Gårdagens ridpass

Hellu gullisar! Jag glömde att blogga om mitt ridpass igår, hoppsan! Så tar och gör det nu!
 
När dom ropade upp vilka hästar vi skulle få så fick jag först Beaty Boy. Jag skulle gå in och sadla honom samt tränsa honom när en tjej från min ridgrupp frågar mig om jag vill byta häst med henne. Hennes favvo-häst är Beaty Boy, så jag sa att vi kan byta häst. Jag fick istället rida Yason då... Blev välk kanske inte jätteglad men jag vet att hon gillar honom jag så tänkte vara snäll, hihi! 
 
När vi kom in i ridhuset så gick jag då till Yason, spände sadelgjorden, fixade inspänningarna och hoppade upp.. Vi började med att skritta ut en snabbis. Han var väldigt nyfiken på en liten trakator som vi gick förbi så började skratta då, haha. Han försökte smyga fram till den, men vi skulle hålla oss i ledet så han fick tyvärr inte kolla vad det var för maskin <img src='http://bloggdesign.nu/smilys/set3/1/6.gif' style='padding:0px;border:none' />
 
När vi kom in igen så tog vi tyglarna och började arbeta dom i skritten. Efter kanske 5-7 minuter kom vi fram i trav, då vi började jobba med dom. Försökte få han ställd i hörnen, gick sådär i vänstervarvet, men i högervarvet så gick det bra. Sen gick vi in på volterna. 
 
Foto: Yason/Nette och jag vågar titta :)
 
När alla hade ställt dom på voltena så fattade vi galopp. Det gick faktiskt jättebra! Han brukar vara väldigt sprallig när man ska fatta galopp, men igår gick det helt underbart! Blev verkligen jätteförvånad, haha. Vi jobbade med dom i olika tempon i galopp samt att göra så dom blev ställda.
 
Sedan kom vi ner i trav, sen skritt och så fick dom gå på lång tygel i 1 varv på fyrkanten. Efter det så tog vi tygeln igen och bytte varv. När vi kom i vänstervarvet så kom vi fram i trav. Vi gjorde samma saker  som vi gjorde i högervarvet. Sen gick vi igen in på volterna och fattade galopp. Gick galant i det varvet också!
 
Ni ska bara veta hur förvånad jag blev! Han brukar vara jätte sprallig och vill köra supersnabb galopp, men inte denna gång! 
 
Efter vi hade galoperad i några minuter så kom vi ner i skritt, och dom fick gå på lång tygel. Sedan ställde vi upp och hoppade av. När vi hade hoppat av så ställde vi in dom i stallet och ryktade dom. Jag tog också bort sadeln och tränset såklart! 
 

Kommentarer

Vill du skriva någonting om inlägget? Kommentera här!:

Ditt fina namn:
Kommer du tillbaka hit?

Din e-postadress: (bara vi som kan se den!)

Har du en hemsida eller en blogg?:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0