat inlägg vad vi gjorde ;) 
 
Men just nu sitter jag i bilen på väg till min mormor & morfar. Vi ska fika lite och så. Jag har tyvärr inte ställt fram några inlägg tills idag... Så ni får försöka klara er utan idag. Men ska försöka blogga när jag kommer hem, men måste plugga lite först så kommer antagligen inte bli den bästa uppdatringen idag :( 

Vi har alla varit små...

Känner ni igen mig?.. ;) Det var ju inte igår precis! ↓
 
 
 
 

Håller helt och hållet med, med 100 %

 
Jag läser varje dag flera olika bloggar! En av dom bloggarna är Ponnysmurfarnas.blogg.se! Kolla gärna in den, ni kommer inte ångra er ;) Själv älskar jag deras blogg ♥
 
Jag läste ett inlägg från deras blogg igår, och jag håller helt och hållet med! Ni hittar inlägget → HÄR← 

Jag har tänkt på det ofta, om det hon skriver. Men jag har aldrig tänkt att skriva det på bloggen eller något liknande. Men det gjorde Lina, och håller helt och hållet med henne!
 

Gammal galen hästchatt!

Såhär såg vår "hästchatt" ut strax innan sommarlovet... Hihi, man kan ju säga att vi båda är något väldigt hästgalna ... ;)
 

Dagens läsarfråga

˜ Har du varit med på någon uppvisning med någon häst ˜
 
 

Vill lära mig...

 
 
Jag skulle faktiskt vilja lära mig att göra inbakadfläta på en häst eller människa. 
När jag och Julia var på Josefines land (en kompis) så försökte hon lära mig att göra det på Julia men jag lyckades aldrig. Jag kan fortfarande inte göra en inbakadfläta, så kanske ska sätta mig framför Youtube och kolla hur man gör en inbakadfläta :D Vill verkligen lära mig!
 
Kan ni göra en inbakadfläta?
 

Visste ni att jag...

Min bästis på konståkningen, vet inte om hon vill vara med på bloggen så tar inte med henes ansikte!
Det var första tävlingen som jag var med i ↑
 
Har gått på konståkning! Jag gick på det i 6 år, men jag slutade 2008 för att vi fick en ny lärare och jag tyckte inte om henne. Ångrar mig sjuuukt mycket nu, för mina föreldrar har inte råd att jag ska gå på ridning och konståkning :( För att köpa nya konståknings skridskor koster runt 8 000 kr. Sedan ska man köpa tävlings dräkter osv.
 
 
Jag hann och tävla 2 gånger, då jag kom 2 av 5 tävlande. I den andra tävlingen kom jag 6 av 16 personer. 
Om jag inte skulle slutat på konståkning skulle jag aldrig ha börjat ridit, så är väll både possitivt och negativt ;) 
 
 
 
 
 
 

TIPS!

Jag tänkte bara tipsa er om en sida som jag hittade för ett tag sedan! Ni har säkert hört talats om tidningen Hippson? Hippson har även en hemsida som heter "hippson.se". På hemsidan så hittar du massor av tips ridövningar, där du kan välja om du vill ha tips på ridövningar i dressyr, hoppning, eller markarbete. Du kan även välja om du vill ha bas, medel eller avancerade övningar. Man kan även få jätte många olika och bra tips från experter & läsa fullt med bra hästbloggar! Dessutom kan man handla i deras shop, där de har jättefina prylar/utrustning till både ryttare och häst!
 
Hippson.se är en hemsida som jag absolut tycker att ni ska kolla på, annars missar ni verkligen någonting!
 
 

Frågestund!

 
Nu tänkte jag att vi ska ha en frågesrund! 
Så om det är något du undrar över eller något annat roligt så är det bara att fråga på!
Tänkte fråga Julia om vi kan svara i ett video klipp när hon kommer hem från Rhodos!
 

God kväll!

 
Hejsan alla bloggläsare! Nu ska jag kolla på Mastechef USA, och platta mitt hår. 
Jag har ställt fram 5 inlägg till er, samtidgt som Julia har ställt fram 3 från i lördags till idag! 
 
Justa jag kanske inte har berättat att imorgon efter skolan ska jag och ett par kompisar ha en liten tjej kväll hos Gabriella. Så kommer inte kunna uppdatera så bra under hela dagen imorgon, men har såklart ställt fram lite inlägg under kvällen!
 

Gjorde ett test nyss.

 
Hellu allihopa! 
Jag gjorde nyss ett häst test på Vetgirig.nu. Som ni ser ↑ fick jag 73 % rätt. Jag fick fel på 3 frågor, men blev ganska nöjd iallafall! Jag hade ingenting att göra på datorn så sökte på googel, Horse test, och hittade det testet.
 
Frågorna jag fick fel på var: Är Shire den största eller minsta hästrasen? Svarade den minsta, var den största.
Vilket är det vanligaste hästnamnet i sverige? Svarade Mulle, men det var Ronja
Hur hög får en ponny max vara? Svarade 138 cm. Det var 148 cm.
 
Testa gärna själv och komentera hur många procent du fick rätt! :D
 

HAHAHAHAHAHAHA!

En dag var Hönan och Hästen ute på promenad. De gick där i solen på en grusväg och plötsligt föll hästen ner i ett hål i marken. Hästen bad:
- Kan du springa hem och hämta bonden, så jag kommer upp ur hålet?
- Det fixar jag själv, sa hönan och sprang hem och hämtade bondens ferrari. 
Hönan tog med sig ett rep, band ena änden runt hästen och andra änden i ferrarin. Så tryckte hönan på gasen och hästen drogs upp. Nästa dag var de ute på promenad igen, då hönan föll ner i ett hål.
- Spring hem och hämta bonden, så jag kommer upp! bad hönan. - Det fixar jag själv, sa hästen! 
Han ställde sig över hålet och sänkte ner.. hrm.. apparaten. 
- Hugg tag ordentligt, sa hästen och drog upp hönan.
Vad blir då sensmoralen av denna fabel?
If you have a big dick, you don’t need a fancy car to pick up chicks!
 
 
 
 

Panik!?

 
Nu har jag helt och hållet slut på ideer... Med andra ord, bloggtorka! 
Vet faktiskt inte vad jag ska skriva om för något, så om ni har några ideer komentera gärna då! För själv är jag helt tom i min hjärna. :(
 
Kollar på folks bloggar och försöker få insperation också, men får inte det just nu. Försöker google på bilder, gå in på olika sidor och kolla om jag hittar något snyggt till ryttaren eller häst, men nej... 
 
 

Visste ni att...?

Alla inlägg som skrivits denna vecka utav mig har varit framtställda sen förra lördagen...? ;) Just nu så är klockan tio i ett på lördagsförmiddagen när jag sitter och ställer fram alla inlägg som ni hittils läst och ska läsa! Just nu (torsdag) så är jag på Rhodos och har det skönt förhoppningsvis ;) Men i lördags så skrev alla inlägg inför denna vecka! Det har tog många timmar kan jag lova att ställa fram över 14 stycken inlägg... :O
 
 
 

Inget stall för mig denna vecka

 
Tyvärr så kan jag inte gå till stallet någon gång denna vecka. För idag ska jag äta middag hos mamma. Fredag ska jag och ett par tjejkompisar ha en mys kväll. Lördag ska jag, mamma och min storebror spendera nästan hela dagen med att spela massvis med olika spel och på söndag måste jag plugga! 
 
Men ska rida på måndag, då kanske Julia vill följa med och fota lite? Vi får se, men jag måste iallafall åka till stallet någon gång utan att varken jag eller Jula rider. Vill bara vara i stallet, men alla dom dumma läxorna förstör verkligen för mig heeela tiden! :( Den dagen jag inte ska göra något speciellet kommer jag alltid på att jag måste plugga i något ämne...
 
Så får hoppas att jag kan åka någon gång nästa vecka då! Förutom på måndag och kanske fredag!
 

Dagens läsarfråga!

˜ Hur ofta brukar du vara i stallet ˜
 
 

Hösten är här!

© Tagen av mig! ©
Man märker verkligen att hösten har kommit nu. Man märker det genom att:
 
▼ Färgen på bladen ändras, man kan ta väldigt fina bilder nu!

▼ Man måste börja använda jacka när man ska gå till skolan.  Eller om man ska gå ut överhuvud taget.
 
▼ Det är alltit molnigt utomhus, eller så regnar/duggar det.
 
▼ Det är lerigt nästan överallt.
 

Aj Lav Ju ♥

 
Fina prinsen! Jag hoppas att jag kommer få honom någon ridlektion framöver så att ni kan få nya och fräsha bilder på oss och när jag rider honom! Fina Sevelen, min prins ♥
 
 
 

Hemma nu!

 
God kväll, allihopa! Nu är jag äntligen hemma från shopping turen med pappa! Vi åkte till Nacka forum och handlade idag. Jag tycker det centrumetn är så mysigt.
Jag tänkte lägga ut bilderna på allt som blev köpte imorgon, för orkar faktiskt inte göra det just nu.
Men det jag fick av pappa var: 4 tröjort, 6 trosor, 1 Bh och 1 nya kofta! :D
 
Tänkte berätta också att vi inte fick tillbaka vårat No-prov idag. Vi ska få det på fredag tydligen... 
Men nu måste jag plugga lite på So, ville bara uppdatera lite!
 

Hästpolo!

Något jag absolut skulle vilja göra och testa på i framtiden är att rida hästpolo! Hästpolo är somsagt ett ryttarspel med klubbor (som väger cirka 2 kg) och en liten boll, mellan två lag med fyra spelare som alla rider på varsin häst. 
 
Skulle ju vara jätteroligt att testa på någon gång! Jag har bara sett det på tv tidigiare, hehe. Men det ser ju jätteroligt ut, dock väldigt svårt! Hästpolo är helt klart någnting som jag vill testa på att göra innan jag dör! ;)
 
~ Har någon av er läsare testat på hästpolo någon gång? ~
 
 

Hiss till grimman

 
Hittade den här blå grimman från Hööks hemsida, för endast 89 kr! 
Nu var det det här igen att vem ska jag köpa den till, haha? Tyckte den var sjukt fin iallafall. Den ser så mysig ut speciellt för den har lite mjukt framme på nosremmen! 
 
Så denna grimma hissar jag lungt!
 
˜ Hiss eller Diss ˜
 
 
 

Dagens läsarfråga

˜  Om du har tänkt på det så, brukar du le när du rider? ˜
 

Antagligen ska jag få den!

 
Kommer ni ihåg inlägget som Julia skrev om att hon kanske ska köpa denna mysiga koftan? Inlägget hittar ni → HÄÄÄR ← Jag har pratat med mamma om denna tröja, så vi ska ta en titt på den. Jag kanske ska få den, håller tummarna! Den verkar perfekt när man rider eller är i stallet på hösten/vintern. 
 
Fast jag vill inte ha den i rosa. Jag är gillar inte rosa så mycket (Fast vårans blogg utseénde är helt rosa,haha!)
Jag skulle vilja ha den i blå,vit eller svart. Tänkte gå in på deras hemsida och kolla vilka mer fräger det finns!
 

Lyxstövlar!

Jag har hittat ett par dressyrstövlar från Horsemeup. som jag tänkte visa er. Det är verkligen otroligt stor prisskillnad på dessa dressyrstövlarna mot andra stövlar så jag är bara tvungen att visa er. Man kan väll kalla det för lyxstövlar men ett annat ord...
 
 
 
Dessa dressyrstövlar ovanför kostar hela... Håll i er... 7300 kronor! :O Det är ett otroligt högt pris enligt mig för ett par (dock snygga) dressyrstövlar. Jag tycker att stresstenarna var sjukt snygga men är det värt priset? NEJ. Det tycker då inte jag! Stövlarna är från Horsemeup och dem hittar du HÄR.
 
De får helt klart en diss av mig pga. priset, men hiss för utseendet!
 
~ Vad tycker ni om dessa stövlar? Hiss/diss? ~ 
 

Härlig morgon!

(Börjar få bild brist, nu igen...)
 
Godmorgon alla morgon pigga bloggläsare!
 
Idag är det skola, och ska få tillbaka No-Provet, ni ska bara veta hur nervös jag är. Har en kännsla att jag får ett F, hoppas inte det!
Efter skolan åker jag och pappa och handlar lite, ska bli kul att få nya kläder. Är sjukt trött på speciellt mina tröjor, vill ha nya! :D Visar er senare vad det blev för något jag köpte.
 
När jag kommer hem blir det bloggning, men först måste jag plugga till So. För jag har prov imorgon, så tyvärr får bloggen hamna i andra hand, men hoppas ni förstår! Är lite svårt att uppdatera blogen själv, när man är van att bästa Julia brukar också uppdatera. Men, jag överlever ;)
 

Imorgon hörs vi!

 
 
 
imorgon är det skola som vanlig, och då ska vi få tillbaka våra No-Prov... Är sjukt nervös. Håller verkligen tummarna för att jag blev godkänd! Men det får jag imorgon.
 
Efter skolan ska jag och pappa gå och handla lite nya kläder till mig. Det är alltid roligt att få nya kläder såklart ;) Kan visa er kläderna som vi kommer köpa när jag kommer hem.
Jag har ställt fram lite inlägg till er under dagen, men vi hörs efter skolan!
 

Jag hoppar!

 
 
Hejsan alla bloggläsare!
Nu har jag äntligen fixad så nu kunde jag ladda upp videoklippet på mig och Yason när vi hoppade förra veckan.
Det här var enda gången han hoppade, och inte tvärstannade framför hindret, hihi!
 

Rida i täten...

 
Ni kanske inte visste att jag gillar inte att rida i täten, har aldrig gjort det heller.
Ända sedan första gången jag redi mitt nuvarande stall har jag aldrig gillat att vara i täten. Vet faktiskt inte vad det är som gör att jag inte gillar att vara i täten, men jag gillar det inte iallafall.
 
Imåndags fick jag också rida i täten... Fast var kanske i bara 5 minuter, och då red vi ut en snabbis. Men det var inte roligt iallafall tycker jag. Kanske måste träna mer på att får rida täten?
För när man tävlar i ridning så är man som i täten hela tiden. Fast är annorlunda när man hoppar, tycker jag.
 
˜ Vad tycker ni, är det kul att rida i täten eller inte? ˜

Pluggat, Check!

 
Hejsan alla sötnosar! 
Jag kunde tyvärr inte uppdatera så bra, för var tvungen att plugainför So-Provet som vi har på torsdag. Nog pratat om det nu!
 
Idag har min dag sett ganska normal ut. Gått till skolan, gått hem och pluggat och nu sitter jag framför datan och tv. Men ni anar inte hur ont jag har i magen efter ridpasset igår, haha! Men alltid roligt att veta att man har tränat då. Men det gör så ont när man väl har träningsvärk, men inte så mycket att göra åt ;)
 
Hur har eran dag varit idag då?

En bild säger mer än 1000 ord...

 
Den här bilden säger verkligen mer än 1000 ord, eller vad säger ni..? ;) Haha!
 

Miss You!

 
♥♥♥ SAKNAR DIG JULIA! HOPPAS DU HAR DET BRA I RHONOS ♥♥♥
 
 

Gårdagens ridpass

Ursäkta för bildkvaliten. Tog den från hemsidan men gjorde om den lite
Igår så fick jag Beatuy Boy! Så gick in i stallet och började tränsa,sadla och sätta på han benskydden.
 
När vi kom in i ridhuset, och jag hade spänt sadelgjorden samt fixt stigbyglarna så hoppade jag upp. Vi började att gå på spåret med lång tygel ett par varv. Sedan tog vi tygeln. Då la vi upp stigbyglarna i kors framför sadeln. Sedan kom vi fram i trav och gick in i volterna. 
 
När vi var på volterna så gick det inte så bra ibörjan för skumpade så mycket, men efter ett litet tag så skumpade jag knappt något alls. Men kände att det gjorde ont i magen för spände den så mycket.
Beauty Boy var väldigt lätt att styra i hörnen, vilket jag gillade! Så fort jag tryckte med innerskänklen så gick han utåt. 
 
Efter vi hade travat ett tag så kom vi fram i galopp. Han var jätte skön att galopera på. Vi tränade då på att ställa dom i hören sedan att dom skulle vara raka i halsen vid 4 olika stället på volten/fyrkanten. Gick väldigt bra tycker jag. 
 
Sen bytte vi varv och gjorde samma sak. Han ställde sig lite för mycket i högra varvet så han råkade gå in mitt i volten 2 gånger. Men annars gick det bra! Dom 5 sistra minuterne inne i ridhuset trodde jag att jag skulle dö. Nej men, gjorde sjuk on i magen och min fingrar.
 
Men tycker att ridpasset vart en lyckad lektion. Fick dessutom väldigt mycket träning, vilket alltid är roligt! :)
Han lyssnade jätte bra på vad det jag ville, så var en jätte rolig lektion. Hoppas faktiskt jag får honom eller Glitz nästa gång!
 

Top 5 - enligt mig!

Dessa låtar spelas mest i mina högtalare just nu, mina absoluta favoritlåtar enligt mig:
 
 
 
1. Nause - Hungry Hearts 
 
2. Flo Rida - I Cry
 
3. Linnea Henriksson - Lyckligare nu
 
4. Nicki Minaj - Automatic
 
5. Maroon 5 - One More Night
 
 
 
 
 

Jag förstår inte

Jag fröstår verkligen inte varför man klipper hästmanen så dom blir korta?
Dom har manarna för en anledning, eller hur? Dom har manen b.l.a för att ta bort insekter, då är det väll väldigt korkat att klippa manen kort.
Är det bara för att vissa mäniskor tycker manen är ivägen för tygeln, eller? Tycker iallafall hästar ser så mycket finare ut med lång man!
 

Tisdag idag ♥

 
Godmorgon alla läsare! 
Idag har jag somsagt sovmorgon, så himmla skönt! Idag så är det skola, efter skolan så är det pluggning för min del. Men ska såklart uppdatera mycket bättre en vad jag gjorde igår kväll, det lovar jag!
 
Ska försöka hinna att åka till stallet någon gång i veckan, för skulle vilja ta nya foton och bara vara i stallet själv. Brukar annars vara där med Julia, vilket är jätte roligt tycker jag såklart men skulle vara kul att vara där själv.
 
Men vi hörs efter skolan!
 

Dålig uppdatering, oups!

 
God kväll bloggläsare!
Förlåt för den dåliga uppdateringen nu på kvällen, var tvungen att plugga när jag kom hem från ridningen. 
Lovar att imorgon blir det bättre uppdatering! 
 
Iallafall ridpasset var hur roligt som helst, och kommer har värdens träningsvärk imorgon i magen,benen och armarna, haha! Fick Beauty Boy, han var jätte duktig i alla dom 3 gångarna, men berättar med om det imorgon. 
 
Nu ska jag hoppa i säng och sova, är sjukt trött! Men jag har sovmorgon imorgon tills 10.55! :D Så kommer blogga då, men vi hörs imorgon! 
 

Sötnosen ♥

 
Är bara tvungen att lägga upp den här gulliga bilden på Vincie ♥
 

Snart blir det ridning

 
Snart åker bara jag till ridningen, för Julia är just nu i Rhonos! Men ska såklart bli sjukt roligt att få rida igen, har längtat sen i fredags då jag följde med på Julias ridning! Jag vill dock inte ha Yason igen. För har fått han 3 lektioner i rad nu, skulle vilja ha någon annan!  
 
Jag vill såklart hoppa igen, för förra gången gick inte så bra. Men har svårt att tro att vi kommer hoppa 2 lektioner i rad men hoppas,haha! Nu måste jag fortsätta att klä på mig min ridkläder hihi :D
Vi hörs när jag kommer hem igen!
 
 

Dagens läsarfråga!

~ Har DU en egen häst, medryttarhäst, foderhäst, eller liknande? Eller går du på en ridskola som vi? ~
 
 

Mitt schema

Som vanligt har jag gjort ett schema för min vecka som börjar idag! 
 
 

Sant!

 
 
 

Tips för att öva och träna balansen och sitsen!

Jag var igår inne och letade efter lite tips hur man kan förbättra sin balans och sits, bara för skojs skull! Då så hittade jag fyra stycken jättebra tips på hur man kan öva och träna sin balans samt sits! Det är något som jag absolut ska testa. Fyra supersmarta tips för dig som vill öva din balans och sits, samt träna på skritten! :)

Tipsen kommer → HÄRIFRÅN! ←


Här kommer lite övningar för att träna balansen och sitsen, men också för att träna på skritten. Det är alldeles för vanligt att man sitter och rider i trav och galopp och knappt rider fram eller skrittar av hästen. Skritt är dessutom den bästa gångarten för att lära sig rida bra ridvägar.

  1. Rid hästen utan stigbyglar och helst utan att hålla i tygeln också. Detta lär hästen att vara mer känslig för vikthjälpen, och det lär DIG att ANVÄNDA vikten för att styra hästen. Det kan vara störande att inte få stopp på eller kunna styra hästen dit man vill i början, men ni kommer att lära er båda två ganska snart. I och med att stigbyglarna inte är med i bilden så blir det dessutom sits- och balansträning.
  2. Ridvägar som är bra för att träna styrning: Snett igenom, (öka skritten med vikten, korta den när du går ut i hörnet igen, även det med vikthjälpen) halvt igenom, volter, serpentiner. Variera mellan tre och fem bågar över medellinjen i skritt, med i möjligaste mån rak häst över medellinjen varje gång.
  3. När du tar stigbyglarna igen, så korta tyglarna. Du bör ha minst tio minuters skritt på lång tygel bakom dig. Nu kan du börja den riktiga aktiveringen av bakdelen, öka och minska skritten och jobba på serpentiner över ridbanan. Glöm inte ställa om på medellinjen, se var du ska, och var noga med vägen. Det är svårare att rida bra vägar när det går sakta än när man kan gasa på lite.Skritt är inte särskilt förlåtande när det gäller slarviga ridvägar, så det är toppen att träna på att rida rakt upp t ex.  Ett tips: SE VAR DU SKA, så går det bättre!
  4. Träna på att rida skänkelvikning och träna också på att rygga några steg, det är inte alldeles lätt att göra en bra ryggning och gå fram i en energisk och fin skritt direkt efteråt. Många hästar “slaknar” efter ett par steg och böjer ut baken åt något håll och segar när den ska gå fram igen. En ryggning där hästen går fram efteråt utan att blinka i taktfast, energisk skritt, är ett bra kvitto på framåtbjudning och den är som de flesta vet, A och O i ridningen. Utan en häst med framåtbjudning så kommer man inte långt.

 

Måndags morgon

 
God morgon alla blogg läsare! 
Just nu tänkte jag gå och sminka mig, sen tänkte jag gå till skolan. Men ville bara göra ett snabbt litet inlägg till er. 
 
Efter skolan så ska jag åka till stallet och rida. Efter jag har ridit så måste jag plugga. Så min kväll kommer spenderas med min älskade läxor.
 
Men nu måste jag g och sminka mig iallafall! 
 

Nu säger jag Natti!

 
Nu tänker jag gå och lägga mig, fast jag är inte så trött så tror jag kommer vara uppe ett litet tag till, haha! Men var för att jag vaknade vid 12 idag... Så kommer vara väldigt trött imorgon, den saken är säker. Men that´s life ;)
 
Jag har ställt fram inlägg till er under dagen. Kommer såklart uppdaterar mer efter ridningen! 
 

Jag skulle behöva hjälp!

 
Hejsan alla bloggläsare! Nu har jag i två dagar försökt att ladda upp en video på Videofyme, och sen ska det komma upp på bloggen. Som ni ser har den inte kommit upp och jag bli galen! 
 
Så om någon av våra söta bloggläsare skulle kunne försöka hälpa mig, så komentera gärna! 
Skulle vara sjukt snällt, som tack blir ni länkade på bloggen (om du har blogg, såklart!) 
 

Smälter ♥

Jag har just blivit helt kär i detta schabrak! Hitade det på hööks hemsida, det kostar endast 229 kronor. Ni anar inte hur mycket jag vill ha det här schabraket. Mitt problem är att vem ska jag köpta det till, mig själv eller? Nej sulle inte tro det. Jag önskar vekligen jag hade en egen häst. Men det får vänta med att köpa dessa saker, antar jag :(
 
˜ Vad tycker ni, Hiss eller Diss? ˜

Min "roliga" dag...

 
Nu har jag pluggat nästan hela dagen. När jag vaknade så började jag med matematiken, det gick sådär... Så måste höra med min matte lärare om jag kan få hjälp. Sen läste jag runt 5 sidor ut So-boken och 30 sidor ur svenska boken. När jag var klar med svenskan hoppade jag in i duschen, och nu har jag precis lärt mig engelska glosorna som vi har till imorgon :)
 
Nu tycker jag att jag får vila i 1-2 timmar kanske från alla läxor. Är så himmla trött på alla dom dumma läxorna, haha! Fast måste plugga för sen kommer prov på allt det där och då är det lättare att lära sig allt för man har gjort läxorna. Fick defenitivt lära mig det förra året...

Mint godis?

 
Läste på Hööks hemsida att det finna häst godis med mint smak. Haha, tyckte det var lite roligt. Det finns också med äppel smak, vilket jag tror hästarna rekomenderar mest, men dom gillar säker mint också, eller vad tror ni? Fast om dom skulle gilla mint så skulle dom få en jätte bra andedräkt. Tycker dock inte att häst andedräkt luktar illa alls. Hundars andedräkt brukar inte lukta så gott däremot ;)
 
 
 

Dagens läsarfråga

˜ hur gamal var du första gången när du red ˜
 
 

God Morgon!

 
God morgon blogg läsare!
Idag så ska jag plugga nästan hela dagen, så har ställt fram lite inlägg till er.
För kommer inte ha tid att sitta framför datorn så mycket idag.
 
Idag är det också dressyr tävling i stallet, men mina dumma läxor förstör som vanligt. Annars skulle jag vilja komma och fota lite, samt kolla ;) Men det får bli någon annan dag... Men hoppas det går bra för dom som är i stallet och hälper till. Och såklart dom som ska tävlar! 
 

Vi hörs om en vecka!

Hej och godmorgon alla såhär klockan fyra på morgonen! ;) just nu så sitter jag och mamma i taxin påväg mot Arlanda! Vårat plan går fem i sex, alltså om två timmar. Ni får ha det så bra och fortsätta läsa bloggen som aldrig förr eftersom att Nette kommer uppdatera själv under veckan.. Jag älskar er, kran Julia! <3


Hörs imorgon ♥

 
Om några minuter tänkte jag hoppa i säng och sova. Har varit en jätte rolig dag, men imorgon är det söndag och måste plugga Svenska,matte och So. Så har ställt fram lite inlägg till er imorgon för min dag kommer spenderas av dom dumma läxorna. Ska speciellt läsa igenom So eftersom vi har prov på Fredag. 
 
 

Härlig dag på Gröna lund!

Haha, fina tjejer ♥ (Driv bild)
 
God kväll alla blogg läsare! 
Idag har jag varit på grönalund för sista gången iår, med ett par kompisar! Det har varit jätte roligt, och har skrattat så himmla mycket så skulle inte förvåna mig om jag har träningsvärk i min mage imorgon! 
 
Vi åkte in till grönan vid 1 och kom dit vid halv 2. Sen har vi varit där hela dagen och vid 7 kom min pappa och hämtade oss. Nu har jag nyss ätit middag och sitter och bloggar, och ska sätta igång min tv och kolla lite på den. Försöker också ringa Julia för att önska henne en härlig vecka i Rhodos men hon svarar inte... Horn har väll fullt upp med att packa och allt det. Men håller tummarna för att hon ska ringa upp :) Vill prata lite med henne, för kommer inte prata med henne på 1 vecka.
 
Men min dag har varit toppen iallafall!
 

Imorgon lyfter planet till Rhodos!

Gammal arkivbild.
 
Hej allihopa! Ledsen för dålig uppdatering idag men jag har haft fullt upp att packa och ställa fram inlägg till er! Jag har ställt fram inlägg så att två inlägg per dag kommer att publiceras från min sida under nästa vecka! Nette kommer att blogga för mig under nästa vecka eftersom att planet lyfter klockan fem i sex imorgon på morgonen! Vår taxi kommer och hämtar upp oss klockan kvar i fyra inatt och så kommer jag hem nästa söndag!
Det ska verkligen bli helt toppen att få åka iväg och sola, bada & bara ha det skönt! Jag kommer inte ta med mig någon dator eller så & jag är osäker på om dem har internet/datorer på hotellet, men ni får förbereda er på att jag inte kommer direktuppdatera den närmsta veckan! 
 
Nu så ska jag fortsätta att ställa fram lite inlägg tills nästa vecka & så får ni ha det TOPPEN tills vi hörs nästa gång! Älskar er fina bloggläsare! ♥
 

Vill bli medryttare...

 
Jag tycker det är dåligt att man inte kan bli medryttare/skötare på våran ridskola. Fast det är ändå bra så det har både fördelar och nackdelar med att vara skötare på en ridskola.
 
⌂ Fördelar: Då vet man att man kan gå in till vilken häst som helst utan att någon annan ska fodra den eller något liknande. 
 
⌂ Nackdelar: Om jag skulle ha en medryttar/skötar-häst så skulle jag kunna komma till stallet och veta att det är en häst som jag kan mysa med utan att någon ska fodra den eller något sånt. Det är min lilla sötnos ♥
 
Det finns somsagt både nack- och fördelar. Det finns säkert många fler fördelar och nackdelar, men det är dom som jag kommer på just nu. 
 

Hur våran ridskola ser ut

Jag tänkte att jag skulle göra en lite "Mini-map" för att se hur det ser ut på min och Julias ridskola. 
Gjorde så gott jag kunde, men ni ser iallafall vad det står! 
 
 
 

Gårdagens ridpass!

Hej! Igår när jag kom hem så var jag alldelles för trött för att orka skriva om ridpasset, så därför skriver jag lite om det idag istället!
 

 
Nej, jag rider inte med mina händer så där högt upp..
 
Ridpasset igår reds somsagt på... Vince! En liten bus-ponny som jag ridit en gång tidigare, när han var ny på ridskolan! Jag kom inte riktigt ihåg hur han var att rida så jag hade inga större förväntningar på honom. 
 
Vi började lektionen med att sitta upp och sen skritta några varv i ridhuset på långtygel i vänster varv. Det gick bra men Vince skulle hela tiden tugga på betten som han hade i munnen så jag fick arbeta med att "jobba" lite med yttertygeln för att han inte skulle tugga i bettet så mycket, eftersom att det förstör hans tänder. 
 
Hursomhelst så skrittande vi några varv i ridhuset och det gick bra, han kunde minska & öka skritten jättefint. I traven så red vi först lättridining & då var han väldigt framåt, så jag fick rida med lite längre tygel på honom så att han minskade traven litegrann. 
När vi travat några varv så hade busponnyn bestämt sig för att han inte längre ville trava längs spåret längre så jag fick jobba med att få ut honom längs spåret med framförallt skänkeln. 
 
När vi hade ridit lätt ett tag så red vi på volterna vid A och C i trav. Vi satt ner i traven och skulle göra galloppfattningar vilket gick... sådär. Vince hade en jättefin trav men när vi skulle göra galloppfattningar så började hästarna framför oss att strula och dem ville inte komma fram i gallopp så det blev lite svårt. När jag och Vince nästan hade halva volten för oss själva så var det ett perfekt läge för att göra galloppfattningar men jag kände att han bara travade snabbare även fast jag verkligen visade att det var gallopp som gällde. 
 
När vi travade så började han dem sista tjugo minutrarna att dra ner huvudet hela tiden, inga bockningar men när därpå! Så för oss blev det bara få galloppfattningar igår.
 
Jag är ändå väldigt nöjd med lektionen, eftersom att jag tycker att han ändå var rolig att jobba med. Han rolig att jobba med eftersom att han ändå ville framåt och tyckte att det var roligt. Så jag sammanfattar lektionen med fem ord: Jobb-lektion med en rolig ponny. Det är ju tur att han är så söt iallafall... ;)
 
Söta bus-ponnien..
 

 
 
 

Lördag morgon

 
God morgon mina så sötnosar!
Idag så är mina planer att jag och 3 andra kompisar ska åka till grönalund för sista gågen iår. För imorgon så stänger gröna lund för detta år... Ska såklart bli roligt att åka dit en sista gång detta år. Men nästa år ska jag inte ha guldkortet.
Var nämligen bara där 3 gånger i sommar medans förra året var jag där 14, haha! 
Jag har inte varit hemma så mycket denna sommar, vilket jag antar jag inte kommer vara nästa sommar heller så... ;)
 
Så hela min dag kommer spenderas på grönalund!
 
˜ Hur ser era planer ut dag?˜
 

God Natt

 
Nu tänkte jag gå och lägga mig för är super trött. Ska till Grönalund imorgon så måste vara pigg imorgon. 
Ganska onödigt inlägg, jag vet men ville bara säga god natt, och tack för den underbara statestiken idag! 
 
Älskar er blogg läsare ♥
 
 
 

Julias Ridning ♥

 
God kväll alla bloggläsare! 
Idag så har Julia ridit, och såklart följde jag med och mös med hästar. Tog massvis med foton så klart! ;) Så hoppas dom här nya fotona räcker nu ett tag! För vill visa lite nya bilder nu, inte dom från i sommras osv.
 
Men Julia fick rida Vincie idag. Snacka om att hon fick jobba i traven, haha. Men hon får berätta sin lektion själv :) Men tyckte det var härligt att få vara i stallet, älskar verkligen lukten i stallet, haha! ♥
Mös också med lilla Nikkie,Yason, och Glitz, sötnosar! 
 
Men ska fortsätta att njuta av kvällen genom att göra en kopp varm choklad och kolla på tv.
 

Stallflickornas har funnit i ett halvår!

 
Som rubriken säger så har jag och Nette hållt igång bloggen i snart ett halvt år! Gud vad tiden går snabbt alltså... :O Jag tycker verkligen att vi har båda utvecklats som bloggare under dem här snart sex månaderna, eller vad tycker ni? Det känns riktigt bra faktiskt att vi har kunnat hålla igång bloggen såhär långt! 
 
Planerna är att vi ska fortsätta blogga på den här bloggen ett tag till för vi har inga planer på att sluta än så länge! Hur det blir om kanske sex månader till återstår att se, men just nu så kommer vi att fortsätta blogga på den här bloggen så mycket som vi bara kan!
 

I Love It!

Åh, jag dööör vad snygg! Funderar verkligen på att klicka hem denna ursnygga tjocktröja (pilé) från Jacson! Rosa är ju verkligen min färg kan man ju säga och den här är ju väldigt rosa... ;) Dessutom så ser den ju otroligt mysig ut! Perfekt ha och rida i, i vinter!
 
Den kostar dock 529 kronor, så jag ska se vad mina pengar räcker till. Annars så får det bli till att önska sig den!  ↓
 
 
 

Mina förhoppningen inför dagens ridlektion!

 
Idag så är det somsagt ridning för min del & Nette kommer att följa med och fota lite! :) Själv så hoppas jag faktiskt på att få Sevel, fina killen! Det var sjukt länge sedan jag red på honom, sist var liksom sista lekitonen innan sommarlovet? Gud alltså... Förutom Sevel så kan jag tänka mig Nikkie eller LJ (Lady Jane). Hittills så har jag ridit Petruska & Fiffi så jag föredrar någon annan. Petruska eller Yason vill jag i vart fall verkligen inte idag på lektionen, annars så kvittar det faktiskt lite vem jag får! 
 
Förra gången så nämnde inte Måna vad vi skulle göra idag, så jag vet faktiskt inte riktigt vad vi kommer att göra idag. Det visar sig! 
 
Jag ska försöka hinna att blogga om ridpasset ikväll när jag kommer hem från ridingen, men det beror på hur sent det blir. Annars så får ni ta och vänta tills imorgon, men jag sdka försöka blogga ikväll! :) 
 

I stallet!

Lääänge sen! 
 
Just nu är jag och Julia i stallet och väntar tills hennes upprop ska vara. Har redan tagt några bilder, hihi! Och jag kommer ta massvis med fler. Ska räcka ett tag, right? ;)
 
 Vi kom faktiskt nyss hit egentligen och vi har nyss kollat vilka hästar det är som ska gå på hennes lektion. Blir så sugen själv på att rida när hon ska rida nu, men får vänta tills på måndag!
 

Dagens läsarfråga!

~ Har ni bloggläsare några bloggar? Isåfall, vad heter dem? :) ~
 
 

Saknar dig Edel!

Bilden skulle blivit så fin om jag log...haha! ♥
 
På Josefines land som jag har skrivit om förut, där uppe fanns det en häst som hette Edel! Jag kallade honom sago-hästen. Nu är det så att han har flugit upp till hästarnas egna värd, där dom lever föralltid och mår bra, utan några sjukdomar och äter gräs dagarna långa.
 
Edel har varit halt i nästan 3 år nu, tyvärr... Så förra veckan bestämde Edels ägare att han skulle få somna in :( Han som var så fin, och speciellt han var aldrig sur. saknar honom massor! Men man kan inte alltid tänka på sig själv, så han fick äntligen få slut på smärtan.
 
 
Jag hann bara rida på honom 1 gång, fick ta några galopp steg också. Han var väldigt skön förutom att han var ganska stel, men var för han hade inte blivit riden på länge. För han var halt när jag red honom också, men han hade mer ont ibland och minder ibland. 
 
Kommer aldrig glömma första gången jag följde med till Jossans land när vi skulle till stallet. Vi gick ut i hagen för att hämta Dixie då Edel galoperar upp mot oss för att hälsa. Han ville nämligen bli ompysslad, sötnosen ♥
Men vi tog tyvärr bara in Dixie, men han följde med hela vägen till stängslet!
 
 
♥♥ Saknar dig massor Edel ♥♥
 

Visste ni...?

...att jag har tävlat min fina vovvsing i utställning?
 
När min lilla vovve var en valp och fram tills han var två ungefär så var jag med och tävlade honom i utsällning! Han vann många fina priser i många olika utställningstävlingar för hundar, innan han blev för hög. För att man ska kunna tävla med hundar i utställningar så är det strikta regler bland dommarna som dömmer tävlarna att dem inte får vara för höga. Tolle är tyvärr cirka två centimeter för hög och för vissa dommare så får han inte vara med och ställas ut längre alls, tyvärr. 
 
I mitt rum hänger iallafall sex stycken prisrosetter som vi har vunnit, en första plats, två andra platser, två trede platser & en fjärde plats. Han har vunnit fler rosetter, men det är dem rosetter som vi har vunnit tillsammans! Det visste ni inte va?... ;)
 
Min söta vovvsing! ♥
 
 

Fem saker jag alltid tänker på när jag skriver att blogginlägg!

 
♥ Jag försöker alltid att tänka på att skriva med så lite stavfel som möjligt. Det är klart att det ibland är svårt att undangå att inte skriva ett inlägg utan något stavfel alls men det blir enklare att läsa ett inlägg utan massor av stavfel än ett med. För att föränkla det så brukar jag ibland skriva blogginläggen i word för att se mina stavfel.
 
♥ Jag försöker alltid att tänka på att dela upp texten i korta stycken (styckeindela texten). Det gör det mycket enklare att läsa ett väldigt långt inlägg. Långa stycken av text är ju hopplöst jobbiga att läsa när man sitter frakmför en datorskärm, det håller ni väl med om? ;)
 
♥ Jag brukar nästan alltid ha med en bild i varje inlägg & så försöker jag ha en bild med hyffsad kvalité. Bilder gör verkligen ett blogginlägg roligare att läsa, även om inte bilden är sammanhängande med texten så försöker jag alltid att ha med en bild i varje inlägg.
 
♥ Jag brukar alltid försöka vara så posetiv i mina inlägg som jag bara kan! Även om jag kanske inte är på toppenhumör när jag skriver ett inlägg alltid så blir det klart mycket roligare att läsa ett inlägg när personen som skrivit inlägget är posetiv och framåt! Jag kan göra undantag men för det mesta så försöker jag vara posetiv och framåt!
 
♥ Sist men inte minst så  brukar jag alltid tänka på att ha en sammanhängande rubrik. Det blir intressanterare då tycker jag eftersom att man får en liten inblick i vad inlägget handlar om. Undantag kan ju göras, men en bra och sammanhängande rubrik är viktigt för mig!
 

Blogg.se har ett nytt utseende - Hiss/diss?

 
Nyligen när jag skulle logga in på blogg.se så såg jag att dem hade ändradde utseendet lite på framsidan av blogg.se! Jag tycker att det blev rikigt snyggt faktiskt men trots det så känns det inte riktigt som blogg.se, om ni förstår vad jag menar...? Jag tycker faktsikt att det känns som dem har snott stilen från daywieves/bilddagboken! :O Men, snyggt blev det iallafall. Jag måste nog hissa utssendet även fast jag tycker att det känns lite för lite "blogg.se".  
 
~ Vad tycker ni bloggläsare, hiss eller diss till det nya utseendet? ~ 
 

Godnatt bloggläsare!

 
Nu så har jag ställt fram åtta stycken inlägg till er imorgon somkommer att publiceras! Jag hoppas att ni kommer att gilla dem! Nu så ska jag plugga lite mer på mitt NO-prov, sen så blir det sängen. Börjar redan klockan åtta imorgon, så måste gå och lägga mig tidigt idag. Ni får sova så gott så hörs vi imorgon!
 
Godnatt!
 

Här ska det stå en rubrik.

Häääj! Ledsen för den tråkiga rubriken, men kom faktiskt inte på någon bra rubrik till det här inlägget tråkigt nog. Idag har jag iallafall varit i skolan och sen gått hem och gjort mina läxor. Standard... ;) Imorgon så är det iallafall fredag och RIDNING framför allt, men även helg! Tidigt går också flygplanet mot Rhodos på söndagmorgon & det blir verkligen jätteroligt! 
 
Imorgon så ska jag självklart börja ställa fram lite inlägg till er som kommer att publiceras under nästa vecka men nu så ska jag faktiskt ställa fram lite inlägg till er som kommer publiceras under morgondagen, så vi får höras lite senare fina ni! 
 

Blir galen!...

 
Gud, vad jag är lite småsur nu. Jag har inga nya bilder på hästar eller så, så ni kan gissa hur många foton jag kommer ta imorgon när Julia rider och på hästarna som står i stallet.
 
Så ni får verkligen ursäkta mig för att ni får se samma bilder men jag har inte så mycket val... Men jag lovar att ni kommer få se nya bilder imorgon och framöver :)
 
 
 

innan jag dör vill jag...

 
Innan jag dör vill jag rida en fjording, jag har aldrig ridit en fjording. Jag älskar deras utseende, dom är så grymt gulliga ♥ Gud tänk att jag aldirg har ridit en... Jag tror faktiskt vi inte har någon fjording i stallet. Hmm... nej jag kommer inte på någon fjording i stallet. 
Synd tycker jag för dom är så söta, haha! Dom verkar vara så mysiga och snälla!
 
Så hoppas verkligen att få rida en fjording innan jag dör!
 

Presentkort önskas!

Såg nyss på HÖÖKS hemsida att man kan köpa presentkort på HÖÖKS. Jag vet inte om man har kunnit det tidigare men eftersom att det låg uppe som "nyheter" på Hööks hemsida! Hur smidigt är det inte att få ett presentkort från Hööks liksom? Då kan man ju köpa precis det som man vill!
 
 Ett presentkort från Hööks är en av de saker som står på min önskelista just nu i vart fall ;)
 

Dagens läsarfråga

˜ Hur gammal var du när du började rida? ˜
 
 

Diss - Ridbyxor!

Nu så  dissa ett par ridbyxor som jag har hittat. Skriv gärna vad ni tycker och om ni hissar eller dissar ridbyxan!
 


                               
DISS:
 
Åh, gud vad fula jag tycker att dessa ridbyxor är alltså! Tvåfärgade ridbyxor är verkligen inte min stil! Jag tycker att dem kan vara coola, men snygga är dem då inte. Dessa ridbyxor kostar 599 kronor. Dessa ridbyxor? - Nej tack!
 
 

Torsdags morgon!

Har bild brist...
 
Godmorgon kära bloggläsare! 
Idag är det somsagt torsdag, vilken är en dag jag gillar förutom att vi sluta 15.20. Men vi har väldigt roliga lektioner, speciellt för att idag så slipper vi No. Fast skulle behöva fråga en sak om No till provet, men får göra så gott jag kan på provet. Men vi börjar idag klockan 09.50 :D Gud vad skönt iallafall.
 
Efter skolan ska jag gå hem och fortsätta plugga. Vill kunna allt till No- provet! Ska plugga hur mycket som helst, haha. Så min eftermiddag ser inte så roligt ut...
 
Hur ser eran dag ut idag?
 

Otroligt trött..

Beautiful horse x100
 
Jag måste nog ta och säga godnatt för min del nu. Jag är ledsen för att det inte blivit så mycket bloggning från mig men jag har försökt fixa till bloggens utseende (på en testblogg) och lyckades ändra några saker i vartfall. Jag är verkligen otroligt trött just nu och har faktiskt ingen ork till att fortsätta blogga idag eller att fixa bloggens utseende. Jag tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig strax, även fast jag har sovmorgon imorgon. :/ Jag har sdtällt fram två stycken inlägg tills imorgon, men tyvär inte mer än så. Har ingen insperation kvar riktigt.
 
Men vi får sova så gott så hörs vi troligtvis imorgon kväll! Kram kram ♥
 

Gått nästan två mil.

 
Hej, fina bloggläsare! Jag är verkligen ledsen för att jag inte uppdaterat något alls dem senaste två dagarna, jag ber verkligen om ursäkt! Som tur var så har ju Nette uppdaterat bloggat jättebra medans jag har haft fullt upp med att plugga till ett jätteviktigt prov som påverkar verkligen är avgörande för mitt betyg under denna termin inom NO.
 
Idag så hade jag även orienteringsdag i skolan & jag var såklart med. Eftersom att Nette var hemma idag från orienteringen så orienterade jag med två stycken andra jättebra vänner som jag har från paralellklassen, Gabriella och Josefine! Vi orienterade i Hellasgården ute i Nacka och startade klockan halv 10, men i mål kom vi aldrig riktigt...
 
Det är ju så i orientering att man letar efter kontroller och det gick jättebra till en början, men när vi letade efter vår femte kontroll så tappade vi bort oss mitt ute i skogen. Då hade vi gått alldelles för långt för att vända tillbaka, så vi fortsatte till vi kom ut ur skogen. Tro det eller ej, men då hade vi kommit till Hammarby industriområde och till Henrikdals reningsverk (!!!). Ingen av våra klasskompisar svarade på sina mobiler så vi fick söka på ENIRO efter våra lärares nummer. Tillslut så svarade en av våra lärare som fick komma och hämta oss med bil, haha. Det tog ungefär 25 minuter för honom med bil och han sa att vi hade gått över en mil! Det var bara dit det så hade vi ju gått och tagit andra orienteringskontroller, så vi gick säkert två mil... :O
 
På toppen av det så ramlade jag två gånger och gjorde illa knäna & dessutom så lyckades jag trampa i över en decimeter lera med ena min gympasko, så jag fick doppa den i vatten... :(
 
Åh, gud vilken dag alltså. Nu så är jag otroligt trött, men trots det så ska jag sätta mig och börja med ett helt nytt utseende på bloggen! Tror att det kommer bli riktigt snyggt. Men nu måste jag gå!
 

Nya ridvantar ska köpas!

Jag råkade ta sönder mina ridvantar i måndags p.g.a att mina naglar var lite för långa. Så måste köpa nya! Men mamma sa att hon kunde fixa det till mig, så det var skönt att veta att på måndag kommer jag ha nya fina, och inte håliga ridvantar! 
 
Mamma ska köpa dom inne på Hööks, för endast 19 kr! :D Lagom pris enligt mig, haha!
Jag gillar inte ridhandskar, som ni kanske vet ha nämt det förut. Tycker dom sitter åt så himla om händerna så får väldigt ont. det blir ridvantar för min del!
 

Vill till stallet!

Jag är väldigt sugen på att åka till stallet just nu, men dom dumma läxorna kommer ivägen! Jag önskade bara man kunde få ta en pause i 2 veckor då man inte har några läxor fast man inte har lov.  Fast det kommer aldrig hända, men man kan ju önska ;) Fast en posetiv sak är att jag kan nästan allt inför No-provet. Så imorgon behöver jag knappt träna något till No! Men jag har andra läxor som måste göras... 
 
Fast jag följer ju med Julia till hennes ridning på fredag, så kommer till stallet då! Men skulle bara vilja vara där utan att jag eller Julia rider, men har fullt upp. Får väll bli någon annan gång!
 

Följ mig på instagram ♥

Följ mig gärna på Instagram. Man ser mitt namn där uppe men kan säga det igen,Nettseeen. Lägger upp bilder ganska ofta. Lägger upp på bilder på allt möljligt, men speciellt på hästar och mig, hihi! :)
 
Följ mig gärna iallafall! Följer antagligen tillbaka ♥

vill ha!

Gud vad jag vill ha den här västen! Tycker den ser hur mysig ut som helst, hittade den här på en tjejs blogg. 
Hon skrev varken hur mycket den kostade eller var den kommer ifrån... tyckte det var synd, för vill ha en såndär väst. Eller en liknande, tycker den ser så mysig och varm ut. Speciell nu när det börjar bli lite kallare.
 
˜ Vad tycker ni, fin eller ful? ˜

Dagens läsarfråga

˜ vad är erat mål med ridningen, vart vill ni komma inom ridningen? ˜
 
 

Mitt första ridpass på min ridskola

 
Jag kommer ganska bra ihåg mitt första ridpass på min ridskola. Det var när jag var 11 år och gick i 5:an.
 
Jag hade på mig ett par mjukis byxor och en höst/vår jacka. Jag och min pappa gick in i uppropningstummet och satte oss på bänken och väntade tills någon skulle ropa upp mig. När dom hade ropat upp så sa dom att jag fick Komet. Jag hade ingen aning om vem det var men var glad för fick äntligen rida!
 
Jag och pappa gick in i stallet och kollade på varje namnskylt som var ovanför varje hästs spilta. Tillslut hittade vi Komet som stod näst längst in i det gammla stallet. Jag gick in och hälsade på honom och han kollade på mig och hade båda öronen spik rakt frammåt och nosade på mig. 
 
Komet var redan sadlad men inte tränsad. Men jag hade ingen aning om hur man skulle tränsa en häst så frågade om hjälp. När jag hade fått hjälp så gick jag in i ridhuset och fick hjälp med allt, haha! Men jag visste inte hur man gjorde så ;) 
 
När alla hade hoppat upp så skrittade vi bara på spåret med lång tygel. Efter några minuter tog vi tygeln och gick in på en volt. Kommer inte exakt ihåg vad vi gjorde men vi travade några steg minns jag. Och allas föreldrar gick brevid hästen. Så min pappa gick brevid mig då.  Efter ridpasset så sa Måna (min ridlärare som jag har nu) för det var hon som skulle kolla i vilken grupp man skulle kunna passa i. Hon sa att jag skulle direkt få börja i en J2. Och det var så allt började med ridning för mig på den ridskola jag går på nu! :)
 
 

Idag har lever Komet uppe i himmlen med 10000 andra hästar och njuter av att äta gräs varje dag!
 
Han var välidgt glad ibörjan när jag red på ridskolan, men efter ett tag så blev han surare och surare för varje gång som gick. Så dom sista gångerna jag träffade honom så var han väldigt sur när man skulle hälsa på han inne i boxen. Jag vågade knappt gå in i boxen för han försökte ofta naffsa mig... Men nu om någon häst försöker naffsa på än så slår man lite lätt så slutar dom, men det var ju ett tag jag träffade honom ♥
 
Saknar dig Komet ♥

Finn Fem Fel

Hej! 
Tänkte ha lite "Finn Fem Fel" denna vecka igen!  Bilden kommer från förra vintern när jag rider på Johanna uppe i Dalarna. Den bilden som är högs upp är orginal bilden.
 
Den som gissar rätt får en länkning på våran blogg.
 
 
 

Onsdags morgon!




 
God morgon alla bloggläsare! 
Idag har vi orgentering i skolan men jag ville verkligen inte gå så tillslut efter lite prat med mamma så gick hon med på det, älskar dig mamma!  
 
 Så denna dag kommer spenderas hemma. Då jag ska plugga på läxor, städa mitt rum och gå ut med en hund. Men jag ska försöka lära mig det mesta för No- provet vi kommer ha på fredag! För slipper och träna så mycket dom andra dagarna efter skolan då!
 
Men nu ska jag gå och fixa mig en varm kopp te och kolla på tv och njuta lite på morgonen för sen blir det pluggning för mig ;) Jag kommer kunna uppdatera ganska bra under dagen eftersom jag är hemma. Men ska plugga ganska mycket så har ställt fram några också! 
 

Hörs imorgon ♥

God kväll allihopa! 
Just nu sitter jag i soffan, med datorn i knät och kollar på tv. Det är Svenska Hollywood fruar som jag sitter och kollar på. Haha älskar det pogramet, speciellt Maria Montazami ♥ Hon är så härlig den människan!
 
Denna kväll ser inte så speciell ut. Efter detta pogram har slutat så ska jag hoppa i sängen och läsa lite ur So-boken tänkte jag. Sen tänkte jag gå och lägga mig. Så kvällen ser inte så speciell ut. 
 
Men passar på att säga God natt till er nu också, hörs imorgon ♥ Nu tänkte jag fortsätta kolla lite, men ville bara slänga in ett inlägg till er :)
 

Gårdagens ridpass på Yason ♥


Förlåt för den dåliga kvaliten...
 
Igår så red jag på lilla Yason. Tänkte berätta om mitt ridpass.
 
Vi började med att skritta på långtygel på "fyrkant spåret" Efter ett par varv tar vi tygeln och börjar göra så dom jobbar, ändra tempo hela tiden. Tyckte det gick jätte bra, han lyssnade på när han skulle gå sakta och snabbare i skritt. Sedan kom vi fram i trav, då vi gjorde samma saker. Han lyssnade jätte bra då med. Men han blev lite förvirad när han inte hade något framför honom. Men han lyssnade ändå bra, förutom när jag ville att han skulle vara ställd i hörnen. 
 
Sen gick vi in på volterna och kom i galopp. Han är jätte fin och skön i galoppen! Han är verkligen inte så som han var på vårterminen. Han är jätte lungn i galoppen. När vi hade galoperat så gick vi alla ut på spåret och skrittade några minuter med lång tygel. 
 
Vi tog tygeln men om man ville fick man hoppa, men då fick man gå lite innan för spåret och komma fram i trav, sedan hoppade man. Första gången jag kom i trav och skulle hoppa så var jag helt inne på att han skulle hoppa och precis framme vid bommarna tvär stannar han. Så jag ramlade fram på hans hals men lyckades klättra mig upp igen upp på ryggen och i sadeln, haha!
Sådär höll han på hela lektionen... förutom 1 gång då han inte stannade, då hoppade han :D Han var väldigt jobbig, men jag fick jobba kan man säga. Önskade bara jag hade tryckt mer med skänklarna.
 
Det var väldigt roligt att hoppa, kommer inte ihåg hur länge sedan det var sen jag hoppade. Fast det gick väll inte så jätte bra då men men, kan inte gå utmärkt varje gång. jag lärde mig detta ridpass att när jag står i fältsits måste jag luta mig tillbaka med "över kroppen" Så ska tänka mer på det nästa gång jag hoppar.
 

Pluggat...

 
Hellu! 
Uscch, jag har pluggat i 2h och 30 minuter nu... Fast har nyss ätit men innan. Det är verkligen tråkigt, men om man vill få bra betyg så är det bara att plugga. Jag pluggade bara No, fysik nu. Måste läsa ungefär 50 sidor ur en bok + läsa 3 sidor ur So boken, men tänkte läsa lite innan jag hoppar i sängen.
 
Igår somsagt red jag ju. Vi hoppade, vilket var roligt, fick Yason vilket dock inte var det roligaste. Man kan inte alltis få dom "perfektaste" hästarna. Men ett inlägg om det kommer snart, så håll utkik!
 
 

Yasonpäjjson ♥

Ursäkta bildkvalitén...
 
Hihi, notera att det det var Nette som skulle rida igår men att hon bara var tvungen att ta en bild på mig med honom då han var helt otroooligt söt i det tillfället! Det är han alltid, men ni förstår! Sötplutten Yasonpäjjson!
 

Schabrakfrossa!

Om ni undrar varför jag gör så många olika inlägg om olika schabrak så är det för att jag har lite smått schabrakfrossa och jag älskar verkligen schabrak även om jag inte kan köpa alla. Det senaste är från HV Polo (mitt favoritmärke) som finns i blått, brunt och rött. Det är vverkligen dösnyggt och jag skulle kunna tänka mig att köpa det just för att det är så snyggt! HV Polo lyckas återigen med sina snygga produkter och schabrak...
 
Schabraket hittar ni på HÖÖKS hemsida HÄR och det kostar 599 kr!
 
 
 
 
 

Sjuka ponnien...

Aw, Riviera går ju fortfarande inte med på lektionerna eftersom att hon är förskyld och får medicin. Jag hoppas verkligen att hon blir bättre snart, för hennes skull! Hon har ju varit förskyld i veckor nu... Saknar att rida henne och jag hoppas verkligen att hon snart är bra igen, även om det viktigaste av allt är att hon blir frisk!
 
Sötnosen, Rivera ♥
 

Min favorit hopp/dressyrryttare!

Jag tänkte skriva om mina två favorit hopp/dressyrryttare. Jag har många ryttare som jag verkligen tycker är sjukt dutkiga och är lite av mina favoriter inom ridsporten men jag har två absoluta favorit hopp/dressyrryttare! 
Tycker verkligen att både är helt otroliga och ser verkligen upp till dessa ryttare! Mina absoluta förebilder är..
 
 
 
Patrik Kittel -  Patrik Kittel föddes i Stockholm år 1976. Patrik är svensk dressyrryttar som har tagit medaljer och tävlat i OS! 
 
Patrik Kittel tycker jag personligen är en otroligt duktig dessyrryttare. Han har ju somsagt tävlat i OS och ag såg honom tävla på tv i år. Gud så otroligt duktig han var. Han är helt klart en stor förebild för mig & jag skulle jättegärna vilja bli som han när jag blir äldre. Att tävla på samma nivå som honom (dvs. Os-nivå) är otroligt svårt att nå till men en av sakerna jag verkligen gillar med Patrik är att han har verkligen kämpat sig fram till där han står idag. 
 
På inte tal om hans otroligt fina hästar, Scandic och Toy Story. Toy Story och Patrik kom ju somsagt åtta i OS detta år, fina hästen! 
 
 
Rolf Göran Bengtsson -  Rolf-Göran Bengtsson, födded den andra Juni 1962 i Södra Sanby. Rolf-Göran Bentsson är en svensk hoppryttare bosatt i Breitenburg, Schleqwig-Holstein i Tyskland. Han har vunnit två OS-medaljer och två EM-medaljer (en guld-medalj) under hans karriär. I svenska landslaget representerar han Flyinge Ryttarförening.
 
Jag är egentligen inte något jättestort "fan" av hoppning eftersom att dressyr är min grej! Men Rolf-Göran Bengtsson är ju ändå sveriges stolthet, haha!  Rolf-Göran tycker jag är otroligt duktig på sin grej, vilket kanske inte är så konstigt då han tävlar i OS men han är nog helt ärligt den hoppryttare som jag verkligen tycker mest om. Det är just för att han är så otroligt duktig på sin grej! 
 
Han är en stor förebild för mig & det har han varit lääänge kan jag lova!
 

 
Det var lite om mina förebilder och "idoler" som jag har inom hästvärlden! Jag har såklart många fler som Jan Brink, Malin Bayard, osv. Men dessa två som jag berättade om är absoluta förebilder för mig!
 
~ Har ni bloggläsare några förebilder inom hästvärlden? ~
 
 

Dagens läsarfråga!

~ Vad är det som får just dig att klicka in på vår blogg? ~ 
 
 
 

Plans for today!

 
Sovmogon till fem i elva idag, somsagt! Jätteskönt verkligen & jag känner mig verkligen sjukt utvilad idag! Snart så ska jag pallra mig iväg till skolan men innan det så tänkte jag berätta om mina planer för dagen! Först så ska jag nu gå till skolan och slutar klockan tio i tre. Sedan så ska jag hem och plugga innan jag åker till pappa. Det var tänkt att jag skulle åka till stallet idag men tyvärr så krocker det med läxor så det blir förmodligen imorgon och fredag! 
 
Nu så måste jag skynda mig så att jag hinner till lektionen börjar, men framställda inlägg väntar er! Vi hörs i eftermiddag, ha en superbra dag fina läsare!
 

Stallet idag + nytagna bilder!

 
Hej allihopa! Idag så var jag som alltid i skolan på dagen. Efter skolan så gick jag och Nette hem till henne och åt lite mellis innan vi åkte iväg till stallet. Klockan halv sex så började hon att rida och hon fick... Yason! Ett inlägg om  hennes ridpass lär komma upp lite senare på bloggen, antar jag! Dem hoppade & jag tycker att det gick bra för henne men ni får höra hennes åsikter om hennes ridpass lite senare, somsagt! 
 
Jag lyckades fota en hel del på både hennes ridlektion och på hästarna i stallet och tyckte faktiskt att jag fick hyffsade bilder! Vissa blev bättre än andra men några lyckades jag nog få till! Dem hoppade även idag på ridlektionen så har filmat när hon hoppade också!
 
~
 
När jag kom hem från stallet så började jag med att äta lite middag och sedan plugga, plugga och plugga.. Efter det så tog jag en dusch och nu sitter jag framför datorn och ska blogga! Jag har nämligen sovmorgon till fem i elva imorgon igen, hur skönt är inte det?  Så nu ska jag ställa fram lite inlägg tills imorgon, vi hörs!
 

@Stallet

 
Gammal bild på mig och älsklings-sevel ♥
 
               Just nu så är jag i stallet snart så har Nette upprop! Jag har lovat att fota henne så ni får vara beredda på bilder senare. Åh, vad jag älskar att vara i stallet... Här skulle man ju vilja bo! Nu så har hon strax upprop och vem hon får kommer ni få veta senare när vi har kommit hem!
 
Vi hörs senare!
 



Ridningen strax ♥



Om ungefär om 30 minuter så kommer mamma och hämtar upp mig och Julia & då vi åker mot ridningen!
Jag undrar verkligen vem jag kommer få idag på ridningen. Har ingen aning om vem jag skulle kunna få, men vill verkligen inte ha Yason. Han blir så taggad när man ska hoppa.
På han behöver man inte heller göra så mycket för han gör allt själv. Om dom andra hästarna kommer fram i trav gör han också det, så är inte så jätteroligt att ha honom. Försöker koncentera mig mer på att få han ställd i hörnen och på volterna istället då. Och tänka lite extra på min sits, osv.
 
Får snart se vem jag får då. Är lite spänd för det, hihi! :) Men ska äta lite mellanmål nu med Julia. 
Bloggar antingen i bilen påväg hem från ridningen eller när jag väl är hemma.
 

Saker du kanske inte visste om mig



♣ På mornarna så lyssnar jag alltid på NRJ med Knappen & Hakim.
 
♣ Jag ska bo ute på landet och ha hästar när jag blir stor.
 
♣ Min favorit serie är Vampire diaries ♥
 
♣ Mitt naturliga hår är lockigt men plattar det så fort jag har duschat. Jag tycker det är fult, men får inte rakpermanenta håret för mina föreldrar.
 
♣ Jag föredrar att äta fruktsallad än godis. Tycker fruktsallad är så mycket godare en godis.
 
♣ Jag tycker att det är väldigt roligt att fotografera ute i naturen. 
 
♣ Jag gillar att plantera blommmor och hålla på med blommor.
 
 

Litet "test"!

 
ÄGANDE
(x) Ridstövlar
(x) Ridskor (dock för små)
(x) Skyddsväst
(x) Helskodda ridbyxor
( ) Vita ridbyxor
( ) Chaps
(x) Ridhjälm
(x) Ridspö
( ) Grimma
( ) Grimskaft
( ) Täcke
( ) Sadel
( ) Vojlock/Schabrak
( ) Träns
(x) Ryktlåda
(x) Ryktgrejer
 

TEORETISKT
(x) Vet hur man sätter ihop ett träns
(x) Vet hur man sadlar
(x) Vet hur man sätter av & på grimma
(x) Kan några sjukdomar
(/) Vet vad man gör när hästen får en sjukdom
(/) Vet hur man skor en häst.

( ) Vet hur man broddar av och på en häst
(x) Kan olika tecken & färger
(x) Kan några kroppsdelar på hästen
(x) Kan och förstår hur det fungerar med mankhöjd
(x) Kan mocka, rykta & fodra
(x) Kan blanda foder med andra mineraler och vitaminer
(x) Kan smörja sadel & träns
( ) Kan lasta en häst samt kontrollera allting i en hästtransport
(x) Vet hur en korrekt sits ser ut

 
RIDERFARENHETER
(x) Ridit barbacka
( ) Ridit western
(x) Hoppat med häst
(x) Ridit dressyr
( ) Utövat voltige
(x) Åkt på ridläger
(x) Ridit i sandpaddock
(x) Ridit i ridhus
(x) Ridit i skogen
( ) Ramlat av och slagit dig
(x) Ramlat av utan att skada dig
( ) Suttit på en bockande häst
(/) Suttit på en skenande häst,
(x) Suttit bak & fram
(x) (sammanlagt) Ridit i över 3 år
(x) Travat barbacka
(/) Galopperat barbacka
( ) Suttit barbacka på en skenande häst
( ) Hoppat barbacka
(x) Ridit i uppförsbacke
(x) Ridit i nedförsbacke
( ) Ridit två på samma häst
( ) Suttit på en stegrande häst
 
ERFARENHET MED HÄST
( ) Har/haft sköthäst
( ) Har/haft egen häst
(x) Ridit på ridskola
(x) Ridit hos privatperson
(x) Ryktat en häst
(x ) Kört en häst
( ) Ridit/Rider in en häst
( ) Förlorat en häst
(/) Legat inne i en hästs box
( ) Sovit i ett stall
(x) Mockat en hel timme
( ) Låtsats att du var en häst tillsammans med andra hästar
(x) Har en favorithäst
 
JAG HAR RIDIT
(x) En stor häst
(x) En liten häst
(x) En kittlig häst
(x) En busig häst
(x) En nyfiken häst
(x) En rädd häst
( ) En sjuk häst
(x) En lat häst
(x) En pigg häst
(Hur vet man omhästen är ledsen?) En ledsen häst
(x) En glad häst
(x) En connemara
(x) En fjording
(x) En Haflinger
( ) En arab
(x) Ett fullblod
(x) Ett russ

(x) En nordsvensk
(x) En shettis
(x) En korsning
(x) En New Forest
 
Har du…
Ridit i skogen; Japp!
Hoppat; Jaa!
Stegrat med häst: Nepp!
Bockat; Nej.
Blivit sparkad; Jaaa.
Blivit trampat; Jopp
Gått omkull med häst; Nej
Hoppat en oxer; Nej
Hoppat en trippelbarr; Nej
Haft foderhäst, medryttarhäst, sköthäst eller så; aa!
Ridit en häst under 10 år; Ja
Ridit en häst över 25 år; Ja.
Första gången jag ramlade av; På Yason, har jag för mig.
 


Sant!



 
 
 

Mitt schema för veckan

 

Tröttnosar i hagen...

Åh, jag minns en morgon i somras då jag skulle ta en morgonprommis med Måne för att han skulle få sin dagliga motion. När jag kom till hagen så låg både Måne och Aira ned och sov. Jättesöta var dem verkligen & på inte tal om Måne som hade mulen i marken och sov. Haha, gud så söt han var... ↓
 
Sovades med mulen i marken...
 
Lite skepptisk till att gå upp...
 
Söta älgen Aira! 
 

Godmorgon bloggläsare!

 
Godmorgon, godmorgon på er! Jag hoppas att allt är bra med er och idag så är det somsagt en ny dag på en ny vecka! Idag är planerna att först vara i skolan hela dagen såklart och sedan så följer jag med till Nettes ridning! Tydligen så skulle dem hoppa imorgon, så jag tänkte försöka ta några fina bilder på henne när hon rider imorgon. Tänkte även fota lite nya bilder på hästarna i stallet med mobilen så att ni får några nytagna bilder på bloggen!
 
Nu så ska jag skynda mig och äta lite frukost och göra en fläta i håret & sedan gå mot skolan! Vi har självklart ställt fram lite inlägg till er så att ni kan läsa under dagen eftersom att vi inte kommer kunna blogga då vi är i skolan. Nu måste jag gå, så ni får ha en superbra dag! 
 
Vi hörs!
 


Sweet Dreams ♥

Nu är det natti natti för min del. Är sjukt trött för har bara sovit runt 6 timmar inatt, för jag & Gabbi låg och pratade till 3 inatt. Jag måste ju komma upp imorgon också, skadar inte att gå och lägga sig tidigare än vad jag brukar! 
 
Men imorgon ska jag rida och Julia ska följa med och vara lite fotograf, medans jag rider. Kanske slänger in ett video inlägg när jag rider också imorgon, får se ;) 
 
Ska ta och skölja av min ansiktsmask nu och hoppa i sängen! Älskar er blogg läsare och tack för en bra statestik idag ♥
 

Rida imorgon, längtar!




Imorgon somsagt är det en ny vecka, då jag rider som vanligt på måndagar. Imorgon så ska vi antagligen hoppa på ridningen :D Ni vet inte hur roligt det ska bli! Ska bli så roligt att hoppa och inte rida dressyr, som vi alltid gör...
Har inte hoppat heller på länge så ska bli roligt! Jag vet faktiskt inte vem jag skulle vilja ha imorgon... 
Brukar vilja ha Glitz men han "hoppar" verkligen när han hoppar, hehe! Men vi får se vem jag får imorgon. 
 

Så söta!

 
Jag är inne på Yotube och kollar på olika videoklipp från när föl hittar på lite bus. Jag hittade ett när ett föl kör dragkamp med en hund, haha så söta! ♥ Eller vad tycker ni?
 

Totalt 478 inlägg.


Totalt så har hela 478 inlägg skrivits här på stallflickornas blogg! Det är nästan femhundra inlägg vilken är ett halv tusen! Sjukt ju igentligen! Snart har vi då skrivit 500 inlägg och som vi lovade så skulle vi ju ha en bloggtävling då vi hade skrivit över femhundra inlägg! Vi skrev ju också ett inlägg där ni hade chansen att önska vad ni ville att vi skulle tävla ut i vår nästa tävling. Ni får jättegärna fortsätta kommentera vad ni vill att vi lottar ut i vår nästa tävling så kanske vi lottar ut det som just du vill att vi lottar ut!
 
Så fortsätt önska vad ni vill att vi lottar ut i vår nästa tävling & håll utkik efter en ny tävling! Snart smäller det & då firar vi med en tävling!
 

Shockemöhle har lyckats!


Igår så var jag inne på datorn och kikade på lite snygga schabrak från Shockemöhle och jag hittade några riktigt snygga schabrak från Shockemöhle. Jag är verkligen helt kär i schabraken och jag tycker att Shockemöhle verkligen lyckats än en gång med sina schabrak. Loggan är ju dösnygg och lika så färgen! Jag skulle jättegärna vilja ha något av dem, kanske det bruna? Sjukt snygga var dem iallafall!
 
Schabraken kostar 560 kronor och finns i färgerna nedanför!
 
 
 
 

Hemma ♥


Sötnos som var i hagen uppe på landet!
 
Hellu gullisar! Jag kom hem för ca 30 minuter sen, så har hunnit packa upp lite smått.
Men har varit en super mysig helg. Vi har haft "Vamiper Diaries maraton" för Gabbi har köpt den 3: dje säsongen på DvD. Vi hann och kolla klart på alla 5 DvD. Så samanlagt satt vi framför tv i 16 timmar på 2 dygn!
Man kan bara inte sluta kolla på det. Vi såg klart en hel säsong som går på tv i 9 månader, på 2 dygn! :D
 
Vi bestämde oss igår också för att gå ut och  ta en cykel tur. Vi cyklade 1,4 mil ungefär. Så har fått lite mortion också i helgen ;) Och medans vi cyklade så åkte vi förbi en gård som hade hästar, var såklart tvungen att stanna och ta några foton på dom gullisarna ♥ 
 
Det är ungefär det vi har gjort dom 3 dagarna vi var där. Var skönt att slippa alla läxor och bara njuta av livet. Men nu har jag veckan bokad av läxor istället, men det är smällar man får ta ibland. 
 

Dagens läsarfråga!

DAGENS LÄSARFRÅGA:
Hur länge har ni läsare (som rider) ridit? ~
 
 

Om en vecka...

...så åker jag till Rhodos! Precis en vecka idag. Jag ska självklart ställa fram inlägg till nästnästa vecka då jag kommer vara borta men annars så kommer Nette att uppdatera er under den vecka jag är borta! Det tråkiga är att jag kommer missa min ridning när jag är bortrest men då så kommer jag att rida igen i en annan grupp istället! Det ska iallafall bli hur skönt som helst att åka utomlands till solen och värmen...
 
Åh, så roligt det ska bli! Ge mig jättegärna lite bloggidér så att jag kan skriva om de saker som NI vill läsa om så lovar jag att skriva om det!
 
 

Fem stycken små frågor!



Här kommer några frågor som jag har skrivit och svarat på! Tänkte att det kanske kan vara lite roligt att läsa, sedan så lider jag också av lite smått bloggtorka.. Hehe.
 
När började du rida?
Svar: När jag var sju-åtta år.
 
Varför startade ni er blogg?
Svar: Eftersom att vi båda älskar hästar, bloggade på två olika bloggar & är bästa kompisar så tänkte vi att det kunde vara kul att starta en blogg tillsammans! Båda ville blogga på en blogg som endast hade inriktning "häst", så därför bestämde vi oss för att blogga på en gemensam hästblogg!
 
Hur många bloggar läser du per dag?
Svar: Det varierar från dag till dag men jag har fyra stycken bloggar som jag kikar in på varje dag!
 
Kan ni göra ett videoinlägg tillsammans på bloggen någon dag?
Svar: Jag vet att vi har varit lite dåliga på att göra videoinlägg på bloggen och speciellt att göra det tillsammans men jag ska iallafall försöka att fixa ihop minst ett videoinlägg på bloggen nästa vecka och snart ett som vi har gjort tillsammans, så håll utkik!
 
Vilken är din favoritfärg på hästar?
Svar: Jag tycker att de allra flesta färger är fina på hästar och jag har många "favoritfärger" men den största favoriten är nog isabell. Älskar verkligen isabellfärgade hästar, så otroligt fina! Åh, är helt kär i färgen.
 

This is the part of me that you never gonna ever take away from me.. ♥

 



 

Svar på kommentar!

Jag fick en fråga av Anonym hur länge jag ridit! Jag tänkte att jag kan ta upp det i ett inlägg även fast jag nämnt det tidigare! 
 
Jag började rida när jag var 7-8 år och red på min dåvarande ridskola i ungefär två år. Efter två år så slutade jag att rida på den ridskola som jag red på då eftersom att jag inte trivdes med ridläraren, osv. Jag slutade då att rida när jag var ungefär 10 år. När jag var tolv år så började jag rida igen och har nu ridit i lite över ett år på min nuvarande ridskola som jag går på. Så alltså har jag ridit i sammanlagt lite över tre år!
 
Jag går just nu på min ridskola i en grupp som heter P/J3! Jag rider för en ridskolelärare vid namn Måna och jag trivs jättebra i ridgruppen!
 
Alltså har jag ridit i lite över tre år och rider i en P/J3:a! Jag hoppas att du anonym fick svar på din fråga!
 





 

Söndag - ny dag!


Godmorgon, fina bloggläsare! Idag så är det en ny dag & en ny morgon! Sista lediga dagen innan nästa vecka! Idag så ska jag och mamma åka iväg och hälsa på min mormor så har självklart ställt fram lite inlägg till er som kommer att publiceras här under dagen! Jag hade somsagt tänkt att åka till stallet idag och titta på tävlingen som är idag, men jag hinner inte då det krockar med läxor och att jag ska åka till min mormor. Åh, att läxor måste förstöra ibland... Men, så är det! Imorgon så blir det troligtvis stallet och tisdag med!
 
Nu så ska jag äta lite frukost, ta en dusch och sedan fortsätta att plugga innan jag åker med mamma till min mormor! Vi hörs senare hörrni!
 
 

Dålig uppdatering under kvällen.

Jag måste verkligen be om ursäkt för att jag inte har uppdaterat bloggen under hela kvällen men det har haft sina skäl! Jag har för det första ställt fram åtta inlägg tills imorgon & så har jag även pluggat till ett prov som jag har tills imorgon. Jag hoppas att det är okej med er iallafall!
 
Imorgon så har jag en fullspäckad dag, så därför kommer jag inte att kunna uppdatera från datorn under dagen så därför har jag nu ställt fram åtta stycken inlägg! Jag tror nog att ni kommer och tycka om dem, så håll utkik i bloggen imorgon! Nu så ska jag faktiskt ta och gå och lägga mig, så vi hörs imorgon!
Godnatt, sov så gott alla fina bloggläsare!
 
(Glöm inte att Nette kommer hem imorgon också, så hon lär nog också blogga imorgon!)
 
Godnatt! ♥
 


Dagens läsarfråga!

Dagens läsarfråga: 
~ Är det någonting som ni skulle vilja se mer av i bloggen? ~
 
 

Planer inför nästa vecka!

  

 

Planer inför sommaren 2012!

Denna sommar var den bästa på länge! ♥
 
Jag tänkte berätta lite om mina planer inför sommaren 2013, än så länge! Det har ju precis varit sommarlov men jag ser somsagt fram emot nästa sommarlov, så jag tänkte att jag kan ju redan nu avslöja mina planer som jag har!
 
Det är tänkt att jag ska ha Måne som min egen nästa sommar igen, alltså är det tänkt att han kommer bli min sommarhäst nästa sommar igen - om allt går som planerat. Jag hade ju i somras Måne som min sommarhäst under hela sommaren och då stod han på våra grannars gård. Våra grannar har en hästgård på vårat landställe. Blir det så att jag kommer att ha honom som min sommarhäst så lär hela sommaren spenderats på landstället!
 
I början av nästa sommar så blir det förmodligen Spanien för min del någon vecka eller så eftersom att min faster har hus i Spanien! Det blir också något att se fram emot, men att ha en sommarhäst slår det mesta kan jag lova! 
 
Det är alltså planerna inför nästa sommar som jag har än så länge! 
~ Har ni bloggläsare några planer inför nästa sommar? ~
 

 
 
 

Jeansridbyxor från Mountain Horse vs. Jeansridbyxor från HV Polo!

Jag var igår inne på Hööks och Horsemeup för att titta efter jeansribyxor. Jag hittade ett par från Mountain Horse på Horsemeup's hemsida och ett par från HV Polo på Hööks hemsida!
Jag tycker personligen att dem från HV Polo är sjukt mycket snyggare än dem från Mountain Horse eftersom att HV Polo-byxorna är dekorerade med lurextrådar och Swarovski-stenar! 
 
Dem från HV Polo kostar 1599 kronor och dem från Mountain Horse kostar 1298 kronor. Jag skulle nog inte betala 1298 kronor för Mountain Horse-ridbyxorna men det skulle jag helt klart ha gjort för ridbyxorna från HV Polo. 1599 kronor är dock lite för högt för min budget, just nu. Haha... Jag får nog allt vänta tills min födelsedag som är om... två och en halv månad. Haha!
 
 
Från HV Polo! ↑
 
Ridbyxorna från Mountain Horse! ↑
 
~ Skulle ni kunna tänka er att köpa något par av ridbyxorna? ~
 

Min sits, då och nu!

Sitsen är för mig väldigt viktig. Jag tänker inte på andras sitsar så missförstå mig inte när jag säger att sitsen är viktig. För den är viktig för min egen del. Jag tänker väldigt mycket på min sits när jag rider eftersom att sitsen hjälper både häst och ryttare så mycket i ridningen!
 
Jag brukar själv alltid tänka på att sträcka upp mig och inte sitta med en ihopsjunken rygg på hästen. Jag brukar också tänka på att försöka ha raka armar och nedlagda händer! Det är inget måste men en bra sak att tänka på.  
 
Förut så tyckte jag att min sits var lite väl framåtlutad och att mina axlar kom lite för långt fram. Nu så tänker jag  speciellt på att stäcka upp mig och att samtidigt ta bak axlarna för att inte bli så framåtlutad!
 
Själv så ser jag stor skillnad på bilder från förra året/terminen och under denna termin!
Jag känner verkligen har en bättre sits och det känns super! 
 
~ Är sitsen viktig för er bloggläsare? ~
 
 

Lördagmorgon!

 
Godmorgon, fina läsare! Hoppas att ni mår bra, själv så känner jag mig faktiskt på topp idag! Känner mig riktigt utvilad idag, jätteskönt! Idag så blir det för min del till att vara hemma och plugga till nästa veckas NO-prov. Inte så roligt direkt, men det är sånt som måste göras! Eventuellt så åker jag och mamma kanske till Hööks lite senare för jag ska kika på några saker som behövs inköpas, men vi får se hur det blir med den delen. Jag kommer nog inte att sitta och blogga vid datorn hela dagen utan jag ställde igår fram inlägg som kommer att publiceras under dagen! Jag hoppas att ni kommer att gilla inläggen... 
 
Nu så ska jag iallafall gå och äta lite frukost och mysa lite framför tv:n, så hörs vi senare! 
Ha det så bra så länge! 
 


Godnatt, bloggläsare!

 
Nu så säger jag godnatt för min del! Ska gå och lägga mig nu, är sjukt trött! Speciellt efter dagens ridpass... Haha! Jag har själv ställt fram sex stycken inlägg tills imorgon & eftersom att Nette är borta så får jag sköta uppdateringen själv... Jag hoppas att ni står ut med mig, haha!
 
Vi hörs imorgon, sov så gott fina bloggläsare! ♥
 

Jag har aldrig...

♥ ...Åkt skidor mer än en gång i hela mitt liv!
 
♥ ...Tävlat i hoppning.
 
♥ ...Fått IG på ett prov.
 
♥ ...Sovit längre än till klockan 12 på förmiddagen.
 
♥ ...Kunnat rida i ett ridhus (med speglar) utan att titta mig själv i spegeln!
 
♥ ...Hoppat med en häst då jag ridit barbacka.
 
♥ ...Ramlat av en häst och skadat mig.
 
♥ ...Varit längre ner i Sverige än i Småland.
 
♥ ...Spannkört en häst själv.
 
♥ ...Varit särskillt mycket för hoppning utan dressyr är min grej!
 
 

Dagens ridpass!

 
Hej, igen! Nu så tänkte jag berätta för er om dagens ridpass! 
 
Dagens ridpass reds somsagt på Petruska. Ett New Forest-sto som jag aldrig ridit tidigare, konstigt nog! Jag hade inga direkta förväntningar eftersom att jag inte ridit henne tidigare. Jag visste dock att många som ridit henne verkligen får jobba med henne & det var precis vad jag fick göra!
 
Vi började lektionen med skritta längs spåret på lång tygel. Det var inga konstigheter och det gick jättebra. Jag kände att hon lyssnade på mig bra när jag saktade ner tempot och när jag drev på. 
 
Sedan var det dags att börja trava och då så började hon gå in mot mitten. Jag var verkligen otroligt bestämd med henne men hur bestämd jag än var så var det som att hon stängde av helt. Efter ett tag så gav hon trots allt med sig och gick motvilligt ut på spåret. Fick lite "draghjälp" av Nikkie & då var det inga problem med traven alls. Travade några varv med henne innan hon fick sin egna vilja tillbaka och ville gå in mot mitten. Så höll det i stort sätt på större delen av lektionen.
 
En bit in på lektionen så delade vår ridgrupp in oss i två delar, så ena halvan red på volten vid A och andra halvan på volten vid C. På volten så höll jag igång henne i trav ett bra tag & då gick det något bättre men fick ändå jobba med att få henne att inte stanna igen. Vi fick också välja om vi ville galloppera eller inte. Dem som ville galloppera med sina hästar fick göra det på ena volten och de som inte ville på den andra. Jag kände att det inte var något vidare alternativ eftersom att hon var såpass envis.
 
Ridlektionen idag var jobbig men ändå lärorik. Man lär sig mycket när man verkligen får jobba, så på så sätt var det bra! Jag kan iallafall säga en sak jag var nöjd med, nämligen min sits! Mamma fotade & jag tycker verkligen att jag har förbättrat den otroligt mycket! Känns super.
Så såg alltså min ridlektion ut & nu har jag fått testa på att rida på Petruska! 
 

On my way home

Hej på er! Just nu så sitter jag i bilen påväg hem från ridningen! Jag berättar mer om ridpasset lite senare efter jag har duschat, ätit, osv. Jag kan iallafall avslöja att detta ridpass fick jag jobba sjukt mycket med... Petruska. Är helt slut med andra ord. Men mer om det senare! Vi hörs!


Helgen

 
Hellu gullisar! 
Just nu sitter jag i bilen påväg till Gabbis land. Vilket betyder att jag inte kommer kunna uppdatera något men Julia får sköta det denna helg. Jag kommer hem på söndag eftermiddag då jag kommer kunna uppdatera!
 
Hoppas eran dag har varit bra! Måste vara lite social i bilen nu så hörs på söndag!
 

Home sweet home!

Halloj! Nu så ligger jag i sängen och ska strax sova! :) Kom hem från Grönan för inte så länge sedan och är verkligen dötrött! Har tyvärr inte hunnit ställa fram några inlägg tills imorgon men det får bli ett litet undantag. Imorgon är det ju också ridning för min del så mer update efter ridningen! Tills dess så får ni ha det jättebra! :)

Kramar, Julia.


Jag saknar dig fina ponnyn!

Åh kan inte riktigt sätta ord på hur mycket jag saknar dig, Måne. ♥ Snart så var det över en månad som jag åkte ifrån dig men ser fram emot att träffa dig på höstlovet, fina ponnyn. Jag längtar tills nästa sommar då jag får ha dig som min igen, älskade, saknade, finaste ponnyn... ♥
 
I  L O V E  Y O U  M O O N L I G H T  ♥
 
 
 
 
 

Prisvärt från HV polo..?

Jag var igår inne och kikade lite på Hööks hemsida och hittade ett par Snowboots med HV Polos märke. Dem är säkert jättesköna då dem är varmfodrade men utseendemässigt så tycker jag att dem inte alls var fina! Jag menar, jag skulle aldrig sätta på mig dem i stallet eller rida i dem? Att dem kostar 749 kronor gör ju inte saken bättre... 
HV Polo tycker jag brukar lyckas med sina saker & framförallt med sina pikér men denna gång så tycker jag faktiskt inte att dem lyckats vidare bra alls.
 
 
 
 
~ Tycker ni bloggläsare att dessa Snowboots är prisvärda? Skulle ni kunna tänka er att köpa dem? ~
 

 
 

Morgondagens ridpass!

Imorgon så har jag somsagt ridning igen och jag är supertaggad! Det ska verkligen bli jätteroligt att sitta på hästryggen igen. Trots att det bara var en vecka sedan jag red så känns det ju som en hel evighet! Mamma kommer att följa med och fota/filma mig under morgondagens ridpass så att vi får bilder från ridpasset!
 
Imorgon då så hoppas jag på att få Nikkie, Glitz eller Sevel. Sevel red jag senast sista lektionen innan vårterminens slut, så honom saknar jag verkligen att rida. Kungen!  Tidigare så ville jag ha Fiffilina under lektionerna men nu har jag fått henne två gånger i rad och båda lektionerna har jag verkligen fått jobba med henne, så jag skulle inte ha något emot att rida någon annan! 
 
 
Annars så har jag inga speciella förväntningar inför morgondagens lektion. Jag vet iallafall att jag verkligen ska försöka fokusera på min sits och att jag inte ska sitta lika framåtlutad som jag ibland gör. Det underlättar verkligen med en bra sits så det ska jag verkligen försöka tänka extra mycket på imorgon!
 
Mer om ridpasset imorgon kommer i ett inlägg under kvällen imorgon!
 

Miss You all ♥

Nej, nu har jag tröttnat på att var i stan! Jag vill upp till Dalarna, NU!  Sakanar alla där uppe, speciellt alla hästarna ♥ :D Ni anar in hur mycket jag längtar tills det är höstlov, vilket är vecka 44. 
Sakanar verkligen hästarna. Speciellt när man kommer in i stallet på morgonen, och alla hästarna gnäggar samtidigt, haha! Det låter jätte gulligt, kanske ska ta och filma det när jag kommer dit upp? 
Det är som om dom säger "God morgon" Fast sen när man lägger ut hö i hagarna blir det "släpp ut oss nu! " 
 
Men vecka 44 kanske jag ska göra en annan sak. Berättar det tyvärr inte nu, gör det om jag blir "antagen" haha,. Lovar att berätta om jag lyckas få komma dit.
 
 
 
 
 

Finn Fem Fel ♥

Japp nu tänkte jag ha lite " Finn Fem Fel"
Bilderna kommer från när jag var på Jossans land för några veckor sedan, det är Jossan & Plexus ♥
 
Den som gissar alla fem felen först vinner en länkning här på bloggen! 
 
 
Lycka Till!
 

Önskekategori!

 
Nu tänkte jag och Nette att ni bloggläsare själva skulle få önska en kategori som ni vill att vi ska skriva inlägg inom! Det kan vara i princip vad som helst och alla kategorier som ni önskar lägger vi in som kategorier! Så fundera på om det är någon speciell kategori som du saknar här i vår blogg och kommentera den isåfall! 
 

Planer inför resten veckan!


                                                                                                                                                           Idag: Skolan och sedan Gröna Lund med bästa vännerna!
Fredag: Skolan och sedan RIDNING!  
Lördag: Planerna inför Lördag är att plugga till några prov och eventuellt så åker jag och mamma och shoppar lite!
Söndag: Kanske att jag åker iväg till stallet på förmiddagen, men på eftermiddagen så ska jag åka och hälsa på min mormor!
 

 
Så såg alltså mitt schema ut för resten av veckan! Jag han tyvärr inte ta mig tiden att göra ett finare schema men med tanke på att det bara är fyra dagar kvar på veckan så kändes det lite onödigt... ;)
 

Min första favorithäst..

Jag tänkte skrivva lite om min allra första favorithäst som jag hade! Jag tror jag var sju/åtta år då jag nyligen hade börjat på min dåvarande ridskola. Mina första ridlektioner reds på en c-ponny vid namn Barney som senare blev min första favorithäst!
 
Barney är en 19-årig C-ponny vaclack. Imp. från Danmark! Barney var min absoluta favorithäst då han var så otroligt snäll men också busig.
 
Jag minns att vi ofta fick välja vilka hästar som vi ville rida och jag valde alltid Barney. Något som var typiskt för Barney var att han alltid tuggade på sitt bett när han hade på sig träns och hade bettet i munnet.
Sötnosen. På inte tal om hur otroligt söt den ponnyn var! Sockersöt kan man ju beskriva honom som!
 
Saknar Barney verkligen eftersom att jag knappt träffar honom längre då jag bytt ridskola. Fina ponnyn.
 
 

Dagens läsarfråga...

˜ Vilken färg tycker du är finast av flugskimmel & skimmel? ˜
  
 

Missar hopptävlingen i stallet...



Nu på söndag är det en hopptävling på våran ridskola. Jag skulle vilja gå och kolla på när dom hoppar, men är inte hemma då... Men om jag skulle varit hemma skulle jag gärna åkt dit för att kolla, och fota såklart, haha!
 
Men jag är på Gabbis land under hela helgen och kommer hem på eftermiddagen under söndagen. Men det kommer flera tillfällen då det är hopptävlingar på våran ridskola, så får gå på någon av dom istället!
 
Jag "vågar" fortfarande inte vara med i någon tävling, för vet inte hur man ska göra innan tävlinarna eller om jag rider fel eller något sånt. Men det kommer väll sen när jag har varit på fler tävlingar och kollat.
 

Toppen dag, hoppas jag!

God morgon på er sötisar! 
Jag är redan klar med allt jag gör på mornarna. Så det blir väll så idag också, får sitta och vänta hemma i 20 minuter innan jag går till skolan. Då passar jag såklart på att blogga lite ;)
 
Idag efter skolan så åker jag & Julia till Gröna Lund och är där hela eftermiddagen/kvällen med 2 kompisar. Så vi kommer inte kunna uppdatera på kvällen idag. Men vi har ställt fram väldigt många inlägg till er så fortsätt håll koll under dagen!
 
Ska bli jätte roligt att åka till Grönan igen. Vi åkte till Grönan förra veckan och vi tänkte att vi kan väll åka idag med, man får ju passa på nu när det har öppet. Pluss att det är så lite folk nu när det är kallt ute och inte det bästa vädret precis, men det är perfekt för oss som går dit, haha! För det är så lite folk där ♥
 

Om morgondagen!



Go' kväll på er! Nu så har jag och Nette ställt fram hela åtta stycken välskrivna inlägg till er imorgon. Så utan inlägg blir ni då inte!
 
Vi börjar skolan som vanligt imorgon men efter skolan så blir det Gröna Lund för både min och Nettes del tillsammans med två andra kompisar till oss! Det ska bli jätteroligt verkligen & vi måste ju passa på att gå lite på Gröna Lund innan dem stänger för säsongen... ;) Därför så kommer nog knappast jag eller Nette hinna blogga under morgondagen så därför har vi ställt fram många inlägg till er! Jag tror att ni kommer gilla dem...
 
Nu så ska jag fixa mig iordning och sedan gå och lägga mig för att inte vara dödstrött imorgon. Men ni får sova jättegott och glöm inte att kika in på vår blogg imorgon då många inlägg väntar er! Godnatt, bloggläsare!
 

Äntligen klar!

 
Hej, igen! Nu så är jag äntligen klar med mina läxor efter flera timmars plugg. Fy, vad skolan och pluggandet stjäl tid från mig. Nu så är iallafall svenskaläxan utläst, SO-läxan & spanskan gjord, engelska glosorna inpluggade och matten räknad. Har på toppen av det kommit på ännu lite fler bloggidér som skrivits ner och nu så har jag faktiskt 23 stycken bloggidér nerskivna! 
Annars så har det inte hänt så mycket idag. I skolan så har vi orienterat vilket gick hyffsat. 
 
Nu så ska jag ställa fram lite inlägg tills imorgon, för imorgon så kommer min dag vara fullspäckad igen! Men mer om det senare. Vi hörs lite senare! 
 

Hemma från skolan!

 
Hejsvejs! :D Har ni haft en bra dag idag? Det har jag, trots att jag har varit helt sjukt trött. Usch! Just nu så håller jag på och pluggar för fullt, men jag kände att jag var tvungen att slänga in ett litet blogginlägg till er. Jag kommer att behöva fortsätta plugga, vilket kan ta ett tag. Därför vet jag inte om jag kommer att hinna bli klar på mitt lite längre åsiktsinlägg ikväll, men jag ska iallafall försöka att börja på det! 
 
Jag lovar att blogga så fort jag är klar med pluggandet, men somsagt så går ju skolan före allt annat. Vi hörs lite senare hörrni!
 



Söta skor ♥

 
Tycker dom här vinter skorna ser jättemysiga ut! Håller ni inte med mig?
 
 Gud, jag måste åka iväg till Hööks. Jag har fortfarande inte frågat mamma eller pappa om vi kan åka... Men nästa vecka när jag kommer till mamma så SKA jag höra med henne om vi kan åka till Hööks för vill kolla på lite saker som jag har hittat på deras hemsida, b.l.a dom här skorna. 
 
Jag behöver nya vinter-ridskor. Kommer ihåg förra vintern. Fy vad kallt det var, både mina händer och mina fötter frös bort medan jag red. Hoppas det inte blir så denna vintern, det var verkligen hemskt!
 
Så ska ringa till mamma nu och fråga henne om vi kan åka till Hööks någon gång nästa vecka.
 

En fin och otroligt saknad häst... ♥

Igår så kom jag och tänka på en otroligt fin häst som stod på ridskolan fram tills förra året. Hans namn var Nektar. Nektar var en skimmelfärgad valack av rasen Welch sektion B/arabiskt halvblod & en D-ponny. Nektar var som jag minns honom, en jättesnäll och fin häst. Jag kommer ihåg att jag red ett antal lektioner på honom och han var ärligt talat en av dem snällaste och duktigaste häst som jag har ridit på. Inte tala om hur söt han var också... 
 
Förra året, torsdagen den 17/11 så bestämdes det att han skulle tas bort. Han hade haft en hälta som bara blivit sämre och sämre. Det visade sig senare att det var hovbensrotation som var mycket smärtsamt för honom. Därför valde dem att ta bort honom och att han skulle få tas bort... :(
 
Snart var det ett helt år sedan & gud vad jag saknar den ponnyn. Sjukt fin ponny han var, Nektar. Jag hoppas verkligen att du har det bra i himlen och att du gallopperar runt där uppe bland de andra hästarna... Fina, fina Nektar. ♥
 
† 
 
 

10 små saker om mig!

 
• Mitt hela namn är: Julia Victora Karlsson.
 
• Jag är 13 år & född den 1:a December 1998. Går alltså i åttan!
 
• Jag har haft två kaniner, två marsvin, en katt & min hund som jag har nu!
 
• När jag börjar gymnasiumet så vill/ska jag gå inriktning häst eller djur. Jag vill gärna äga ett stuteri eller träna unghästar men drömmen är att åka ut i savannen & rädda djur, osv. Jag är en djurvän.. ;)
 
• Jag är 100% mig själv, vilket känns bra efter som att alla accepterar en så bra för att man bara är sig själv.
 
• Jag har gått i 3 olika skolor. En som jag gick i från förskolan till femman och sedan började jag i en engelsk skola bara för att testa, vilket inte var något för mig. Jag bytte då till den skola som mina kompisar från låg &
mellanstadiet börjat i. Trivs hur bra som helst!
 
• Jag har haft fem olika bloggar som jag bloggat på mer än två månader på, om man räknar med den här då. Jag blir aldrig nöjd med bloggarna riktigt & byter. Jag tappar ofta lusten efter ett tag att blogga & lägger då ner bloggen. Denna trivs jag däremot jättebra med och kommer inte att lägga ner i första taget!
 
• Jag har klaustrofobi/cellskräck. Eller jag gillar inte att bli trängd i trånga utrymmen. 
 
• Jag är alltid jättenoga med att göra läxor, plugga till prov, osv. Vill få en bra utbildning när jag blir äldre & kunna göra det som jag drömmer om. 
 
• Hästar & ridning är just nu en av de saker som är en otroligt stor sak i mitt liv. Jag vet inte vad jag skulle göra utan de, horses in my life ♥

Åka till Josefines land

Det är lite lustigt för Både jag och Jossan har pratat om att jag ska komma upp till hennes land igen!  
Jag vill jätte gärna komma upp igen och hon frågade om jag ville komma upp snart igen, wiii!
 
Så blir väll snart igen då, men inte denna helg för då ska jag med till Gabbis land. Vi ska såklart också ha kul, men hon är inte lika "hästig tjej" som mig, haha! Men vi ska hitta på andra roliga saker att göra, såklart!
 
Jag och Jossan få prata om det lite senare, antagligen någon gång nästa vecka. För tycker det är jätte roligt att följa med upp.
Berättar såklart om det blir av (vilket jag hoppas) när jag åker.
 
 

Dagens läsarfråga!

DAGENS LÄSARFRÅGA:
 
~ Vad föredrar ni av häst/ponny? Om ponny, vilken kategori isåfall? ~
 
 

Röd Outfit

 Åh, så mycket jag tycker om denna outfit nedanför! Den är ju verkligen döläcker enligt mig! Bootsen är ju sjukt snygga och även schabraket från John Whitaker! Lite väl mycket rött kanske men trots det så är ju allt på bilden jättefint! Hade jag en egen häst så skulle nog antingen bootsen, schabraket, stigbyglarna, huvan eller pannbandet inköpas. Tyvärr så får jag vänta med inköp av schabrak och sådant då jag fortfarande är en ridskoleryttare! ;)
 
Vad tycker ni om outfiten? Snygg eller lite väl mycket rött?
 
 

God morgon!

God morgon läsare! väntar på att klockan ska bli 08.45 då jag börjar. För har varit klar i nu 30 minuter, haha! Så sitter nu framför min iphone och bloggar lite.
 
Idag ser min dag ut att efter skolan ska jag och pappa ska kolla på en nya dator till mig!  Hoppas jag hitter en som jag gillar, för är så trött på min dator som jag har här hos pappa... Den är så seg, och den hackar upp sig heeela tiden... Så ska bli jätte skönt att slippa den. Så håller tummarna för att vi ska hitta en.
 
Nej, nu tänker jag gå till skolan iallafall, för är så uttråkad!
 

Sov sött


Men vad fin man är, haha! Jag var Dixies "kli-stolpe"
 
Nu tänkte jag gå och sova, är verkligen jätte trött. Ska bara skölja av min aniktsmask sen ska jag gå och lägga mig, hihi! Jag har också pluggat på till alla mina läxor, så kan allt nu för i veckan!  
Så slipper och tänke på det sen, är så himmla skönt, haha!
 
Imorgon som ni vet ska jag åka och antagligen köpa en nya dator. Annars ska jag bara till skolan. Usch och imorgon har vi No, det är det ämnet jag gillar som minst... men får väll stå ut. För snart byter vi ämne inom No. Nu har jag nämligen fysik och efter fysik vet jag inte vad vi ska få. Kanske biologi? gillar iallafall inte No i vilket fall som. 
 
Nu ska jag sova iallafall. Både jag och Julia har ställt fram tills imorgon, så håll utkik 
 

Godnatt!



Nu så säger jag godnatt för min del! Vi på stallflickornas har nu fixat så att imorgon kommer sex inlägg att ställas fram till er under olika tider imorgon, så håll utkik! Imorgon (förhoppningsvis) så kommer även ett åsiktsinlägg från min sida att publiceras under kvällen som jag tänkte påbörja imorgon när jag kommer hem från skolan! Men nu blir det till att gå och lägga mig för att imorgon är det skola igen... *suck*. Menmen, nu ska jag inte misströsta ;) Ni får sova så gott så hörs vi imorgon! Godnatt allihopa & tack för en superbra statistik idag också! Utan er vore vi inget, tack!
 



Fullspäckad tisdag!


Min fina Måne ♥
 
Godkväll! :) Jag hoppas att allt är bra med er bloggläsare? Det är det då med mig! Idag så har jag iallafall haft en väldigt fullspäckad dag. Det började med att jag hade sovmorgon fram till fem i elva vilket var otroligt skönt. I skolan så hade vi en hel del lektioner och slutade klockan tio i tre. Efter skolan så gick jag hem och pluggade på våra läxor innan jag och mamma gick och tog ett nyss pass till mig! Vi åker ju till Rhodos nästa helg så ett nyss pass var ett måste! ;) När jag kom hem så fortsatte jag att plugga och blev nydligen klar!
 
Jag har även funderat ut lite bloggidér och just nu så bara vimlar det i huvvudet av idér så passade faktiskt på att skriva ner lite idér! :) Nu så ska jag börja ställa fram inlägg tills imorgon så att ni kan läsa lite under dagen när jag är i skolan, jag vet att även Nette har gjort detsamma! :) Så håll ögonen öppna efter inlägg under morgondagen!
 
Vi hörs lite senare!
 


Gårdagens ridpass

Hellu gullisar! Jag glömde att blogga om mitt ridpass igår, hoppsan! Så tar och gör det nu!
 
När dom ropade upp vilka hästar vi skulle få så fick jag först Beaty Boy. Jag skulle gå in och sadla honom samt tränsa honom när en tjej från min ridgrupp frågar mig om jag vill byta häst med henne. Hennes favvo-häst är Beaty Boy, så jag sa att vi kan byta häst. Jag fick istället rida Yason då... Blev välk kanske inte jätteglad men jag vet att hon gillar honom jag så tänkte vara snäll, hihi! 
 
När vi kom in i ridhuset så gick jag då till Yason, spände sadelgjorden, fixade inspänningarna och hoppade upp.. Vi började med att skritta ut en snabbis. Han var väldigt nyfiken på en liten trakator som vi gick förbi så började skratta då, haha. Han försökte smyga fram till den, men vi skulle hålla oss i ledet så han fick tyvärr inte kolla vad det var för maskin <img src='http://bloggdesign.nu/smilys/set3/1/6.gif' style='padding:0px;border:none' />
 
När vi kom in igen så tog vi tyglarna och började arbeta dom i skritten. Efter kanske 5-7 minuter kom vi fram i trav, då vi började jobba med dom. Försökte få han ställd i hörnen, gick sådär i vänstervarvet, men i högervarvet så gick det bra. Sen gick vi in på volterna. 
 
Foto: Yason/Nette och jag vågar titta :)
 
När alla hade ställt dom på voltena så fattade vi galopp. Det gick faktiskt jättebra! Han brukar vara väldigt sprallig när man ska fatta galopp, men igår gick det helt underbart! Blev verkligen jätteförvånad, haha. Vi jobbade med dom i olika tempon i galopp samt att göra så dom blev ställda.
 
Sedan kom vi ner i trav, sen skritt och så fick dom gå på lång tygel i 1 varv på fyrkanten. Efter det så tog vi tygeln igen och bytte varv. När vi kom i vänstervarvet så kom vi fram i trav. Vi gjorde samma saker  som vi gjorde i högervarvet. Sen gick vi igen in på volterna och fattade galopp. Gick galant i det varvet också!
 
Ni ska bara veta hur förvånad jag blev! Han brukar vara jätte sprallig och vill köra supersnabb galopp, men inte denna gång! 
 
Efter vi hade galoperad i några minuter så kom vi ner i skritt, och dom fick gå på lång tygel. Sedan ställde vi upp och hoppade av. När vi hade hoppat av så ställde vi in dom i stallet och ryktade dom. Jag tog också bort sadeln och tränset såklart! 
 

Tillbaka!

Halloj! Nu är jag Julia tillbaka i bloggandet igen! I vart fall så kommer jag att börja med bloggandet lite smått - till en början! Det är ju så sjukt mycket för mig nu i skolan med tanke på att vi kommer på betyg nu till vintern och att vi redan har fått prov som kommer inom en snart framtid. Jag har faktiskt saknat bloggandet, det kan jag lova! Men den här "bloggpausen" behövdes verkligen efter den blogguppdateringen som jag gjorde ett tag. Nu så är tanken iallafall att jag smått ska börja blogga, vilket kommer bli mest under kvällarna! Skolan kommer ju fortfarande att prioriteras före allt annat så det bli tyvärr blogguppdateringen som får ta skit för det... Men jag ska försöka! 

 
Ni får jättegärna komma med lite bloggidér så att jag får lite idér, det skulle verkligen uppskattas! :) Nu vet ni iallafall lite hur det är men att jag (och även Nette) är tillbaka på banan igen! Jätteroligt att ni läsare, trots ingen uppdatering. Jag älskar er våra trogna läsare!
 
Håll koll på bloggen efter uppdatering så ska jag försöka att uppdatera er så bra som jag bara någonsin kan!
 

Mot ridningen



Om ungefär 5 minuter kommer mammsen och hämtar upp mig, för då åker vi till ridningen! Ska såklart bli jätte roligt att få rida. För missade förra veckans ridpass för jag var sjuk... Men idag ska jag rida! 
Jag hoppas på att på Glitz idag, börjar faktiskt gilla att rida på honom. Förut gillade jag inte han så mycket, men denna termin gillar jag honom mer och mer för varje gång jag får rida honom, så håller tummarna för att jag får honom!
 
Måste gå nu, men bloggar mer när jag kommer hem!
 

Blir så avensjuk!

 
Guud vad avensjuk jag är just nu, haha. Läser folks bloggar och en bloggarna skriver att hon ska ut och rida sin egna häst. Blir så avensjuk! ni anar verkligen inte, HAHA! Är ganska fånig, men vill också ha en egen häst :( 
 
Vill kunna vakna upp på morgonen och veta att jag måste upp och sköta om min häst. Kunna vara med honom/henne hela dagarna på helgerna om jag vill det utan att någon annan kommer och vill vara med hon/han. Och att jag får göra vad jag vill med henne/honom, utan att något säger "du gör fel" eller så.... Ni vet inte hur mycket jag vill bo ute på landet då man har större chans att ha en egen häst!
 
Jag och min kusin pratade här om dagen att jag skulle flytta up till Dalaran och bo där. För finns ett gymnaium där uppe som har inriktning jag vill gå på, men får se ,hihi! <img src='http://bloggdesign.nu/smilys/set3/1/6.gif' style='padding:0px;border:none' /> 
Om jag bor där så kan jag vara med hästar, samt dom andra djur hur länge som helst på helgerna, wiiii!
Då kanske jag kan träna att rida på Emma, och att träna henne att bli en lite mer "rid häst" och inte en travare. Ååh vilken bra dröm!
 
Okej tillbaka till verkligheten nu. Måste först gå klart grundskolan sen kan man börja tänka på allt det där. Men skulle vara jätte roligt om jag kunde bo där. Skulle antagligen sakna mamma & pappa då, men jag överlever nog! 
Så det är bara att satsa mycket på skolan nu då dom 2 sista årena... Uusch, kommer inte bli roligt men det är bara 2 år av mitt liv!
 

God Natt! ♥



God natt gullisar! Imorgon börjar en ny vecka, vilket betyder nya läxor... Så jag måste gå och lägga mig nu, så jag kommer upp imorgon bitti! Hoppas ni har hat en bra helg, men nu börjar en ny vecka, som jag hoppas blir bra!
 
 

Schemat För Veckan

Ursäkta för den hemska uppdateringen, men vi har en liten pause... Men jag skickar in något inlägg då & då, hihi! Men tror vi ska börja komma igång snart igen. Det bror på alla läxor som vi får... 
 
 

Skola imorgon

 
Labello (en häst som gick i samma hage som Dixie)
 
Imorgon så ska jag till skolan. För jag har inte lika ont i mitt knä. Jag känner dock fortfarande att det gör ont om jag böjer på benet. Så jag ska antagligen inte vara med på gympan imorgon, men överlver <img src='http://bloggdesign.nu/smilys/set3/1/6.gif' style='padding:0px;border:none' />
 
Men kommer inte uppdatera så bra imorgon eller dom kommande dagarna för på Torsdag ska jag åka till grönalund med Julia,Frida & Gabbi. Ska bi jätte roligt! 
Men uppdaterar kanske på Fredag när Juia ska rida. För då kan jag uppdatera när jag sitter på läktaren, haha! 
 
Men ska gå och äta middag nu, men vi hörs ite senare! ♥'

Finn Fem Fel ♥

 
Japp nu tänkte jag ha "Finn Fem Fel" 
Den som gissar rätt på alla 5 sakerna, får en länkning på bloggen! 
 
Det är Josefine och Plexus som är på bilden. Tagen från i helgen ♥
 
Lycka till! ♥
 

Är hemma....


Sötnosen Dixie ♥
 
Hellu Sötisar! 
Just nu sitter jag hemma, i soffan med en handuk i håret för har nyss duschat. Tänkte slänga in ett blogginlägg nu då, så det är lite uppdatering, hihi! 
 
Jag har somtur inte ont i halsen längre! Är så himmla skönt, jag har dock väldigt ont i mitt knä som jag slog i igårkväll... Klant som jag är. Hoppas det går över snart för annars så ska vi in till doktorn. Vill helst skippa doktorn. Men om det inte går över har jag inte så mycket val.
 
Juste jag pratade med Julia igår. Hon berättade att vi har fått 2 nya läxor. Och en ska vara klar tills imorgon, fast det är att vi ska läsa 50 sidor ur en bok. Men eftersom jag inte har något språk (ämnet)  för jag hoppade av min Franska och jag har "Sven" istället. Det är förstärkning i Svenska, samn Engelska. Då kan jag läsa boken där istället. Sen fick vi Engelska glosor, fast dom är till nästa vecka! 
 
Egentligen har jag & Julia bloggpause, men jag har så tråkigt om dagarna så slänger in lite blogg inlägg då och då. Men det är därför Julia inte bloggar, så ni vet.
 
Min dag idag ser inte så rolig ut, ska bara vara hemma och försöka gå så lite som möjligt. Men nu tänkte jag gå och äta så vi hörs om ett tag!
 

God natt

 
 
Om några minuter tänkte jag gå och sova, ska bli skönt för börjar bli riktigt trött. Men imorgon kommer jag också vara hemma för har fortfarande ont min hals. Så planerar att gå till skolan på onsdag då jag får vara helt frisk hoppas jag på! Tänkte bara berätta om en klantigt sak jag lyckades med nu ikväll... när jag skulle gå förbi vårat vardagsbord så råkade jag slå i mitt knä på kanten av bordet så det prickade rätt på min knäskål, så nu kan jag knappt böja på mitt ben och det är helt uppsvullet så jag hoppas det blir bättre tills imorgon!
 
 

Mys Tröja ♥

Titta vilken mysig tröja jag hittade på Hööks sida! Jag tycker den där super mysig ut. Vet inte om man ska ha den när man rider eller bara almänt? Men jag skulle antagligen rida i den, för behöver en "ridkofta" 
Den kostar 449 kr, men ska höra med mamma om vi kan åka till hööks någon dag. Eller om pappa och jag ska åka och kolla i helgen. Well.. det får vi se <img src='http://bloggdesign.nu/smilys/set3/1/6.gif' style='padding:0px;border:none' />
 
˜ Vad tycker ni om tröjan, Fin eller ful? ˜
 

Min helg på Josefines land ♥

 
Hejsan sötnosar! Som ni vet så var jag på min kompis Jossans land, och gud vad roligt man har där uppe! 
Man är med hästar hela dagen. Det är så mysigt, och eftersom Jossans storasyster inte kunde rida på hennes foderhäst så red Jossan på honom (Plexus heter han) medans red jag på Dixie! Måste komma dit oftare tycker jag, haha! 
 
Iallafall tänkte berätta lite exakt vad vi har gjort.
 
Fredag: Vi kom upp till hennes land runt halv 7, då vi bäddade sängarna och åt middag. Sen satt vi nästan hela kvällen och kollade på tv med hennes föreldrar. Fast vid halv 1 fick jag värdens skratt anfall & blev helt flamsig, hihi! Men när jag hade lungnat mg så gick vi och la oss.
 
Lördag: Vi gick upp runt halv 10 och åt frukost. Sen spelade vi lite på min mobil. När vi hade tröttnat kollade vi på tv och åt lunch sen åkte vi till stallet.
När vi kom fram tog vi in Dixie och Plexus. När dom kom in var dom väldigt blöta för det regnade ute... så vi försökte torka båda med handukar, men gick inte så bra så vi gav upp med det. Och eftersom det inte är så bra att rida med sadel när deras päls är blöta så bestämde vi os för att rida barbacka! <img src='http://bloggdesign.nu/smilys/set3/1/1.gif' style='padding:0px;border:none' /> Så vi började med att skritta en liten bit, sen blev det trav. Men när vi hade slutat trava så blev Plexus väldigt "på" (han ville sprina snabbera & snabbare osv) Så vi skrittade tillbaka till stallet och då såg vi att dom hade blivit torra där vi hade sutit så vi tog in dom och sadlade dom. När vi hade sadlat dom och hoppat upp gick vi in i skogen så att fick dom klättra lite osv.
Sen galoperade vi på en väldigt lång sträcka, och gud vilken kick man får av det! Älskar det ♥ 
När dom hade galoperat så fick dom trava av sig och sedan skrittade vi tillbaka till stallet. När vi kom tillbaka till stallet tog vi av sadeln samt tränset. Sen ryktade vi dom båda.sedan släppte vi ut dom i hagen och åkte hem.
När vi kom hem åt vi middag och spelade lite tv-spel. Sen slappade vi bara framför tv och flamsade. När vi hade blivit slut så gick vi och la oss.
 
Edel ♥
 
söndag: Vi gick upp vid 11 åt frukost sedan drog vi till stallet. Vi gick ut i hagen och tog massvis med foton med Edel & Dixie (Edel är en annan häst som går i hagen) 
Jag har kallat Edel för Sago Hästen från första gången jag såg honom, för han ser verkligen ut som en sån häst tycker jag! 
När vi hade fotat klart så tog vi in Dixie och Plexus & började rykta dom. När vi var klara med ryktande sadlade vi dom och tränade. 
Vi började med att gå i skogen med lång tygel. Sen gick vi ut på en äng då vi tog tygeln. Sen kom vi ut på en grus väg då vi började komma fram i trav. När vi hade travat ett tag blev det galopp!<img src='http://bloggdesign.nu/smilys/set3/1/1.gif' style='padding:0px;border:none' />
 Vi galoperade lite från och av (då och då). Vi slutade med att gå i skogen igen med lång tygel. det var en jätte härlig tidtur tyckte jag, för vi galoperade en lååång sträcka, vilket jag älskar, hihi! 
när vi kom hem gick vi ut med josefiens grannes hund och tog lite foton. runt 6 åkte vi hem då.
 
Det var min helg! Var somsagt en TOPPEN HELG! 
 


Mitt schema ♥

Hej alla sötisar! 
Jag är nämligen hemma från skolan idag, för hade feber igår och är förkyld... Men jag får göra det bästa av det, blogga,kolla på tv och slappa. Men jag missar min ridning idag för är somsagt hemma.:(
Så jag får längta till nästa vecka istället! 
 
 





RSS 2.0