Älskar dig Emma ♥

 
 
 
 
Älskar dig Emma! saknar dig redan ♥ du är så speciell, vi syns i höst älskling!
 
 
 

Hörs senare!

♥ Emma ♥ (Nette i bakrunden)
 
Hello! Glömde att blogga imorse... Oups! Hoppas ni överlevde ;)
Men jag har just plattat mitt hår, och ska sminka mig nu då, för jag och pappa ska åka och hämta mitt id-kort & shoppa lite kläder till mig! 
 
Lite senare i eftermiddag ska jag och mamma kolla på en lägenhet som hon ska flytta in i. Det ska bli spännande och s den! När vi har kollat på lägenheten ska vi antagligen gå ut och äta någonstans. Eller så sitter vi väll bara och pratar :)
 
Om jag hinner när jag har kommit hem från att har varit med momi så ska jag antagligen vara med Frida! Var väldigt länge vi träffade varandra... så ska bli roligt!
 
 

Hemma igen

 
 
Hej alla läsare! Nu är jag hemma i sthlm igen! Har varit underbart uppe i Dalarna ♥
Ville verkligen inte åka hem idag, men fick inte vara kvar längre.Men kommer tillbaka om 3½ månad... Då är höstlovet. längtar redan tills dess, tihi.
 
Jag har bara bloggat två gång när jag var i Dalarna, har inte orkat/hunnit med att suttit vid datorn. Finns så många fler saker att gör än att sitta vid datorn där uppe. Men ser faktiskt nu att ett av mina inlägg aldrig publicerades... Hmm...? Konstigt, då har jag bara bloggat en gång på 3 veckor. 
Ska blogga mycket mer nu när jag är hemma, och har inte så mycket att göra, haha. Nej men ska ju såklart göra lite saker . 
Men det ska ni få se i ett annat inlägg! Men tänkte mest säga att nu är jag hemma igen!
 
 

Uppdateringen är hemsk!

 
 
                                         
 
Hej!
Jag ber så hemskt mycket om förlåtelse för vår hemska uppdatering i bloggen! Jag har inte kunnat uppdatera under en vecka då jag inte har någon tillgång till dator & så har jag haft fullt upp med Måne. Jag vet faktiskt inte alls  varför Nette inte har uppdaterat bloggen, som jag trodde. Jag har inte hört av henne sedan hon var i Dalarna heller. Jag hoppas i vart fall att hon snart sätter igång & blogga! 
 
Med mig är det i vart fall jättebra! Jag har det verkligen hur bra som helst med Måne & hästarna. Hela dagarna spenderas där, kan jag lova! Hittils så har jag varit på gården och hjälpt till med en hel del saker & självklart spenderat mycket tid med Måne! På dagarna så brukar jag motionera honom cirka två gånger om dagen men inte ridit honom ännu. Ikväll så blir det nog i vartfall uteritt för vår del, om det inte börjar spöregna förstås... ;) Och nej, inget föl ännu. En av hästarna, Tardee, är dräktig så förhoppningsvis så kommer ett föl snart och då blir det ännu mer jobb! Kul! 
 
Annars har det inte hänt så mycket utan vi tar dagarna som dem kommer.. ;) Jag kan tyvärr inte lova er någon vidare uppdatering i fortsättningen häller utan jag hoppas verkligen att Nette kan uppdatera bloggen så vi inte förlorar alla läsare! Uppdateringen kommer annars att dra igång efter sommarlovet, det vill säga om några veckor! Tills dess så får ni ha det så bra! 
 
 
 

This or That!

 
Dressyr i ridhus/Dressyr i paddock
Hoppning i paddock/Hoppning i ridhus
Hoppa högre men under kortare tid/Hoppa lägre ett helt pass
Schockemöhle/Glenn Gordon
Stallet/Hemma
Hoppning/Fälttävlan
 
Tävla och det inte går så bra/Prestera bra på träning
Ponny/Häst
Ridhus/Rida ut
Rida ut/Padddock
 
Schabrak/Vojlock
Ridskor/Stövlar
Sporrar/Ridspö
Bara pyssla med hästen (aldrig rida, tömköra, longera, osv)/bara rida hästen (aldrig borsta, mysa osv)
 
Longera/Tömköra
Paddock/Ridhus
 
Mysig runda i skogen/Dressyr pass
 
Stövlar/Chaps
Tävlingshäst/Vänskap föralltid
Hingst/Sto
Sadel/Barbacka
Dressyrsadel/Hoppsadel
Säkerhetsstigbygel/Utan säkerhet
Säkerhetsväst/Utan säkerhetsväst
Vara i stallet sena kvällar/Festa med vänner
Brun/skäck
Häst som stegrar/häst som bockar
Ramla av på en tävling/Rida fel program på en dressyr tävling
 
 
 
 

Dålig uppdatering!

 
Hejsan! Jag är ledsen för att jag inte hann uppdatera någonting igår eller idag. Som tur var så han Nette slänge in ett litet inlägg igårkväll! Jag har varit hos min mormor och hälsat på och har helt enkel inte haft tillgång till dator eller internet förutom på iPhonen.
 
Igår så var jag med mamma hos min mormor hela dagen och så sov vi över där tills idag. Idag så har jag variot på HÖÖKS & just nu så är jag med en kompis! Jag ville bara slänga in ett litet inlägg till er! :) När jag kommer hem så ska jag packa inför imorgon då jag ska åka till min älskade Måne & mitt land. Sedan så ska jag också försöka att ställa fram massor av inlägg medans jag är borta i Norrland! Nette kommer uppenbarligen hem på torsdag från hennes moster så jag får ställa fram väldigt mycket inlägg fram tills dess. Det blir säkert bra iallafall!
 
Vi hörs senare!
 

Jag är med och tävlar!

 
Jag är med och tävlar om att få mitt djur avritad! Om du också vill vara med i tävlingen klicka HÄR  
 

NY vinnare!

 
 
Hej! Tråkigt nog så hörde inte den förra vinnaren av sig, så därför har vi lottat ut en ny vinnaren av att vinna en grimma i valfri färg! Den nya vinnaren hittar ni HÄR! Grattis, grattis! Kontakta oss så fort som möjligt på: [email protected].
 
Tack än en gång till er om var med och tävlade om en vinna!
 

I LOVE YOU MOONLIGHT!

                                                                                 
                                                                                                                      
            
 
                    
 

Dålig variation på inläggen...

 
Hej! Jag (Julia) som just nu sköter uppdateringen fram tills söndag då Nette tar över så får ni stå ut med att inlägget kanske inte är jätteintressanta & att det inte är den bästa variationen på inläggen. Jag har faktiskt om jag ska vara 100 procent ärlig slut på idéer men nu är jag helt slut på dem! Jag kommer på lite saker titt som tätt men ibland så kanske ni undrar varför vissa inlägg kanske ser lite lika ut. Det är verkligen så typiskt att när jag inte bloggar så kommer jag på hur myckvet som helst men när jag väl sätter mig framför datorn så försvinner alla idéer helt enkelt! :o  Jag hoppas att det är något tillfälligt och att jag snart kommer på massor av olika inlägg, men tills dess så förstår ni varför! 
 
Jag tror att jag har glömt att säga att på Söndag så kommer jag att åka till mitt landställe och vara med min fina ponnie Måne & då så kommer Nette att komma hem så vi löser av varandra så att säga! Jag kommer att ha tillgång till internet lite grann på landet, men inte mycket så att Nette kommer för mesta delen att sköta uppdateringen. Kanske ni har börjat trötta på att det bara är jag som uppdaterar bloggen?.. ;)
 

Wanties från HV POLO!

 
Åh, vill verkligen ha något av alla dessa supersnygga schabrak! Alla är från märket HV POLO! Jag vill helst ha det rosa eller ljusblåa. Jag är dock osäker på om dem finns kvar, annars så blir det till att beställa hem! Stilrena & fina är precis vad dem är! Love them. Stor hiss från min sida!
 
~ Hiss eller diss från er sida till dessa schabrak? ↑ ~
 
 
 

Mål med bloggen!

 
Hej! Jag tänkte berätta vad jag & Nette har för mål med bloggen och vad vi uppnått och inte, osv.
 
När jag och Nette började blogga i början av April det här året så hade vi inget direkt mål. Vi gjorde det mer för att det var en rolig sak, att driva en blogg tillsammans! Vi båda älskar hästar, rider på samma stall, går i samma klass och är bästa kompisar så det var en rolig sak att ha gemensamt! Vi försökte att uppdatera bloggen så bra vi kunde trots att det gick lite segt i början! Vi hade inte särskillt bra statistik men så kom det en dag som vi hade över åttio besökare! Det kanske inte låter så mycket, men det var stort för oss som knappt haft några läsare alls tidigare!
Sedan dess har vi verkligen blivit mer motiverade till att blogga, blogga, blogga! 
 
Vårat mål med bloggen som vi har just nu (i vart fall jag) är att försöka & uppdatera bloggen så mycket som möjligt,  helst tio inlägg per dag eller mer. Jag har själv gjort tio inlägg själv på en dag nu när Nette är borta. Vet ni varför? För att det är NI läsare som gör oss så motiverade som vi bara någonsin kan bli! Vi ska verkligen försöka att hålla oss till att uppdatera flera gånger om dagen, så att ni har något att läsa!
 
Vi blir dessutom jätteglada när ni kommer med förslag till blogginlägg! Fortsätt med det! Ni är bäst!
 

Hiss & diss till ridbyxor från Hööks!

Hiss till dessa ridbyxor från HÖÖKS:            
 
 
                                                                                                        
                                                    
Diss till dessa ridbyxor från HÖÖKS:
 

Haflinger, världens finaste hästras.. ♥

 
Ett mål i livet som jag har är att äga en haflinger! ♥
 

Godmorgon, bloggläsare!

Hej & godmorgon på er! Ganska tråkigt att alla mina rubriker på morgoninläggen ser likadana ut, menmen. Idag så ska jag och mamma åka och sola och bada, sedan sova över hos våra kompisar! Jag har som tur är hunnit med att ställa fram en hel del inlägg så ni kan räkna med bra uppdatering! Jag vet tyvärr inte hur uppdateringen kommer att vara imorgon då jag inte hunnit ställa fram några inlägg, men jag ska försöka att ställa fram från iPhonen så att ni inte blir helt utan inlägg... :) Den dåliga uppdateringen igår var faktiskt ett undantag, promise!
 
Nä, nu ska jag äta frukost, packa ihop mina saker som jag ska ha med mig, fixa mig iordning och kolla på Desperate Housewives så jag får väl sluta blogga nu om jag ska hinna med allting, hihi! Ha det bra, så hörs vi!
 
 

Usch, vilken uppdatering!

 
Hej alla bloggläsare! Jag är verkligen ledsen för att uppdateringen inte varit bra alls idag, men jag har inte hunnit helt enkelt. Usch på mig! Jag har i vilket fall varit på The Horse idag & köpt lite saker till Måne, varit på en gård med massor av djur & kom nyss hem från att ha varit ute och motionerat med mamma! Måste faktiskt verkligen ta & träna upp min kondition, hihi!
 
Imorgon ska jag iväg & berättar mer om var senare så därför måste jag kämpa med att ställa fram lite inlägg tills imorgon! Dessutom kan jag berätta att vinnaren av en valfri grimma inte har kontaktat oss så därför kommer en ny vinnare dras om hon inte har kontaktat oss på fredag!
 

Natti! ♥

 
Halloooj allihopa! Kom hem för cirka en timme sedan från bion! The Hunger Games var jättebra, även fast att jag sett den en gång tidigare! Åh Peeta är ju bara för snygg! Man smälter.. Hihi, love him! 
 
Nu är jag faktiskt riktigt trött om jag ska vara ärlig & jag har inte heller hunnit ställa fram några inlägg till er imorgon, men jag ska försöka att uppdatera när jag har vaknat! Tills dess så får ni ha det superbra så säger jag godnatt nu! Puss & kram!
 

Ingen vidare uppdatering!

 
Hej! Jag är ledsen att uppdateringen inte är på topp, men vet ni? Nu tänker jag faktiskt inte ursäkta mig längre. Jag har sommarlov & det har man bara en gång per år så jag orkar faktiskt inte uppdatera bloggen 10 gånger per dag längre. De flesta bloggar har jag nu sett att dem uppdateras någon gång per dag, men inte mer. Jag antar att ni inte heller sitter inne och skriver inlägg hela dagarna? Igår så satt jag uppe till klockan två & ställde fram inlägg till er & idag är jag verkligen dötrött! Så i fortsättningen så får ni nöja er med något eller några inlägg per dag, men inte mer. 
 
Jag vill vara ute och bada, sola, vara med vänner, rida, osv, UTAN att behöva känna att jag "måste" blogga. Så därför valde jag att skriva detta inlägg så att ni vet varför jag kanske inte skriva tio inlägg på en dag! Ikväll så ska jag & mamma gå på bio och se The Hunger Games fast jag redan har sett den en gång! Hihi. Vi hörs senare!
 

Stallflickorna presenterar vinnaren av tävlingen..

 
 
Äntligen så kommer det som ni som har varit med i tävlingen väntat på! Nämligen VINNAREN av tävligen! Klicka på "HÄR" nedanför för att se vem vinnaren blev! 
 
Klicka HÄR för att se vem vinnaren av tävlingen blev! STORT grattis till dig! :)  Maila oss på Stallflickornas.blogg.se för mer information!
 
Om inte vinnaren skulle kontakta oss inom ett visst antal dagar så kommer det att dras en ny vinnare! Vi på stallflickornas tackar stort er för att ni har varit med och deltagit i våran tävling! Som tröst så kan vi meddela er som inte vann att vi har eventuellt en ny tävling på G, så håll utkik efter nya tävlingar! Vi älskar er! 
 
 
 

Tips för att undvika insekter på din häst!

 
Hej! Såhär på sommaren när hästarna går & betar så vet vi ju alla att dem hemska insekterna kommer som mygg, knott, flugor & bromsar för att angripa hästarna. Detta är ju såklart jättejobbigt för dem & för vissa hästar är det ju säkert hemskt! Måne har jätteproblem med framför allt mygg och knott så jag tänkte tipsa er om några saker som ni kan testa för att förebygga insekter på din häst! :) ↓
 
Flugmedel - Flugmedel är absolut en självklarhet att använda på sin häst om den har stora problem med knott, mygg & andra insekter! Spruta flugmedlet över hela kroppen och såklart på dem ställen som ni ser att hästen har mest insekter på. Ett tips är att spruta på handen och gnid in vid mankammen & andra ställen som är svåra att komma åt. Jag rekommenderar RENONS flugmedel till er som jag själv använder på Måne! Det håller i upp till fem timmar faktiskt!
 
Flugtäcken, flughuva, m.m - Använd gärna flugtäcken, flughuvor & annan utrustning på hästen vilket håller odjuren borta för det mesta! Super att sätta på hästen! Måne brukar gå runt i sitt bruna lilla flugtäcke dem dagar som det är absolut värst, annars så brukar jag ha flugmedel på honom med tanke på att det blir väldigt varmt.
 
Undvik att rykta mer än nödvändigt - Ett bra tips för att hästarna ska undvika insekter är att inte rykta dem mer än nödvändigt. Det är ju nämligen så att för varje gång som man ryktar så försvinner deras naturliga hudfett och då dras det till sig oerhört mycket mygg & sådant. Så rykta dem helt enkel inte mer än nödvändigt!
 
 
 

Bloggtips!

 
Åh, jag måste verkligen tipsa er om en superblogg! Jag var inne och kikade på några hästbloggar & lyckades kika in på denna underbara blogg vid namn http://teamjumpers.se/. Jag brukar inte vara så jättemycket för bloggar som har just intriktning hoppning, med tanke på att jag inte är jätteintresserad av hoppning men deras blogg har något speciellt!
 
http://teamjumpers.se/ ägs av två tjejer som är 16 och 17 år gamla vid namn Malin och Maja! Maja har en häst på foder som hon skriver om medans Malin har två ponnysar som hon tävlar med! Ena hästen ligger hon just nu med på  LA/LA+5 nivå! 
 
I deras blogg så får man följa deras utveckling med deras foderhäst/ponnysar, "hiss/diss-inlägg", åsiktsinlägg, osv! Jag tycker absolut att ni ska kika in på deras fina blogg genom att klicka HÄR!
 

Tisdag idag!

 
Hej & godmorgon på er! Idag är det somsagt vad tisdag & det var från början tänkt att jag och mamma skulle åka till kolmården idag, men med tanke på vädret så blir det antagligen inget av. Vi kommer säkert att hitta på någonting så därför kan jag tyvärr inte lova någon toppen uppdatering mer än dem inlägg som jag har ställt fram. Jag antar att ni förstår att jag inte har någon lust att sitta inne varje dag & skriva inlägg utan jag försöker hinna med lite både och! Åtta inlägg per dag är väl ändå inte helt fel?..
 
Framåt dagen så kan jag iallafall försäkra er om att vinnaren av tävlingen kommer att publiceras så håll ut några timmar till, hihi!  Vi hörs snart igen!
 
 
 

Äntligen hemma!

 
 
Hej, våra fina bloggläsare! Äntligen hemma är allt jag kan säga! Dagen har somsagt spenderats på stranden med mamma och våra kompisar! Jag gjorde ett jättelångt mobilinlägg där jag skrev om dagen, men som inte har publicerats!? Åh, jag är ledsen för att det inte har blivit någon vidare uppdatering, men jag är somsagt varit på stranden & försökt att bli brun & gissa vad? Jag lyckades faktiskt, men jag brände mig också! Ingen skön känsla alls kan jag verkligen försäkra er om! 
 
Nu blir det till att blogga, blogga, blogga OCH avgöra tävlingen som ni får reda på resultatet av imorgon, så LYCKA TILL! Vi hörs! 
 

Min lilla hund!

Jag tänkte berätta lite om min hund Tolle för er som är intresserade, hihi! 
 
Min hund heter Anatoly (men tilltalsnamnet är Tolle) & han är 4 år gammal! Tolle är en grå dvärgszhnauser om ni vet vilket ras det är! Vi har haft honom sen han har varit några månader & jag kan inte säga mer än att han nog är det charmigaste lilla vovve som finns! 
 
 
Jag har tävlat med honom en hel del tidigare i utställning när han var yngre & det gick otroligt bra! Han blev "BIS"-priser (Best In Show) & många andra priser! Det gick jättebra & han älskade verkligen att visa upp sig tills den dag kom som han blev för lång i rygg/manke så att vi inte kunde fortsätta att tävla med honom längre. Han är i vilket fall som helst världens finaste vovve!
 
Hans bästa egenskaper är att han är hur gullig som helst, otroligt klok & supersnäll! Han har dock lite sämre egenskaper som att han skäller på allt han hör, en riktig vakthund! Han tror också att han är den största och maffigaste hunden som finns, fast han är jätteliten! Haha. 
 
 
Tyvärr så har Tolle enda sedan han har varit liten varit jättekänslig för mat. Han kan i stort sätt bara äta ett speciellt torrfoder, kall korv och någon köttbulle då och då men inget annat. Han kan inte äta vissa hundben, hundgodis, skinka, de flesta olika torrfoder, osv, utan att han blir sjuk och kräks i hela huset. Lilla gubben... Trots det så verkar han trivas med hundlivet till 100 procent, hihi! Det är min kille det.
 

Bonde livet!

 
 
Hej sötisar! Jag hoppas att ni uppskattar Julias bloggande, själv tycker jag att hon gör ett toppen jobb! Själv njuter jag av varje minut som jag är i mitt älskade Dalarna! Haha, jag vill inte komma tillbaka till Stockholm... Nej då ;) Jag har inte hunnit rida än för att det är så dåligt väder, regnigt nästan hela tiden! Jag hoppas såklart på att det blir fint väder. Så jag håller tummarna för det! Jag har ändå myst med hästarna & såklart fotat dom ;) Jag och min kusin har även ryktan 2 ston var & jag ryktade Emma & Nette! Har såklart mockat också, annars har jag fixat och donat i stallet. Vi har hälsat på min andra kusin som har 5 hundar nu. Sist när jag va här i dalarna så hade hon 3 hundar. Men nu har det kommit 2 nya! Har fotat dom med, tänkte visa er dom när jag kommer hem :) Vi har gjort andra saker också. Jag tar det lite snabbfattat: myst med alla deras får som har blivit ny
klippta idag :), fixat i trädgården, byggt om fårhagen, fiskat, gått på loppis och massor med fler saker! Vi hörs!
 

Sista anmälningsdagen!

    Idag så är det sista anmälningsdagen för er att anmäla er till bloggtävlingen! Imorgon så avgörs det nämligen vem som får vinna en grimma från HÖÖKS i valfri färg! Ta den sista chansen nu hörrni och anmäl er så får ni hålla utkik eftersom att tävlingen snart avgörs! 
 
Vem vinnaren blir avgörs slumpmessigt via random.org!

Julia hissar & dissar!

 
Jag kände att jag ville göra ett "hiss & diss"- inlägg, så här får ni läsa om dagens hiss & diss! ↓
 
Dagens HISSAR: 
 
♥ Att jag snart åker upp till landet & får ägna hela tre veckor med fina sommarponnien Måne!
 
♥ Att jag om inte allt förlänge åker till Rhodos! Den 23:e September så går flyget från Arlanda, alltså om nio veckor!  30 grader i skuggan är ju inget som man tackar nej till så jag längtar verkligen helt sjukt!
 
♥ Att så många har anmält sig till våran bloggtävling! Det är jätteroligt verkligen & snart så kommer tävlingen faktiskt att avslutas kan vi lova! Så håll utkik! :)
 
Dagens DISSAR: 
 
♥ Vädret får verkligen en stor diss! Regn, regn, regn & mer regn! När ska det ta slut egentligen!? Åh, ingen varm sommar direkt...
 
♥ Att jag inte har några bloggidér över huvudtaget! Jag kommer verkligen inte på saker att blogga om längre & bloggfantasin är på noll just nu! För två dagar sedan så hade jag fullt med ideer men nu är dem slut, för tillfället! 
 
♥ Att sommaren går alldelles för fort! Snart har det gått hela FEM veckor av sommarlovet? Åh det är ju snart slut, så är det ett år kvar till nästa sommarlov igen? Nej, usch! :(
 

Min första avramling

 
Bilden är lånad!
 
Hej! Jag fick igår en fråga av en bloggläsare om jag kunde berätta om min/mina avramlingar. Såklart kan jag göra det! Nu är det bara så att jag har faktiskt haft turen att bara ramlat av en gång, så jag tänkte att jag berätta det för er! 
 
Det var en ridlektion förra året som vi skulle hoppa på (har jag för mig) & jag hade Yason. Först så skrittade vi längs spåret & travade sedan som lite uppvärmning innan vi började hopplektionen. När halva ridlektionen hade gått så red jag & Yason förbi läktaren då en tjej på läktaren smäller upp sitt skåp precis när vi rider förbi, vilket inte var särskillt smart. Yason blir ju såkart rädd & skenar iväg & jag var inte alls beredd så jag flyger av men lyckas landa på knäna/benen. Yason stannade & kollade på mig, det kändes verkligen som att han sa "förlåt". Det gick bra & jag gjorde inte illa mig alls så jag satte snabbt upp & fortsatte att rida! Jag var förstås lite skakig efteråt, men det gick bra & vi fortsatte hopplektionen! 
 
Det var enda gången som jag faktiskt har ramlat av en häst & jag är väldigt glad för att jag har lyckats att inte ramlat av en häst! Jag tror att jag var den enda i våran ridgrupp som ramlade av den terminen, haha! Men, det sägs ju att man ska ramla av 100 gånger för att bli en riktigt skicklig ryttare. Nittionio gånger kvar då, hehe!.. 
 

Stockholm International Horse Show

Hej! Förhoppningsvis så ska jag och mamma boka biljetter till Stockhom International Horse Show som är i Globen i slutet av November/början av December! Jag har själv aldrig varit på det, men jag vet dem som varit på det & sagt att det har varit jätteroligt där! Det finns ju flera olika shower som innehåller olika saker som dressyr, hoppning, osv & då är frågan vilken av alla shower som man ska gå på? Föreställningarna kommer att vara på fredagen, lördagen & söndagen och eftersom att jag fyller år på lördagen så kommer vi eventuellt gå då! Det skulle vara så sjukt roligt! 
 
~ Har någon av er läsare varit på Stockholm Horse Show? ~ 
 
Jean-Francois-Pignon . Foto: Peter Zachrisson
 

Godmorgon!

 
Godmorgon, bloggläsare! Idag är det somsagt måndag & en ny dag. Hihi. Eftersom att det ser ut och blir väldigt fint väder idag så är planerna för idag att åka ut och sola & bada. Man måste ju passa på när det är fint väder ju! ;) Om det blir så att jag och mamma åker ut och solar & badar så har jag självklart ställt fram inlägg till er så att ni kan läsa något under dagen! Ställde faktiskt fram inlägg hela kvällen igår! Hihi.
 
Nu så ska svara på lite mejl, kolla på desperate housewives & äta lite frukost så hörs vi senare!
 

Hemska ridbyxor!

 Hej! Jag var inne & kikade lite på hemsidan Horze.se & kikade på ridbyxor som jag är ute & letar efter. Bland allt letande så skrollade jag förbi världens mest hemskaste ridbyxor som jag någonsin sett! Dessa bruna helskodda ridbyxor är ju helt hemska, enligt mig! Stor diss till frägen & modellen! Dem skulle passa att sitta på en farbror möjligtvis, men inte annars!
 
Jag skulle aldrig betala 249 kronor för dessa ridbyxor, skulle ni..?
                                                       
 
 
 
 

Hemma!

 
Hej! Åh, jag är äntligen hemma! Vilken dag alltså.. Men nu är jag iallafall hemma & jag är sååå ledsen för den hemska uppdateringen men imorgon då så kommer det bli fullt med spännande inlägg! Jag fick även en kommentar angående en sak, så jag är lite smått överlycklig! Skriver om det sedan lite senare!
 
Nu blir det till att fortsätta skriva inlägg som kommer att publicera snart & fixa lite saker om tävlingen! Den avslutas strax kan jag tala om, så håll utkik! Vi hörs! 
 

Inlåsta nycklar

Hej! Nu är det så att jag och mamma är kvar på Värmdö av den anledningen att min mamma har lyckats låsa in våra nycklar i bilen & vi väntar på att en låssmed ska komma och låsa upp our car. Därför så får ni TYVÄRR vänta yttligare lite till på att bloggen uppdateras, så hörs vi! 


"Min Häst"

 
Hej! Det är en hästtidnig som jag alltid har gillat. Den heter "min häst", Dom flest vet redan vad det är för slags tidnig, hästtidnig 
 
Min häst har oftast 2-3 tecknade serier, vilket jag gillar! Dom har också massa fakta om olika saker dom angår hästar. Jag brukar aldrig läsa det för det är så mycket text. Det är runt 2-4 sidor med bara fakta om hästar, men det är ett tips till er som värkligen vill lära er mer om hästar!
 
Sen är det mina favorit serier i tidnigen! Mulle ♥ Haha, jag älskar Mulle serierna, dom är så roliga och Mulle är så gullig! Mulle serieran handlar om en liten ponny som alltid hittar på något bus, och hans ägar blir inte alltid så glad på han 
 
 
Så Min häst, är ett tips till er som vill läsa roliga häst serier eller lära er mer om hästar!
 
 
 

Good morning!

God morgon på er! Jag vaknade nyss och ska strax gå upp och äta frukost. Jag hann tyvärr aldrig ställa fram inlägg tills idag så därför kommer jag att uppdatera bloggen så fort jag kommer hem (runt två). Tills dess så får ni ha det bra så hörs vi! Kram, Julia! :) Bjuder på osminkad bild!


Mobilblogg!

Hej våra fina bloggläsare! Jag är ledsen för att det inte har blivit någon blogguppdatering från mobilen utan bara framinställda inlägg från mig. Jag hoppas dock att ni gillade inläggen som jag framställde.. :) hur som helst så är det så det är! Idag har jag haft en bra dag trots det hemska vädret! Jag och våra kompisar har nyss kikat på filmen "Barnhemmet", så otroligt läskig! Eller egentligen är den kanske inte så läskig, men jag är ju livrädd för skräckfilmer... ;) Näe, nu så ska jag allt ta och vara lite social men jag ville bara slänga in ett snabbt mobilinlägg, med tanke på att jag lovade er det! Kram, Julia!


Färgglada benlindor

Jag var inne & kikade lite på Hööks hemsida & hittade dessa benlindor för bara 99 kronor/st! Vad tycker ni om dem? Själv så tycker jag att dem är jättefina, speciellt de rosa & marinblåa. Dem mörkgröna benlindorna får dock en diss av mig, med dem andra var ju jättesnygga! De finns även i färgerna vit, svart, blå & brun. Benlindorna hittar ni HÄR! 
 
~ Hiss eller diss från eran sida till dessa benlindor? ↓ ~
 
 

  
 

Repa på kameralinsen

Om ni undrar varför som det knappt kommer upp några nytagna bilder på bloggen så är det för att min kamera har fått ett stor REPA på kameralinsen! Jag kommer att behöva lämna in den & det kan ta hur lång tid som helst att få tillbaka den! Jag kan ta bilder men det blir ett stort vitt sträck över hela bilden, så den måste lämnas in. Tills dess så ska jag försöka få tag på någon annan kamera som jag kan låna eller så får jag ta bilder med mobilen. Så nu vet ni varför det tråkigt nog inte kommer in några nya bilder på bloggen! :(
 
Ser ni repan? 
 

Jag älskar nordsvenskar..

Åh, vad jag älskar Nordsvenskar! Dem är så otroligt fina! Ett mål som jag har är att jag ska äga en nordsvensk innan jag dör.. Fina varelser!
 
Bilderna togs när jag var på en gård med Nette där dem hade Nordsvenskar ↓
 
 
 
 
 

Världens minsta häst(ar) ♥

Åh, är dem inte söta? Precis som små hundar, fast dem är världens minsta hästar!
~ Vilken häst var sötast tycker ni Einstain (den första) eller Thumbelina (den andra)? ~

Horseposts!

Åh, vad jag älskar sånna här "Horses Posts". Dem är verkligen roliga & vissa av dem är ju verkligen helt klockrena! ↓
 
 
 
 
 
 
 

Pannband med strasstenar!

 
Jag tycker att pannband på hästar med stresstenar är så sjukt fint! Jag tycker att det främst att det passar på skimmel-färgade hästar med även på andra också! Enligt mig är rosa stresstenar finast. Konstigt nog så har jag inget pannband med stresstenar, kanske ska beställa hem..?  
 
~ Vad tycker ni läsare om stresstenar? Hiss/diss?
 
 
 

Godmorgon!

Gormorgon, bloggläsare!  Eller klockan är ju elva men ja. Idag så ska jag & mamma åka och hälsa på några kompisar, så kommer vi att komma hem imorgon. Jag har ställt fram en hel del inlägg så att ni har något att läsa under dagen & så kanske jag slänger in något inlägg från Iphonen också om jag hinner! Tills dess så får ni ha det super, för det ska iallafall jag försöka att ha! Älskar er! ♥
 
 

Hmm... Vilken årstid gillar hästar bäst?

Hejsan alla bloggläsare! Jag undrar verkigen vilken årstid hästarna gillar mest?
 
 
På vintern så finns det inte så mycket mat, om hästarna skulle leva i det vilda. Fast dom slipper alla bromsar/myggor/flugor/knott osv. Men alla behöver mat för att överleva.
 
På sommaren finns det mycket med mat men det är väldigt mycket flugor, knott, myggor och bromsar som biter på dom & det gör såklart ont så dom måste bli väldigt irriterade på dom.
 
På hösten börjar det bli lite kallare och jorden börjar bli väldigt lerig. Marken är somsagt väldigt lerig, och det regnar väldigt ofta. All mat börjar försvinna. Fast alla insekter dör eller går i idé, så hästarna slipper dom.
 
På våren börjar allt gräs komma tillbaka. Jorden börjar bli mjukare så hästarna kan gräva efter rötter och sånt.
Fast i början av våren brukar jorden vara ganska hård så kan vara lite jobbigt att gå i den torkade leran som är frusen.
 
Så jag undrar vilken årstid hästarna gillar mest? Hmm... Jag tror att dom gillar våren mest, då maten börjar komma tillbaka till hagarna. Fast småkrypen börjar komma... Haha, det är svårt att veta!
 
Vad tror du, vilken årstid gillar hästarna/ponnysarna mest?
 

Vill ha rosa!

Åh,  jag är lite smått galen i färgen rosa just nu & vill verkligen ha något av detta nedanför! ↓ Rosa är verkligen min färg! Kanske har ni förstått det?.. ;) Allt från Hööks!
 
                     
 
 
            
 
 
 

Kommer att sakna dig Sevel :'(

 
Jag läste nyss någonting helt hemskt! Åh, skit att jag inte visste om det här tidigare. Jag kan fortfarande inte förstå det alls, men fina fina fina Sevel kommer att SLUTA gå på ridskolan! När jag läste det så kunde jag inte förstå att det var sant. Fina, fina killen som jag älskat otroligt mycket i över ett halvår! Att jag inte visste om det här tidigare. Sist jag red på dig var för bara några veckor sen & allt var så bra, men nu så kommer du inte tillbaka till ridskolan något mer. Sista myset i boxen var då, för några veckor sedan & då hade jag ingen aning om att du inte skulle komma tillbaka igen.. :( Alla våra fina stunder tillsammans nu kommer bara att vara minnen... Jag hade det i bakhuvudet att du skulle gå i pansion med tanke på dina 24 år, men jag ville inte tänka tanken! Jag ville inte inse att det kunde bli så & nu kommer det att bli så. Kanske vi aldrig någonsin kommer att träffas mer. Bättre att jag fick reda på det nu dock så att jag inte skulle komma till ridskolan och så står du helt plötsligt inte där. Det kommer att kännas hemskt i vilket fall som hest att se att du inte längre kommer att stå i spiltan längre när man kommer till ridskolan. Du var verkligen världens finaste häst & ingen kommer att kunna ersätta dig.
 
Det känns hemskt att se inläggen som jag gjorde imorse då jag trodde att du skulle stå där i spiltan efter sommarbetet & att vi skulle ses igen, men där kommer en annan häst stå istället för dig... :( Jag kommer verkligen att sakna dig, du var en av mina bästa vänner fina Sevel. Jag hoppas att du kommer få det bra nu när du går i pansion & vara världens lyckligaste häst så hoppas jag att vi kommer & träffas igen.
 
Jag hoppas att ni förstår att jag inte kommer orka uppdatera mer ikväll & så får ni stå ut med mina framinställda inlägg imorgon. Jag är verkligen låg, som ni säkert förstår. Jag kommer kanske aldrig mer få träffa min bästa vän igen.. I love you, Sevel.
 

5 bloggtips för en bättre blogg!

 
Här är några snabba bloggtips som jag skrivit om i bloggen lite tidigare. Jag & Nette följer för att kunna få en sån bra blogg som möjligt! Om ni inte redan följer dem så borde ni absolut testa dem! 
 

 
• Blogga om det som du själv skulle vilja läsa om - Ett bra men enkelt tips! Gör inlägg som du själv skule vilja läsa på någon annans blogg!
 
• Variation på bloggen - Det är viktigt att variera inläggen. Det är tråkigt att bara läsa om en och samma sak hela tiden. Variera även bilderna och försök att ha nya bilder i varje inlägg. Bilder gör det dessutom intressantare att läsa inläggen!
 
• Ha en inriktning på din blogg - Om du vill att din blogg inte bara ska läsas utav kompisar så är det viktigt att man inte bara skriver om sin vardag. Det är nog ingen som vill läsa om en helt okänd persons vardag..? Ha en inriktning på bloggen, som i vårat fall, hästar och ridning. Det får fler att läsa din blogg!
 
• Försök att använda ett så vårdat språk som möjligt - Det blir mycket lättare och intressantare att inläggen om de skrivs utan stavfel och med ett så vårdat språk som möjligt! Lägg ner lite mer tid på inläggen och se till så att de skrivs utan stavfel!
 
• BILDER - För att få så bra inlägg som möjligt så är det viktigt med bilder! Minst en bild i varje inlägg! Utan bilder i inläggen så är det nästan ingen som blir intresserad av att läsa inlägget! Det är en stort plus om bilderna har något med inlägget att göra också! Så bilder med i varje inlägg!
 

Svar på tal!

 
 
Jag tänkte svara på en kommentar från Anonym om Sevel är min. Nej, tyvärr så är varken Sevel eller Måne mina hästar. Sevel är en häst som står på min ridskola & Måne är min sommarhäst! I inlägget så skrev jag "mina killar" & jag är ledsen om ni uppfattade det fel, men nu vet ni att varken Sevel eller Måne är mina hästar! ;)
 
 

Bad update..

Hej allihopa! Jag är sååå ledsen för att uppdateringen inte alls har varit på topp idag, men jag har som sagt varit hos min mormor idag & då så antar jag att ni har förståelse för det! Jag sitter hursomhelst i bilen påvägen hem så ni kan räkna med att jag kommer att uppdatera bloggen så fort jag kommer hem med inlägg! Så vi hörs snart, igen!


Jag älskar er!

Åh, vad jag älskar er! Ni är dem finaste hästarna, Sevel & Måne! <3 Mina killar.. ↓
 
 
 

Mitt ridläger

Jag tänkte berätta om när jag var på ett ridläger, då var jag 8-9 år har jag för mig.
 
Vi samlades i en grupp och sen fick vi välja vilka hästar/ponnysar som vi ville rida på. När vi hade tränsat dom så fick ridlärarna sadla, för vi var lite för korta för det.
När dom var klara så tog vi ut dom utomhus och hoppade upp sen red vi ut i skogen + paddocken.
 
Jag kommer också ihåg att vi fick bara vara i hästarnas sommarhage och mysa med dom.
Sen fick vi hämta in dom från hagen till stallet och rykta dom.
Vi fick också smaka på bettford & havre om vi ville. Jag smakade på båda, tyckte båda smakade illa, haha!
Vi fick också lära oss om hästarnas kroppar, vad kropsdelarna hette & sånt!
 
Jag ville gå på ett ridläger nu i sommar men blev inte så pågrund av olika anledningar jag tyvärr inte vill berätta på bloggen. Jag håller iallafall tummarna för att det blir något ridläger nästa sommar!
 
 

Nuvarande mål inom ridningen!

 
Förut för ett tag sedan så skrev jag om mitt gamla mål som jag hade inom ridningen. Mitt mål var då att hoppa 1 m. Det är ett mål som jag fortfarande har och kommer att ha tills jag uppnår det. Det är dock inte det målet som jag siktar på att uppnå just nu utan jag tänkte berätta lite om ett till mål som jag har!
 
Jag vill ju gärna hålla på med dressyr i framtiden & dressyr är någonting som jag verkligen älskar! Mitt mål som jag vill uppnå snart är att jag gärna vill börja tävla i dressyr & utvecklas så mycket som möjligt! Jag satsar verkligen högt inom dressyren & jag älskar det! Så mitt mål är att kunna börja tävla i dressyr så snart som möjligt och utvecklas hur mycker som jag bara någonsin kommer att kunna göra! Ett litet mål men ett mål med stor betydelse!
 
~ Har ni några mål inom ridningen? Isåfall, vad har ni för några mål? ~

Flugmedel

Vad använder ni för flugmedel till era hästar & vilket tycker ni fungerar bäst? På Måne så använder jag Renons Flugmedel & jag tycker att det fungerar galant! Man ser verkligen vilken otrolig skillnad det blir när man använder flugmedlet på honom om man har sett hur otroligt attackerad han blir av alla mygg, knott & flugor. Det håller ganska länge, upp till hela fem timmar! Jag har dock inte använt något annat flugmedel än Renons, men det fungerar super somsagt!
 
Så jag rekommenderar verkligen flugmedlet till er som inte använder det! ↓

23 September - RHODOS!

Hej! Igår så bokade mamma en resa till mig, henne & mammas kompis! Gissa vart?.. Till RHODOS! Den 23 September så åker vi till Rhodos i en vecka & ska SOLA, BADA & SOLA! ;) Jag är sååå taggad & det ska verkligen blir superkul! Det är runt 28 grader i skuggan då & den ska bli jätteskönt att komma iväg! Det innebär som ni förstår att bloggen inte kommer att kunna uppdateras av mig, så att Nette kommer få sköta uppdateringen. Det är dock länge kvar, men så att ni vet om det! Hihi. ;)
 
 

Visste ni?..

Hihi, åsnan himself ♥ 
 
Visste ni att Måne hatar att bli fotograferad! Han gillar det verkligen inte. Det handlar inte om att han är rädd för kameran utan bara att inte alls brukar gilla att bli fotad! Så fort man inte visar kameran för honom så går det minsann bra men så fort man tar upp kameran då går han bara iväg! Han går inte bara iväg utan han går som i cirklar runt än & det känns som att verkligen gör det för att retas.. En riktigt retsticka är han, när det gäller att bli fotograferad!

Bilder på mig & hästar

 Jag och Soya ♥
 
 
Jag och Baldi ♥
 
 
Jag & Soya, igen!
 
Jag & Måne ♥
 
Jag och Johanna ♥
 

Dagens uppdatering

 
Hej alla fina läsare! TACK för en bra statistik idag igen, trots vår uppdatering! Åtta inlägg är inte mycket.. Imorgon så ska jag iallafall göra mitt absolut bästa för att uppdateringen ska bli så bra som möjligt! Idag så har den största delen av dagen spenderats på stranden & solat! Riktigt mysigt var det!
 
Just nu så blir det till att ställa fram & planera lite inlägg och sedan blir det nog till att sova! Har ni några önskemål om blogginlägg så är det bara att kommentera, det vet ni! ;) 
 
~ Hur tycker ni att uppdateringen har varit idag? Är åtta inlägg per dag lagom eller för lite? ~
 

Mini-frågestund!

             
Hej! Med brist på bloggideer så tänkte jag att ni nu kan få ha en liten frågestund med mig & ni får fråga mig precis vad ni vill! Jag kommer dock inte att svara på alltför privata frågor, men annars svarar jag på precis vad som helst! Så passa på nu hörrni att fråga mig om det är någonting som ni undrar så svarar jag! Svaren kommer att komma upp i en videoblogg eller i ett skrivet inlägg! NI bestämmer! 
 

Såååå söta!

Hihi, titta vad jag hittade för bilder i datorn! ↓ Bilderna togs för några veckor sedan när jag & Nette var på någon gård med massor av djur för några veckor sedan, där dem blandannat hade jättefina nordsvenskar! Men hur söta är dem inte!? Tänkte ju nästan ta en & springa där ifrån... ;)
 
 
    
                                       
 
 
 
Vill ni se fler bilder på dessa sötnosar? Kommentera! :)
 

Ni har väl inte glömt tävlingen?

       
 
Över 30 anmälda till tävlingen, vilket är jätteroligt! Har du glömt att anmäla dig till tävlingen om att vinna en grimma i valfri färg? Gör det HÄR, innan tävlingen avgörs! 
 
Jag fick tidigare en fråga om hur tävlingen kommer att avgöras & den avgörs genom sidan http://www.random.org/ så att alla har precis lika stor chans att vinna!
 

Hiss & diss med min ridskola

Jag tänkte hissa & dissa lite saker med min ridskola nu då.
 
• Jag tycker det är bra att hästarna får en ledig dag, vilket är på söndagar. Då går dom i olika hagar eller står i boxen och slappar. Sedan så får man gå på en promenad med någon ponny/häst i skogen (har jag för mig).
 
• Dom 2 ridlärana som jag har haft/ har. Jag har fortfarande en av dom, hon heter Måna. Hon är jätteduktig tycker jag på att lära ut saker. Det var min andra lärare också som heter Veronica, hon hade jag när jag gick i J2 & J3.
 
• Hjälpa till i stallet är en stor hiss! Ridlärarna har inte lektioner hela tiden och när dom inte har det så brukar dom vara i stallet. Dom brukar då ofta fråga om man vill hjälpa till med olika sysslor i stallet, vilket jag gillar!
 
• Stallet på ridskolan är ganska stor, vilket jag gillar! För då är det många hästar ♥
Fast 1/3 av stallet är privathästar, men man kan vara i det stallet fast man får inte gå in i boxarna, för dom är privata. Men gillar iallafall att det är stort i stallet.
 
 
• Jag tycker att vissa personer i stallet kan ge en väldigt taskiga blickar, om ni förstår.
Det tycker jag är väldigt onödigt, man vill bara komma till stallet och njuta, inte känna att man inte är välkommen.
 
• Tycker att dom har onödiga inspänningar på vissa hästar. Tillexempel har dom martigal på Nikkie, och hon behöver värkligen inte det tycker jag. (Min åsikt)
 

Wanties från Glen Gordon!

Åh, vad jag älskar dessa schabrak från Glen Gordon! Tänk vad Måne skulle passa bra i det marinblåa schabraket.. Det marinblåa & bruna schabraket tycker jag personligen är absolut dem finaste!
 
~ Vilket schabrak tycker ni mest om av dessa? ↓ ~
 
 
 
 

Dagens planer!

Godmorgon, bloggläsare! Jag tänkte berätta lite snabbt om hur dagen kommer att se ut idag, så ni vet lite om uppdateringen! Idag är det så att jag & mamma kommer att åka till mormor över dagen och sova där tills imorgon! Därför så kommer det att vara en hel del framinställda inlägg som kommer att publiceras under dagen! Jag ska även försöka att blogga från Iphonen om nu blogg.se-appen fungerar..  Hoppas på det! Ska även försöka att ta en massor av bilder åt er under dagen! Hihi, men nu måste jag gå så hörs vi! Vi älskar er!
 
Arkiv
 

Gästbloggning av Felicia

Hej! Tänkte börja med att säga att det är jätteroligt att jag får gästblogga här på denna fina blogg! Så tack Julia och Nette! Och sen tänkte jag börja med att skriva lite om mig själv och sedan berätta en sak som hände mig och mina bästa kompisar för ca 1,5 år sedan: )

Jag heter Felicia Nilsson Brinkby och bor i en liten stad/by som heter Mjölby som ligger i Östergötland :) Jag är 14 år, fyller 15 i höst så jag börjar alltså 9:an till hösten :) Jag bloggar i vanliga fall på http://teamcafe.blogg.se tillsammans med en av mina allra bästa kompisar : ) Vi har drivit bloggen sedan Januari så inte så länge :) För tillfället rider jag i ett stall vid namn Egebylund där jag rider två hästar den ena heter Miramis och han är en arabkorsnings valack född 1995 :) Sedan rider jag Bergets Myrona även kallad Myran hon är en liten stor häst korsning mellan connemara, halvblod & nordsvensk :) Mitt största intresse är hoppning som jag även har tävlat i hoppning lite med min förra sköt ponny Lady. Lady är en c-ponny född 1999 och är tyskridponny (som även berättelsen kommer handla om). Jag var med i division 3 laget våren 2010 med bra resultat :)

Första bilden är på mig och Miramis, andra på mig och Myran och sista på mig och Lady.

Nu till berättelsen det kommer hände årsskiftet mellan 2010-2011 men börjar berätta ungefär ett halvt år tidigare. Jag tänkte att jag kunde berätta denna händelse här för att

både Julia och Nette rider på ridskola så tyckte att detta kunde pass in här. Så ni får veta vad som kan hända på en ridskola.

Mantorps travet som just då drev ridskolan ville längre inte driva den så vi årsskiftet 09-10 så sa dem till kommunen att vi kan driva den i ett år till sedan får ni hitta någon ny som kan göra det. Vi som red på ridskolan (Mjölby häst centrum) fick då inte reda på något utan vi var i stallet 12 om dygnet 7 dagar i veckan ungefär men ni förstår så tillbringade vi enormt mycket tid där. Vi hade 10 ponnyer (Higgins, Chilli, Yapp, Russin, Anna-Bell, Korak, Mandat, Edward, Lady & Solsi) och 9 hästar (Umberto, Cyrano, Chappan, Dalle, Klasika, Lekaco, Sture, Hanna & Volga) på ridskolan som nästan alla hade en eller flera skötare. Och jag hade min dröm ponny Lady som jag tog hand om varenda dag! Lady var mycket speciell (eller är) hon var/är ganska tjurig av sig och det var hon även mot mig i början men efter jag tagit hand om henne i ca ett halvt år så började vi båda lita på varandra så hon slutade tjura mot mig men fortsatte tjura mot alla andra så det var anledningen till att jag var ensam skötare på henne och det var jag ganska glad över att jag var för då hade jag henne för mig själv:) Lady var det bästa som hade hänt mig! Vi hade ett band mellan oss som var helt fantastiskt. Ni som inte rider på ridskolan tänker säkert att man inte kan bli så fast vid en häst som inte är ens egen men det kan man jag älskade Lady som om hon var min egen ponny:) Sommaren hade gått och höst terminen startade lite längre in på hösten så togs det upp att ridskolan skulle byta drivare till årsskiftet och vi hade ett möte och bestämde att Mjölby ridklubb skulle lägga in ett anbud om att driva ridskolan. Och vi alla tänkte att då blir det ju Ridklubben som får ta över och då kommer ingenting hända. Men säg den lycka som varar för evigt. Vi fick senare reda på att något som kallades Stallsnack HB hade vunnit att ta över vår ridskolan och vi hade ingen aning om vad som skulle hända men vi vart osäkra och började samla in underskrifter! En dag i slutet av Oktober samlades vi på Ica nere i stan för att gå till kommun huset och klaga & lämna in namn underskrifterna. Vi hade stora skyltar som vi hade skrivit på och så gick vi genom hela stan och skrek att ”Vi vill ha vår ridskolan som den är nu!” När vi kom fram till kommunen så fick två äldre tjejer och jag följa med in och prata med han som hade bestämt allt. Jag fick följa med enbart för att det var jag som hade kommit på att vi skulle protestera och samla namn. Vill också till lägga att vi hade över 600 namn. Kommun gubben berättade att dem hade tagit stallsnack HB enbart för de hade bjudit mer pengar än klubben! Både tidningen och tv 4 var där och filmade och fotade allt så allt har varit med i tidningar & Tvn.

 

Men vi fick ledsamt gå tillbaks till ridskolan och vi hade ju inte fått reda på vad som skulle hända med ridskolan om dem skulle ha kvar hästarna & personalen. På Stall snacks hemsida skrev dem att de skulle göra en sån liten förändring som möjligt och då tänkte vi att allt skulle säkert vara kvar som vanligt: ) Sedan kom en studie dag och vi åkte som vanligt upp till ridskolan tidigt för att hjälpa till med stallet och hästarna : ) Denna dag skulle bli en av de värsta. Vi satt och pratade i ”blåa entrén” utan för kontoret för vi väntade på att listan om vilka vi skulle rida skulle komma upp. Medans vi satt där så skrattade vi och hade super skoj. Efter ett tag kom ridskole chefen (Jossan) ut från kontoret hon såg inte lika glad ut som vanligt . Hon sa ”Jag har en bra och en dålig nyhet, vilken vill ni höra först?” Vi svarade ”den bra” Jag kommer inte alls ihåg vad den bra nyheten var för jag tänkte så dant på vad den dåliga kunde vara. Sedan sa hon ”Alla hästar kommer nu säljas och vi personalen kommer inte heller vara kvar så var bereda på att folk kommer komma och prov rida dem” Jag kommer ihåg hur tyst det blev sedan började alla gråta vi satt där och grät och kramades ingen av oss ville att detta skulle vara sant! Vi gick sedan ut i stallet och in till våra favorit hästar och grät vi satt och grät i flera timmar vi ville inte förlora det som betydde allt för oss. Men vi fick bita ihop redan någon dag efter så kom det folk och prov red och nästan alla hästar vart sålda. En dag så kom Ulricehamn och prov red vi visade upp Lady och dem sa henne vill vi inte ha så jag fick snällt gå in med henne i stallet igen. Några dagar senare kallade Jossan in mig på kontoret och då berättade hon ”Lady kommer åka med Solsi & Chappan till Ulricehamn” även då bröt jag ihop och började gråta Jossan kramade om mig och sa ”allt kommer bli bra”. Det bestämdes att vi skulle ha en avtackning av hästarna och det hade vi först hade vi en sista hopp clearround då jag och Lady slutade på topp med 2 felfria 70 rundor: D Över sista hindret kom tårarna. Efter hade vi avtackningen och vi ledde in hästarna i ridhuset då vi som var skötare höll i hästarna och fick berätta vad som var det bästa med hästen. Jag grät så dant när jag skulle prata så Helene frågade vad är det bästa med Lady svarade jag ALLT! Detta var på söndagen och på torsdagen dagen innan Julafton skulle alla hästarna åka. På tisdagen hade vi våran sista ridlektion vi alla grät och ville inte hoppa av! Sedan kom Torsdagen och vi alla var där jätte tidigt för att hinna säga hejdå. Jag gick in till Lady det första jag gjorde och började gråta. Efter ett bra tag kom Matilda ut och sa ”nu är Ulricehamn här” Då öppnades mina ögon och tårarna rann som aldrig förr. Jag fick sätta på Lady ett täcke sedan leda ut henne. När jag skulle lasta in henne så märkte hon att något inte stämde (Lady är lättlastad) Hon tvär vägrade gå in hon bara backade bakåt och jag sa till henne ”du måste gå in” Sedan fick Anna-Karin ta över och efter ett tag gick hon in. Jag stod i luckan och grät mot hennes mule och ville inte släppa taget jag kommer ihåg hur jag sa ”Hon får inte åka” Sedan kom Jossan och Matilda och kramade mig samtidigt som vi alla grät och Jossan sa som innan ”allt kommer bli bra” Denna gång trodde jag inte på dem orden hur skulle något kunna bli bra igen när jag förlorat min bästa vän? Ponnyn som betydde världen för mig! Sedan rullade transporten i väg och jag grät mer än någonsin! Dagen efter på jul afton satt jag och grät vid ett fönster hela dagen! Jag ville inte tro att det var sant jag hade förlorat allt!

Det är så sjukt svårt för mig att skriva om det här, jag har suttit och gråtit mig igenom texten…

Jag har varit och hälsat på Lady nu efter och hon har det super och hennes nuvarande skötare är hon som jag driver bloggen tillsammans med :)

Jag hoppas ni uppskattar min gästbloggning :)

Det var superskoj att gästblogga här hos er ;)

Kram Felicia från http://teamcafe.blogg.se/


Snyggaste ridbyxorna från horsemeup.se!

Åh, jag är helt kär i dessa ursnygga ridbyxor från Horsemeup.se! De finns även i röda, svarta & jeansblåa! Jag letar ju egentligen efter ett par nya rutiga ridbyxor men nu så funderar jag på att beställa hem dessa istället! Priset ligger på 1000 kronor, men de är ju verkligen hur fina som helst! Hmm, vi får väl se! 
 
Vad tycker ni om dem, hiss/diss? LÄNK för att komma till byxorna! 
 
 
 

Godnatt, våra fina läsare! ♥

      
 
Hej allihopa! TACK för en bra statistik idag med, vi blir bara mer & mer motiverade för varje dag som går! DESSUTOM så kommer eventuellt ett inlägg från Nette om en liten stund, så håll utkik! Från min del så blir det iallafall godnatt nu & så hörs vi imorgon! Imorgon så åker jag till min mormor över dagen och stannar tills fredag, så därför väntar en hel det framinställda inlägg! NI kommer att gilla dem!
 
Godnatt, vi hörs imorgon! Vi älskar er! 
 

Åh, vad jag saknar dig, min fina ponnie..

Min lilla Måne, världens finaste D-ponny är vad han är.. ♥ Världens gosigaste ponny, snällare finns inte! Inget snack om att han är den busigaste heller... Haha, sötnosen! Jag älskar honom verkligen & längtar tills jag får ha tre helt underbara veckor med dig! Du är världens finaste & ingen häst i hela världen kommer någonsin att kunna ersätta dig! Fina, fina ponnie! ♥
 
 
I  L O V E  Y O U  M O O N L I G H T  ♥
 

Hästpussar ♥

 
 
 
 
 
 
 
© På alla bilder!
    

Vem är jag?

 
Hej! Eftersom att vi här på stallflickornas har fått såpass många nya läsare så tänkte jag berätta lite kort om mig själv så ni vet vem det är som driver bloggen! Jag ska be Nette att skriva ett inlägg om sig sen, så ni vet lite vilka vi är!
 
 
Jag heter då Julia & är väl som vilken vanlig tjej som helst egentligen? Jag är 13 (snart 14) år gammal & ska till hösten börja i åttan! Jag bor mitt i Stockholm tillsammans med min mamma i en lägenhet och tillsammans med min pappa, hund, styvsyskon, halvlillebror, styvmamma & hund i ett radhus utanför Stockholm. Mina föräldrar är somsagt skilda & har varit det sedan jag var fyra år! 
 
Mina största intressen är att sjunga, dansa, vara med vänner, blogga med framförallt hästar & ridning! Det är någonting som jag verkligen brinner för! Jag har ridit sedan jag var åtta men jag slutade efter två år då jag inte trivdes alls på ridskolan. Jag började när jag var tolv år igen, så jag har ridit i sammanlagt 3-4 år nu!
 
Jag skulle inte säga att jag är den här tjejen som festar & dricker alkohol var & varannan helg, absolut inte! Jag trivs med mitt liv som jag har! Jag har ridning och hästar som mitt stora intresse, jag har mina jättefina kompisar & jag gör det som jag trivs med. Jag är bara mig själv & livet leker helt enkelt! :)
 
Så nu vet ni lite mer om mig, är det något mer som ni undrar om mig så är det bara att fråga! Jag kommer även att ha en liten mini-fråge stund där ni kommer att kunna fråga mig om det är någonting som ni undrar över. 
 

Satsar stort på dressyr!

Hej, allihopa! Eftersom att Nette skrev ett inlägg som publicerades för ett litet tag sedan om vad hon tycker om dressyr så tänkte jag skriva min åsikt om dressyr!
 
 
Jag har aldrig varit den som gillar fart & fläng. Jag har ända sedan jag varit liten varit väldigt försiktig av mig & jag är inte alls så jättemycket för hoppning. Jag kan absolut tycka att det är roligt att hoppa, det är inte så att jag inte gillar det men dressyr är min grej.
 
Jag har alltid tyckt om dressyr & det är något som jag verkligen satsar på! Så småning om så tänkte jag börja tävla inom dressyren också! Dressyr passar verkligen mig & jag tycker att det är jätteroligt, verkligen! Nette skrev att hon tyckte att dressyr bara blir tråkigare & tråkigare för varje lektion som går medans jag tycker det bara blir roligare & roligare..  Jag funderar faktiskt på att börja i en särskilld "dressyrgrupp" på ridskolan, såsmåning om. Dressyr är verkligen min grej till 110 procent! Dressyr är ju faktiskt grunden till allt!
 
Visste ni att jag älskar verkligen att se dressyr på tv & jag brukar drömma om att jag kanske blir så duktig som dem på tv någon dag, vem vet?.. 
 

Vad jag tycker om Dressyr...

 
Som ni kanske redan vet så är jag inte så förtjust i dressyr pågrund av olika orsaker, men jag tänkte berätta lite mer i detalj varför jag inte gillar dressyr så mycket.
 
Jag tyckte väl från början att dressyr var helt okej, men när jag började på ridskolan som jag går på nu, så började jag tycka det blev tråkigare och tråkigare för varje lektion. Vi rider nästan alltid dressyr på lektionen så det är väldigt uttjatat & det blir inte roligare.
Jag är också en människa som älskar när man rider fort och i dressyr så ska allt vara så "fint" och det ska oftast gå långsamt men när man hoppar så går det fort fast ska vara fint då också!
Jag börjar också gilla mer & mer terräng ridande nu, vilket också går fort.
 
Jag tycker inte heller det ser fint ut hur hästen går, eller hur den är ställd i halsen, det vill säga att halsen ser helt ihop tryckt ut tycker jag. Det ser ut som hästen försöker bita sig själv på halsen eller nått, vilket ser helt fel ut enligt mig!
 
Nej, jag föredrar mycket bättre hoppning eller terängridning!
 

Uppdaterar ikväll!

 
Hej, våra fina bloggläsare! Jag tänkte bara säga att jag nu åker iväg med mamma under dagen, så därför kommer uppdateringen att skötas under kvällen! Jag har ställt fram ett inlägg till er, mer hinner jag tyvärr inte. Kommentera gärna om det är något speciellt som ni vill läsa om, så slänger jag ihop ett inlägg efter era önskemål!
 
Nu måste jag gå, så vi hörs så fort som jag kommer hem! ..& glöm inte tävlingen! ♥
 

Världsrekord!

Gud, kika på videon nedanför! Patrick Caron hoppar 2,26 m med sin häst! Jises.. 
 
 

Hiss eller Diss till Hööks schabrak?

Hmm, hiss eller diss till detta schbrak från HÖÖKS? Jag kan inte riktigt bestämma mig. Jag tycker att rosa schabrak är jättesöta, men jag tycker verkligen inte att loggan passade in. Jag skulle kunna sätta schabraket på en liten schetlandsponny, men tveksamt om jag skulle sätta det på någon annan häst. Nja, jag gillar schabraket men loggan förstör det lite på något sätt. En hiss till schabraket är iallafall att den finns i både ljusblå och rosa!
 
Vad tycker ni läsare? Hiss eller diss?

Chartreuse, hästen med tungan utanför.

♥ Chartreuse ♥
 
Hello alla glad människor! Jag tänkte ängna detta inlägg åt att berätta om en ponny som heter Chartreuse. Hon blev pensionerad förra sommaren. Saknar lilla Chartreuse, hon var väldigt rolig att rida & jag kommer aldrig glömma henne!
 
En av dem anledningarna till att jag aldrig kommer att glömma henne är för att så fort man tränade med henne, så hängde alltid hennes tunga utanför munnen på henne.
Hon såg ju lite rolig ut när hon travade eller galloperade runt då tungad studsade upp och ner, haha!
 
Chartreuse var en väldigt snäll ponny. Hon var ganska enkel att träsa/sadla. Hon blev bara lite grinig när det var foder-time!  Fast det blev nog dom flesta hästarna för dom ska se lite läskigare ut så att ingen annan i flocken tar maten av dom i naturen, det är en instiknkt som de flesta hästar har.
 
Snabb fakta om Chartreuse:
Hon är en Svensk halvblod. Chartreuse är brun färgad & 154 i mankhöjd, samt är hon ett sto.
Hon har gått i pansion och står nu på Västerkumla. Båda Chartreuses mamma och mormor gick på min & Julias ridskola.
 
Tyvärr så låg bilderna jag tagit på Chartreuse på min gamla dator som nu är slängd. Ni får därför nöja er med den bild som jag tog från min ridskolas hemsida.
Lite komiskt måste jag säga att hon hade alltid sin tunga utanför munnen men just på den här bilden så har hon det inte. Hmm... jag undrar varför? Men hon hade det iallafall varje lektion som man red på henne!
 

Fixar bloggen!

                
 
Hej allihopa! Uppdateringen på bloggen är väl lite sisådär just nu men det är för att jag håller på & fixar utseendet på bloggen & lite andra småsaker som har med bloggen att göra! För er som itne vet så har Nette åkt till sin moster i Dalarna & kommer hem om lite mer än en vecka, så tills dess är det jag som får stå för uppdateringen!
 
Ni får jättegärna komma med idér om hur ni tycker att utseendet på bloggen ska se ut, så ska jag försöka att fixa det. Lite väl rosa? Kommentera! Jag vill veta vad NI tycker! 
 

Glöm inte att fortsätta anmäla er till tävlingen om att vinna en grimma i valfri färg! Har ni inte gjort det än? Anmäl er HÄR! ♥
 

Måne

Hej allihopa & godmorgon! Eftersom att vi på stallflickornas har fått en hel del nya läsare så tänkte jag berätta lite om Måne som jag skriver om lite titt som tätt. Ni kanske undrar om han är min egen häst, foderhäst, sommarhäst eller liknande.
 
 
Måne är en fem-årig hingst, D-ponny. Måne har jag fått hyra från en ridskola uppe på mitt landställe. Måne har jag under hela sommaren hos min granne som har en hästgård. I bloggen så kommer ni under sommaren få följa Måne utveckling framförallt, men även min. Han är såpass ung & därför så tränar jag honom ibland annat longering & tömkörning! 
 
 
Måne är världens gosigaste häst & det säger jag inte för att han är min sommarhäst utan för att han verkligen är gosig! Ibland kan han faktiskt bli lite för närgången, men han menar ju bara väl! Sötnosen... ;) 
 
Så nu har ni fått lite snabbt förklarat vem Måne är! 

Vilken kväll!

 
 
Hej, bloggläsare! Jag är så otroligt ledsen för att uppdateringen har varit varit hemsk under kvällen, tre små inlägg är inte mycket att skryta om, men det har sin anledning! I flera timmar så har jag försökt att fått till en header med bildspel vilket gick bra från början men sedan vet jag inte vad som hände.. :( Headern försvann & jag kämpade verkligen med att få till det men, tyvärr.
 
Därför så får ni stå ut med vår enkla header tills vi får hjälp av snälla Lina med headern. Hon har dock väldigt fullt upp & en hel del att stå i, så nir får stå ut! Som tröst kan jag lova er en massor av inlägg imorgon! Jag tror nog att ni kommer att gilla dem...  För att jag ska orka att uppdatera imorgon, så måste jag nog ta och sova nu! Klockan är trots allt snart ett.
 
Vi hörs imorgon! Tack föresten för vår otroligt bra statistik idag, 80+ ju! Det är besöksrekord så det är stort för oss! VI älskar er ♥
 

Ni har väl inte missat?..

               
 
Ni har väl inte missat att jag har fått äran gästblogga på Ponnysmurfarnas.blogg.se? Om inte så tycker jag absolut att ni ska gå in & kika på min gästbloggning här!
 
 
Liten bit av gästbloggningen ↓
 

Fem saker som ni inte visste..

 
Innan en konsert..
 
• Jag är otroligt mörkrädd men jag kan inte sova med tända lampor! Jag har alltid varit väldigt mörkrädd och jag kan ligga vaken i flera timmar innan jag ska sova & lyssna efter ljud. Jag önskar att jag kunde sova med tända lampor men jag måste ha helt nersläckt för att kunna somna. Otroligt störande. Haha.. :(
 
• Jag har bloggat på 5 olika bloggar tidigare så denna blogg blir alltså min 6:e!  Först så hade jag en blogg tillsammans med en gammal kompis, sen så hade jag 4 stycken olika med bytte mellan dem & nu så har jag den här bloggen. Jag har faktiskt inte bloggat på någon blogg mer än 6 månader innan jag bytt!
 
Jag hade två kaniner som blev uppätna.. När jag fyllde sex (eller om det var sju) år så fick jag en kanin i födelsedagspresent. Med tanke på att vi har ett hus så fick att på ute i en inhängnad och han hade det jättebra. En dag när jag kom ut för att ge honom mat så var han borta - han hade rymt. Vi letade och letade, men hittade honom inte. Jag blev såklart helt förkrossad så vi åkte och köpte en ny kanin till mig. Samma dag som vi hade köpt kaninen så hittade vår granne min kanin så då hade jag två kaniner! Jag var världens lyckligaste tills en dag då vi kom ut och hittade massor av tussar från min ena kanin och min andra var borta. Förmodligen så hade räven eller grävlingen tagit min ena kanin & den andra rymt. Det var hemskt & jag har fortfarande svårt att prata om det, för att det är så sorgligt... :(
 
Jag har aldrig varit skötare till en häst eftersom att på mitt förra stall så var jag för "liten" och på mitt nuvarande stall så kan man inte vara skötare, vilket har sina fördelar och nackdelar. Därför så har jag aldrig varit skötare på en häst, men att ha en sommarhäst är nog 100 gånger bättre.. 
 
Min förra ridskola var hemsk. Jag har somsagt gått på två olika ridskolor. Min förra ridskola gick jag på i cirka två år innan jag slutade. Jag tyckte verkligen inte om ridskolan. Stämmningen var inte alls bra & man fick knappt någon hjälm om man bad om det. Ridlärarna var inte heller bra för de skällde bokstavligen ut en om man gjorde något fel. De flesta hästarna där var jättesura & jag trivdes inte alls! Den ridskolan är ett exempel på hur det inte ska vara på en ridskola, motsatsen. 
 

Åh, vill ha!

Var inne på hastmarknad.hastnet.se & drömde mig bort om alla sjukt fina hästar. Synd bara att man varken har råd eller plats att ha en häst.. :( Bland allt bläddrande så hittade jag detta ↓ söta D-ponny sto! Åh, är serigöst helt kär!.. 
 
 
 
Typ: D  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2008  
Namn: EX Forsythia "Thea"  
 
"Jag har nu bestämt mig för att sälja mitt vackra sto EX Forsythia eller som jag kallar henne Thea.

Hon är ett arabisktfullblod på 4 år ca 145cm i mankhöjd och blir nog inte större än så. Jag köpte henne som 2-åring då jag red in henne. Hon var helt okomplicerad att rida in. 

Tyvärr så kom en oplanerad graviditet i vägen för hennes utbildning så hon reds väldigt lite mellan hösten 2010 och sommaren 2011. Men jag jobbade henne mycket från marken under den perioden. Hon är mycket välhanterad. 

Idag rids hon regelbundet men är dock bara grundriden, det vill säga att hon rids i alla gångarter och kan gå hyfsat i form i skritten.

Hon är ett mycket lugnt sto som inte stressar upp sig i onödan. Skulle passa dig som vill utbilda din egen häst.

Säljes endast p.g.a. att hon blir för liten för mig." 
 
Så stod det om fina Ex Forsythia (Thea). Är hon inte fin? HÄR är länken till annonsen!
 

18 anmälda till tävlingen!

         
 
Hej allihopa! Idag så har vi haft besöksrekord & klockan är bara sex! Jätteroligt, både jag och Nette blir verkligen hur motiverade som helst att bara blogga, blogga, blogga! TACK! Det är dessutom super att det redan är 18 stycken anmälda till tävlingen om att vinna en grimma i valfri färg! Ju fler som anmäls, ju snabbare avgörs tävlingen! Som det ser ut just nu så avgörs den ganska snart.. 
 
Idag har jag somsagt varit på IKEA & fick med mig en ny lampa, en kudde & ett sött litet rosa ljus till mitt nya rum! Nette har somsagt åkt till sin moster idag men hon har ställt fram en hel del inlägg som kommer publiceras under tiden hon är borta. Medans Nette är hos sin moster så får ni under den kommande veckan stå ut med mig!  Hehe, hoppas ni överlever! 
 
Nu så ska jag planera & göra lite inlägg & sen äta en god wook, så hörs vi! Vi älskar er! 
 

Min största rädsla inom ridningen

   
 
Halloj! Jag tänkte skriva lite skriva lite om min största rädsla som jag har inom ridningen. Detta är en mardröm som jag har & jag är glad att jag inte behövt vara med om den än. 
 
När jag rider ute i skogen eller utomhus som är det värsta som någonsin skulle kunna hända att ens häst får syn på någonting som hästen blir rädd för och skenar iväg. Då är jag rädd för att ramla av, att fastna med foten i stigbygeln & släpas med den skenande hästen flera meter. Jag vet andra som har varit med om att de har släpats med en släpande häst, så det är min absolut största rädsla. Därför föredrar jag verkligen att rida med
säkerhetsstigbyglar OM någonting skulle hända.
 
~ Vad är er största rädsla inom ridningen? ~
 
                      
 
 

Varför jag började rida

Hej! Jag tror jag aldrig har berättat varför jag började rida & hur gammal jag var.
 
 
Det började med att min moster har hästar, och jag och min familj brukade åka upp dit på sommaren. Då började jag gilla hästar. Sen när jag blev runt 7-8 ville jag börja på ridning, vilket jag gjorde med min kompis som heter Frida. Men Frida slutade snabbt (nu gillar hon inte hästar) Men jag ville fortfarande fortsätta, vilket jag gjorde.
Men jag gick på min gammla ridskola i 1 år sen slutade jag. För nästan alla hästar på den ridskolan var väldigt sura & sparkade väldigt ofta.
 
Sen red jag kanske inte på 2 år på någon ridkola. Jag red dock hos min moster på alla loven som vi hade.
Men tillslut efter 2 år kunde jag inte motstå, (Haha) så då httade mamma den ridskolan som jag går på nu. Så jag prov red för J1, men dom tyckte jag var för duktig så jag fick börja i J2 direkt! :)
 
 
Jag red i J2 i ett halv år, sen flyttades jag upp till J3. I J3 gick jag i 1 år samt i J4. Nu till den här terminen som börjar nu, så böjar jag i en J5! Det ska bli super kul! :)
 
 

Tips på skvallerbloggar inom hästvärlden!

 
Hej våra fina blogg läsare! Jag tänkte tipsa er om tre stycken skvallerbloggar inom hästvärlden som jag själv läser varje dag! Dem här bloggarna är absolut inte några bloggar som skriver elaka saker om folk och bara vill trycker ner folk, nejnej. Bloggarna nedanför tycker jag absolut att ni ska kika in på, de är dem värda!
 
http://pownieskvaller.blogg.se/ - En jätterolig blogg att läsa, tycker jag! Där skriver dem om lite allt möjligt & man kan alltid hålla sig uppdaterad om saker som händer inom hästvärlden! Uppdateringen är på topp, hela tiden!
 
http://ponnyskvalleri.blogg.se/ - Ponnyskvalleri är en ganska nystartad blogg. Där bloggar de om de fem mest populära hästbloggarna & man kan alltid hålla sig uppdaterad om man missat att läsa något i dem bloggarna! LÄS!
Dessutom har dem världens finaste design...
 
http://www.ponnysanning.se/ - Sist men inte minst, en av sveriges största skvaller blogg! Jag kan inte säga mer än att den är helt sjukt bra & jätterolig att läsa! De skriver om allt möjligt och sist så skrev dem ett inlägg om en liten  sneak peak ur Goode Riders höst kollektion 2012. Jag tycker absolut att ni ska kika in där på en gång om ni inte vill missa någonting!
 
 
 

Lackade ridstövlar? Hiss eller diss?

Hej! Just nu så är det ju ganska populärt med lackade ridstövlar. Jag har sett otroligt många som verkligen dissar dem, men jag är lite osäker. Jag tycker absolut att vissa kan vara jättesnygga (ett exempel nedanför), men jag tycker att lackade ridstövlar kan bli lite "för mycket" också. Jag skulle nog själv inte kunna gå runt i ett par hellackade ridstövlar, medans jag tror att de skulle se jättefina ut på någon annan! Lackade ridstövlar tycker jag är fina, men kan bli lite för mycket.
 
~ Vad tycker ni om lackade ridstövlar? Hiss eller diss från eran sida? ~
 
 
 

Godmorgon på er!

God morgon allihopa! Som ni säkert har sätt så har vi just nu en tävling på bloggen som jag hade fullt upp att planera igår, så därför blev det inte så mycket uppdatering från min sida igår. Det är verkligen jätteroligt att så många redan har anmält sig till tävlingen! Ni som inte har anmält er än kan göra det genom att klicka HÄR för att vara med och tävla om en grimma i valfri färg.
 
Idag blir det till att försöka blogga så mycket som jag bara hinner men nu på morgonen så ska jag ställa fram lite inlägg till fram på dagen eftersom att jag och mamma idag ska åka till IKEA. Det blir jättemysigt. Så nu vet ni lite vad jag har planerat och hur bloggningen kommer att se ut idag! Nette kommer förmodligen att uppdatera på förmiddagen men inte på eftermiddagen skulle jag gissa eftersom att hon då åker till sin moster i Dalarna! 
 
Vi hörs senare & glöm inte att anmäla er till tävlingen om att vinna ett grimskaft i valfri fräg! 
 
Jag älskar dig min fina Måne ♥
 

Så söt! ♥

Haha älskar den här bilden på stall katten! 
 
© Copyright © 
 

VINN EN GRIMMA I VALFRI FÄRG!

 
Vill du vara med och tävla om att vinna en grimma i valfri färg (blå, lila eller rosa) med silvertext på nosen? Följ då de två stegen nedanför för att delta! ↓
 
1. Ladda upp bilden ovanför på din blogg/dayviews/facebook eller hemsida och länka detta inlägg!
2. Kommentera inlägget med ditt för och efternamn, e-mail adress & länk till inlägget med bilden!
 
Hoppas att ni uppskattar tävlingen och så önskar stallflickorna er lycka till! Tävlingen avgörs så fort det är tillräckligt många som deltar! 
 
                                                 
 

Julia dissar!

Hej allihopa! Jag måste verkligen bara dissa såkallade "sportridhjälmar". Jag tycker att dem är otroligt fula & jag tycker inte alls att jag själv passar i dem. Sånna ridhjälmar tycker jag faktiskt inte ser ut som ridhjälmar, enligt mig. Jag tycker att samhetshjälmar är de finaste hjälmarna och jag är absolut inte alls för sportridhjälmar. Vissa sportridhjälmar kan vara fina & speciellt på andra. Hjälmen i helhet från dock en stor diss av mig! 
 
~ Vad tycker ni om "sportridhjälmar"? Hiss eller diss från er sida? ~
 

Nya hästar i stallet efter sommaren!

Hej! Jag gick nyss in på min och Nettes ridskolas hemsida & fick mig verkligen en rolig överraskning! Efter sommaren när alla hästar har gått på sommarbete så kommer två nya hästar börja stå på ridskolan som lektionshästar! Riktigt fina hästar vid namn Hampus och Facilia. Det står knappt någonting om dem förutom att dem är hästar och bekantar sig just nu med de andra ridskolehästarna från vår ridskola! Sjukt fina hästar är dem! 
Den skimmelfärgade hästen är hampus och den andra hästen är Facilia!
 
2 nya2
 
 
 
Sötnosarna..  
 

Jag är med och tävlar om ett schabrak hos Nellie Bernsson!

 
Som rubriken lyder så är jag med & tävlar om detta snygga schabrak från Top Horse! Klicka på bilden för att komma till tävlings-inlägget! 
      

Värdens sötaste benskydd!

Heej! Jag hittade just världens finaste/gulligaste benskydd jag någonsin sett!
Jag skulle kunna gå runt med dom själv.  Det skulle dock se lite konstigt ut, haha!
Kanske ska ta och beställa dem till min mosters hästar så blir det en överaskning till henne när jag kommer på hösten, eller vad sägs?
 
Dom kommer från Horsemeup.com, dem har jättefina saker där, så kika in där om ni vill ha någonting! :)
 
 

Saker som måste inköpas!

Åh, så typiskt mig att sitta och kika på saker bara för att. Sitter och tittar på hur mycket fina ridbyxor och pannband som helst. Något av detta kanske kommer att beställas hem innan höstterminen börjar.  Bilderna nedanför är några av sakerna som jag skulle vilja beställa hem. Allt är från www.horsemeup.se! ↓
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hästmagazine

Hästmagazine är en tidning som jag ganska nydligen börjat köpa hem från affären. Hästmagazine är en tidning för alla hästintresserade där det i varje nummer finns med olika roliga övningar som du & din häst kan göra, roliga repotage & spännande läsning, hantering av hästar, tips på olika ridprylar för både ryttar & häst, osv. Det är en tidning som jag absolut tycker att ni ska köpa, om ni inte redan gjort det vill säga! 
 
Rekommenderar tidningen verkligen till er, själv älskar jag den. :) Om jag minns rätt så finns det även en tidning som heter ponny-magazinet! Antar att ponny-magazinet handlar om samma sak som hästmagazine men att den riktar sig mot ponnysar!
 
 

Hiss eller Diss?

 
Ja det är frågan, haha!
 Tänkte fråga er bloggläsare vad ni tycker. Tycker ni att flätad man är fint på hästar/ponnysar eller inte?
 
 
~ Hiss eller Diss? Vad tycker ni? ~
 
 

Fem bra saker med Sevel..

 
Hej! Jag tänkte skriva fem bra saker med min fina Sevel! Jag skulle komma på 100 bra saker med honom, men då skulle ju inlägget bli på tok för långt... 
 
• Sevel är ju (såklart) världens finaste häst! Det är många andra som har sagt det också, att han är så otroligt fin! Skulle han tävla i dressyr så skulle han garanterat utklassa alla pågrund av utseendet. Nej men han är faktiskt himla fin, killen! 
 
• Han är himla mysig i boxen. När man står och klappar honom så myser han verkligen! Favoritstället att bli kliad på är fram på bringan! Åh, kan stå och mysa med honom i timmar.
 
• I ridningen så lyssnar han nästan alltid på vad man säger till honom att göra. Han är ingen som skulle gå in i mot mittlinjen och bara tvärstanna där, utan han är otroligt lydig! Han blir dock väldigt uppstressad om man inte rider med en bra sits.
 
• Han har otroligt lätt för galloppfattningar. De gånger jag har gallopperat på honom så har han gjort en galloppfattning direkt när man trycker till med skänklarna!
 
• Han är det bästa killen in tha world. Eller kanske jag ska säga gubben?.. Han är ju trots allt hela 24 år. Älskar honom verkligen! ♥

Gula schabrak - nono

Hej! Jag måste verkligen bara göra ett inlägg om vad jag tycker om gula schabrak. Jag kom och tänka på hur otroligt sällan man ser en häst med ett gult schabrak. Jag tycker att färgen gul på schabrak inte är fint alls. Usch, nej. Det skulle möjligtvis passa på en mörkbrun häst om den tillexempel hade ett gult schabrak och gula benlindor/benskydd. Jag skulle aldrig sätta på ett gult schabrak på en fuxfärgad häst, det skulle inte passa enligt mig. Gula schabrak är lite väl färgstarka tycker jag. Det blir ju nästan så att det blir schabraket som man kollar på & inte hästen, haha! 
 
Gult schabrak?.. - Nej tack!
 

Byter ridgrupp!

Som rubriken lyder så kommer jag till höstterminen byta upp en grupp till fredagar från min förra. Jag kände att jag behövde lite mer "utmaning" och min lärare höll med mig! Det ska bli jätteroligt! Det enda är att jag kommer byta ridlärare från Nina till Nettes ridlärare Måna. Hon verkar jättebra, men det känns ju lite nervöst att byta både ridgrupp & ridlärare! Som tur var så fick jag nydligen reda på att Rebecca, Johanna, Alica och Isabelle byter också till Fredagsgruppen, så det kommer att bli SUPER! Längtar verkligen!
 
Bjuder på en bild på mig och sötnosen! Ignorera sisten är ni gulliga.
 

Önskeinlägg!

 
Med brist på bloggideer från både min och Nette sida  så får ni läsare önska idag precis vad ni vill läsa om! Vill ni läsa om vår första avramling, favorithäst, mål inom ridningen, favorit schabrak, eller vad ni än kan komma på! Vi skriver om precis vad ni vill! Allt för er, bästa läsare!
 

Fakta om mig!

 
Tänkte göra ett litet test som handlar om mig
 
Ditt namn: Nette
Hur gammal är du?: Jag är 14 år
Vilken ögon färg har du?: Brun/gröna
Vilken är din naurliga hårfärg?: Brunt
Är det något som du inte gillar med dig själv?: Japp, tyvärr...
Är dina föräldrar skilda?: Japp, dem skilde sig sommaren 2010.
Vilket färg är ditt rum?: Rosa, men jag vill måla om & jag ska göra det i höst, för då ska hela mitt rum få en makeover! 
Brukar du använda smink, om ja, vart?: Inte när jag bara är hemma, men om jag ska gå ut så yes!
Gillar du djur?: Nej, jag bara ÄLSKAR djur!
Om du gillar djur, vilket är ditt favoritdjur?: Jag älskar nästan alla djur, så alla 
Vilken skostorlek har du?: Storlek 39-40
Går du på någon sport, isåfall vilken?: Japp, ridning såklart!
Hur många olika sporter har du gått på under ditt liv?: Hmm... Jag kommer bara på tre, trodde det var fler.
Vilken är din favorit mat?: Thai mat! ♥
Har du någpn pojkvän?: Nej men vill ha, men livet har bara börjat 
 

Godmorgon, bloggläsare!

 
Godmorgon, hörrni! Allt bra med er? Med mig är det jättebra! Vaknade absolut på rätt sida idag, haha! Idag så har jag planer på att träffa Nette, det var ju faktiskt hela två veckor sen sist. Tiden går snabbt!  Med tanke på hur otroligt fint väder det kommer bli idag så hittar vi antagligen på något ute & kameran får såklart följa med!
 
Vi kommer även att prata lite om hur vi ska göra med bloggen för vi har stora saker på G till er, kan vi lova! Förhoppningsvis så kommer tävlingen ut på bloggen idag också! Detta blir super! Jag har även ställt fram några inlägg så ni har något att läsa på dagen!  Vi hörs senare!

planer för idag, på dagen ♥

 
Ska ta och sova nu *gäsp* Jag har ställt fram några inlägg men ska såklart också blogga på dagen.
Tänkte också berätta om min dag idag. (för klockan är över 00.00)

När jag har vaknat och fixat mig och så, ska jag måla naglarna (om jag orkar) 
Sen ska Julia ringa mig! vi ska antagligen hitta på något och göra! (wiii längtar!) Känns som det var flera månader sen jag träffade lilla Julia, men är bara 3 veckor!
För imorgon så åker jag till Dalarna och är där, vet inte riktigt... Men då kommer jag inte kunna träffa henne.
Men sak samma... Jag och Julia ska göra någonting. 
 
Vid 4 kommer mamma och vi ska gå och jag ska få ta en spruta.
När jag kommer hem MÅSTE jag packa! Jag skrev förut att jag är väldigt seg när det gäller att packa & jag sa att jag skulle börja packa i tid, jo det gick ju bra! NOT!
Så måste värkligen packa imorgon. Sen ska jag bara njuta av livet ♥
 
~Hur ser era planer ut för idag~
 

SJU framställda inlägg från min sida!

       
 
Hej, älskade bloggläsare! Idag har vi faktiskt haft en otroligt bra statistik jämfört med tidigare dagar! Roligt att ni kikar in såpass mycket. Det märks verkligen att när uppdateringen blir bättre så besöker ni bloggen mer & mer. Kul! Det jag tänkte säga nu var att jag har ställt fram hela SJU inlägg tills imorgon & jag hoppas att Nette också ställer fram eller gör några inlägg tills imorgon. Anledningen till varför jag har ställt fram inlägg är för att jag vet att jag kommer ha andra saker för mig som ni kan läsa om imorgon under morgonen. Självklart kommer jag ju blogga OCKSÅ under dagen, men har ställt fram de flesta inlägg! Spännande inlägg kan jag lova.  
 
Nu blir det godnatt för ikväll, så hörs vi imorgon! Vi älskar er, läsare - don't forget!
 
 

Det är okej att ha motgångar

 
       
 
Alla har säkert haft motgångar någon gång i livet? Jag tycker faktiskt att det är helt okej att ha motgångar ibland. Jag tror att man måste få vara nere & låg ibland och låta livet ha sina motgångar för att orka vara stark i längden!
 
Jag har gått igenom saker som ingen ska behöva gå igenom & haft motgångar i livet, men det är bra nu! Jag var svag, men är stark igen! Det kan handla om en sådan sak som att du har kommit på en dålig placering när du tävlat med din häst, så är det okej att vara låg. Det är dock väldigt viktigt att inte deppa ihop totalt för att livet har motgångar. Livet blir bättre! Tänk inte att du ska behöva hålla humöret uppe för andra, då blir det 100 gånger värre!
 
Så det jag ville komma fram till var att: Det är okej att ha motgångar i livet - men livet blir bättre.
 

Hmm.. Jag undrar vad Willy tänker..

Åh, vad jag skrattar när jag ser den här bilden på vår grannes sjukt fina häst, haha! Den är för rolig alltså.. ↓
 
              © Copyright ©

Min åsikt om ridskolor

Hej! Jag tänkte skriva ett litet "åsiktsinlägg" om vad jag tycker om ridskolor och hur jag tycker att det är att rida på ridskola! Hoppas att ni uppskattar inlägget!
 

 
Det är otroligt många som anser att alla hästar har det så sjukt dåligt på ridskolor och att ridskolorna inte tar hand om hästarna, osv osv. Jag vill börja med att säga att det är långt ifrån alla ridskolor som är dåliga. Alla de ridskolor som jag vet tar jättebra hand om hästarna & så. Det finns säkert ridskolor som inte tar hand om sina hästar, vidare väl, men de flesta ridskolor tar absolut bra hand om sina hästar!
 
Jag trivs jättebra att gå på ridskola, eftersom att jag vet att hästarna har det bra på min ridskola! Jag trivs verkligen till 120 procent på ridskolan, med det faktum att ridskolan väl hand om ridskolan & de blir väl ompysslade! 
Nackdelen med min ridskola är att det ibland kan vara lite småsur stämning i stallet, men annars är det toppen! Behöver man hjälp så är alla otroligt hjälpsamma och man får ofta vara med att fodra hästarna, osv.
 
Ridlärarna på min ridskola är verkligen jättesnälla och välutbildade, om man jämnför med de ridlärare som jag hade på min gamla ridskola. Dessa ridlärare stortrivs jag verkligen med! Att gå på ridskola kan absolut ha sina nackdelar, men jag hittar nästan bara fördelar med att gå på ridskola! Jag skrev tidigare ett inlägg med bara för- och nackdelar med att gå på ridskola, som ni gärna kan läsa!
 
 

Hur känner jag och Nette varandra?

Jag kom på att jag tror aldrig att jag och Nette har nämnt för er hur vi egentligen känner varandra? Om vi känner varandra genom ridningen, skolan, internet, eller liknande. Vi har ju i bloggen bara framstått som vanliga kompisar. Därför så tänkte jag berätta lite hur vi känner varandra! Jag har "känt" Nette sedan vi var 6 år & gick i förskolan. Vi har alltså gått i samma klass sedan vi började skolan tills nu. Vi har dock inte umgåtts med varandra enda sedan förskolan utan det var i trean som vi började vara med varandra & vi blev ganska direkt bästa vänner. Vi har i stort sett varit bästa vänner med varandra sedan i trean tills nu.
 
 
 
I sjuan så började jag att rida på Nettes ridskola istället för min gamla ridskola & det var då som vi började dela vårat hästintresse med varandra! Vi gjorde mer saker med varandra efter skolan som att åka till stallet & gå till hästarna på rasterna, osv. Vårat hästintresse har verkligen gjort oss så mycket tajtare vänner än vad vi var förut, vilket jag är sjukt tacksam över!  
 
Det här med bloggandet har också gjort att vi har blivit mycket närmare vänner! Det är verkligen jätteroligt att ha en blogg tillsammans med sin bästa kompis och kunna skriva om något som båda verkligen brinner för!
 
 
Nette är verkligen världens gulligaste & snällaste kompis, det kan jag lova! Ställer alltid upp & är sig själv till 110 procent! Det är någonting som jag verkligen älskar med henne, att hon alltid vågar vara sig själv! Visst har vi våra "småbråk" ibland, men det är väl någonting som alla har..? Vi blir hursomhelst alltid sams igen & det är väl huvudsaken! Trots det så är hon en helt fantastisk vän & vi har lovat varandra att vara vänner livet ut!
 
~ Jag älskar dig min bästa vän - jag är så otroligt glad att jag har dig! ~
 

Mini-test

Häst eller Ponny: Ponny
Dressyr eller Hoppning: Dressyr, helt klart!
Fux, Brun, Black, Svart, Skäck eller Skimmel: Isabell! Fast det stod ju inte med på listan, så då säger jag skäck!
Vilken är din favorithästras: Mustang! Otroligt fin hästras.
Favoritsyssla i stallet: Att fodra heztarna, haha. 
Favoritkändis i hästvärlden: Jan Brink!
Favorithäst i hästvärlden: Måne & Sevel.
Favoritridlärare: Nina Liljedahl! Ska dock börja rida för Måna nu.
Favorit hästarna/ponnierna i ditt liv just nu: Måne ♥


Hur många gånger har du ramlat av: Två, I guess.
Har du ridit en hingst: Japp! 
Har du ridit ett arabiskt fullblod/engelskt fullblod: Yesbox
Har du någonsin blivit jagad av en häst: Nej, glad för det!
Har du vart med om en ridolycka: Hmm, om avramlingarna räknas så ja.


Vad har du för färg på dina ridbyxor: Just nu så har jag ett par marinblå!
Har du ridstövlar eller ridskor: Ridstövlar.
Vad är din favorithäst för ras: Sevel är ett danskt varmblod!
Andvänder du chaps: Nope, använder ridstövlar! 
Hur högt har du hoppat: Oj, det vet jag faktiskt inte.
Hur många priser har du sammanlagt: Inga, tävlar inte ännu.
Hur bra tycker du att ditt stall är från 1-10: Hmm, jag skulle nog säga 8! Hästarna och ponnisarna är hur underbara som helst, men stämningen i stallet kan vara ganska dålig ibland. 
Är hästar ditt liv: Ja, absolut!
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar: Ja, det skulle jag vilja påstå! På mitt rum så hänger det hästskor på väggen, hästaffisher på väggen, hästtavlor, hästböcker står uppradade, osv. Haha!

Har ni lagt märke till den nya namnskylten? Nette har även en ny hon med!


Longering!

 
Jag tänkte berätta lite för er vad jag tycker om longering! Jag är väl hyffsad nybörjare vad det gäller att longera hästar, med tanke på att jag gjort det cirka 7-8 gånger. De gånger som jag longerat har varit på Måne & han är ju också nybörjare vad det gäller longering.
 
 Longering är något som jag verkligen tycker är riktigt roligt! Att ha kontroll genom en lina och pisk är något väldigt främmande med ett roligt sätt att få kontroll över hästen. Det är mycket saker att tänka på såhär i början framför allt när det gäller att komma ihåg att ha linan sträckt och försöka hålla sig i mitten. I veckan så fick jag faktiskt Måne att galloppera i höger gallopp trots att han har lite svårt för galloppen i höger varv. Det gick jättebra & det går bara bättre och bättre för varje gång som jag longerar honom. Vi båda gör framsteg! 
 
~ Vad har ni läsare för åsikter om longering? Tycker ni att det är roligt eller tråkigt? ~
 

Fiffilina ♥

♥ Fiffilina ♥
 
Jag saknar lilla söta Fiffilina!  ♥ Hon är min favvo i stallet & gud vad jag saknar lilla Fiffi!
Jag hoppas att hon busar runt i sin hage och njuter av allt gräs. Saknar dig Fiffi! ♥
 
Men vi syns när lovet är slut, ska pussa på dig så mycket - när jag ser dig!
 

Tisdag åker jag!

Jag och Tardee ♥
 
Japp, äntligen! På tisdag åker jag till Dalarna då! Ni har ingen aning om hur mycket jag saknar att vara där uppe. 
Jag har inte börjat packa någon ting (wops!) så kanske är tid för att börja packa snart då! 
För har lite problem när det gäller att packa, vart jag än ska. För jag brukar alltid veta vad jag ska ta med mig men när jag väl packar så ångrar jag mig, och tar något annat, sen ångrar jag mig igen och tar det jag skulle ha från början. Så håller det på oftast, så ska packa i tid så jag kan hålla på så lite 
 
Det jag oftast brukar göra där uppe med hästarna/ponnysarna som min moster har är olika nästan varje gång!
Men det jag alltid gör är att jag ryktar alla hästar, älskar det ♥
För man märker på dom att dom värkligen njuter av att bli ryktade! Jag blir så glad för att dom blir så glada av det!
 
Varje morgon hjälper jag min moster att ta ut dom till sina hagar (förutom på sommaren, då dom går i hagen dyngnet om)
Hjälper också till med att lägga ut hö till dom i hagarna samt ge dom kvällsfoder och massa mer saker!
Såklart rider jag också! Glömde nästan att säga det, rider på en häst som heter Johanna! Har tyvärr inga bilder på henne... undrar varför? Men ska fixa det den här gången när jag åker upp!
 

Litet mål ♥

 

Hellu gott folk! Tänkte berätta ett litet mål jag har för kommande termin, inom hästarna.

Det är att jag ska försöka vara aktivare i stallet, på min ridskola.
Jag ska försöka gå på tävlningar som är på min ridskola & bara vara i stallet och mysa med alla hästar!
Jag & Julia började vara mer i stallet i slutet av vår terminen. Men jag vill faktiskt försöka vara mer aktiv i stallet hela tiden. 
Kan bli lite svårt för börjar i 8:an nu, vilket betyder betyg och läxor, men ska försöka så gott jag kan vara i stallet!
För älskar att bara vara i stallet och mysa med alla hästar ♥
 
 

Den sötaste ponisen in tha world..

 
Åh, vad jag älskar min kille. MIN kille, min alldelles egna häst, Tänk att jag är hästägare till min egna 5-åriga lilla hingst - över sommaren. Han är den absolut finaste ponnyn som jag någonsin träffat och den absolut mysigaste, utan tvekan! Det enda är att han faktiskt inte tillhör mig, utan att han bara är min över sommaren. I slutet av sommaren så kommer han inte att vara min längre, men jag ska ta vara på tiden med honom så mycket som jag någonsin kan! Detta är en dröm som jag har haft länge att få äga en häst. Även om han inte är min så är han min över sommaren.
 
Jag är ju just nu nere i Stockholm för att stanna här i två veckor. Hon som har hand om Måne sålänge sa att han ofta stå och tittar efter mig vid grinden och undrar nog vart jag har tagit vägen. Åh, vad jag älskar denna poni. 
 
Min fina Moonlight ♥                

This or That!

 
       
 
Hej! Jag tänkte köra på en liten snabb "This or that" som jag fixat ihop! Kommentera gärna vad ni skulle välja av de saker nedanför! 
 
Rida på bana / rida ut
 
Ridning på sommarn / ridning på vintern
 
Ridskor och chaps / ridstövlar
 
Spö / sporrar
 
 
Märkeslöstmärkesprylar
 
Brun läderutrustning / svart läderutrustning
 
 
Hoppningdressyr
 
 
Varmblodstravare / kallblodstravare
 
Ponny / häst
 
Fux / skimmel
 
Egen häst / foderhäst
 
Helskodda ridbyxor / halvskodda ridbyxor
 
Rolf Göran Bengtsson / Jan Brink
 
Barbacka / sadel
 
Gallopp / skritt
 

Nosludd på träns

Jag tycker det är ganska fult att ha nosludd på träns, och speciellt när man tävlar i dressyr eller i hoppning.
Det vill säga att ha ludd på nosrämmen, men uppe vid ören så är det bara gulligt! Men just att ha det på nosrämmen på träns tycker jag ser så konstigt ut...
 
Att ha ludd på grimmor tycker jag är jättefint, gulligt och så, men just på träns tycker jag det ser hemskt ut!
Jag älskar faktiskt när det finns ludd på grimmor, det ser så mysigt ut. Haha!
 
 
 

Pikétröjor - HV POLO

 
 
 
 
 
Åh, jag antar att ni har sett dessa otrologt snygga piké-tröjor från HÖÖKS egna märka HV POLO? Jag tycker verkligen att de är supersnygga & har länge gått och spanat in dem! Den rosa pikén samt lila tycker jag absolut mest om! Priset är tyvärr ganska högt, 479 kronor. Det är dock förstårligt med tanke på hur otroligt snygga de är! Jag funderar på att köpa en, trots priset. Frågan är bara vilket färg.
 
~ Vilken färg på pikétröjorna fastnar ni läsare mest för? ~
 

Nu säger stallflickorna godnatt!

 
Nu så säger både jag och Nette godnatt & detta blir sista inlägget för ikväll/inatt! Imorgon så väntar NIO stycken inlägg till er som både jag och Nette har ställt fram & så blir det förhoppningsvis fler inlägg som skrivs imorgon! Så håll utkik imorgon på bloggen och läs spännande inlägg som innehåller allt från bilder till åsiktsinlägg, osv! 
Ni får sova så gott så hörs vi imorgon! Glöm inte att vi älskar er, fina bloggläsare! ♥ 
 
 
 
 

Min dag idag!

Hejsan, bloggläsare! Jag har nyss kommit hem från att ha varit på bio med min pappa & hans flickvän.
Vi såg äntligen filmen The Hungergames! Jag har läst både första & andra boken. Det var ganska många som sa till mig att "om du läser boken först så kommer du inte tycka att filmen är lika bra" men jag trodde inte på vad de sa, vet inte varför...
 
Men det jag skulle säga egentligen var att boken var mycket bättre än filmen, tyckte jag!
I filmen hoppade dem frammåt så snabbt! Tillexempel så ligger dom i en grotta i filmen och boken, och i boken så är dom i den grottan kanske 10 dagar medans i filmen så är dom i grottan i 2 dagar...
 Haha, löjlig jag är men jag blir lite smått sur på filmproducenterna. Det var många fler småsaker som dom inte hade med i filmen.
 
Jag har redan läst boken "Fatta Eld" vilket är den andra boken, så jag hoppas att den är bättre. Jag har svårt att tro det, men jag hoppas iallafall!
 Det var iallafall jättekul att äntligen se filmen, för boken var bra så jag har varit jätteivrig över att få se filmen. Filmen var väldigt bra, men jag tyckte att dom "spolade" lite, om ni förstår vad jag menar.. 
 
Jag lääängtar tills andra filmen kommer, om det kommer en andra film, men det tror jag nog!
 
 

Överraskningen blir framskjuten..

Hej, allihopa! Jag måste tyvärr meddela er om att överraskningen kommer att bli framskjuten, dock så tänkte jag avslöja för er vad det är för någon överraskning! Vi ska ha en tävling på bloggen, som jag har annordnat där alla kommer att ha chans att vinna! Om det blir ett par ridbyxor, ett par stigbyglar, ett schabrak, en grimma, ett träns, eller något helt annat blir en överraskning! Roligt va?! 
 
Hoppas ni uppskattar det!
 
 

Beställa klubbkläder?

Jag har ett tag gått runt och funderat att köpa klubbkläder från min ridskola. Åh, har kollat på shoppen och har hittat de snygga kläderna nedanför! Priset är dock inte det billigaste, men något av detta ska iallafall beställas till höstens termin! 
 
 
 
Vill du köpa kläder med din ridklubbs märke på? Kika in på denna sida & se om din ridklubb har annordnat så att man kan köpa ridkläder med ridklubbens logga på, genom att gå in HÄR!

Att rida en unghäst..

..är speciellt, kan jag lova! Måne, som jag har som sommarhäst är mycket speciell att rida, med tanke på att han är en unghäst som inte är särskillt tränad. Måne är endast 5 år (om jag minns rätt) & har precis börjat att gå lektioner på ridskolan som han står på. När jag rider honom så måste jag främst fokusera på att han inte ska gå med nosen i marken hela tiden, vilket blir vad man måste träna med honom på. Han har även jättesvårt för högergalloppen. Den här sommaren blir det till att rida in honom & få honom att förstå att man inte måste gå med huvudet i marken, att saker ute i naturen inte är farliga som tillexempel en pinne eller sten, och så vidare. 
Även i longeringen och tömkörningen så är han ovan, så det är roligt att träna upp honom inom det under sommaren.
 
 
Medans jag är här i Stockholm så ska jag läsa böcker som har med unghästar att göra för att få eventuella tips, osv.  Ska jag vara helt ärlig så tycker jag nog faktiskt att det är roligare att rida/rida in unghästar för att få lite mer utmaning, än de hästar som tillexempel finns på ridskolan som lyssnar på allt som man gör!
 
Att rida in unghästar är någonting jag skulle kunna göra i framtiden, det är faktiskt galet kul! 
 
                  ~ Har ni bloggläsare någon gång ridit eller ridit in en unghäst? ~                       

Lördagens outfit!

Väska - Louis Vouitton - Klänning - HM - Skor - Tamaris

Min absoluta favoritbild..

Den här bilden nedanför är absolut min favoritbild som jag tagit. Själva kvalitén är kanske inte det bästa
men motivet är ju så sjukt fint! Hur ofta ser man en svart svan & hinner fota den egentligen?.. I Spanien! 
 
Love this picture ♥ Vad tycker ni om den? Fin/ful/tråkig? Kommentera, så blir jag jätteglad!
 

Schemat

 
Japp, det är mitt schema den kommande veckan! 
 
Jag vet tyvärr inte när jag kommer hem igen från Dalarna men Julia är hemma så hon får sköta bloggandet!
Men ska försöka så gott jag kan men jag lovar inte att det kommer vara sån bra uppdatering från min del, eftersom att jag kommer vara utomhus väldigt mycket och rida,och så.
 

Häst Bilder

Ett av dem "fina" exempelbilder på när jag fotar mig själv och hästen!
 
Hejsan bloggläsare!
Vi som bloggar om hästar (eller liknande) behöver bilder på hästar och en själv.
Jag brukar fotografera hästar själv, det blir dock lite svårare när jag ska försöka ta foto på mig & hästen.
Jag tycker då det är enklare om en kompis eller någon annan tar foto på mig och hästen än att jag ska försöka ta på mig och hästen.
Jag har fått några väldigt roliga bilder på när jag tar på mig själv & hästen.
Fast dom blir MYCKET bättre när någon annan tar på en tycker jag, för då ser man ju hela bilden på en själv och hästen som man står brevid!
 

Söker rutiga ridbyxor!

Hej på er! Här kommer en fråga från mig till er bloggläsare! Det är så att jag söker efter rutiga ridbyxor till ett inte allt för dyrt pris & jag undrar om ni har någon som helst aning om var jag skulle kunna köpa ett par som liknar de nedanför! Jag har inte hunnit kika runt än, men på HÖÖKS så hade de tyvärr inga. Både affärer och hemsidor fungerar! Jag skulle bli jätteglad om någon som vet kan tipsa mig om var jag kan köpa liknande ridbyxor till ett inte allt för dyrt pris! Kommentera och få en länkning av mig - som tack! 
 
 
 

Inspireras istället för att kopiera!

Jag tänkte skriva ett åsiktsinlägg om någonting som jag gått runt och tänkt på väldigt länge som jag har lagt märke till. Det är så otroligt många bloggare som kopierar vad andra bloggare skrivit och tänkt. De flesta är småbloggar som kopierar från "storbloggare". Det tycker jag är så otroligt fel! Ett exempel är när tillexempel Nellie Berntsson (www.nellieberntsson.se) skrivit ett åsiktsinlägg/inlägg om något så brukar jag se jättemånga som nästan har kopierat hennes text! Det är så fel. 
 
Jag tycker att alla bloggare ska inspereras av varandra istället för att kopiera. Det är en så stor skillnad på att inspereras och att kopiera vad någon annan har skrivit. Inspereras av andra och låt andra insperereras dig! Det blir mycket roligare att läsa då! Så kopiera aldrig från någon annan, utan gör något eget istället! 
 
 
Några bloggar som jag blir inspererad av något enormt:
Ponnysmurfarnas blogg! ~ - ~ Nellie Berntssons blogg ~ - ~ Goldenhorses blogg ~
 
Kopiera inte andra, låt inspereras av andra - words!
 

Godnatt, allihopa!

 
Nu säger jag godnatt för ikväll, så hörs vi imorgon! Imorgon så blir det fullt med uppdatering i form av framinställda inlägg. Dessutom väntar en stor suprise för er! Så håll utkik på bloggen under dagen imorgon, så hörs vi!
 

Minishopping på hööks!

Under eftermiddagen så åkte jag och mamma till Hööks därför att jag var ute efter en ny ridhjälm och ett par till ridbyxor. Jag köpte en ridhjälm & de hade jätte många fina ridbyxor, men jag var ute efter ett par rutiga som jag tyvärr inte hittade. Jag fick iallafall med mig en ny ridhjälm hem, vilket verkligen behövdes + ett par vanliga gummiband som kommer att användas för att fläta Månes man, mycket! En liten minishopping på Hööks helt enkelt.. 
 
 
 
 
Ridhjälm - HÖÖKS - 649 kr
 
 
Gummisnoddar - HÖÖKS - 1
 
 

Dålig uppdatering från oss båda

 
Halloj! Hur är det med er? Jag hoppas att ni mår bra. Med oss är det iallafall bra! Ni kanske har undrat med tanke på att bloggen inte har uppdaterats på ett par dagar. Nette har ju somsagt varit hos sin farmor och för mig så har blogg.se helt enkelt inte fungerat! Jag hade tänkt att maila blogg.se ikväll, men nu så fungerar det helt plötsligt! Jag antar att det har någonting att göra med att dem har gjort om blogg.se som det strular eftersom att jag vet fler som har haft samma problem under de senaste dagarna!
 
Nu är jag iallafall hemma i Stockholm & kommer att vara ifrån min Måne i hela två & en halv vecka (!!!). Ska i vilket fall som helst försöka ha det roligt här, även om jag saknar killen enormt. Har ganska mycket planer, men jag kommer i vilket fall som helst försöka uppdatera bloggen som vanligt under tiden här i Stockholm! Vi hörs senare.
 

Shaps - nej tack

 
 
När jag rider har jag ridskor & inte ridstövlar. Vissa säger att man ska ha shaps för att inte ridskon ska fastna i stigbygeln när man har ridskor. Jag har aldrig ridit med shaps och jag har aldrig fasnat i stigbygeln med skon när jag har ramlat av eller när jag ska hoppa av hästen.
Men det är för säkerhetens skull som man har shaps, men jag klarar mig så bra utom dom. Min mamma ville iallafall att vi skulle titta på några shaps, för hon vill såklart inte att jag ska göra mig illa, så jag och mamma åkte till en affär och kollade på shaps till mig.
Där fanns det inte något par som passade mig... För jag har väldigt smala vader så antingen var dom för stora eller så var dom för korta, så det blev inga shaps till mig.
 
Jag klarar mig bra utan shaps, så tycker det är lite onödigt om jag ska vara ärlig. 
Det är min åsikt om shaps, vissa tycker det att är jättebra med shaps, jag är dock inte en någon av dom.
 
Vad tycker du, gillar du shaps eller inte?
 

Hemma ♥

 
Nu har jag kommit hem från att ha varit på min farmors landställe! 
Det var jag, min storebror & farmor där. Vi har b.l.a spelat kort, fixat i hennes rabbatter, jag har cyklat ca 7-8 km, solat, osv.
Det har vart jättemysigt och vi hade väldigt fint väder alla dagar utom idag... men är nöjd iallafall! 
Fast det var skönt att komma hem, förutom att mitt rum ser helt förstört ut, måste städa...
 
Igår så kollade vi på filmen "Bad Boys 2" och gud vad jag skrattade, jag började gråta för den var så himla rolig!
Vi kollade också på den första filmen dagen innan (i onsdags). Den var också rolig, men 2:an var MYCKET roligare tyckte jag! Så är ett tips till er som vill se på en actionfilm/komedi.
 

Åker bort!

 
 
Hej! Just nu så sitter jag i en bil påväg upp till min farmors land, vilket betyder att jag inte kan uppdatera så bra, men ska såklart försöka uppdatera så bra jag kan.
Men bloggningen blir säkert inte på topp... Jag kommer hem på fredag, så blir inte borta jättelänge.
Julia kommer hem på onsdag så hon kommer att få skötaom bloggen sålänge. Men hon kan ju inte heller uppdatera så mycket när hon är i Norrland. Fast hon kommer somsagt hem på onsdag!
 
 

Nettes inlägg! ♥

Bjuder på den!
 
Hej alla fina bloggläsare! Förlåt för att jag inte har varit så aktiv idag, men har också ett liv  ( och för lat för att starta datan...♥)
 


 Hoppas ni alla mår bra, själv mår jag fint fint! Har haft en väldigt skön dag, har bara varit hemma om fixat & donat lite! Men blir lite små irriterad på mig själv, när det är fint väder ute så vill jag inte gå ut.
Om vi säger att imorgon vill jag gärna gå ut och göra något med någon då kommer det vara regnit eller något liknande väder, så har lärt mig från och med idag (HAHA!) Om det är fint väder, passapå att gå ut och göra något för imorgon kommer det säkert vara ushhh väder!
 
Fast tycker det knappt finns något att göra i stan utomhus, därför vill jag verkligen flytta ut till landet! Och mamma sålde just landet Jippi, NOT!
Tycker verkligen inte om att bo i stan. Längtar tills jag kan flytta eller att någon av mina föreldrar flyttar till landet!
 
Vet inte varför jag skriver detta inlägg igentligen, men what you gonna do?
 

Indianhäst!

 
Willy, så sjukt fin häst han är! Willy är en häst som min granne (vars jag har Måne hos) är ägare till. Är han inte fin!  Indianhäst, kan man ju lugnt kalla honom för! Ett mål i livet är att jag ska äga en häst av rasen paint! Himla fin ras. ♥

Jag är med och tävlar om ett schabrak hos Ponnysmurfarnas!

 
Hejsan! Jag är med & tävlar om ett schabrak som ponnysmurfarna (www.ponnysmurfarnas.blogg.se) lottar ut! Klicka på bilden för att komma till inlägget! 

Tävla dressyr!

       
Jag & min pojke ♥
 
Hej, våra läsare! Med tanke på att Nette skrev om vad hon gärna skulle vilja tävla i framtiden i för någonting, så tänkte jag och skriva om vad jag skulle vilja tävla i, så småning om! 
 
I framtiden, eller så snart som möjligt så skulle jag vilja börja tävla i dressyr. Jag tycker att hoppning är roligt, men jag är mer för dressyr. Dressyr är någonting som jag känner att jag gärna vill satsa på i framtiden & att vi tränar det nästan varje lektion är ju en bra början! Så småning om så skulle jag gärna vilja ta privatlektioner i dressyr, men nu när jag har en egen häst över sommaren och hon som Måne står hos är själv intresserad av dressyr & har tävlat i det, så är det jätteroligt! 
 
Jag skulle absolut vilja tävla och vilja ställa upp i någon LB-tävling i dressyr, eller liknande. Jag får nog vänta ett litet tag till tills jag känner mig 100% redo för att börja tävla! Jag är en dressyrtjej & kommer att hålla mig till dressyr!
 

RSS 2.0