Uppdatering från Josefines land!

 
Hejsan hoppsan! Hoppas ni har haft en rolig dag idag, själv har min varit väldigt rolig. Speciellt på lunch rasten, då vi hade snöbollakrig, hihi! :D sedan hade vi laborationsprov och det väll... uuusch... Nej, jag tyckte inte det gick bra.
 
Efter skolan åkte jag, Josefine och Julia till deras ridning. Då Julia red först och sedan Jossan. Medans Julia red pluggade jag No, så har fått lite mer gjort nu! :) Då slipper jag ha massviss med att göra på söndag. 
 
När Julia hade ridit var det Jossans tur. Julia satt dock kvar i 40 minuter för hennes pappa var sen, så slapp sitta ensam hela Jossans ridpass. Men sedan åkte hon hem, då fick jag sitta själv i 20 minuter men det gick snabbt ;) 
 
När klockan blev 18.00 slutade hennes ridpass då on tog in Riviera och sedan hoppade vi in i bilen och åkte upp mot landet. När vi kom upp hit packade vi upp våra grejer och sedan åt vi middag. Nu sitter hela hennes familj & jag, framför tv! 
 
Jag kommer tyvärr inte blogga något mer varken idag eller imorgon. Men tänkte passa på nu när jag har tid och lust! Har dock ställt fram några inlägg tills imorgon!
 

Är det bara jag...

Tycker inte ni också att flätkammar ser ut som döskallar? Haha har alltid tyckt det, men har inte bloggat om det, så tänkte att nu tar jag upp det på bloggen! 
 
Är det någon av er bloggläsare som håller med mig? Tror ni att det är meningen eller att det bara har "hänt" när dom har gjort själva modellen? 
 
Komentera, komenter, komenter! Vill jätte gärna höra vad era åsikter om detta är...! :)
 

Saknar dig redan din plutt!

Jag träffade dig aldrig igår, och kommer inte göra det under denna helg... Nästa gång vi träffas kommer antagligen vara på onsdag & kanske fredag. Det är hur lågnt som helst dit tycker jag... Men det är alla dom dumma läxorna som är ivägen för mig. Annars skulle jag kunna komma VARJE dag och få mysa med dig.
 
Känner att det blir bara roligare och roligare för varje gång vi träffas! Saknar dig massor, men lovar att vi syns på Onsdag, lilla Tobbe :)
 
 

Dagens läsarfråga

Har ni några roliga planer inför helgen? Berätta gärna för oss...!
 
 

jämn statistik dom senaste dagarna

 
 
Kollade på statestiken igår, och den är väldigt jämn. Blir väldigt glad att ni läsare håller er kvar här fastän vi kanske inte uppdaterar super-mega-bra varje dag. Tack så mycket för att ni kollar in här varje dag, blir varm i hjärtat! Älskar alla er, och utan er skulle aldrig denna blogg funnits... NI ÄR BÄST ♥
 

Finlly it´s Friday!

 
Halleluja, idag är det fredag, haha :) Nej men ska bli riktigt skönt med helg! 
 
Idag är mina planer att gå till skolan och efter skolan går jag hem och packar mina saker som jag ska ha med till Jossans land. Och om jag har tid så ska jag försöka duscha, men tror inte jag hinner det.
Sedan går jag över till Julia & då kommer Jossan också. Sen åker vi till stallet för både Julia & Jossan ska rida. Men jag tänkte försöka plugga lite när jag ändå är där. När dom har ridit klart åker vi hemmåt och då åker vi direkt mot hennes land.
 
Så ser min dag ut! Jag ska försöka hinna ställa fram några inlägg till er under helgen. Jag kommer inte ha någon tillgänglighet till internet denna helg, så Julia får sköta uppdateringen så gott hon kan :)
 

Somnar på Torsdag, vaknar upp och det är Fredag

 
Häääj! Nu har jag äntligen kommit hem och har tid för att starta min dator. Idag har min dag varit ganska lungn tycker jag, dock var jag lite sttressad imorse. Råkade försova mig, men hann ändå i tid till skolan som tur var!
 
Efter skolan gick jag direkt hem och började plugga lite. Fick hyffsat med gjort tycker jag. Sen kom min brosa och mamma hem. Då vi började laga mat, och sedan åt vi :) När vi hade ätit klart byggde vi peppakakehus. Haha det gick inte speciellt bra, men vi fick upp ett hus tillslut, hihi! Sen gick vi till Jocke (mammas kompis) och han hjälpte mig med min dator. Och vi kom hem för en stud sen.
 
Nu ska jag fortsätta kolla på Hells Kitchen, men har ställt fram några inlägg till er! Kika gärna in imorgon ;)
 

Om 196 åker jag...!

 
 
Om 196 dagar åker jag till Usa! :D vi ska åka i Juni, så jag kommer tyvärr inte vara med på skolavslutningen nästa år (2013) men jag överlever!  
 
Det är jag, pappa och min bror som ska åka med Frida och hennes familj. Sen ska också min pappas flickväns familj ska följa med. Ni anar inte hur taggad jag är! :) jag har räknat ned sen då vi bokade biljetterna. Då var det 267 dagar och nu är der bara 196!
 
 

SNÖÖÖ!

 
Woho, äntligen så har snön kommit! Eller till viss del i vart fall. Det är väll kanske lite mer snöslask, men snö är snö. Haha! :) Jag älskar verkligen snön & jag tycker att det är så himla mysigt när snön börjar komma. Jag föredrar helt klart snö framför regn och höst. Usch!
 
Däremot så är jag en sån person som tröttnar på snön väldigt snabbt, men annars så älskar jag verkligen snön såhär i början! 
 
~ Vad tycker ni om att snön är här, bra/dåligt? :)  ~ 
 
 

5 saker du kanske inte visste om Tobbe...

 
♦ Tobbe gillar inte är man borstar honom under magen. Han viftar hysterikt med svansen när man bortsar under hans mage och kollar lite surt på en. Men det är bara träna, träna, träna! För han gör ingenting mot än, men man ser på hela honom att han tycker att man är jobbig, så försöker göra det så snabbt som möjligt.
 
♦ När han står i sin box rör han på sig HELA tiden, haha ;) Han kan dock stå stilla när man borstar hans man. Men om man tar tag i honom och visar att att ska stå stilla, då står han såklart stilla. 
 
♦ När man ska sätta på honom grimman/tränset, ska han alltid öppna munnen och hjälpa till, hihi han är så söt. Det är lite roligt när man sätter på honom grimman för då behöver han inte ens öppna munnen, men det skadar ju inte!
 
♦Han avskyr när man borstar på hans framben. Man kan borsta en gång sedan går han runt eller lyfter på benet.  Så jag har börjat borsta en gång på hans ben sedan börja på tex, halsen och borstar på hans ben igen. För då byter man ställe att borta på.
 
♦ Han är den minsta ponnyn i hela stallet. Jag vet tyvärr inte hur hög han är i mankhöjd men han är väldigt liten iallafall. Men han är min lilla bebis, tihi :)
 

Dagens läsarfråga!

 
 
~ Har du något som du verkligen ser fram emot, isåfall - vadå? ~
 

Snygg tröja från HV-Polo!

Ååååh... Jag dör vad snyggt allt är från HV-Polo! Dem har så sjukt snygga saker så att man bara vill klicka hem allting! :) Älskar deras märke!
 
Bjuder på ett urval av en tröja som jag tycker är otroligt fin, love it!
 
 
 

Snart är det helg!

 
Japp då är det torsdag idag. Bara en dag kvar, sen är det fredag! Längtar tills imorgon fast ändå inte... Ni anar inte hur nervös jag är för laborations provet som vi har imorogn...!  Jag håller verkligen tummarna för att jag blir godkänd på det provet. 
 
Okej nog om det nu! Idag är det skola, jag slutar 15.20 då jag direkt hem och ska försöka plugga lite. Sedan kommer min bror som ska äta middag här med mig & mamma. Sen ska vi till mammas kompis och ta en fika. Sen när vi kommer hem igen MÅSTE jag plugga till No provet. Kommer inte kunna göra det i helgen, för ska till Jossans land. 
 

Var ute och tömkörde!

♥ Tobbe & Lina ♥
 
Idag efter solan åkte vi direkt till stallet. När vi kom fram gick vi in i "klubbrummet" och bytte om. När vi hade bytt om tog vi en macka & pratade lite. När var klara med det gick vi in till stallet.
 
När vi kom in i stallet började vi mocka lite boxar. Jag och Julia började med att mocka Lina tillsammans, sedan tog jag Lorry & Julia Jerkers. Medans Fia (stallchefen) tog resten. Sen fyllde vi på med spån i boxarna. När det var klart började vi med att rykta ponnysarna, sedan tog vi på deras utrustning.
 
När det var klart började gick vi ut ur stallet och fixade med tömmarna. Det blev tömkörning för oss, för det var sånt snö oväder + det var väldigt kallt. Sen började vi gå. Tobbe var väldigt jobbig ibörjan för han vågade inte gå själv han skulle gå precis BREVID Lina hela tiden. Men efter ett tag slutade han, då han fick massor med beröm :) När han gick med sig själv, kom vi fram i trav. Han tvärstannade 2 gånger för han kom förlångt ifrån Lina... Men han kom fram i trav när Lina kom brevid honom.
Efter ett tag vände vi tillbaka, då Tobbe var jätte duktig. Han travade ifårn Lina flera gånger och han bara fortsatte trava. Då fick han MASSOR av beröm från mig. För det är ett av mina "mål" med Tobbe. Att han ska kunna gå själv och trava själv, utan att någon ponny går brevid honom.
 
När vi kom tillbaka till stallet tog vi av all utrusting och ryktade av dom. Sedan gick vi in i "klubbrummet" och bytte o igen, sen fick vi skjuts hem! 
 
Har varit en toppen dag tycker jag. Jag frös igenting heller när vi var ute och tömkörde, vilket var väldigt skönt :) För trodde jag skulle göra det för det var 0 gradit, och min jacka är inte så tjock. Men eftersom jag joggade ganska mycket fick jag upp värmen. Älskar att vara med Tobbe, skulle kunna vara där VARJE DAG! 
 

Skriver mer om ett tag, är så trött just nu

Andra snön, fast är med som "första snön" 
 
Hej på er! Förlåt för att varken jag eller Julia har uppdaterat något bra idag, men igår hade jg helt och håller slut på ideér. Försökte så gått jag kunde så klämde fram 2 stycken, sen tog det stopp. Men nu fick jag dåligt samvet för att uppdareringen inte har varit något bra idag! 
 
Idag efter skolan åkte jag & Julia direkt til stallet och fixade och donade lite där. Ni får veta mer vad vii gjorde där i ett annat inlägg lite senare ikväll för har nyss ätit så har kommit in i en liten "mat koma" hihi :) 
 
Vi hörs snart, looovar att uppdatera då!
 

Många "ögon bilder" på hästar

Haha, ni kanske har märkt att jag lägger ofta ut bilder på hästens ögon. Jag vet inte varför, men jag tycker det är så fint att fota deras ögon. Dom är så sjukt fina tycker jag.
 
Lite olika ögon sm jag har fotat ↓
 
 
 
 
 
 
 

Snön kommer!

Yeees äntligen! Jag hoppas att denna väder prognos stämmer, för vill verkligen att snön ska komma nu. Nu är det också snart December så snön kommer lägligt tycker jag. Medans många som jag känner har sagt, neeej inte snön! Är jag den enda som VILL att snön ska komma? :)
 
 
 

Stallet efter skolan, längtar redan!

 
Älskar dig plutten ♥
 
Heej! Idag är det Onsdag, och jag bara längtar tills denna skoldag är slut! Ska bli så grymt roligt att få åka till stallet idag igen. Skulle kunna vara där varje dag :) Fastän vi inte gjorde så mycket igår var det bara roligt att umgås med hästarna och dom som var där. Hoppas det blir lika mysigt idag som det var igår!
Annars är det den dagen ja gillar minst idag... Men ska försöka göra det roligaste av dagen, för då går tiden snabbare! 
 
Jag har ställt fram några inlägg till er, så kika gärna in :D 
 
 

Varit i stallet hos min bästa ponny!

 
Halloj på er, bloggläsare! Är allt bra med er? :) Med mig så är det iallafall toppen, jag & Nette har ju varit i stallet idag, och då mår man alltid jättebra efter, hihi!
 
Hur som helst så var det en ganska lugn dag i stallet idag. Med tanke på det urusla vädret så blev det varken någon tömkörning eller körning utomhus idag. När vi kom till stallet så började vi med att rykta hästarna ett bra tag. Efter det så gick jag, Hanna & Nette upp till "klubbrummet" och åt lite mellanmål som bestod av smörgåsar, mumsigt! :) Efter det så tog jag och Nette ut hästna i stallgången och fotade lite! Vi hade en liten photoshoot alltså! :D 
 
Efter det så gjorde vi inte så mycket, fixade lite saker & åkte sedan hem! 
 
Imorgon så ska vi förmodligen till stallet igen & då så hoppas jag på bättre väder så att vi kanske kan lyckas ta oss ut och tömköra/köra. Men somsagt, det beror ju på vädret! :)
 
 

@stallet

 
Hejsan! Nu sitter jag, Julia & en annan tjej som är här i stallet. Fast vi sitter inne i ett annat rum där vi har skåp osv. Vi har precis ätit mackor och nu sitter vi och pratar. 
 
Vi har också hunnit att rykta ponnysarna! Men lilla Tobbe var helt blöt för han fick vara ute en snabbis men det regnade så mycket så han fick komma in väldigt snabbt igen. Jag har ingen aning om vi ska ut och köra men det får vi se! :)
 

Ny vecka

Nu är det en ny vecka, vilket betyder ett nytt schema eller nya planer för min del! Har en väldigt full speckad vecka, hihi! Men ska bli en rolig vecka. Och i helgen åker jag upp till Josefines land! Det ska bli jätte roligt att får åka upp dit igen :)
 
 

Ridpasset på Vince ♥

 
Igår så red jag, och jag fick Vince som jag ville :D Tänkte berätta vad vi gjode igår. 
 
Vi började skritta med lång tygel, sedan tog vi tygeln och började jobba dom (ändra tempo + ställa dom i hörnen) Han var jätte duktig med att ställa sig i hörnen. Sen kom vi fram i trav och gjorde samma sak. Vi satt också ned i sadeln. Efter ett tag skulle vi gå in på 8-10 meters volt i ett hörn som det stod en kon i. Då vi skulle   ställa dom då. Haha, det gick verkligen dåligt dom 2 första gångerna, han ville varken ställa sig eller gå långsamt. Men det gick bättre och bättre för varje gång.
Sedan bytte vi varv och gjorde samma sak. Då var han myckt bättre att ställa sig, dock sprang han iväg en gång men jag hann ta tillbaka honom väligt snabbt :) 
När alla hade gjort det ett par gånger gick vi in på volterna och fattade galopp. Först gick han bara innåt, men lyckades styra ut honom igen på volten då vi kom fram i galopp. När han fattar galopp kastar han sig framåt & sen vill han springa iväg. Jag lyckades göra så han sprang långsamt flera varv en gång... Annars fick jag honom att springa långsamt några meter, sen gick han ner i trav. Det är ju jobbigt att springa långsamt, haha. Och det märktes verkligen på honom. 
 
Denna gång försökte jag vara mjukare i handen och det gick lite bättre tyckte jag. För han slängde inte med huvudet! Så jag fick inga öron i munnen denna gång, haha :D Är ganska nöjd med ridpasset och jag hoppas jag får honom nästa vecka igen, han är min nya favvo! 
 

Visste ni att jag...

 
»  ...är helt förälskad i choklad?... Haha, nej men gud vad gott det är! :)
 
» ...har tidigare gått på dans i över fem år? (Streetdance, showdans och mixdans).
 
» ...ofta är väldigt stressad? Jag stressar nästan alltid på morgonen innan skolan, i skolan, och även efter skolan. Stressen efter skolan beror på alla läxor och prov som man ska hinna med att plugga till. Ända gången som jag inte är särskillt stressad är nog när jag sover, hah!
 
» ...har bloggat på tidigare sex bloggar? Jag har bloggat på ännu fler, men det är bloggar som jag har bloggat på längre än i en månad på i vart fall!
 
» ...Vill bo och flytta utomlands när jag blir äldre? Jag har alltid varit en person som vill upptäcka världen, vilket jag fortfarande vill. Jag vill jättegärna åka runt till olika platser i världen och bo på olika ställen! Hihi.
 

DAGENS LÄSARFRÅGA

 
~ Är det viktigt för DIG att en bra blogg ska innehålla många och varierande bilder? ~
 

Stockholm Horse Show, nedräkning!

 
Om bara FYRA dagar så är det Stockholm Horse Show och min födelsedag! Jag ska ju gå på lördageftermiddag, och självklart kommer kameran att få följa med... :) Så förbered er på att en stor bildbomb på söndag! Hihi, gud jag längtar något otroligt! Det ska bli så himla roligt! :D
 
Ska någon av er läsare gå på lördagkväll? :)
 

Skolan i nio timmar...

Såhär känner jag mig just nu... ↑
 
Hej på er! Jag är ledsen att jag inte har hunnit blogga något idag, men jag har haft en riktigt lång dag i skolan. På måndagar så går vi längst, och efter skolan så hade jag "extra matte" i en timme. Ganska segt, menmen! :) Jag var ovanligt pigg idag och imorse, iallafall för att vara måndag! :)
 
Efter extra-matten så gick jag direkt hem & pluggade! Efter pluggandet så gick jag ut och träffade Frida ett litet tag. Även fast vi inte gjorde så mycket, så var det i vilket fall roligt att träffas ett litet tag! Nu så är jag iallafall hemma & gör inte så mycket. Jag ska fortsätta att skriva en deckare, som vi gör i svenskan, och ställa fram lite inlägg till er imorgon! :)
 
Jag kommer nog inte att blogga något mer ikväll eftersom att jag ska gå och lägga mig om inte allt för länge. Så därför hörs vi imorgon, glöm inte att kika in då! ;)
 

Jag orkar inte blogga något mer idag

 
Jag helt slut efter ridpasset... Fick spänna magen och benen väldigt mycket idag. Jag fick Vince som jag ville :D Han är mina nya favorit ponny, tycker det är jätte roligt att rida honom fastän han e väldigt jobbig, haha.
 
Jag orkar tyvärr inte blogga något mer idag, får se om jag orkar ställa fram några tills imorgon, för är helt slut nu. Om jag inte orkar ställa fram så får vi höras efter skolan eller något sånt. Nu ska jag krypa ner under täckte och kolla på en film, sen blir det sängen för min del!
 

Åker till ridningen snart!

 
Hej på er! Om 40 minuter kommer mamma och hämtar upp mig, sedan åker vi mot min ridning.Som jag skrev imorse hoppas jag att jag får Vince. Vill att denna gång ska vara bättre och ska försöka vara mjukar i handen på honom. Tror att de var det mesta som jag gjorde fel förra måndagen om jag ska vara ärlig... ;)
 
Allmänt har jag varit sjukt trött idag. Jag somnade nämligen 03.00 inatt, så jag har bara sovit 4 timmar. Jag är väldigt säker på att jag kommer somna tidigt idag, hihi!
 
Men nu ska jag börja byta om & ta någonting att äta. Hörs när jag kommer hem efter ridpasset, kram på er!
 

Smälter för dom här jeansen

Jag är bara tvunga att visa er dessa byxor. Jag smälter, haha! Nej men dom står lung på min önskelista. Älskar jeans med hål i lite här och där :) Kanske ska klicka hem dom. Fast är bättre att vänta till jul, för om jag inte får dom på julafton kanske jag får dom i födelsedagspreset. Men om jag inte får dom då, då tänker jag lungt klicka hem dom, om dom då finns kvar då vill säga... :)
 
 
Vad tycker ni, fina fula? :)
 

Dagens härliga fråga!

Har du någon blogg. om du har, hur många timmar skulle du gissa på att du la ner på den?
 
 

Länkbyte

 
Nu kör vi på ett länkbyte med denna tjej ↑
 
Hon heter Lisa och hon skriver om hennes vardag, hästar och lägger upp fina bilder som hon har tagit.
Hon uppdaterar ganska ofta, så det är väl värt att titta in! :)
 
Klicka HÄR för att komma till hennes fina blogg!
 

Undrar om vi ska ha en tävling snart..?

Jag börjar fundera om vi ska ha någon slags tävling nu när julen börjar närma sig? Eller vad tycker ni, skulle det låta som en rolig grej? Vet dock inte vad för tävling, men ni kanske har några ideér. Alla förslag är bra så komentera gärna om ni har några ideér :D
 
 

Haha älskar den här bilden ♥

Haha är bara tvunga att visa er denna bild på Danne ↓ Han ser bara lite nyfiken ut ;) Ser ut som om han ska strypa sig eller något. 
 
 

Here we go again monday...

 
 Japp då är det en ny vecka igen då. Och på fredag har vi något dumt laborations prov, är faktiskt ganska nervös inför det... :(
 
Idag efter skolan ska jag åka och rida. Håller tummarna för att få lilla Vince idag. Var roligt att få rida någon annan än Fiffi. (Älskar dig iallafall Fiffi ♥) Efter ridningen ska jag hem och bara slappa och föröka att plugga lite men får se om jag orkar eller inte. Så ser mina planer ut för denna dag.
 

Godnatt!

Nu så säger jag godnatt för min del! Sv-uppgiften tog lite längre tid än väntat, sp jag hann aldrig starta upp datorn och uppdatera... Kör på ett inlägg från mobilen istället :)

Imorgon så har jag inga speciella planer förutom att jag ska gå på "extra matte" efter skolan, för er som ville veta. Haha ;) Efter det så går jag direkt hem och tänkte jobba med en SO-uppsats som ska vara inlämnad nästnästa vecka. Alltså blir det en stallfri dag imorgon också, men inte på tisdag inte! Då så åker jag och Nette till stallet där våra sköthästar står och tar hand om dem!

Nu så ska jag i vart fall sova, så vi hörs imorgon!

Kram Julia!


Home from the movie

 
Hello, i´m home now! Jag kom hem för ungefär 30 minuter sedan. Jag tyckte filmen var helt okej, men Eclipse är fortfarande min favorit utav alla Twilight filmerna ;) Jag tyckte det var bra att det var ett bra slut! Mer ska jag inte säga om filmen, för er som kanske inte har sett den vill kanske inte att jag berättar om hela filmen, haha.
 
Men mina morgon planer ser ut ungefär såhär: skola & sedan åka och rida. Jag önskar att det kunde vara en till helg dag... Imorgon på ridningen hoppas jag att jag får Vince igen. Var sjukt kul att ha honom fast jag blev väldigt irriterad på honom i slutet. Hoppas jag får honom imorgon iallafall.
 
Nu tänkte jag ställa fram några inlägg till er under dagen imorgon. Annars ska jag försöka hitta någon film jag kan kolla på eller så. Hoppas ni får en bra söndagskväll så hörs vi imorgon, puss! :)
 

Åker till bion strax

Om några minuter kommer Frida & hennes föreldrar och hämtar upp mig sedan åker vi mot bion! Vi ska se nya Twilight filmen. Ska bli jätte roligt. Är väldigt säker på att den kommer vara bra :) Den måste vara bättre än den senaste för den var verkligen kass tycker jag... hihi!
 
Vi hörs efter bion. Julia kommer säkert slänga in något inlägg under kvällen. Men jag kommer blogga efter bion.
 
 
 
 

Sista dagen på veckan

 
Hejhej! Jag hoppas att ni har haft en jättebra dag idag, det har iallafall jag haft!
Jag sov ut riktigt länge idag & så tog en riktig sovmorgon...
Det behövdes verkligen efter den här veckan (och förra veckan) som har varit helt fullspeckad! Något varje dag, nästan iallafall.
Så idag har jag bara tagit det lugnt & även pluggat en del. Jag har nu på eftermiddagen varit och fikat med mamma, mysigt var det! :) Idag så fick det helt enkelt bli en lugn och stallfri dag.
 
Uppdateringen har ju varit på noll från min sida idag, men jag behövde faktiskt vila mig lite från bloggen också!
Jag hoppas att det var okej för er, hihi. :)
Nu så ska jag fortsätta att göra en Svenska-uppgift & därefter så blir det mer uppdatering!
 
Vi hörs lite senare! 
 

˜ Frågan för dagen ˜

Har du någon gång ridit på en Nordsvensk? 
 


igår var det en månad till Julafton!

 
Jag kom på att igår var det faktiskt precis EN månad kvar till julafton :O Gud... tänk om bara en månad, sen är det julafton. Tiden har gått löjligt snabbt nu tycker jag. Det är såklart roligt men vad snabbt det har gått. 
Jag tycker inte heller det är så mycket jul känsla än. Kan bero på att det inte har komit någon snö, men det är bara November, så håller tummarna för att det börjar snö snart!
 

2 saker som jag fick reda på igår om Tobbe

Igår skrev jag att jag fick lära mig två nya saker om Tobbe, vilket jag fick. Tänkte berätta vad det var för något :)
 
 
1 - När man ska ta in honom från hagen, sätter man fast grimskaftet i grimman och ska gå. Då kan man inte bara dra i grimskaften för han står helt stilla då. Han tycker det känns obahagligt/läskigt när man gör så. Man måste ta tag i grimman på honom och visa TYDLIGT vad man vill att han ska göra. Jag stod i 5 minuter och "drog" i grimskaftet men han ville inte gå fram. Då kom stallchefen och sa att jag skulle gå fram till honom och ställa mig brevid honom och ta tag i grimman. Sedan skulle jag bara gå framåt då gick det helt klart mycket bättre :)
 
2 - När man ska tränsa eller sätta på han sin grimma kan man inte vara så snabb. Eftersom han ser dåligt med hans ena öga blir han extra skygg om sig. Man måste alltid prata med honom och klappa osv på honom om man ska vara vid högra sidan vid huvudet. Men det jag lärde mig var att när jag ska sätta på honom grimman eller tränset måste jag ha ena armen om hans hals, då han känner att det är fortfarande jag som är vid honom och ingen annan. För jag är så van att bara slänga på dom grimman eller tränset och sedan är man klar, men så är det verkligen inte med Tobbe,haha! Han drog ner huvudet och vände på sig.
 
Alltid roligt att få lära sig någonting nytt med lilla Tobbe! Då får jag lära känna honom mer och mer, hihi! :D

Pluggdag idag...

 
God morgon! Härligt med helger, var så skönt att få helt och hållet sova ut. :) Tumme upp för det!
Jag gick upp för kanske någon kvart sedan, men måste blogga lite tänkte jag.
 
Idag kommer min dag spenderas framförv tv & läxor. Egentligen så har jag ingenting jag MÅSTE plugga till. Dock tänkte jag vara lite smart så att jag börjar plugga redan nu till vårat NO-prov som vi har om 2 veckor. Då får man mindre och göra i slutändan.
 
Vid 18.30 så ska jag & Frida åka iväg och kolla på bio, då vi ska se den nya Twilightfilmen.
Antar att den kommer vara bra, för att alla mina kompisar som har sett den har sagt att den är grym.
Plus att jag började kolla lite igår, hihi oooups... ;) 
 
Jag har ställt fram några inlägg till er under dagen, då jag ska plugga!
 

Älskade dagen!

Hallå hallå! Är allt bra med er? Har ni haft en bra dag? Det har jag i vart fall haft, men jag är verkligen helt slut efter idag! Jag har hållt igång sedan i morse tills kvällen. Hela förmiddagen, dagen & eftermiddagen har somsagt tillbringats i stallet! Hur mysigt som helst har det varit. Nette har ju i ett inlägg under berättat om dagen, så jag orkar helt ärligt inte skriva om allt. Känns ju lite onödigt liksom... ;) 
 
Hur som helst så tömkörde vi ju ponnysarna idag, eller rättare sagt jag tömkörde Lina. Vi tömkörde ju idag över bommar & hon gick riktigt fint. Hon gick lydigt och snällt över bommarna för det mesta. Travade även med henne över bommarna och det var något som hon tyckte att hon kunde göra i skritt istället. Fick därför jobba med att få henne att inte sakta av till skritt över bommarna. Jag fick tillslut ordning på henne & allt gick toppen! :)
 
De fick även leka och busa av sig lite, körde en liten tävling mot dem andra om vem som sprang snabbast med sina hästar, hihi! Det tyckte hon verkligen var roligt, hon tyckte nog att det var roligt att få busa av sig!
 
 
Dagen idag har varit toppen & jag har lärt mig massor! Jag lär mig verkligen av Lina, men det gör man av shettisar! Älskar Lina, hon är världens finaste lilla skötponny :')
 

Tidig säng för mig ikväll!

Haha Balder är för söt!
 
Nu ska jag gå och lägga mig, för jag är så himla trött. Mina ögon går helt serigöst i kors...
Haha jobbigt läge jag har! :)
Först ska jag bara ställa fram några inlägg till er under dagen imorgon, då jag ska försöka plugga lite.
 
Sedan vid 18.30 imorgon så ska jag & Frida åka och kolla på bio (Breaking Dawn part 2). Ska bli sjukt roligt! Fast jag var inne på en hemsida där jag alltid kollar på Vampire Diares och den sidan kommer från USA. Så där visas alla serier + filmer som går i USA. Så därför kan jag kolla i förväg här i Sverige, hihi! :) Jag började nämligen kolla på filmen, men efter ca 40 minuter började det bli för spännande så var tvungen att säga till mig själv att jag inte får titta mer, för ska och kolla på den imorgon!
 

Kom nyss hem!

 
Hejsan hoppsan!
Jag har precis kommit ut ur duschen och väntar nu på att middagen ska bli klar, så tänkte att jag skulle passa på att blogga lite... ;)
 
Idag så kom vi till stallet runt kvart i elva, då vi började mocka i allas boxar. Sedan satt vi och gjorde nästan ingenting i två timmar. Det är nämligen ponnyridning mellan 11-14 men dom första två timmarna kom det inga...Dom sista 20 minuterna så kom det plötsligt 8 ungar! Haha, det kom inga.... kom inga... BOOOM, så kom alla, hihi!  Sedan när klockan var 14.30 så gick vi in och åt lite lunch. När alla hade ätit klart gick vi till ponnysarna och tog in dom och då började vi rykta dom. Sedan satte vi på dom deras utrustning. Då bestämde vi att vi skulle tömköra dom över bommar. 
 
För mig gick det väll ganska bra i början. Tobbe tycker det är lite läskigt att gå själv, så han ville gärna gå med någon annan. D var ganska svårt men jag lyckades ett par gånger så att han skulle gå själv, men man märkte att han var lite nervös. Det måste vi träna mer på! Han känner ju inte helt mig, och inte jag helt honom. Men tilit kommer, bara vänta och se... ;)
 
 Efter att ha tömkört dom över bommarna så bestämde vi att dom skulle få ha lite kul. Vi sprang brevid dom och dom skulle trava så fort som möjligt. Vi hade som en liten tävling med dom, hihi! Tobbe vann 2 av 3 gånger, han är super-mega snabb, haha! :D När vi hade lekt klart med dom tog vi en snabb skritt tur, sedan gick vi in i stallet och ryktade av dom. Och runt fem kom mamma & då åkte vi åkte hem!
 
Har varit en jätterolig dag och jag har fått lära mig 2 nya saker om lilla Tobbe, idag. Ni får reda på dom 2 sakerna i ett annat inlägg för min mat är snart klar så jag hinner inte skriva mer nu.
 

This or That!

 
Vara hemma/vara i stallet
Mysa med hästen/rida (var svår!)
Rida på sommaren/Rida på vintern
Häst/Ponny
C-Ponny/D-Ponny
Vara med på foton med hästen/ Fota någon annan som är med hästen
Bara spån i boxen/Bara halm i boxen
Rykta en lerig häst, långsamt/Rykta en inte så smutsig häst, snabbt
Barbacka/Sadel
Dressyr/Hoppa
Galoppera/Trava
 
 

Förändring, nu och då?

   
NU
 
 
 
     Tycker ni inte att både jag och Nette har förändrats? Både på utsidan och på insidan! Det tycker iallafall jag! Ni kanske inte märker en så stor förändring, men det gör jag helt klart. Det är bara för er att gå in på arkivet, där kan ni se hur vi tillexempel såg ut och hur vi skrev våra inlägg, för ett halvår sedan. Jag tycker i vart fall verkligen att vi båda har förändrats som personer, dvs. en posetiv förändring... ;)

 

Fem saker som jag ser fram emot!

 
→ Nästa fredag, då det är ridning och hoppning står på schemat. Min ridlärare sa att vi på fredag skulle hoppa & även fast jag gillar dressyr mest, så är jag faktiskt riktigt taggad inför fredag! :)
 
→ Nästa lördag, eftersom att då fyller jag fjorton år som jag har nämnt 1000 gånger! Gud så roligt det ska bli, ett år äldre liksom! Hihi :D Skojskoj.
 
→ Julafton. Vem längtar liksom inte tills julafton!? Det gör i vart fall jag, en av de mysigaste dagarna på året! Exakt en månad kvar idag dessutom.
 
→ Utlandsresa till Spanien. Vid sommarlovets början/vid skolavslutningen så ska jag & hela familjen åka till min fasters hus i Spanien, förmodligen! Gud vad härligt det ska bli & skönt! Men eftersom att jag nyss var på Rhodos, så blir det lagom med en utomlandsresa lite längre fram... ;)
 
→ Sommarlovet 2013. Lite väl långt fram är det kanske, men det är något jag iallafall ser fram emot! Egen sommarhäst, vara med världens bästa vänner, bada, sola & bara vara ledig! Efter årskurs åtta så kommer jag nog att uppskatta sommarlovet 2013 som aldrig förr... Haha!
 
 

Varför klippa svansarna?

 
Det är många saker i "rid världen" som jag inte fattar varför man just ska ha på sig det, eller göra så osv. Detta är en av dom sakerna. 
 
På min ridskola där jag rider klipper dom nämligen svansarna både längst nere och precis vis svansroten på hästarna. Jag tycker det är helt ärlig onödigt att göra. Vad skadar det om hästen får mer svans? Det är en av dom konstiga sakerna människan har komit på när det gäller hästar. Såklart gör inte alla det, men på min ridskola gör dom så på alla hästar tror jag. Jag förstår inte heller varför dom klipper manen så det ser ut som dom får någon liknande frisyr av "pott frysyren" som människor kan ha? 
 
Låt hästens man/svans växa så som den ska göra, det är finast så tycker jag! Någon som håller med mig? :)
 

Question!

Nu kör vi på dagens läsarfråga, kände bara för att jag var tvungen att variera rubriken lite smått... ;) Hihi!
 
~ ...Vad tycker du om bloggens nya utseende? Hiss/diss? ~
 
 

Ponnyridning står på schemat idag!

Godmorgon sunshines! Hihi, nej men... ;) Godmorgon! Idag så är det somsagt lördag, vilket är jätteskönt med en ledig dag! Eller ledig och ledig, ledig från skolan!
 
Idag så har jag planer, som vanligt... Om cirka 45 minuter så åker jag och Nette till stallet där våra sköthästar står för att ha hand om ponnyridningen, som vi hade i söndags också! Vi hjälper till med den cirka 2-3 gånger i månaden, så idag ska vi hjälpa till. Ponnyridningen är mellan elva-två & efter det så blir det lunch i stallet. Efter lunchen så blir det säkert körning eller tömkörning med våra små ponnysar. Om inte så blir det säkert bara mys och småpyssel! Det går bra det med... ;)
 
Jag skulle tro att vi kommer hem runt fem-sex ikväll,så jag ska försöka blogga då! Jag kan annars berätta att ett par inlägg är schemalagda, så därför kan ni ändå kika in på bloggen under dagen! :)
 
Vi hörs senare hörrni!
 
 

Vi är tillbaka!

Bjuder!
 
Hej på er, igen! Nu så är vi tillbaka med bloggandet, efter att ha låst bloggen sedan igår. Tanken var ju att vi skulle ha låst upp bloggen igårkväll, men så blev det inte då vi inte hade hunnit klart med redigeringen och fixandet av bloggen. Nu så har vi, som ni ser, iallafall fixat till bloggens utseende lite. Headern är fortfarande den samma, men en ny är på G!
 
Det som är nytt ser ni säkert, men jag kan berätta att i vår meny (som numera är på vänster sida) så kan ni nu klicka er vidare till fyra stycken inlägg där det står mer om mig, Nette, hennes sköthäst & min! Så där kan ni klicka er in! :)
 
Allt är ännu inte klart än, men nu fick ni iallafall ett smakprov på hur det ser ut hittills i vartfall!
 

Fakta om min sköthäst Tobbe!

 
Jag tänkte berätta lite för er vem Tobbe är, eftersom jag antagligen kommer att lägga upp många bilder och skriva mycket om honom. :)
 
Tobbe är en liten shettis som är 7 år gammal och det är faktiskt många som frågar om han är ett föl.
Han är nämligen väldigt liten men han är en vuxen liten pojke! Han vill gärna ha någon häst brevid sig om man ska göra "farliga" saker tex, gå förbi en stor lastbil. Det är en av dom sakerna som jag måste träna honom med! Han är också halft blind på sitt högra öga, så jag måste alltid prata lite extra med honom om jag ska hålla på med hans högra sida runt hans huvud.
 
Tobbe har nämligen bytt ägare 7 gånger & det har ofta varit pga. att dom har tyckt att har varit lite korkad för att han inte gjorde som dom sa. Han är lite extra rädd om man gör något hasigt på höger sida. Det är såklart, han ser ju inte så bra! Men nu så har han kommit till rätt stall där han INTE ska byta ägare någon mer gång, hoppas jag iallafall på. ;)
 
Eftersom att han är en liten shettis så betyder det att jag inte kan rida på honom så jag kör honom, eller tömkör. Det är en ny upplevelse för mig, så jag håller fortfarande på att lära mig. Han är jätteduktig fastän jag är ny på detta, men jag lär mig för varje gång. Varje gång jag är i stallet så går vi nästan alltid ut och kör hästarna tillsammans, då kör jag Tobbe.
 
Jag lär mig alltid någonting nytt när jag är med honom, så detta ska bli en rolig upplevelse med lilla Tobbe ♥
 

Bästa ridpasset på lääänge...

 
Idag så var det ju ridning igen, vilket gick otroligt bra! Jag är så nöjd så det finns inte med dagens ridpass!
Och jag red ingen mindre än... Petruska! Petruska är ett väldigt envist sto, som man måste vara riktigt bestämd mot! Om man inte är tillräckligt bestämd med henne så brukar hon ofta ställa sig i mitten & stå stilla. En väldigt envis ponny med andra ord.
 
Hur som helst, nu så ska jag börja med att berätta om ridpasset! Vi började med att skritta fram och då ville hon först inte gå fram alls, men jag var riktigt bestämd mot henne och visade att hon skulle göra som jag sa åt henne & då så gick hon villigt och lydigt framåt!
 
I traven så var hon hur fin som helst, jätteduktig! Hon hade ett tag något högt tempo i traven, men annars så var det inga konstigheter. Inga avbrott i traven alls!
 
Vi red över bommar idag också (nästa gång blir det hoppning!), och hon var jätteduktig där också. Över bommarna så trampade hon om när vi travade över dem, men det är något som hon alltid gör! Lite ovant, men det gick ändå jättebra! 
 
På slutet av lektionen så fick vi välja om vi ville gå in på voltera vid A & C om vi ville och sedan följa spåret. Väl inne på volten så tyckte Petruska att det var nog, så då blev det tvärstopp... Jag fick dock fram henne nästan på en gång!
 
Under detta ridpass på så stannade hon alltså bara två gånger & det var inga andra konstigheter! Jag undrar verkligen vad som har hänt med ponnyn... Eller kanske bara jag som verkligen visade att hon inte skulle få bestämma, vem vet? ;)
Jag är i vartfall jättenöjd med dagens ridpass, söta Petruska!
 

Mer om min sköthäst Lina!

 
Hej! Jag tänkte ta och berätta lite närmare om min sköthäst som jag tar hand om. Eftersom att jag skriver väldigt mycket om henne i vår blogg så tänkte jag att det kan vara roligt att veta vem hon är! :)
 
Lina är då min sköthäst som jag tar hand om i veckorna! Lina är ett sju-årigt shetlandsponny-sto. Hon är en riktigt söt liten ponny, men envis det är hon! Hon är envis som en åsna, en shettis och ett sto - så jag får verkligen jobba med henne! Förutom det så är hon en riktigt snäll och mysig liten ponny, men kan bli väldigt tjurig när det inte passar. Hon går ogärna i vattenpölar eller gegga då hon inte vill riskera att bli smutsig om sina små hovar! 
Detta gör att jag, som jag nämnde, verkligen får jobba med henne i vissa fall. Men det ger otroligt mycket och jag lär mig hur mycket som helst av henne!
 
Lina är ju för liten för att jag ska kunna rida henne, så jag rider henne inte. Jag kör henne däremot nästan varje gång som jag är i stallet, eller tömkör! Otroligt duktigt är hon.

Lina står uppstallad i ett stall väldigt nära där jag bor, där även Nettes sköthäst står! Jag har hittills inte varit skötare till Lina alls, så vi håller på att lära känna varandra! :) Jag försöker att hitta knapparna på henne, vilket har fungerat toppen hittills.
 

Bloggen kommer att låsas!

 
 
Pågrund av att vi ska göra om bloggen så kommer vi att om någon timme att låsa bloggen, men den kommer att öppnas ikväll igen! Då kan ni vänta er en nystart på bloggen, nytt utseende, och allt! ;) Så kika in på bloggen ikväll hörrni!
 
 

Tömkört sötnosen!

 
Halloj, bloggläsare! Uppdateringen blev väldigt sen idag, men jag kom också hem väldigt sent från stallet. Det blev till klockan sju idag i stallet, men det var riktigt roligt i stallet!
 
Jag och Nette började med att ta in våra skötpållar från hagarna och ryktade dem. Efter det så utrustade vi dem med deras utrustning och tömkörde dem, tillsammans med Hanna & hennes sköthäst! Riktigt mysigt var det, roligt och lärorikt! Helt annan känsla att tömköra en liten shettis i jämförelse med Måne, som var en D-ponny! ;) Åh, vad jag älskar min envisa lillponny till sköthäst... 
 
~
 
Imorgon är det som vanligt skola under dagen & sedan så är planerna att jag och Nette ska gå hem till mig och fixa med bloggen! Nya bilder ska tas, utseendet och headern på bloggen ska fixas & lite andra småsaker som ska justeras! Mysigtmysigt. Jag har tyvärr inte hunnit ställa fram några inlägg alls om jag ska vara ärlig, eftersom att det blev så sent som jag kom hem från stallet idag. Ni får helt enkelt vänta tills imorgon eftermiddag, då kan ni också vänta er ett nytt (i vart fall påbörjat) utseende på bloggen! Så glöm inte att kika in imorgonkväll!
 
Nu så säger jag godnatt för min del & så hörs vi imorgon!
 

I bussen

Hej på er! Just nu sitter nu med Julia på bussen påväg till stallet. Ska bli super mega roligt! :D vi ska antagligen ut och köra och ska få köra ajälv dag vilket jag har längtat efter, haha! Det är något fel med blogg.se därför kan jag inte ladda upp någon bild... Men ni får med uppdatering när vi kommer hem, vilket jag gissar på blir runt 7.

Är jag ätbar?

 
HAHAHA Tobbe testade och smakade på mitt hår och min panna. Tillslut reste jag på mig för han fortsatte och gnaga på mig. Julia lyckades också ta foto när han höll på att "äta" på mig ;) 
 
Tihi, älskar dig lilla ponnyn ♥
 

Dagens läsarfråga

Tycker ni bättre om att rida barbacka eller med sadel?
 
Bild från google
 

Solnedgångsbild med hästar

Tagen från google
 
Jag skulle vilja ta ett superfint foto på när jag sitter på en häst i solnedgången på en strand.
Det vill jag verkligen göra innan jag dör!
När jag b.la kollar inne på google blir jag lite "avundsjuk", jag vill också göra det. Det blir så grymt fina bilder! Det är en av dom sakerna jag SKA göra. Skulle vilja göra det i sommar någonstans, men frågan är bara vart?
Det får jag se när eller om det väl kommer att hända, hihi!
 

Haha vad söt!

 
Sitter och kollar på roliga videoklipp på hästar och hittade denna ↑
Tror hen tyckte det var roligt hur läpparna lät eller något sånt? ;) Älskar också när "hen" slickar sig runt munnen i slutet, hihi!
 
Hur som helst är hästen super söt tycker jag. Kan också kolla om och om igen på detta videoklipp! Kan inte sluta skratta :D
 

Onsdag + dagens planer!

 
Godmorgon, godmorgon!
 
Gud, idag så är jag TRÖTT. Det blev nog lite för sent i säng igår kväll, men det får jag förbättra tills imorgon. Idag så är det iallafall onsdag & skola som vanligt. Efter skolan så åker jag och Nette somsagt till våra små ponnysar, hihi! Jag vet inte riktigt vad vi kommer att göra, men det blir nog förmodligen körning igen! Det gickju så bra för mig att köra Lina i söndags, så det blir nog körning som kommer att stå på schemat! Vi åker till stallet direkt efter skolan & sedan så blir vi upphämtade runt halv sju. 
 
Mysdag kommer det att bli, men med uppdateringen så kommer det att bli sådär. Nette har hunnit ställa fram ett par inlägg till er, dock inte jag. Så därför får ni nöja er med dem läsvärda inläggen hon har ställt fram, glöm inte att checka dem! Vi hörs när jag kommer hem från stallet!
 
Ha en toppendag hörrni!
 

Det går bra nu!

 
Wiiihuu, blir bara gladare och gladare för varje dag! :D Tack så hemskt mycket för att ni tittar in varje dag ♥  Jag tänkte ockå passa på att säga god natt till er!
Jag ska dock inte gå och lägga mig riktigt än, men jag kommer inte att orka blogga något mer idag.
Jag är väldigt nöjd med uppdatringen idag faktiskt.
 
Imorgon efter skolan åker jag & Julia till våra små hästar. Ska försöka ta lite bilder imorgon också. Vi åker direkt efter skolan, men har ställt fram lite inlägg till er under dagen. Ska försöka uppdatera mer när jag kommer hem!
 

Blir så lycklig att kolla på det här ♥

 
♥♥♥♥♥
 

Ridpasset på Vince

Ursäkt bildkvaliten, den är tagen av min mammas Iphone...
 
Igår fick jag Vince. Jag har veljat ha honom för han verkar vara lite svår, men endå rolig. 
 
vi började med att gå på spåret. Vi tog tygeln och började gå ut i hörnen samt ställa dom. Han var jätte lydig, han gick flera gånger för nära väggen så jag skrapade i min stigbygeln, haha! Sedan kom vi fram i trav och gjorde samma sak.
När alla hästar var lydiga hade Måna ställt fram koner som var formad i mittvolten. Vi skulle då gå in på mittvolten och fatta galopp. Galopper ett varv och sedan gå ut på spåret igen och komma ner i lungn trav. (Vi fick när vi ville gå in på volten)
 
 
När jag gick in första gången fattade inte han ens gallopp någon gång, så fick gå ett till varv då han fattade. Jag lyckades dock inte ställa honom något bra. Han sprang mest bara iväg... Jag gick ut på spåret igen. Det tog några steg att få ner honom i lungn trav. Det man mest var tvungen att göra var att ställa honom, för då gick han väldigt lungt och sansat. Jag gick in igen på volten då det gick bättre för varje gång, fast han är så hög i huvudet. För nästan varje gång jag drog lite i tygeln höll han på att skalla mig. Jag fick hans öron i min mun 3 gånger och hela hans huvud en gång på västen. 
 
Orakar inte berätta så precis i detalj hur och när vi gjorde vad, men berättade det "viktigaste". Jag tyckte allmänt att lektionen inte gick så bra. Jag skulle dock jätte gärna vilja rida på honom igen, för han var verkligen en utmaning för mig och älskar utmaningar :D 
 

Fått lite nya ridsaker av mamma!

 
Igår när jag kom hem från ridningen gav mamma mig en påse från hööks. Hon hade nämligen åkt och handlat lite saker till mig medans jag red! 
 
Jag "öppnade" påsen idag, orkade nämligen aldirg kolla vad som var i den igår. När jag kollade i den idag såg jag att jag har fått ett nytt ridspö, ett par ridvantar och ett par vinter ridskor :D
 
Man kan också ha dom i lera osv. Dom är också fodrade vilket jag gillar. Jag har nämligen börja frysa väldigt mycket om mina små tår när jag rider. Får se dock om jag ska rida med dom eller om jag ska ha dom när jag är med Tobbe eller bara i stallet ;) 
 

Utseendet på bloggen kommer att förändras!

 
Hej, bloggläsare! Nu kan jag berätta att bloggens utseende kommer inom inte allt förlänge att ändras. Dvs: Ny header, andra färger på bloggen, nya textsnitt, och en allmän uppfräschning av bloggen! Jag och Nette ska efter skolan på torsdag gå hem till mig och planera lite allt möjligt som gäller bloggen! Vi ska också börja med att ändra bloggens utseende från rosa till en annan färg, vilken? Det får ni se! Så på torsdag börjar uppfräshningen av bloggen! 
 
Om ni har några speciella önskemål på hur ni vill att bloggen ska se ut så får ni jättegärna kommentera, då skulle vi bli jätteglada! :) 
 

Tacksam för att ni läser våran blogg ♥

Wiihuu, statistkien går uppåt! Det är alltid roligt med flera läsare :D Tack så mycket för att ni kikar inte varje dag på våran blogg! Det gör mig lycklig att både jag & Julia inte bara sitter och skriver inlägg till ingen, hihi! Så tack så hemskt mycket.
 
 
Hoppas ni gillar våran blogg! Själv älskar jag att blogga för er ♥
 

Veckoschema!

  Hejhej! Här är ett schema som jag skrev i söndags men som jag publicerar nu! :) Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för den ljusrosa färgen som man knappt kan se, men jag hoppas att ni kan se litegrann i vart fall!
 
 

Äntligen en fungerande kamera!

Google-bild
 
Hej på er! Nu så kan jag äntligen berätta att min systemkamera fungerar igen då vi har köpt ett nytt objektiv till kameran! Först så trodde vi att den skulle behövas lämnas in på lagning men det visade sig att vi behövde köpa ett helt nytt objektiv till kameran, vilket nu är gjort! Objektivet som jag har nu är mycket bättre än det förra och jag är jättenöjd med det! Så nu kan ni äntligen vänta er nya och fräscha bilder som kommer att tas med min systemkamera! :D Håll utkik hörrni, för nu kommer det att fotas!
 

Jag smälter för din sötighet ♥

Tobbe ser ut som en liten gullig teddy björn! Någon som håller med mig :D Såhär såg han ut i söndags då det var ponnyridning. Tihi min lilla gulleplutt ♥
 
 

Såhär ligger det till...

   
 
                Nu så tänkte jag ta och berätta en sak som jag fick reda på för ett tag sedan men som jag har väntat med att berätta i bloggen. Ni vet min sommarhäst som jag hade under sommaren? Måne, eller Moonlight som han heter. Hästen som jag tog hand om hela sommaren och hade som min helt egna häst. Hästen som jag har lagt upp så många bilder på (blandannat i headern) och också skrivit om. 
 
Det är nämligen så att han är till salu från ridskolan där han står... Han var väldigt nyinköpt till ridskolan men trivdes inte där eller passade pga. olika saker. Han är ännu inte såld, men kommer troligtvis att bli snart. Jag tycker såklart att det är jättetråkigt, han var verkligen en toppenhäst! Han var nog den mysigaste häst som jag någonsin träffat! MEN det viktigaste är trots allt att HAN får det bra. Att HAN trivs med tillvaron och där han är!
Jag tror & hoppas att han kommer få det toppen hos den ägare han hamnar hos, för det är han värd!
 
~
 
Eftersom att han nu är till salu så förstår ni säkert att jag inte kommer att ha honom som min sommarhäst nästa sommar, som det var tänkt från början. Därför så kommer jag att ha en annan häst under nästa sommar men vilken häst det kommer att bli är ännu inte bestämt. Dock så kommer ingen häst kunna ersätta Månes plats, som det känns nu iallafall... Finfina ponnyn. ♥
 

Visste ni att...?

 
♥ ...Jag är laktosintolerant/laktosöverkänslig.
 
♥ ...Jag är inte särskillt förtjust i att hoppa. Självklart så kan det vara roligt lite då och då, men det är faktiskt inte min grej alls.
 
♥ ...Jag är egentligen mörkrädd, men kan absolut inte sova med lampor och ljus. Haha! :)
 
♥ Jag älskar att fota, det tycker jag verkligen är hur roligt som helst! Redigering är även något som jag älskar att hålla på med! Men det jag älskar att fota mest av allt är hästar, det blir så fina motiv! Men det tror jag nog att alla hästälskare som gillar att fotografera tycker! Hästar blir så fina på bilder, men tålamod behövs verkligen... ;) Hihi.
 
♥ ...Jag kan vara ganska blyg i vissa tillfällen när jag träffar nya människor men ändå så har jag lätt att träffa nya människor! :) När jag väl har lärt känna en person så är jag väldigt pratsam och glad, haha! 
 
♥ ...Jag ÄLSKAR att rida ut och rida en riktigt lång uteritt! Jag älskar verkligen att rida i naturen, det är nog det bästa jag vet! Jag föredrar helt klart att rida utomhus i naturen än i ridhuset. Därför så älskar jag sommaren så man kan rida hur långa skogsritter som helst! I LOVE IT.
 

Mitt schema denna vecka

Nu var det ett tag sen jag gjorde ett schema till er. Det tar nämligen ett tag och fixa ihop ett schema så brukar aldrig orka göra ett men nu har jag gjort ett iallafall!
 
 

Sovmorgon & lugn dag!

 
Godmorgon, godmorgon! Idag så är det tisdag och en ny dag på veckan! :) Idag så är det en väldigt lugn dag i skolan då vi nu först har sovmorgon fram tills tio över nio, sedan så är det slöjd och efter det så ska vi tjejer gå på repetion inför Luciatåget! Sedan så är det två lektioner efter lunch innan vi slutar. Riktigt skönt!
 
Efter skolan så åker jag förmodligen till stallet själv, så är iallafall tanken! :) Mysigt att få träffa de små ponnysarna igen... :)
 
Nu så ska jag äta lite frukost och sedan börja gå mot skolan! Jag och Nette har ställt fram lite inlägg till er som kommer att publiceras under dagen. Så håll utkik! 
 
Ha en superbra dag bästa läsare!
 

Ont i ryggen....

 
God kväll på er! Sitter i min säng nerbäddad med täcket över mig och datorn i knät. Är sjukt trött efter ridpasset idag, orkar tyvärr inte skriva det just nu så ni får kolla in imorgon då ni får se hur mitt ridpass var ;) Jag har också något fruktansvärt ont i min rygg... Jag tror det var från att jag ryckte väldgt mycket bakåt idag i ridningen p.g.a att jag inte vill ha Vinces huvud i mitt ansikte, haha! 
 
Jag tänkte strax börja platta mitt hår och sedan lägga ifrån mig datorn och bara mysa framför tv. Men vi hörs imorgon, kram kram ♥
 
 

Hon är lika envis som hon är söt..

♥ ...Men jag älskar henne ändå! Min bästa Lina! ♥
 
 

Tiden går sjuuukt snabbt!

Tiden går jätte snabbt tycker jag.
Det är redan den 19/11. Det känns som om det nyss var första November då jag satt och var småsur hemma eftersom att jag inte gillar Novembermånad.
Det är verkligen höst då... tråkigt, trist väder hela tiden.
 
Nu är snart månaden slut, gud vad skönt! Det är ju bara 2 veckor till sedan är denna månaden slut.
Längtar också nu lite smått efter att snön ska komma. :) Dock är det väldigt kallt när man gå till och från skolan men jag överlever, tihi!
 
 

Tack snälla mamma!

Ni vet att jag här om dagen skrev på bloggen att jag funderade på att köpa/klicka hem den rosa reflexvästen från Hööks? Jag hann inte komma så långt innan mamma i fredags kom hem med den rosa reflexvästen till mig som hon hade varit och köpt! Gissa om jag blev förvånad...? ;) 
 
Jag använde reflexvästen idag när jag var ute och körde eftersom att det var så mörkt! Den fungerade jättebra och man syntes väldigt bra i mörkret! Jag kan försäkra er om att den är värd att köpas då den är både snygg, praktisk och fungerar bra!
 

Yeees idag blir det ridning!

Haha, jag har glömt bort att jag faktiskt också rider på min ridskola.
Känns som om att Tobbe är allt nu :) Men somsagt, idag ska jag rida!  
Jag hoppas på att vi ska hoppa snart. Hörde att Julias grupp ska antagligen hoppa nästa vecka. Håller tummarna på att Måna (ridläraren) nämner något om det idag. Älskar att hoppa :)  
 
Jag håller tummarna för att få sötnosen Glitz (↓). Jag hoppas ändå på att få Fiffi, fast det är mest för att få mysa med henne efter ridpasset, haha!
Nej men hoppas mest på att få lilla Glitz. Tycker att han är mycket roligare att rida, dock är han inte lika mysig i hans spilta tycker jag.
Men vi får se om några timmar vem jag får!
 
 

Rekomenderar!

Jag måste verkligen rekomendera dessa borstar till er!
 
Dom är verkligen jättebra tycker jag. Det är som en piggborste fast mjukare.
Jag & Julia använde dom mycket när vi var uppe i Norrland och ryktade på hästarna. 
 
Om ni inte redan har dom här borstarna eller har testat dom måste jag rekomendera dessa till er för att dom fungerar superbra! 
 
 

Dagens läsarfråga!

 
~ Har du någon "dröm" eller något som du vill uppnå inom hästvärlden? ~
 
 

13 dagar kvar!

Snart min födelsedag och första December... :)
 
...Tills jag fyller fjorton år! Gissa om jag är taggad? :D Men jag har trots att det är så få dagar kvar inte börjat skriva upp vad jag önskar mig! Det är nog hög tid att göra det, så det tänkte jag att jag skulle göra ikväll! 
 
Gud vad jag längtar, jag & mamma ska ju dessutom gå på Stockholm Horse Show på lördagen då jag fyller år! Kan det verkligen bli en bättre födelsedag!? 
 
Är det föresten någon av våra läsare som ska gå på Stockholm Horse Show på lördagen? :)
 
 

Vaknar med ett leende på läpparna...

 
God morgon allihopa!
Idag så vaknade jag med ett leende på läpparna och kände mig bara allmänt glad för hur lyckat lottad jag är. Känns som om det här kommer bli en bra start på en ny vecka! :D
Efter skolan går jag hem till pappa och byter om samt äter lite mellis. Sedan så kommer mamma och hämtar upp mig då vi åker mot stallet. Jag har ingen aning om Julia ska följa med idag, det får jag se idag i skolan!
 
Både jag & Julia har ställt fram inlägg till er under dagen, så håll utkik!

Fullspäckad dag med bästa hästarna!

Sötisnosen Lina! 
 
Hej, bloggläsare! Jag hoppas att ni har haft en bra dag. Jag har haft en helt toppen dag men nu är jag helt slut så ni anar inte... Jag har hållt i barnkalas med Hanna och ledit hästar, ledit ännu fler hästar på ponnyridningen, kört Lina, mockat, hjälp till i stallet, m.m. Jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om dagen men inte allt för detaljerat!
 

Dagen började med att jag & Nette kom till stallet där våra medryttar/skötarhästar står. Vi började då med att ta in ponnysarna från hagarna och rykta, sadla och tränsa dem. När det var fixat så började ponny-ridningen. 
Jag började med att leda min skötarhäst Lina under ponnyridningen. Det var ganska många barn som skulle rida idag, så det blev många rundor att gå. 
 
När klockan var runt ett så tog jag Jerker & Hanna tog Lorry. Då gick vi upp mot skogen där dem hade barnkalas och hade bokat ponnyridning i en timme. Jag och Hanna höll då i barnkalaset och gick en runda så att alla åtta barn fick rida två gånger var. 
 
Efter ponnyridningen så åkte Nette hem, men jag stannade kvar! Vi gick först upp och åt lunch och sedan så tog jag och Hanna in Laban och Lina (min skötarhäst) i stallet. Vi borstade då av dem och förberedde dem sedan för att gå ut. Jag körde Lina och Hanna red Laban. Vi var nog ute i cirka en och en halv timme och det gick jättebra att köra Lina denna gång! :) Hon var otroligt duktig och det känns som att jag redan har hittat knapparna på henne! Men egen vilja, det har hon!
 
När vi kom tillbaka till stallet så ryktade vi hästarna och tog sen ut dem i hagen. Hjälpte Hanna med lite saker i stallet också, så det var roligt!
 
Dagen har varit jätterolig & har lärt mig massor under bara idag! Men jag är riktigtriktigt trött i kroppen nu, jag var ju dessutom uppe redan klockan halv åtta imorse så det blir nog sängen om inte allt för länge. 
Vi hörs imorgon hörrni!
 

Glömde bort bloggen...!

 
Nämen oj, förlåt! Jag har glömt att blogga idag :O jag har totalt glömt bort att blogga idag. 
 
idag satte jag klockan på 09.03. Sedan gick jag upp, åt frukost och fixade iordning mig. Vid 10.15 kom Julia och hennes pappa då vi åkta till stallet (där Tobbe och Lina står) när vi kom dit tog vi in hästarna och ryktade på dom. När vi hade sadlat dom & tränsat fick små barn rida. Vi gick nämligen olika runder när barnen red. Jag gick 7 gånger 3 olika runder, så nu kan jag alla runder, haha :)  
 
jag var där till 14.05 då min mamma kom och hämtade mig. När jag kom hem duschade jag och bytte om. När jag var klar åkte jag, pappa och min brosa till min farmor & plast farfar, då vi skulle äta middag här. Och just nu har vi precis ätit middag så vi sitter i vardagarummet och babblar, då jag passar på att blogga lite ;)
 

Tillbaka igen!

 
Hejsan på er hörrni! Jag är verkligen ledsen över att uppdateringen på bloggen har varit nere på botten den här veckan, från min sida. Det enkla anledningen till det är att jag har haft så fullt upp så ni anar inte den här veckan! Någonting VARJE dag. Jag har haft två prov (+ en viktig diagnos) i skolan, ridning, stallet, m.m. Det var verkligen viktigt för mig att den här veckan priotera rätt saker & därför så har jag helt enkelt inte hunnit med bloggningen och bloggandet.
 
Igår så red jag iallafall & jag red... Riviera. Från början så skule jag ha ridit Baldi, men jag bytte mot Riviera. Ridpasset gick okej, jag fick jobba väldigt mycket med att få henne att gå framåt. Gårdagens ridpass på henne blev jag hyffsat nöjd med, ska försöka att skriva ihop ett inlägg lite senare om ridpasset om ni är intresserade. :) 
 
Idag så har dagen spenderats med gamla kompisar från min förra klass! Det var jätteroligt att få träffa dem igen, det var nästan hela TVÅ år sedan sist! :) Vi började med att åka in till stan och tog en fika & gick sedan och tittade i affärer i stan. Runt halv fyra så... gick vi på bio och tittade på sista Twilight-filmen! Åh, ni anar inte hur bra jag tyckte den var. SUPERBRA! Efter filmen så åkte jag hem till mig, åt en god middag och sitter just nu och myser i soffan! Ska ställa fram lite inlägg till imorgon nu, så vi hörs!
 

Sitter i bilen nu

 
Hej! Nu sitter jag i bilen och vi är påväg till pappas, flickväns, kompis. Vi ska äta middag där idag. 
 
Ni får ursäkta att uppdateringen inte har varit så bra men jag kommer verkligen inte på något att blogga om... Försöker så gott jag kan. Vill nämligen inte blogga så mycket om min vardag men det är det enklaste. Men detta är en "häst blogg" då ska man skriva om häst saker osv. Men ibland blir det såklart inlägg om vad jag gör för något osv. 
 

Fyra saker om mig...

• Jag är inte så förtjust att åka buss eller tunnelbana.
• När jag inte har någonting att göra kollar jag alltid Facebook eller Instagram
• Jag klipper mitt hår bara 1 gång per år. Fast detta år så har jag klippt det 2. 
• Jag kan stå och rykta på en häst hur länge som helst!
 
 

Godmorgon!

Godmorgon! Eller morgon och morgon vet jag inte... men sak samma :) Nu på dagen ska jag försöka plugga och sedan mot kvällen ska vi bort och äta middag. Så ser mina planer ut för denna dag.
 
Vet inte vad mer jag ska säga, haha! Jag har iallfall ställt fram lite inlägg till er under dagen ifall jag inte har tid och blogga.
 

Tårana rinner....

 
Fick reda på igår att min älskling Johanna (Hanna Panna) har fått somna in :( Hon blev sjuk så min moster körde henne till vetrinären och då fick hon somna in...♥ Visste inte att i sommras var den sista gången jag skulle få se henne :(  Hon var min ridäst därupppe. Jag kommer sakna henne så mycket! Jag hoppas hon har haft ett roligt liv här på jorden. Hoppas hon kan se den på oss och se att jag saknar henne. 
 
Du får ha en super fint liv uppe i himlen. Jag saknar dig Hanna ♥
 
 R.I.P Johanna ♥
 
 
 

Helgens planer

 
Mina planer inför helgen ser ut såhär:
 
Lördag: Jag & min familj ska åka till pappas, flickväns kompisar och äta middag där. Över dagens ska jag försöka plugga lite.
 
Söndag: Jag & Julia ska åka till till våra små ponnysar och vara där över dagen. Runt 14.00 måste jag åka hem (vet inte om hon ska vara kvar) för jag måste duscha osv för sedan ska min familj åka till min farmor och äta middag dära :) 
 
Kommer bli en rolig helg tror jag nog. Sitter inte bara hemma och slappar, fast jag älska och det också, haha!
 
 

Fredagens fråga till er

Om du skulle vinna 10 miljoner kronor, vad skulle du göra för dom?
 
 

Fredag ♥

 
Äntligen är det fredag! Jag har längtat mycket efter denna fredag. Jag har varit så himmla trött hela veckan har jag tyckt. Jag tycker också att denna vecka har gått väldigt långsamt! Har ingen aning varför.
 
Idag efter skolan följer jag inte med till Julias ridning p.g.a att jag måste till mamma och fixa lite hos henne. 
 

Sweet Dreams ♥

Ursäkta för att varken jag eller Julia har uppdaterat någonting idag. Jag orkade aldrig ställa fram några idag. Det tar väldigt mycket på krafterna att spendera så mycket tid framför datorn varje dag + komma på nya ideer som man kan blogga om.
 
Idag har det inte hänt någonting. Vi fick sluta 1½ timme tidigare vilket var grymt skönt! När jag var påväg hem var jag snäll mot min lilla sjuka mamma så gick förbi affären och köpte glass till henne. Hon har nämligen förkyld (ointressant, i know ;)) 
 
Tänkte försöka gå och sova tidigt idag, eftersom vi börjar 08.00 imorgon. Vilket betyder att jag måste gå upp 06.30... Ska försöka somsagt att gå och sova tidigare idag så jag orkar gå upp imorgon. Har ställt fram inlägg till er imorgon så ni vet! ♥
 
 
 

Flätad svans/man

Jag har ALLTID veljat lära mig hur man gör en inbakad fläta. Då kom jag på att jag säkert kan träna på Tobbes man! Jag hoppas bara att någon i stallet skulle kunna hjälpa mig med det. Skulle vara jätte roligt att få lära sig.
 
Min kompis försökte lära mig förut med jag fattade inte, dock försökte hon bara lära mig i 10 minuter kanske? För sedan orkade jag inte mer, blev bara små sur på mig själv för att jag inte fattade. 
 
Håller tummarna att någon i stallet kan och skulle kunna visa mig hur man göra på lilla Tobbe :)
 
Bild tagen från googel
 

Onsdagens läsarfråga

Tycker ni att våran uppdatering är bra på våran blogg? (Komentera gärna och säga vad ni tycker!)
 
 

Måndagens ridpass på Fiffi

I måndags fick jag rida på lilla Fiffilina :D På detta ridpass gick vi igenom ett dressyr pogram som några i min grupp ska tävla med om några veckor.
 
Det började med att vi gick på spåret med lång tygel, sedan tog vi tygeln. Då vi började ställa dom i hörnen. När Måna (ridläraren) tyckte vi alla ställde ponnysarna bra i hörnen kom vi fram i trav. Då vi fick gå in på 15 meters volter när vi ville. Det fanns två volter, ena vid C och den andra vid A. Dom första gångerna var hon väldigt stark, men det lättade efter varje gång vi gjorde det. Hon ställde sig också väldigt fint tyckte jag.
 
Sen gick alla ut på spåret och kom i galopp. Vi tog bara 4-5 steg galopp, för sen skulle vi komma ner i lungt trav igen. Det gick inte speciellt bra att få ner henne i lungn trav direkt. Hon blir så fruktansvärt stark, men gick bättre än vad dom andra gångerna har gjort när jag har ridit henne tyckte jag.
 
Vi gick in på voltern då vi skulle träna att ställa dom ganska mycket. Vi travade på volterna ett tag. Sedan kom vi fram i galopp. Fiffi försökte dra ner huvudet ungefär 3 gånger men lyckades hålla kvar tygeln i mina händer, belv faktiskt väldigt stolt över att jag lyckades hålla kvar henne. När vi hade gallopperat några varv på volterna kom vi ner i trav och bytte varv. Vi gjorde sedan samma sak i nästa varv.
 
 
 
Fastän Fiffi är en liten ponny är hon sjukt stark när man kommer fram i galpp. Älskar dig iallafall Fiffi ♥
 

Presentkort på hööks

 
Som ni antagligen vet kan man få presentkort på hööks. Eftersom jag önskar mig ganska mycket nya "häst saker" kanske det är bättre och få ett presentkort istället. Då kan jag köpa vad jag vill utan att det är fel storlek eller så. Jag kom på det igårkväll faktiskt, jag är små lite korkad ibland, hihi! :) Så jag satsar nog mer på att önska mig det istället.
 
Har ni någon gång köpt ett presentkort på hööks till någon?

Hästarna efter skolan!

 
God morgon på er! Idag är det onsdag vilket betyder först att vi har matte prov, sedan åker jag & Julia till våra små ponnysar! :D Ska bli sjukt kul att få lära känna Tobbe mer. Håller också tummarna på att det går bra för mig på matte provet. 
 
Måste fortsätts fixa iordning mig nu, ville bara gör ett snabbt inlägg nu på morgonen :)
 

Sista inlägget från mig idag

 
Hellu alla bloggläsare! Just nu sitter jag och kollar på Vampire Diares och äter chips :) 
 
Idag har det inte hänt så mycket i skolan. Vi fick tillbaka Svenska provet som vi gjorde för ett tag sen och jag fick ett C. Det var en skön lättnad att få tillbaka det provet, för skrev väldigt mycket. Det var skönt att allt det jag skrev lönade sig äntligen. Efter skolan hade jag utvecklingssamtal, det gick också väldigt bra. 
 
Efter utvecklingssamtalet gick jag hem och åt middag. Sedan satte jag mig framför datorn och kollade på Vampire Diares. Efter ett tag kom jag på att jag skulle plugga matte, så har pluggat lite matte nu också! Det känns som om jag redan kan det mesta och vill inte plugga för mycket för tillslut blandar jag ihop allt om jag pluggar för mycket. Ska därför låta bli det. Är väldigt säker på att provet imorgon kommer gå bra iallafall :)
 

Känslan som inte går att beskriva...

Minns ni Henrik från Ponnyakuten 3? Henrik Barry! Det gör ni nog förmodligen, kanske ni läser hans blogg också? Det gör i vart fall jag! 
 
Jag ser verkligen upp till honom och han är en stor förebild för mig! Jag tycker att han är en enormt duktig ryttare och jag tycker verkligen om att han står för vad han gör och är en ryttare, även fast han är kille! Jag tycker HELT KLART att det borde finnas fler killar i vår ålder inom ridsporten, folk som Henrik Barry!
 
I lördags så kunde man under en tid få chatta med honom och jag skrev att jag verkligen såg upp till honom, att han var en stor förebild för mig, osv. Jag fick detta svar tillbaka! Gissa om jag blev glad!? :)
 
 
Bästa Henrik!
 
 

19 dagar kvar till födelsedagen!

Idag så är det exakt 19 dagar kvar tills jag fyller och och tills jag då blir fjorton år! Tiden går så snabbt, men det kändes faktiskt som en evighet sedan jag fyllde tretton år. Haha! ;) 
Jag fyller iallafall snart år igen & självklart så önskar jag mig en massor av saker! Men 70 procent av allt som jag önskar mig är dock häst/ryttar-saker... :)
 
Några av sakerna som jag önskar mig är:
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 

Imorgon blir det att får träffa Sötnosen

 
Imorgon ska jag & Julia åka tillbaka och träffa våra små sötnosar! Han är väll för söt, eller? ↑ Han är fullvuxen men ser ut som ett föl tycker jag, hihi :) ♥ Imorgon ska vi somsagt tillbaka och få lära känna dom lite mer. Vet inte riktigt hur han är, han var lite små sur i boxen och vandrade omkring, men vet inte vad hanns personligheter är riktigt än. Ska bli roligt att få se dom osv. Lääängtar tills imorgon efter skolan! :D
 

~ The question for today! ~

~ Vilken gren inom hästsporten tycker du är roligast att tävla i?
(-Om du inte tävlar, vad skulle du vilja tävla i för gren?) ~
 
Bilden är lånad från Kristinawarg.se
 

Jag önskar du kom tillbaka till mig

Det är svårt att le varje dag. När jag aldrig är 100 % glad... Jag försöker skratta, men varje gång jag gör det tänker jag på dig. Jag kan fortfarande inte förstå att du är borta... Jag gråter mig till söms 3-4 gånger i veckan p.g.a att jag saknar dig ♥ Det är ett stort hål i mitt härta och ha varit sen den 12/8-12. Jag hoppas du har det bra uppe i himmelen, för själv här på jorden mår jag inte så bra.
 
Jag tänker på dig som mest när jag ska sova, då kommer alla minnen upp. Då jag börjar gråta... Jag önskar verkligen jag kunde spola tillbaka tiden. Du blev bara 6 år. Jag älskar dig Enzo, och jag saknar dig något fruktanstvärt mycket! ♥
 
 
Alla kan omöjligt vara glad heeela tiden. Och jag var bara tvungen att lätta på hjärtat lite ♥
 

Alien-häst, eller..?

Jag börjar ju lära mig photoshop mer och mer för varje dag som går & jag har nu lät mig att redigera riktigt roliga saker! Jag testade tillexempel igårkväll att redigera en bild på Måne från i somras & redigerade honom så att han på bilden så ut som en alien! Jag gjorde lite snabbt och slarvigt, men jag tycker ändå att bilden blev riktigt rolig.
Jag är än så länge en amatör gällande Photoshop, men jag kommer att bli bättre! :)
 
Vad tycker ni om bilden? Visst var den ändå lite rolig? ;) ↓
 
 

Hästen som jag kommer att sköta om!

Lillponnyn till vänser är han som jag kommer att sköta om!
 
Igår så släppte ju Nette "Den stora nyheten" här på bloggen! Om ni inte har läst det, så är det nämligen så att jag och Nette kommer i fortsättningen ta hand om två små shettisar. :) Allt är inte helt spikat till 110 procent än, men med största sannorlikhet så kommer vi att ta hand om dessa små ponnysar. 
 
Nette ska ju då ta hand om lille shettisen Tobbe och jag kommer att ta hand om en liten shettis vid namn Jerker!
Jerker är en liten gubbe på 19 år, men jag tycker ärligt talat att han betedde sig som om han var tio år yngre! Posetivt menat då... ;) 
 
Vi var nämligen och träffade shettisarna i förrigår och jag fick lära känna Jerker och pyssla om honom. Jerker kommer att förbli min häst som jag kommer sköta om & jag ser verkligen fram emot att skapa ett band med den lille shettisen. Vilken personlighet han hade måste jag lova! Världens sötaste!
 
Jag kommer att börja med och lära känna honom till att börja med, sedan kommer tömkörning att stå på schemat. Efter tömkörningen så är tanken att jag komma att börja köra honom också! RIKTIGT roligt måste jag säga!
Detta kommer att kännas och bli helt toppen, det garanterar jag!
 

Tisdag = min favorit dag!

God morgon allihopa! Äntligen är det tisdag igen, min favorti dag. Det är mest för att våran första lektion är slöjd, vilket är mitt favorit ämne! Annars är faktiskt hela dagen väldigt skön. Vi har inte några "ansträngande" lektioner idag tycker jag.
 
Efter skolan ska jag hem och plugga, plugga, pluggaaa! Vi har prov imorgon, så måste förbereda mig lite. Kan dock redan det mesta men skadar inte att träna lite mer ;)

Både jag & Julia har ställt fram inlägg till er under hela dagen, så håll utkik!
Kramar från oss på Stallflickornas ♥
 
 

Ny duschad tjej här!

Hejsna på er! Jag har precis kommit ut ur duschen och väntar nu på att middagen ska bli klar. Är jätte hungrig. Idag på ridningen fick jag min lilla bebis Fiffi! Hon var väldigt duktig idag, dock ville hon inte riktigt ställa sig i högra varvet. Ni kommer få höra mer om ridpasset senare ikväll eller imorgon, får se om jag orkar skriva det idag ;) 
 
 

Dagens läsarfråga!

Vad önskar du dig till julklapp?
 
 

Ut med språket nu...!

 
Nu släpper jag det!
Nu har jag & Julia blivit medryttare/skötare till två små shettisar!
Vi var nämligen igår och hälsade på dom. Vi fick träffa båda två & han som jag har fått sköta heter Tobbe.
Han ser ut som ett litet föl! ♥ Han är super-mega-söööt! Det här är verkligen som en dröm för mig! Det enda vilkoret är att jag fortfarande måste sköta mina läxor, vilket jag såklart ska göra.
Jag ska även göra allt jag kan för att hålla igång bloggen, för älskar det. Men jag tror nog det kommer gå bra! 

Så i fortsättningen så kommer ägna mycket tid åt honom. Han är även halvt blind på sitt högra öga, så han är lite rädd, osv. Man måste bara ägna mycket tid med honom.
Desto oftare jag är med honom desto mer kommer vi lära känna varandra. Det kommer att vara riktigt roligt det här. Jag kommer nog också att få lära mig massor tror jag nog. ;)
Eftersom han är en liten shettis så kan jag såklart inte rida honom så istället kommer jag att få lära mig köra. 

Jag vill också ägna lite tid att vara i stallet där jag rider, men jag får se hur det går med det.
Vi får se hur allt det här går, håller tummarna för att de går prefekt! :D
 

Ska köpas in!

Nu så börjar det bli väldigt mörkt ute och då är det perfekt att ha en reflexväst för att synas! Jag hade tidigare en reflexväst som nu har försvunnit helt spårlöst, därför så kommer en ny att behövas. Om det är så att man är ute och rider i vintermörkret så är en reflexväst ett måste tycker jag & även reflexer på hästen!
 
Därför så ska jag klicka hem en reflex-väst hade jag tänkt! Jag var inne på Hööks hemsida & hittade en reflexväst i rosa. Perfekt för mig som älskar rosa och behöver en ny... ;)
 
 

Önskelistan

Det börjar närma sig jul nu! Det är helt otroligt vad tiden går snabbt :O Känns som om det nyligen var jul tycker jag. Men det har redan gått ett år sen det var jul. Detta år kommer spenderas med att vara med pappa på julen, sedan åker jag antagligen upp till mitt älskade Dalarna. 
 
Eftersom julen är nära måste jag såklart göra min önskelista. Detta år är det väldigt mycket häst grejer som jag önskar mig. Förra året önskade jag mig nog bara nya ridbyxor. Detta år är det bara nååågra fler saker ;) Tänkte visa er lite av dom sakerna jag vill ha.
 
 

God morgon!

 
 
God morgon hörrni! Jag är hemskt ledsen för att jag inte uppdaterade något igår, men jag hann verkligen inte med det. Jag och Nette hade nämligen fullt upp med en sak som ni kommer att få reda på i ett inlägg idag! Hihi, det här kommer att bli bäst! Men jag hade iallafall fullt upp med den saken igår, så jag hann helt enkelt inte med att blogga.
 
Idag är det iallafall en ny dag och en ny vecka. Nya veckor gång på gång. Denna vecka ser ganska fulltspeckad ut för min del, och det ligger planer för nästan varje dag denna vecka. De mesta av planerna inför veckan är att plugga eftersom att vi har otroligt mycket läxor och prov på gång. Det är tyvärr något som bloggen kommer att få lida av, så ni får stå ut med att uppdateringen kanske inte kommer att vara så jättebra den här veckan. Men jag ska iallafall göra mitt bästa! :)
 
Idag så ska jag iallafall vara i skolan som vanligt och sedan gå hem och plugga inför onsdagens matteprov! Ett inlägg ligger och väntar på att ställas fram från mig, och några från Nette! Så håll utkik på bloggen efter inlägg så hörs vi senare ikväll!
 
Ha en superbra dag fina bloggläsare! 
 
 

Here we go again...

 
 Då är det måndag idag igen. Vilket betyder en ny vecka med läxor... Tänker alltid så just på måndagar. Det positiva på måndagar är att jag rider :D Det är det enda bra på måndagar tycker jag, annars gillar jag inte så mycket måndagar. Nog om det nu, efter skolan ska jag till ridningen somsagt. Jag hoppas som vanligt på att få lilla Glitz. Han är dock inte så liten men aja. Efter ridningen ska jag hem och plugga på Engelska glosorna. Så min dag ser inte så himmla speciell ut.
 

Hörs imorgon

 
 
Hej! Förlåt för att jag inte ställde fram inlägg, som jag sa. Fast jag gjorde 3 stycken men dom försvann? Imorgon är det ridning för min del, ska bli super rolig! Jag antar att ni redan vet vem jag vill ha... Glitz, haha! 
 
Jag ska forstätta kolla på tv nu, men kommer inte uppdatera något mer idag. Passar på att säga god natt nu! Hoppar eran dag har varit bra, själv har min dag varit UNDERBAR! ♥
 

Dagens läsarfråga

Vad tycker du är roligast att rida på en C eller D ponny? 
 
 

God förmiddag!

 
Hej på er! Jag vaknade nyss, så är lite nyvaken. Mina planer idag är att nu ska jag plugga, sedan vi 14.30 ska jag & Julia åka till ******* :) Får inte säga en, men lovar att berätta det för er när vi kommer hem! När jag kommer hem igen ska jag försöka fortsätta plugga. Eller så kommer jag fortsätta kolla på film. Började nämligen igårkväll men orkade inte se klart hela. 

Idag har jag ställt fram inlägg till er under dagen, så ni har något att läsa! Igår var inte världens bästa ppdateringen, men hade lite fullt upp igår:)
 

God morgon!

 
God morgon! Just nu ligger jag i sängen och Frida & Julia ligger i en säng brevid mig. Dom sov ju över hos mig. Vi hade en super rolig kväll igår, fast vi blev lite trötta då och då. Vi somnade runt halv 2. Julia väckte mig vid halv 11 imorse... Så har legat i sängen och försökt somna om. Men hon har hållit på att prata i telefon, messat och gått in och ut ur rummet så har inte kunnat... Men nu är jag vaken iallafall! Vi har tyvärr inte ställt fram några inlägg till er under dagen, förvänta er ingen super bra uppdatering idag :( 
 
Igår red jag också, det var det dåligaste ridpass på länge. Jag fick Riviera, hon var väldigt stel i båda sidorna. Ni får höra mer om ridpasset under dagen ;)
 
 

Flicka 3!

Har ni sett filmen/filmerna vid namn Flicka? Det har jag! Det har tidigare funnit två filmer (Flicka och Flicka 2) som jag har sett. Nu har det även kommit ut en Flicka 3 på film & den har världens bästa pappa köpt till mig! Därför så ska jag kika på Flicka 3 i helgen, när jag får tid!
 
Flicka 3 handlar om pojkflickan Kelly Jenkins vars kompisar uppslukas av sms och mode och då känner sig Kelly utanför. Men det är inte allt – hennes mamma Lindy  har problem med sin hästgård, och enda chansen att rädda den är genom att vinna den kommande ryttartävlingen. Kelly är fast besluten att hjälpa sin mamma och börjar träna Flicka – en vildhäst som ägs av nye stallchefen Toby. Om Kelly kan göra en vinnarhäst av Flicka, kanske hon också kan återfå sitt självförtroende – och gården. Lindy måste bara våga lita på Flicka och sitt eget hjärta.
 
~ Har någon av er läsare sett Flicka-filmerna, isåfall - vad tyckte ni om dem? ~
 
 


Mooot stallet!

 
Nu så åker jag, Nette och Jossan till stallet och ridningen!
 
Jag börjar rida klockan fyra och Nette och Jossan rider efter mig, dvs klockan fem!
Gud så roligt det ska bli att rida, jag har ju faktiskt inte ridit på hela två veckor nu! Förhoppningarna ligger hos Sevel, Yason, LJ eller Nikkie, att rida alltså!
 
Tyvärr så kommer inga bilder att komma upp på mig när jag rider eftersom att varken Nette eller Jossan kommer att kunna fota då dem rider efter mig.
 

Dagens läsarfråga

Har ni någon gång ridit på en shetlandsponny? 
 
 

Om jag vann en miljon...

 
...Om jag vann en miljon så skulle jag nog.. Hmm... Jag skulle nog åka på en lyxresa tillsammans med familjen eller/och med bästa vännerna! Australinen vore ju drömmen... 
Sen så skulle jag nog köpa en häst, en helt egen häst! Jag skulle även ge bort en del till släktingar & resten skulle jag nog helt enkelt spara. 
 
Det är det som jag skulle göra om jag vann en hel miljon! ...Nu önskar jag ju bara att det var så att jag hade vunnit en miljon också, haha! :D
 
Vad skulle ni bloggläsare göra om ni vann en hel miljon?
 

Ska rida idag!

 
Ni anar inte hur taggad jag är idag för att jag & Josefine ska rida. Tycker det ska bli super roligt att få se Jossan rida på någon häst i stallet, samt i ridhuset. Hon har aldrig ridit i vårat stall hon har bara följt med och hjälp mig. Hon var nästan alltid med mig när jag gick i en J3 :) Ska bli jätte roligt att få se hur hon rider på den ponny hon får. 

Nu till det jag skulle prata om igentligen, att jag ska rida idag. Jag har aldrig ridit på fredagar. Jag har faktiskt aldrig ridit igen över huvudtaget :O Jag har aldrig orkat ringa in osv... Så lat jag är, men ska bli heeelt klart bättre på det. Älskar ju och rida? Jag hoppas på att jag får Glitz (som vanligt) Jag verkligen älskar att rida på honom, haha! Börjar bli lite ut tjatande att jag säger varje gång " jag vill ha Glitz" Men älskar att rida honom ♥
 
Efter ridpasset åker jag & Julia hem till mig. Sedan kommer Frida hem till mig för vi 3 ska ha tjejkväll. Förväntar er ingen bra uppdatering under kvällen då.
 

Något som måste införskaffas!

 
På Hööks hemsida så har dem något som jag verkligen skulle vilja införskaffa! Nämligen... Öronvärmare! Det är något som jag tror kommer att vara till användning nu på hösten och under vinterna. De ser ju jättemysiga ut & de ser enkla ut att sätta på ridhjälmen, vilket är tanken! 
 
De har fått väldigt bra kommentarer och recensioner så jag tror nog att dem är riktigt bra. De kostar 49 kronor så därför kommer dem nog att klickas hem... ;) 
 
 
 
 

Woohoo, Fredag!

 
Goood morgon!
Idag så är det äntligen fredag! Så skönt med helg, fast måste klara av skoldagen först. Efter skolan går jag & Julia hem till henne & då ska vi byta om till ridkläder och äta lite mellis. Vid ungefär 15.10 ska vi åka till ridningen, då Josefine också kommer till Julia. Men hon slutar tyvärr senare än oss.
Sen är nästa stopp STALLET! 
 
När alla vi tre har ridit skjutsar vi hem Josefine till henne. Sen kör Julias mamma Julia till mig då Julia & Frida ska sova över hos mig! Vi ska nämligen ha en liten tjej kväll! :) 
 

Snart Twilight ♥

 
Nu ska jag sätta mig framför tv och kolla på Eclipse. Min favorit av alla Twilight än så länge. Får se om den sista Twilight är bättre? Iallafall, nu blir det Twilight tittade för min del. Om ni också vill kolla så börjar den klockan 21.00 på 5:an. Det bästa i filmen är att Jacom (Taylor lautner) är så himmla snygg! ;) ♥ 
 

Ridning... imorgon!

Imorgon är det ridning för min OCH Nettes del! Woopa! Nette ska ju börja rida i gruppen efter mig på fredagar så därför ska hon testa rida igen i den imorgon. Även vår kompis Josefine ska kanske börja rida på vår ridskola så hon ska oxå provrida imorgon för att testa nivån. Roligt att vi alla tre ska rida imorgon! :)
 
Jag hoppas imorgon på att på rida... hmm... SEVEL! Fast det var kanske inte suprise... ;) Annars så hoppas jag faktiskt på att få rida Nikkie eller LJ! Fiffilina skulle jag i vanliga fall velat rida, men henne har jag fått flera lektioner i rad nu. Så imorgon är det ridning! Wihoo!
 
 

Svarar på frågorna ♥

Här Har ni svar på svar från frågora som ni ställde för ungefär 1 månad sen ;) Förlåt för att det har tagit en sådan tid men har glömt bort det... Jag kom ihåg det idag efter skolan, då jag passade på att filma mig & svara på frågorna. Jag gjorde en själv för jag och Julia testade och göra en tillsammans men det gick inte så bra... vi började skratta såfort vi startade kameran.

 

 


Läsarfrågan!

~ Vad föredrar ni att rida utav ponny eller storhäst? ~ 

 

Bildbomb från Rhodos - Nummer 1.

Jag var ju på Rhodos för bara några veckor sedan & jag fotograferade självklart massor! Det har dock varit strul med kameran och kamerasladden, men nu så har jag äntligen lyckats att ladda upp bilderna på min dator!
- Och bilderna är oredigerade.
 
 
 
 
 
 
 

Stallflickornas fyller åtta månader!

 
 
Vet ni? Vår blogg fyller faktiskt ÅTTA månader den här månaden! Helt otroligt att vi har bloggat i hela åtta månader. Jag har faktiskt aldrig bloggat på en blogg såhär länge som jag gjort på denna. Det beror väl kanske på vad man jämför med, hur länge vi har haft bloggen altså. Men jag tycker att det är bra jobbat av oss båda att ha bloggat så bra som vi har gjort hittils i åtta månader!
 
Tänk... om fyra månader så har vi bloggat i ett år! Då så ska vi verkligen försöka ordna till något stort här på bloggen! ;) 
 
Hur länge har ni bloggläsare följt bloggen? :)
 

Näst-sista dagen innan helgen!

En dräktig Tardee... ♥
 
Hej & godmorgon! Guuud så skönt med att det bara är idag och imorgon kvar innan det är helg! Helg innebär sovmorgnar, vilket verkligen känns behövligt just nu. Men tills dess så får jag kämpa mig egenom dessa två sista dagar... ;) Idag så är det iallafall torsdag & idag så går vi till klockan tjugo över tre. Ganska lång dag med andra ord!
Som igår så har jag (och Nette) ställt fram en hel del inlägg tills idag som kommer att publiceras under dagen.
Därför så får ni hålla koll under dagen efter uppdatering på bloggen så hörs vi senare ikväll!
 
Ha en toppendag hörrni! :) Vi hörs senare!


Hoppas jag vinner...!

Är nu med och tävlar om att vinna 2 biljetter till Horse Show! Om DU också vill vara med och tävla klicka HÄR då :) Håller tummarna att jag vinner nu!
 
 

Strömavbrott i skolan!

 
Heej! Idag har dagen varit väldigt skön p.g.a att alla i skolan fick gå hem vid 12 :D Det var nämligen så att när våran klass hade matematik, då gick strömen. Det blev väldigt mörkt i klassrummet, så läraren kollade utanför klassrummet och såg att det var mörkt i hela skolan. Vilket betyder att strömen hade gått! Vi gick iallafall och åt lunch skolan och när vi satt vid borden kom lärarna och sa att alla i skolan får gå hem. 
 
Istället för att gå hem gick jag & Josefine hem till henne. Vi satt vid hennes dator och flamsade. När jag kom hem började jag plugga Engelska. Jag skulle börja plugga So också, men jag tog fel mapp hem. Tog med matten istället så, räknade lite matte. Sen blev det middag.
Efter middagen började jag städa mitt skrivbord. För jag ska slänga hela mitt skrivbord, så behövde städa av det. Och nu ligger jag i soffan och bloggar!
 
Hur har eran dag sett ut? 
 

Kör även jag på en... this or that!

 
Hoppa/Galoppera
 
Blogga/Rida
- jag gillar självklart att blogga också men jag skulle inte välja bort att blogga mot att rida!
 
B-ponny/D-ponny
 
Svart häst/Fux

Skäck/Tigrerad
 
Utsläppt hår/Toffs

HV Polo/Kingsland
 
Ponnyakuten/Ponnysaning
 
Dressyr/Fälttävlan
 
Ridhus/Uteridbana

Skogen/Hoppa
 
Sadel/Barbacka
 
Skola/Stallet
 
 

Pluggar på

 
Sitter nu och pluggar på So & Engelska, behövde en liten pause så passar på att blogga lite! Allmänt har min dag sett ganska lungn ut. Har bara varit i skolan och.. lärt mig saker tror jag, haha? Är väldigt nöjd med uppdateringen idag. Både jag och Julia ställde fram inlägg till er under dagen :) Tycker ni att uppdateringen har varit bra idag? Nu ska jag iallafall fortsätta plugga så jag blir klar någon gång... Kraaam!

 
 

Vill du gästblogga?

 
...Vill du gästblogga här på vår blogg - stallflickornas? Vill du skriva ett inlägg om precis vad som helst och få din blogg länkad inför våra läsare?
 
Det skulle vara jätteroligt om just DU var intresserad av gästblogga och få ett eget inlägg publicerat här på vår blogg! Är du intresserad av det? Isåfall är det bara att kommentera inlägget eller maila oss på vår gemensamma mail: [email protected]. Döp mailet till → Gästbloggning.
 

Fiffi & jag i måndags

I måndags red jag Fiffilina, tänkte visa er ett videoklipp på när jag ska galoppera på henne. Som jag skrev i går blev det några gånger jag kom ner i trav. Men det händer också ;) Ville visa er iallafall ett videoklipp när jag rider, var länge sedan jag visade er det... så enjoy!


Tiden går fort...

 
Något som jag har kommmit fram till är att tiden går så otroligt fort! Så känns det i vart fall!
Jag minns sommaren med världens bästa häst, som om det vore igår. Ibland så önskar jag verkligen att man bara kunde spola tillbaka tiden och hamna i tiderna som man saknar!
 
Jag saknar verkligen sommaren 2012, det bästa sommarlovet någonsin. Jag lärde mig så otroligt mycket av min fina sommarhäst Måne... Jag minns allt slit och jobb som krävdes & att få känna på att ha en helt egen häst. Men jag är så himla glad för alla fina stunder jag fick med honom! Vi blev verkligen tajta, jag trodde inte att man kunde ha ett sånt starkt band mellan ryttare och häst. Inte under en sommar i vart fall.
 
Åh, vad jag saknar sommaren 2012. Tiden går så himla fort, och det har gått ett helt halvår från att sommarlovet och sommaren 2012 började. Gud, vad tiden går!
 
 
 

Onsdagens fråga till er

˜ Vad föredrar du, schabrak eller vojlock? ˜
 
 

Här ska det stå en fin morgonrubrik!

Fiffi ♥
 
Halloj & godmorgon! Ni får ursäkta det dåliga urvalet ur rubriken men min hjärna brukar inte ha en sån insperation till rubriker såhär på morgonen... ;) Hihi.
 
Idag är det iallafall onsdag, vilket är jätteskönt! Halvvägs till helg ju! :D I skolan idag så händer det inte så mycket & det är en väldigt lugn dag vilket också är skönt.
Efter skolan så blir det att gå hem och... plugga! Ovanligt va? Nja, inte direkt. Inte det roligaste då jag helst av allt skulle vilja åka till stallet, men det kommer tyvärr efter skolan och läxorna :(
 
Nu så ska jag gå iväg mot skolan, så vi hörs ikväll! Det ligger dessutom inlägg och väntar på att publiceras, så klicka gärna in på bloggen under dagen också!
 
Ha en jättebra dag, fina läsare!
 

Gårdagens ridpass

 
Vi började med att gå på spåret i höger varv, med lång tygel. Efter några minuter tog tygeln och kom fram i trav. Vi började ställa dom i hörnet, då Fiffi var lite stel i högra varvet. Men det gick bättre och bättre för varje hörn. Sen kom vi ner i skritt och vi gjorde halt. Då vi skulle ställa dom till vänster (innåt) på spåret när vi stod stilla. Det gjorde vi genom att hålla i den högra tygeln och drog den vänstra mot magen, sedan höll vi så. Det började med att Fiffi bakade. Måna (ridläraren) sa bara att jag skulle vänta tills hon gav sig, vilket hon gjorde efter några minuter. När hon väl hade böjt nacken så kom vi fram i trav och höll kvar ställningen.. Sen kom vi i gallopp och skulle hålla kvar ställningen... Det gick så himmla dåligt. :( Hon bara sprang iväg tills hon kom ikapp hästen som var framför. Hon drog ner hela huvudet och blir skit stark i munnen. Jag lyckades dock hålla i tyglarna i 1 minut. Det känndes som jag fick kramp i händerna så var tvungen att släppa efter lite. Sen fick dom skritta något varv, då vi också bytte varv. Då vi gjorde halt och skulle ställe dom åt det varvet också. Hon tog några steg bakåt där med, men hon stannade efter 4-5 steg då.
När alla stod stilla och var fint ställda kom vi fram i trav, sedan galopp. Hon drog ner huvudet i det varvet också, men kunde kontrollera henne MYCKET bättre. Fast det blev några trav steg också för hon kom ikappa hästen frammför 2-3 gånger. 
 
Det var inte bästa ridpasset jag har haft på henne men alla gånger kan inte gå bra. ;) Det gick bättre i det vänstra varvet för då kunde jag ställa henne mer än i det högra.

Ändrade planer!

 
Hejsan! Jo jag sa att efter skolan skulle jag gå hem och plugga... Slutade med att jag gick hem till Josefine! Jag sitter hemma hos henne nu, hon sminkar sig lite extra. Vi leker lite modeller ;) Ni kanske kan få se bilder senare! Men nu ska vi fortsätta modellera, hörs när jag kommer hem.
 

GRATTIS till SM Guld!

 
Jag var nyss inne på vår ridskolas hemsida och fick syn på en artikel där det stod om Simon. En man med funktionshinder, som rider och tillhör vår ridskola, har vunnit SM Guld i dressyr för ryttare med funktionsnedsättning.
 
Jag var bara tvungen att skriva ett inlägg om det här då jag tycker att det är grymt duktigt gjort och häftigt att han som har funktionshinder har tagit hem ett SM Guld! Ser verkligen upp till sånna här människor, dem kämpar verkligen och ger aldrig upp! Grattis Simon!
 
Läsa mer om artikeln? Klicka HÄÄÄR!
 

~ Dagens läsarfråga ~

~ ♥  Vad är enligt DIG det bästa med hästar? ♥ ~
 
 

Påväg till skolan

 
God morgon! Just nu är jag påväg till skolan. När jag vaknade imorse var det bara 1 grad ute! :O Uusshh..! Efter skolan ska jag gå hem och plugga lite matematik och So tänkte jag. Men bloggar också när jag kommer hem. För jag hann somsagt inte ställa fram några igår, Julia han dock ställa fram några. Vi hörs iallafall efter skolan för e strax framme vid skolan nu :)
 

Andra dagen på veckan!

 
Godmorgon godmorgon babes! Idag så är det dag två på veckan och idag så har vi sovmorgon! Riktigt skönt faktiskt! Idag så går vi i skolan till tio i tre och sedan har jag faktiskt inga planer. Förmodligen så blir det plugg som kommer att stå på schemat, och bloggning! :)
 
I skolan idag så händer inget speciellt för min del. Så det kommer att bli en väldigt lugn dag med andra ord. Nu så ska jag ta och äta lite frukost & fixa mig i ordning innan det bär av mot skolan! Vi hörs när jag kommer hem!
Ha en toppendag våra fina bloggläsare!! :) ♥

GOD NATT!

 
Heeej! Ursäkta för att jag inte har uppdaterat något nu ikväll. Men är så himmal trött, ska gå och lägga min nu tänkte jag. Har bara sovit 4 timmar inatt. Jag tänkte försöka ställa fram några inlägg till er imorgon bitti för har ingen lust just nu.
 
Fick ockå Fiffilina idag på ridningen, gick dock inte så bra tyckte jag. Ni får höra mer om det i ett annat inlägg.
 
 

Det här kallar jag respekt för sin ägare!

Håller ni inte med?  Hittade på Ponnysmurfarnas.se. Det var ett tag sen dom la ut den, men länkar deras blogg för säkerhetens skull ;) ♥
 
 
 

Dagens läsarfråga!

˜ Är det någt du vill läsa mer om? isånnafall vad för något, komentera gärna! ˜ 
 
 

This or That

Hoppning/Dressyr 
Pullargrimma/Vanlig nosgrimma
Häst/Ponny
Sadel/Barbacka 
lång man/kort man
Pigg häst/mindre framåt häst
Uteritt/Träning
Dressyr/ Uteritt
hästblogg/modeblogg 
Rida direkt, hästen är redan ryktan/Rykta hästen själv innan ridpasset
Schabrak/Vojlock 
flätad man/utsläppt man
 
 
 

Godmorgon!

 
Godmorgon på er fina bloggläsare! Gud så konstigt det känns att vakna och titta ut och inte se någon snö. Åh, vad jag saknar Norrland... ♥ OCH höstlovet! För nu är det nämligen slut på höstlovet... :(
 
Idag så är planerna iallafall att vara i skolan och sedan (förmodligen) åka till stallet och kolla på Nettes ridning! Tagga! :D Nu så måste jag hursomhelst gå för att inte komma försent till skolan. Vi hörs senare! ♥
 

Första dagen efter Höstlovet

 
God morgon bloggen! Idag är det första dagen efter höstlovet... Det är bara ta nya tag. Snart (1½) månad då är det jul lov. Det är i 3 veckor, hoppas då jag kan vara 2 veckor i Dalarna :)
Idag efter skolan rider jag som vanligt. Jag får också ha en fotograf på plats, med andra ord Julia kommer följa med, om vi inte får några nya läxor. Kanske ska säga antagligen... Man vet aldrg när vi får läxor ;) 

Jag har ställt fram några inlägg till er under dagen. Uppdaterar mer när jag kommer hem från skolan & efter ridpasset!
 

Sista inlägget från mig idag.

Hej! Nu är jag klar med "putsandet" dom blev inte jätte rena, men har tagit bort det värsta så dom ser helt klart bättre ut iallafall. Nu tänkte jag skölja av min ansiktsmask och kolla på tv. Sedan blir det sängen för min del, för är somsagt skola imorgon och ska gå upp vid... 7 :( Vill var pigg imorgon till skolan. Så säger god natt till er nu, har också ställt fram inlägg till er under dagen!
 
 

Imorgon drar bloggningen igång igen!

 
Hej, fina bloggläsare! Jag har verkligen saknat att blogga och er bloggläsasare, men imorgon så drar jag igång med bloggandet igen! Håll ut till imorgon så hörs vi då! 
 

Sitter och putsar ridskorna

Sitter och gör rent mina ridskor nu. Är så himmla uttråkad just nu, och kom på att dom är så smutsiga. Kan lika gärna passa på att göra rent dm nu när jag har tid & lust. Händer inte så ofta... Så passar på nu när jag väl orkar! 
 
 

Min dag + skypat lite med kusinen

Hellu! för ungefär en timma sedan gick Julia & Frida hem. Vi har varit hos mig hela dagen, vi satt mest och pratade och flamsade! Nu tänkte jag kolla på tv och äta godiiis! För är så sjukt godis sugen :) Jag har nyss pratat med min kusin, Moa och lite med min moster över skype. Fick också reda på att Moa har fått en kanin! JAG VILL ÅKA DIT NUUU! Men nu ska jag iallafall mysa ner i en filt och äta godis, hörs seeen!
 
 

Saknar dig....♥

Saknar dig Emma! Blev hur ledsen som helst när jag fick reda på att jag inte kunde komma upp detta lov :( Nu måste jag vänta nästan 1½ månad för att få träffa dig. Hoppas på att det går snabbt, för vill pussa på dig ♥ Hoppas du mår bra, saknar dig plutten!
 
 

Imorgon blir det ridning!

 
Gud vad snabbt denna vecka har gått, tycker jag! Jag kommer ihåg i måndags när jag tänkte, "ååh vad skönt det är bara måndag idag. jag har en hel vecka att få slappa och slippa alla läxor!" Och nu är det redan söndag :O Imorgon iallafall är det somsagt måndag. Vilket betyder att det är ridning för min del. Jag hoppas som vanligt att jag får Glitz. Skulle också vilja få Fiffi, för älskar hennes sadel och hennes "kropp byggnad" tycker hon är super skön att rida. Och det bästa är att efter våran lekton ska alltid alla hästar in i stallet igen. Då får jag mysa med henne i boxen, hihi! :) Men vi får se vem jag får imorgon, ni ska iallafall såklart få reda på hur mitt ridpass såg ut.
 
 

Hur stallet ser ut

 
Tog detta foto från Glitz spilta. Ville visa er lite hur det ser ut i stallet där jag rider! Ska ta mer foton av resten av stallet någon annan gång. För det här är bara 1/3 av hela stallet. Resten är åt höger, fast den ena delen av stallet är bara privat hästar. Men jag ta ta ett foto och visa er iallafall. Vi får såklart gå där och hälsa på hästarna, fast vi får inte gå in till hästarna för det är ju någon som äger han/hon. 
Jag kan också visa var Fiffilina står. Hon står nämligen utanför stallet. Så jag kan ta ett foto där med så får ni se var min bebis står :)
 

Dagens läsarfråga

˜ Har du gjort något roligt under Halloweenen detta år? ˜
 
 

Problem min kläderna...

Hellu! Jag har fått nya ridstrupor från mamma ↓ Hon köpte dom för kanske 1 månad sen, men igår när jag städa mitt rum så hittade jag dom. Enda problemmet enligt mig är att dom är helt svart med ett märka på sig långt upp. Men mitt problem är att jag har bara svarta ridbyxor, så kommer se väldigt....svart ut? Tycker det ser så tråkigt ut då...om man bara har svart på sig. Jag har alltid något svart på mig när jag rider, men är inte heeelt svart klädd ;) Mina ridstrumpor är, rosa, gråa eller blåa. Men annars är min tröja, ridbyxor och ridvantarna svarta... Kanske måste köpa nya kläder? Haha, det är jul snart så bara önska sig, right? :)
 
 

Söndag...

 
Goood mooorgon! Idag är det då Söndag :( Är lite ledsen för då är det måndag imorgon, vilket betyder skola. Fast jag har alltid roligt i skolan, men skulle vilja skippa läxorna och dom tråkiga lektionerna! Men ska tänka possetivt! 

Idag ska jag antagligen få träffa Julia! Hon kom hem imorse från Norrland, tror jag. Så ska antagligen umgås med henne! Idag har jag också ställt fram inlägg till er, som jag lovade igår ;) Idag ska ni inte bli utan inlägg. Nu ska jag iallafall äta lite frukost, så vi hörs senare!
 

Bättre uppdatering, LOVAR!

 
Hejsan hoppsan! Just nu är vi hos Frida och kollar på tv.  Så passar på att blogga lite nu, eftersom jag inte har bloggat så mycket idag... Förlåt för det, jag har inte haft några ideer idag. Men jag har komit på några under dagen! Imorgon kommer ni få en helt klart mycket bättre uppdatering! Bloggar mer när jag kommer hem, kraaam!
 
 
 

Dagens läsarfråga

˜ Om du rider på ridskola, vilka dagar rider du på? ˜
 
 

En rubrik ska vara här

 
Hellu! Förlåt för att jag inte har uppdaterat något idag, men vaknade vid 12.30. Då hoppade jag in i duschen, sen började jag städa mitt rum lite snabbt. Jag kom på att jag inte ställde fram några inlägg tills idag, så måste uppdatera er lite ;) 
Idag ska min familj äta middag hos Frida och hennes familj. Så jag försöker komma på vilka kläder jag ska ha på mig tills ikväll. Jag ska visa er tröjan som jag köpte igår ockå. Sen har jag fått nya ridstrupor av mamma också som ni ska få se!
 

God natt ♥

 
 
Jag har tyckt att hela den här dagen har känt som om det är söndag idag. Tycker det känns som om det ska vara skola imorgon, som tur e är det inte det! Just nu sitter jag och kollar på tv och är super mega godis sugen. Men vi har inget godis hemma, så får äta frukt istället. Tänkte gå och lägga mig om ett tag, för börjar bli lite sömnig.  Så vi hörs imorgon babeees!
 
 
 

Glad tjej här!

Jag får inte säga någonting än, men var bara tvungna att ge er en slags bild. Fast man ser ingenting iallafall, men är hur glad som helst här! Försöker ringa Julia, men hon svarar inte... :( Önskar jag fick säga det till er, men jag och Julia har komit överens att vänta och se om det verkligen händer. Håller tummarna iallafall!
 
 

Om en vecka...

...Då ska jag och Josefine rida i gruppen efter Julia :) Jag ska säga till våran ridlärare på måndag att jag och Jossan tänkte rida då. Men jag tror att man måste ringa, men hon sa förut när vi pratade med henne att vi skulle säga till henne, så jag gör väl det. Jag ska somsagt börja rida på fredagar klockan 17.00, fast det är till vårterminen. För min grupp som jag rider i nu ska bli omgjord till dressyr special.
 
För Josefine skulle vilja rida på våran ridskola, så hoppas det går bra för henne på fredag. Håller tummarna för henne att hon kan börja i den gruppen! 
 
 
 
 
 

Hemma

Hej på er! Jag kom hem för ett litet tag sen. Idag var jag och Frida i stan och handlade lite. Jag handlade en nya tröja, medans Frida inte hittade något. Ni ska få se tröjan som jag köpte sen, men ska äta nu vill bara göra ett inlägg lite snabbt :)
 
 
 

HAHAHAHA!

HAHAHAHA! Jag ka ninte sluta skratta åt denna bild ↓ Det är verkligen "Nette humor" Hittade den igår på FB så är bara tvungen att visa er den! Doris är så gullig!
 

Mysiga muffar ♥

Dom här "muffarna" vet inte riktigt vad dom heter, men jag har alltid kallat dom muffar, så skriver det nu. Tycker dom här muffarna ser hur mysiga och varma ut som helst! håller ni inte med? Tyckte dom kanske var lite dyra dock, 399 kr. Hittade dom på Emmi.se Tyckte dom ser väldigt mysiga ut, men lite för dyra för min del...↓
 

Vill ha Photo Shop!

Gaah..! Jag vil ha PhotoShop. Ni anar inte hur mycket jag vill ha det, haha! Det är en av dom sakerna jag önskar mig i juliklapp ;) För vill göra om olika bilder, och vill ha en nya header på våran blogg. Julia håller fortfarande på att lära sig, men hon har det. Hon ska fixa våran header när hon har lärt sig det mesta... Är så avensjuk på henne! Vet någon av er läsare hur mycket det kostar att köpa? :) Tack så mycket för svar!
 

Dagens läsarfråga!

˜ Hur hittade du min & Julias blogg? ˜
 
 

Hästtäcke från Eskadron!

Hej! Jag var nyss inne på internet och kikade på lite olika saker från Eskadron! 
Jag brukar inte reflektera så mycket kring hästtäcken eftersom att jag inte har någon egen häst men jag hittade iallafall ett jättefint täcke!
 
Täcket är rosa (vilket är min färg) och jag tycker verkligen att det är jättegulligt! Jag skulle självklart kunna sätta på en häst det här täcket, sååå gulligt! Priset kan vi prata om en annan gång dårå... ;) Hihi, nej men priset ligger på 829 kronor. 
 

Fredags morgon/förmiddag

 
 
Goooood morgon! Har precis gått upp ur sängen, och sitter nu i soffan och bloggar. 
Idag har jag faktiskt planer :D Först ska jag äta frukost, sen ska jag gå ut med Angel. Sista gången nu då... Eller sista gången jag tar henne på vardagarna. Ska sluta med det nu under "vintern" för fryser sjukt mycket när man är ute med henne. Och är under tidspress vilket är lite jobbigt... Men kommer börja igen mot våren ;) 
 
Iallafall när jag har gått ut med henne ska jag sminka mig och, fixa mig med andra ord. Sen går jag till pappa för att hämta pengar samt lämna min dator. Sen går jag över till Frida, då vi åker in mot gallerian och ska handla lite kläder. Tänkte kolla lite nu över internet om jag hittar något. För Frida ville ha nya kläder så följer med, hoppas jag också kan hitta något roligt. Om jag hittar något får ni såklart se vad!
 
 

Jag vet inte...?

Jag har vekligen hjärnsläpp nu. Jag vet inte vad jag ska blogga om, det är därför uppdateringen inte ha varit så jätte bra. Det är oftast så för mig iallafall, när jag inte bloggar. Jag har inga ideér. Men jag försöker så gått jag kan. Om ni har några tips till mig, som ni tex vill läsa om, komentera gärna då!
 
Jag brukar nämligen alltid komma på saker som jag kan blogga om, men inte nu. När jag väl har kommit på tex 4-5 saker skriver jag alltid upp det. Så jag kan ställa fram till nästa dag eller någt liknande. Eller så skriver jag dom och publicerar. Men jag tänker & tänker nu. Men om ni kommer på något så komenter gärna! ;)
 
 
 

Dagens läsarfråga

˜ Vad är det bästa du vet med hästar? ˜
 
 

Med och tävlar!

Jag är med och tävlar på Stockbytjejer.blogg.se om att få vinna fleece tröja. Om ni också vill vara med så klicka HÄR 
 
 

Visst ni att...

Jag älskar att hålla på med blommor och andra växter.
Jag gör detta inlägg egentligen för att jag inte vet vad jag ska göra för inlägg!
 Jag fyller år den 27 Januari 
Jag gillar när det är rent omkring mig, men i mitt rum är den värsta bombnedslaget av kläder som ligger överallt. Både hos mamma och pappa.
Jag vill att det ska bli vinter nu, gillar inte hösten. Speciellt inte denna månad för alla löven ligger på marken och det börjar bli riktigt kallt nu. Men ingen snö är här... 
När jag kommer till pappa kommer jag spela Battlefield 3. Tycker det är jätte roligt att spela!
 

STOOOR sak på G!

Om allt går som det ska och är tänk så har jag & Nette en stor sak på G kan jag lova... ;)
Vi har däremot valt att inte berätta för någon om detta förrän allt är helt klart. Vi kan iallafall säga såhär att det inte har något med bloggen att göra, tyvärr. Men det är en stor sak för oss, helt klart!
 
Håll tummarna för att allt ska gå vägarna, för det ska i vart fall jag göra! Ni kommer att få veta OM det blir något av this "big thing"... :)
 
 

Redan Torsdag idag...

 
Heeej! Det är redan torsdag idag :( Vilket betyder att snart är det måndag och då börjar skolan... Iallafall jag vaknade för ungefär 1 timme sedan. När jag vaknade, det första jag tänkte på var jag måste blogga. Så nu passar jag på att blogga. När jag har skrivit klart detta inlägg ska jag sätta på mig lite kläder och gå ut med Angel. Idag vill jag ta en lång promenad med henne, men får se. För gjorde aldrig det igår. Efter promenaden ska jag plugga So, för vill bara ha gjort det. Så måste också ta mappen från väskan, öppna boken och börja läsa! 
 

Om mig - Julia

 
Hej allihopa! Eftersom att vi har fått en del nya läsare så tänkte jag att jag skulle skriva ett inlägg om mig själv och presentera mig. :)
 
Jag heter då Julia & är en glad och spontan tjej på tretton (snart fjorton) år. Jag är alltså född 1998 och går i årskurs åtta! Jag är bosatt mitt i Stockholm tillsammans med min mamma och så bor jag även en bit utanför Stockholm med min pappa.
 
Mitt absolut största intresse är, som ni kanske förstår, hästar och ridning! Jag har älskat hästar i hela mitt liv, men jag började på ridskola när jag var sju år. Jag red på ridskola tills att jag var nio-tio men slutade sedan eftersom att jag inte trivdes på min dåvarande ridskola. Jag började när jag var tolv år att rida igen på en ny ridskola, så jag har ridit i sammanlagt lite över fyra år.
Förutom att rida och hålla på med hästar så gillar jag att vara med mina vänner, blogga, dansa, fotografera, sjunga, m.m.
 
Det var en liten snabb presentation om mig, om ni undrar något så är det bara att kommentera och fråga! Jag svarar mer än gärna om ni har några som helst frågor! :)
 
 

Om mig, Nette!

 
Hejsan på er! Nu så tänkte jag berätta om mig själv, så att ni vet vem ni läser om!
 
 Mitt namn är Nette och jag är 14 (snart 15 år). Mina föräldrar är skilda så jag bor varannan vecka hos mamma och pappa. Hos min mamma har vi en katt vid namn Bonnie, som ni säkert kommer att få se lite foton på då och då. Hos min pappa så bor min storebror, men han ville dock inte flytta till mamma för det brukar bli lite strul av personliga anledningar.
 
Ett av mina stooora intressen här på jorden är att vara med hästar.
Det var en av dom sakerna som gjorde att jag & Julia startade denna blogg. Jag rider på en ridskola ganska nära där jag bor en gång i veckan & jag rider i en J5:a. Jag tar även hand om en liten shettis vid namn Tobbe som jag sköter om några gånger i veckan. Han står dock i ett annat stall, än det som jag rider i!
 
Så nu vet ni lite mer om mig, hihi! ;)
 
 

RSS 2.0