Tävla

 
 
Hej! Jag har nu ridit på den ridskolan som jag går på i 3 år, och jag har kollat på 1 KM-tävling men aldrig tävlat.
Jag vill jätte gärna tävla, men tänk om jag rider hoppbanan fel... kommer skämmas ihjäl mig då. Men jag vill vara med men "vågar" inte. Men det ser så himmla kul ut att tävla, så vill värkligen tävla i hoppning.
Jag vet att jag kan hoppa ganska högt, skulle chansa på att jag skulle kunna hoppa runt 60-70 cm. 
Men jag har aldrig fått prova, för att när man rider på en ridskola så är alla i ens grupp inte på samma nivå, men ungefär på samma. Men det jag skulle komma till var att jag har bara hoppat runt 40 cm... på ridskolan.
Men har hoppat högre när jag var hos min kompis & hon har foderhäst året om, på Dixie heter hon som jag har hoppat högre med, och det gick bra tycker jag! Då kanske jag hoppade 55-60 cm.
 
Jag vill också gå på hopplektioner någon gång i veckan. Men har inte kollat var det finns så ska ta och göra det nu. För jag älskar att hopppa, dressyr är så himmla tråkigt tycker jag... går så långsamt och så, men alla kan inte gilla allt 
Jag älskar ju när det går fort när man rider, för blir lite mer spänning vilket jag gillar! 
 
Vilket gillar ni bäst, Dressyr eller hoppning??
Komentera, komentera & komentera!
 
 
 
 

Min dag igår

Eftersom jag inte han och blogga igår så tänkte jag gör enn inlägg om vad jag gjorde igår!
Mamma ringde och väckte mig klockan 12.00 och sa att hon var utanför dörren, jag flög upp ur sängen tog på min min morgonrock och släppte in henne. Jag hade glömt att hon skulle komma vid 12.00 för vi skulle åka till Peter (hennes "pojkvän") så jag kastade på mig lite kläder och så.
 
När vi kom fram till Peter så mös jag lite med Enzo (våran ena katt, lång historia varför Enzo & Bonnie bor där, orkar inte skriva det nu)  Sen när jag hade mysigt klart med honom så spelade jag lite Wii och drack Coca cola. Sen kom Peters dotter Frida som bor i London, som kom på besök. Vi pratade & åt jordgubbstårta! Eftersom det var så fint väder igår så tog jag ut Pikachu (våran sköldpadda) Så han fick gå ute på gräset lite. Samtidigt som han gjorde det tog jag massvis med fotton på honom & Enzo var jätte intresserad av lilla Pikachu och ville flera gånger komma fram och nosa på han, men ville inte ta risken ifall han skulle göra illa honom.
 
Sen släppte jag tillbaka Pikachu i akvariumet. Sen gick jag ut och hjälpte Peter med att sätta upp ett tält. För han skulle antagligen tälta i helgen.
Nästan precis innan jag och mamma skulle åka hem så kom Bonnie! Så tog massa foton på henne och mös med henne! 
När jag hade mysigt klart så åkte jag och mamma hem.
 
 
♥ Enzo ♥
 
♥ Bonnie ♥
 
♥ Pikachu ♥
 

Tömkört Måne

Hej, bloggläsare! Igår hann jag inte med att uppdatera, tur att Nette kunde göra det då!  Idag har jag faktiskt tömkört Måne, vilket gick SUPER! Han lyssnade perfekt och jag kände verkligen hur jag hade kontroll över honom genom att dra i tömmarna. Det märktes inte att han aldrig blivit tömkörd tidigare, kan jag ju verkligen säga! Min fina duktiga kille.. 
 
När jag var ute och tömkörde honom genom att gå en längre prommenad runt byn så fick jag ständigt smacka på honom för då var det mycket gräs som tydligen lockade..  Dessutom så var det en sten som var "OTROLIGT" läskig & då blev det minsann fart på honom, haha. Dessutom när vi arbetade genom att tömköra honom på en volt så ville han leka med sin boll, som han inte lekt med på två veckor. Då var den helt plötsligt intressant.. Haha, killen då! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill rida NU!

♥ Jag och Julia ♥
 
Hej! Ni får ursäkta mig att jag inte bloggade igår, men hade inte tid m.m...
 
 
Jag har nu inte ridit på 4 dagar (Haha är inte så länge sen!), men gud vad jag saknar det! Jag är så van att rida varje måndag, men inte nu på sommarlovet för nu har alla hästar gått på sommarbete. Ni vet inte hur sugen jag är på att rida! Eller bara att vara med hästar, men jag får vänta tills den 10 Juli somsagt.
Men det känns så långt, men har inte så mycket val. så jag får hoppas på att tiden går snabbt!
 
Det känns enligt mig som om det var kanske 1 veckan sen jag var med Julia i Norrland, men egentligen var det 4 dagar sen. Men somtur är så kommer Julia snart hem därifrån, så hoppas vi kan träffas och umgås lite när hon är hemma! Hon kommer hem den 4 Juli om ni undrar!
 

10 Juli, längtar!

Någon häst som vi såg i Norrland på en gård.
 
Tänkte berätta att den 10 åker jag upp til Dalarna och är där upe antagligen i 1-2 veckor!
Läängtar! Min moster bor där uppe och har en bondgård, som jag kanske kan ha nämnt förut, har längtat jätte länge så ska bli kul att äntligen åka upp!
Fast det är rutt 2 veckor kvar tills dess, men det känns bara som det kanske är 2 dagar!
 
Jag ska såklart rida där uppe på lillia Johanna heter hon! Men hoppas att jag kan få rida Emma, hon är min favorit, men brukar aldrig få rida henne, vet dock inte riktigt varför...
Så jag får hoppas att jag får rida lilla Emma.
 
Men jag kommer tyvärr inte kunna uppdatera bra när jag är uppe i Dalarna, för vill inte sitta inne hela dagarna när man "bor" på landet och så. Jag vill vara ute bland djuren som är i naturen ♥
Men ska göra mitt bästa för att uppdatera men annars så kan Julia säkert uppdatera!
 

Om gårdagen!

Sessan
 
Hej, alla våra läsare! Igår så var det så att jag hade bestämt att jag skulle skriva om dagen igår under kvällen, men jag hann tyvärr inte med pg.a jag helt enkelt inte hann. Men jag slänger in ett litet inlägg om gårdagen nu istället!
 
Igår så började jag dagen med att cykla 5 km (en halv mil), i motvind. Det var ju inte det roligaste, om man säger så. Men vad gör man inte för att vara med Måne?.. 
 
Måne skoddes igår också, men han var väldigt odygdig, haha. Han är ju visserligen en unghäst, men han betedde sig som om han aldrig hade blivit skodd tidigare. Det är dock svårt att bli det minsta sur på den sötnosen!
 
Måne blev inte riden igår med tanke på att han blev skodd och försäkerhets skull så fick han stå i hagen på vila. Jag hjälpte istället till med lite saker på gården, blandannat så ryktade jag både Tardee och Sessan! 
 
Under eftermiddagen så cyklade jag 5 km tillbaka hem & åt middag. 

 
Så såg somsagt min dag ut igår, dagen var lyckad även fast att det inte hände så mycket! 
 

Rider

 
 
Just på den bilden såg jag också förtvivlad ut... så täcker ansiktet! 
Jag kom att tänka på att när man rider så kan man se väldigt sur ut, jag tycker inte jag brukar se sur ut för jag försöker se glad ut. För jag älskar att rida så vill inte se sur ut, för det är något jag älskar att göra. Men jag ser såklart inte alltid glad ut, men försöker så gott jag kan!
Vet att en av mina kompisar och Julias då, ser oftast väldigt sur ut när hon rider, men är för man är fokuserad då brukar man inte tänka på att man måste se glad ut, förutom jag då 
Vet dock inte hur det ser ut när Julia rider hon kan väll också se lite små sur ut. Men som sagt, man är fokuserad.
 
Hur tror du att du ser ut när du rider, om du har tänkt på det?
 
 

Sommar vädret, hallå?

 
 
Hej! det är nu den 27/6, vilket betyder enligt mig att man ska kunna gå ute i shorts och linne, & det ska vara runt 21- 30 grader och strålande sol... Men vad får man, 16 grader, målnigt och man måste gå ute med kofta & långbyxor. Men man får väll hoppas på att det blir bättre om några dagar eller så.
Fast bor ju inne i stan, men skulle ändå vara skönt att kunna gå ut och ta en promenad eller bara vara utomhus! För det är lite anorlund om man bor på landet och det är fint väder, man kan göra masa olika saker som man inte kan göra i stan. Men när jag blir stor så ska jag flytta till landet för vill äga hästar + att jag inte gillar stan.
 
 

Tardee,Sessan och Willy

Hejsan! Julia har sin sommarhäst, Måne, på en gård som en tjej äger & hon har även 3 andra hästar vid namn Tardee, Sessan och Willy!
 Tardee är ett skäckfärgat sto som är just nu dräktig och har varit det nu i 344 dagar! Så hennes lilla föl borde komma strax! Hennes föl skulle kommit förra veckan när jag var där, men tydligen inte.. ;) Tardee är 22 år & är av rasen paint horse. Hon har även fått hela 10 föl tidigare!
 
Somtur är Julia kvar och hon ska fota och hjälpa till med fölet, så jag kommer få se fölet fast på foto! Det kommer även att läggas upp bilder på bloggen!
Men nu får aldrig fölet höra min röst utanför Terdees mage, för jag pratade boktavligen på hennes mage, medans Julia stog brevid och skrattade åt mig, Haha! Man brukar ju göra så på gravida tjejer så why not på Tardee?
 
Sessan är ett fuxfärgat sto som antagligen, inte säkert men antagligen skendräktig. Vilket betyder att hon tror att hon är dräktig så hon blåser upp magen så att magen ser större ut. Men vi får väl se om det kommer ett litet föl snart då? Men jag hoppas såklart att det finns ett litet föl i Sessan!
För om man jämför med Sessan med Tardee så ser inte Sessan alls dräktig ut. Om hon är dräktig så är det 339 dagar som hon har varit det nu. Somsagt hoppas jag att hon är dräktig, men jag tror faktiskt inte det.
Sessan är 20 år.
 
Willy är  en skäck färgad hingst och han ser verkligen ut som indian häst! Jätte vacker häst! Han går i hagen brevid Måne & han gnäggar väldigt ofta efter Sessan och Tardee. För att han gick ofta tillsammans eller brevid dom. Men nu står stona lite längre bort så dom ska vara närmare huset och för att dom ska stå under ett skul.
 Men mer om Willy, han är alltid jätte glad, öronen rakt fram/upp! Ända gången han kan se lite sur ut är när han får sin havre. Men han vill bara se skrämmande ut så ingen annan ska ta den. Så söt!
 
 
 
Tardee ♥
 
 
Sessan ♥
 
 
 
Willy ♥
 
 
 
 
 
 

Longering igår, ridning idag

Hej på er! Jag ska bara slänga in ett snabbt inlägg innan jag ska hjälpa farmor med några saker. Igår blev det longering med Måne och han gick jättefint med huvudet om man jämför med tidigare dagar! Duktiga killen.. ♥ Jag kände även att han lyssnade sjukt bra på pisken men vi kunde inte jobba med honom så länge för att han var ganska trött i huvudet sedan i måndags.

Idag så får vi se lite på vilket humör han är på men antagligen så ska jag rida honom i paddocken ett tag och försöka träna honom att inte dra ner huvudet hela tiden, men det får vi se hur det går!

Till Måne åker jag runt 3-4, så kommer att vara hemma framtills dess. Ska nog läsa min tidning "allt om dressyr" osv. Men ni får ha en bra dag, så hörs vi!

Kram, Julia!

Natti ♥

 
Tänkte bara göra ett snabbt inlägg innan jag ska sova! 
Imorgon kommer jag tyvärr inte kunna uppdatera så bra för ska inte vara hemma. Men hinner kanske slänga in ett inlägg på morgonen!  Hoppas ni får en underbar dag imorgon! Själv hoppas jag att jag kommer få det, jag ska umgås med min mamma som jag inte har träffat på 1 vecka, så ska bli kul!
 
 

Norrland!

 
Som ni vet åkte jag hem från Norrland tidigare en väntat... Jag fick somsagt hemlängtan nästan hela tiden. Det var som mest när vi inte var med hästrna. Nu är jag hemma iallafall men ångrar mig nästan lite att jag åkte hem, finns tyvärr dock inte något att göra åt saken, så får göra det bästa av saken!

 
Eftersom Julia har berättat snabbfattat om hela veckan så gör inte jag det. Men jag tycker att jag har hunnit med ganska mycket i Norrland! Jag hann, rida på Måne 2-3 gånger, longera honom 2 gånger,skure hans badkar, rykta Måne + dom dräktiga stona (Sessan & Tardee), fotografera mycket, bli sparkad, smörja träns osv.
Var värkligen jätte kul! Men somsagt fick hemlängtan tyvärr... hoppas att jag får komma upp nästa sommar eller på ett annat lov eller något liknande!
 
Somtur är har bara sommarlovet börjat, och jag har fortfarande mycket att se fram emot!
 
 

Bilder på finaste killen ♥

 
Litet smakprov på de bilder som jag plåtat på min finaste kille.. ♥ Kommentera gärna, om ni vill se fler bilder!
 

Livet på landet!

 
Hej babes! Hur är det med er! Med mig så är det helt otroligt bra! Jag är så ledsen för er skull att vi innte kunnat uppdatera bloggen på över en vecka! Ni kommer dock förstå varför i inlägget! Det har och andra sidan varit ganska skönt att ta en liten bloggpause såhär första veckan på sommarlovet..
 
Jag och Nette har haft det jättebra, framtills idag då hon tyvärr valde att åka hem till Stockholm igen eftersom att hon hade hemlängtan. Jag tyckte ju såkart att att det var jättetråkigt eftersom att både hon och jag hade sett fram emot de här två och en halv veckorna. Men, får man hemlängtan så får man!
 
Förra veckan var iallafall jätterolig! Tänkte dock inte skriva om hela veckan i detalj så det skulle bli ett på tok för långt inlägg. Men här kommer iallafall lite kortfattat på förra veckan!
 
Måndag: Första dagen hos Måne! Vi började med att hjälpa Jenny (vår granne som Måne står hos) att hjälpa henne med att smörja lite träns & tyglar! Vi höll på i säkert en timme, och på den tiden så smorde jag Månes träns och ett par tyglar. Haha, jag smorde Månes träns hur länge som helst, men det såg verkligen ut som om att det aldrig hade blivit smort. På eftermiddagen red vi Måne i hagen, om jag minns rätt.
 
Tisdag: Under tisdagen så hjälpte vi till lite på gården och red även Måne i hagen. Kände på hur han var att rida lite. Därför så blev det bara ridning i hagen, men det räckte bra det med! 
 
Onsdag: Under onsdagen så hjälpte vi till med att skura Månes badkar som han dricker ur, fyllde höpåsar, ryktade deras dräktiga ston & lite sådant. Under eftermiddagen blev ridning också. Under de tre första dagarna så ängnade jag (vi) mest tiden åt att känna hur han var att rida och lärde känna honom. Därför blev det mest ridning i hagen.
 
Torsdag: Måne behövde motionera och jag och Nette ville testa att longera Måne! Det var första gången för båda av oss & det var jätteroligt - men svårt. Det såg jätte enkelt ut när Jenny gjorde det men när jag själv gjorde det så blev det kaos i huvudet eftersom att det var allt möjligt att tänka på. Både longeringslina och piskan. Det var iallafall superroligt!
 
Fredag: Under fredagen så var det somsagt midsommarafton och vi hann bara vara hos Måne en liten stund och fota. Råkade då vara snett bakom hans rumpa och Måne blev sur på Nette (antagligen) så då sparkade han bakut och prickade mina lår med hovarna. Det gick bra, men det var inte Månes fel och han gjorde del inte med mening.
 
Lördag: Under lördagen så blev det inte så mycket i stallet eftersom att vi åkte bort till min faster. Så då var vi bara där och kelade lite. 
 
Söndags: Igår (söndags) bestämde Nette sig att tråkigt nog, åka hem. Under dagen så hann vi dock med att longera honom tillsammans, och då så gick det SUPER. Han lyssnade på mig, och mest på kroppsspråket - vilket kändes såååå bra! 
 
Måndag (idag): Idag så var det sista dagen för Nette här, så då var Jenny så snäll att hon gav mig och Nette gratis ridlektioner! Jättesnällt av henne och jätteroligt var det! 
 

VITNOS-böckerna ♥

 
Hejsan! När jag var runt 9 år så älskade jag boken "Vitnos". Jag vet inte hur många Vitnos-böcker som det finns men jag chansar på runt 7-8 böcker, är dock inte helt säker.
 
I första boken handlar det om när han föds & man får följa han när han är ett litet föl. Han blir mobbad av dom andra fölen i flocken, men han hittar andra vänner, en av dom är en ekorre. Man får följa med på deras äventyr osv.
 
I den andra boken har Vitnos blivit äldre och är "tonåring" då han blir kompis med en av dom som mobbade honom när han var ett litet föl. Dom två blir bästisar och gör små bus ute i skogen.
 
I den tredje boken kommer jag tyvärr inte ihåg så mycket... Men det lilla jag kommer ihåg är att det är att Vitnos och hans bästis får gå i skolan.
 
Jag tyckte att dom var jätte bra! Det var verkligen mina favoritböcker när jag var runt 9-10 år gammal. Jag har fortfarande kvar dom någonstans.
 
Men de böckerna är ett tips för er som gillar hästböcker och är i åldrarna runt 9-12! 
 
 
 

Dressyr - grunden till allt!

Hej! Jag skrev tidigare ett inlägg om att jag tyckte om dressyr mer än vad jag tyckte om hoppning. Jag tänkte berätta lite varför jag gillar det och så. Jag hoppas att ni gillar inlägget!Dressyr är ju grunden till allt inom ridningen, sägs det. Det är något som jag verkligen håller med om, för det är ju så det är! Jag har alltid varit mer för dressyr än vad jag har gillat hoppning. Jag är och har alltid varit lite försiktig av mig när det gäller vissa saker. Jag är inte den personen som verkligen älskar fart och fläng.
Jag har inte alltid tyckt om dressyr så mycket häller, men det har kommit på senare tid! HNu så tycker jag att dressyr är jätteroligt verkligen & skulle gärna vilja hålla på med dressyr när jag blir äldre! Men det kan ju somsagt ändra sig. Dressyr, är även ett bra sätt att lära känna sin häst på!
Mitt tips till er som bara vill hålla på med hoppning, osv, är att ni lär er att tycka om dressyr också! Dressyr är somsagt grunden till allt, även hoppning!@Bilen

Hej, babes! Hur är det med er? Med mig är det bra och med Nette också för den delen. Vi sitter just nu i bilen påväg till Norrland och Måne! Nette sitter och spelar lite på mitt Nintendo och jag uppdaterar er! Snart så blir det till att kolla lite film, för att fördriva tiden lite ni vet! Haha. 12 timmars bilresa är ju inte det roligaste, så vi har tagit med massor av saker att göra! Troligtvis så ska jag och Nette redan imorgon åka och hälsa på Måne! Kameran åker nog med så ni blir uppdaterade med bilder! Tills dess så får ni nöja er med ett bildlöst inlägg... Vi hörs! Kram Julia

DAGENS LÄSARFRÅGA!

Här kommer dagens läsarfråga! ~ Vilket tycker ni bäst om av hoppning eller dressyr? ~.
Jag tycker personligen bäst om dressyr och har alltid gjort. Hoppning tycker jag är roligt och så, såklart! Men jag tycker ändå bäst om dressyr, just nu i vartfall. Jag tycker att träna dressyr är ett bra sätt att att lära känna sin häst på! Jag vet att Nette tycker att hoppning är roligast för hon gillar verkligen fart! Haha.
Vad tycker ni? Kommentera, kommentera, kommentera!


Fakta ♥

Hej! Tänkte berätta vilken ordning ponnysarna står i stallet. På våran ridskola är det 3 stall som sitter ihop, men de har "gångar". De ponnysarna som jag tänkte berätta om var dom står, står i det andra "stallet".
När man kommer in & kollar åt höger står, Fiffilna, Yason, Dumle, Riviera, Nikkie och lilla Lady Jane!
Tänkte berätta lite information om dom!

Fiffilina: Hon är flugskimmel, sto, 145 cm, född 1993.
Yason: Han är hel vit (född brun), född 1997, valack, 144,3 cm.
Dumle: Född 2000, han är flugskimmel, valack, 148 cm.
Riviera: Hon är flugskimmel, sto,född 1998 (i Holland) 143,5 cm.
Nikkie: Hon är fux färgad, född 1994, sto, 139 cm.
Lady Jane: Hon är fux färgad, sto,142 cm, född 2003.
Yason

5 saker ni inte visste om mig inom hästar och ridning!Jag tänkte bara berätta lite snabb fakta som ni inte visste om mig inom ridning och hästar. Jag hoppas att ni uppskattar inlägget!


Jag har ju inte ridit så länge egentligen, men det känns som att jag har ridit i en hel evighet. Jag förstår inte hur jag kunde göra ett avbrott från ridningen i hela TRE år. Herregud alltså. Det är något jag ångrar helt och hållet!
Förut för ett tag sedan så hade jag lite hopprädsla av någon anledning och tyckte att det var lite små jobbigt att hoppa, men nu tycker jag bara att det är roligt! Trots det så är det nog dressyr som jag vill hålla på med när jag blir stor.
Jag tycker att det är väldigt obehagligt att putta en häst åt sidan om man ska gå in i tillexempel boxen. Jag är rädd för att bli inträngd, sparkad, osv. Men, jag gör mitt bästa!
Jag har bara ramlat av en häst EN gång (eller två) i hela mitt liv! Det var för ett halvår sedan när jag red Yason, han blev skrämd av någon på läktaren och skenade. Det gick dock bra. Jag har 99 gånger kvar att ramla av en häst för att bli en "bra ryttare". Haha! ;)
Jag är hur dålig som helst på att komma ihåg att trampa ner hälarna när jag rider. Det underlättar ju verkligen genom att trampa ner hälarna men jag glömmer alltid det. Min tränare/ridlärare Nina får alltid påminna mig. Men det är ju en vanesak som ännu inte gått in i mitt lilla huvud, I guess!


GOOD NEWS!

Hej, igen! Jag vill bara säga att jag har jättebra nyheter! Ni vet, min kameraladdare var ju borta?.. Mamma beställde en ny och det var tveksamt om den skulle passa. Jag fick hem den idag, och kan ni gissa vad..? DEN PASSADE! Wääy, är så glad så ni anar inte! Att vara utan sin kamera i över en månad kan jag säga inte är lätt. Men nu så kan jag använda den som vanligt! Det kommer fotas massor, på fölen, måne, Nette, mig, sommaren och allt!

Är lite hyper, som ni kanske märker. Men är så otroligt glad för att vi åker imorgon och att min laddare hann komma i tid innan vi åkte. Ville bara berätta det för er!

Första dagen på sommarlovet!

Hej, på er kära bloggläsare! Jag är, liksom Nette, ledsen för att uppdateringen inte varit något vidare bra under dagen heller, men det har sin förklaring. Min låtsasmamma behövde hjälp med att flytta lite saker från ett förråd som hon hade till ett annat, så jag hjälpte henne självklart med det. Vi höll på från klockan nio till halv tolv på dagen. Det var faktiskt lite roligt att få hjälpa till & får dessutom betalt för det! Hihi, lyx.
Resten av dagen så har jag varit en duktig liten flicka och hjälpt till med att städa, packa, laga mat, motionera Tolle, osv. DÄRFÖR har inte uppdateringen varit något vidare. Sedan kan man ju alltid skylla på att vädret har varit så fint! Haha.
Nu blir det till att ställa fram lite inlägg till er så ni har något att läsa imorgon, och jag vet även att Nette också håller på med det! Detta blir bra!
♥ Bestfriends 4 ever ♥

Fullt upp...

Hejsan! Ursäkta för en usel uppdatering av mig idag. Eftersom att jag och Julia åker imorgon så ville mamma träffa mig. Jag och mamma var och fikade, det var väldigt mysigt! Jag har varit med mamma nästan hela eftermiddagen, (förmiddagen sov jag...). Så jag har inte hunnit med andra ord! Vet dock inte varför Julia inte har bloggat, antar att hon har haft fullt upp med att fixa och dona för imorgon!

Imorgon klockan 6 på eftermiddagen åker jag och hon till Norrland, där hon ska ha sin sommarhäst. Ska verkligen bli jätteroligt. Vi har ju fixat med det här att jag ska följa med upp ett tag nu, så ska bli roligt! Men tyvärr som ni vet kan vi inte blogga så mycket... Men nu när det är sommarlov så tycker inte jag att man ska sitta inne hela dagarna, man ska vara ute och njuta av det fina vädret och friska luften!
Men det är bara min åsikt!;)

Hoppas ni har haft en grym dag iallafall, det har jag haft. Det kommer att komma fler inlägg av mig så småningom.Måne, sommarhästen.
Såhär blir min sommar, i detalj!Jag tänkte berätta lite för er om hur min sommar kommer att vara, i detalj. I inlägget kommer jag också att nämna lite för er hur uppdateringen kommer se ut under de olika veckorna i sommar. Så läs nedanför!

Vecka 25 (Nästa vecka) - Både jag och Nette kommer att nästa vecka vara på mitt landställe i Norrland. Vi ska självklart bada och sola en massor, men framför allt vara med Måne och rida honom eftersom att han kommer vara min foder/sommarhäst under sommaren! Vi kommer rida ut hur mycket som helst, ta hand om honom, och ha det hur bra som helst! Uppdateringen: Varken jag eller Nette kommer nog att kunna uppdatera särskillt bra nästa vecka. Jag är ledsen att säga det här, men det blir nog högst ett inlägg om dagen. När jag har en sommarhäst där uppe och det är sommar så vill man ju inte riktigt sitta inne vid datorn på dagarna.
Vecka 26 - Både jag och Nette kommer vara kvar den veckan uppe i Norrland och då så kommer uppdateringen vara likadan som veckan 25.
Vecka 27 - Jag och Nette stannar en litenliten bit i Norrland in på den veckan också, sedan så åker vi flygplan hem! Då kommer jag att vara hemma i Stockholm och hitta på saker med vänner med framförallt med mamma efter som att vi inte kommer ha så lång semester tillsammans. Uppdateringen: Uppdateringen lär bli bättre den här veckan än de tidigare två veckorna. Uppdateringen kommer dock inte vara på topp eftersom att man inte vill sitta inne en solig sommardag eller sommarkväll vid datorn. Det tror jag nog att ingen vill.
Vecka 28 & vecka 29 - Jag är hemma i Stockholm båda veckorna och det kommer vara som tidigare veckan att jag kommer vara med vänner och med mamma. Det blir roligt! Uppdateringen kommer vara den samma som vecka 27.
Vecka 30, 31 & 32 - Alla de veckorna är jag med familjen i Norrland och hos sommarhästen! Mysigt. Uppdateringen: Uppdateringen kommer antagligen vara ett inlägg per dag FRÅN MIN SIDA. Men jag ska försöka hinna med!
Vecka 33 - Jag kommer att vara hemma i Stockholm denna vecka och har inga speciella planer för denna vecka! Ta det lugnt och ladda inför åttan! Uppdateringen: Uppdateringen kommer nog att bli riktigt bra denna vecka från min sida!

Så kommer altså mitt sommarlov och min uppdatering att se ut. Jag hoppas att ni har överseende för att uppdateringen inte kommer att vara på topp under sommarlovet, men jag hoppas att ni inte slutar läsa bloggen för det! Jag kan trösta er med att min kameraladdare har kommit så det kommer att bli FULLT med bilder!

SOMMARLOV!


Hej på er, fina bloggläsare! Nu så har jag äntligen SOMMARLOV! Gissa hur glad jag är!? Mer en två månader sovmorgnar liksom! Ska dock inte sova bort hela mitt sommarlov, men.. ;)
Idag så har jag inte hunnit uppdatera efter som att jag har haft fullt upp! På morgonen och förmiddagen så hade vi ju skolavslutning och sedan så fick vi SOMMARLOV! Efter det så åkte jag, Nette och några av våra kompisar till Gröna Lund där hela dagen spenderades! Jag blev hämtad klockan sju & åkte hem.
När jag kom hem så tog jag en lång promenad med vovven. Det var mysigt att komma ut, även fast att jag varit ute i stort sätt hela dagen, haha.
Så nu vet ni varför uppdateringen inte alls har varit bra idag från varken min eller Nettes sida, men jag hoppas att det är okej med er! Nu blir det iallafall bloggning!

Vit Black ♥

Hej, jag tänkte berätta om min favoritfärg på hästar! Som ni ser på bilden är det vitblack. Det är när hästen har vit man och är tillexempel brun/svart på kroppen eller tvärtom.
Jag vet inte riktigt när jag började gilla den färgen så himla mycket. Jag tror att jag började gillade den som mest när jag såg bilder på google. Det kanske var för ca 1 månad sedan. Jag tycker verkligen dem är jättefina, skulle vilja testa att rida en häst som är vitblack! Eller bara rykta någon. Tyvärr har vi ingen på ridskolan som är vitblack...
Det skulle vara en dröm när jag blir stor att äga en vitblack sto eller en hingst!

Dagens ridpass på älskling!

Idag så red jag älsklings Sevel! Jag har inte ridit honom på länge, så det var riktigt roligt att få honom, sista lektionen dessutom! Vi började med att skritta på lång tygel några varv. Sedan travade vi, red några olika ridvägar, osv. Sedan så red vi ut, och han var riktigt duktig förutom att han blev sjukt irriterad på Nikkie och började sparka bakut. Annars så gick uteritten bra. När vi kom in så fortsatte vi att skritta på lång tygel och skrittade av hästarna.
På slutet så fick vi göra en väldigt rolig sak. Vi skulle först hoppa av hästarna i skritt, vilket gick bra. Sedan så skulle vi hoppa upp på hästarna utan stigbyglar i skritt. Sevel är 1.60 i mankhöjd, alltså lika lång om mig! Haha, gissa om det gick bra..? Nej, inte direkt va ;) Det var det ridpasset! Är så otroligt trött idag, så jag orkar inte skriva så detaljerat men jag hoppas att ni blev nöjda med inlägget!

Min konstigaste dag, kanske någonsin..?

BJUDER
Hej, på er bloggläsare! Nu så tänkte jag berätta för er om min otroligt konstiga dag.
Dagen började med att vi gick till Hagalundsparken, vilket är ca 5 km dit. Där var vi iallafall med skolan tills klockan 2. När vi skulle gå hem så började det spöregna, och jag hade ingen jacka eller tjocktröja, så det var inte särskillt lyckat.
När jag kom hem så satte jag på mig ridkläderna, åt mellanmål, osv. Jag hann bara vara hemma i någon timme innan jag var tvungen att springa ner till centrum för att ta bussen.
Jag skulle egentligen ta en buss som heter 509, som inte stannar utanför ridskolan så man behöver gå till ridskolan från. Men iallafall så stod en buss där som går direkt till ridskolan, jag frågade dock för säkerhets skull om den gick till Ridskolan och busschaffören svarade ja.
När vi hade kommit halvvägs ungerfär så märkte jag att det inte var några kvar på bussen och jag tänkte "vad konstigt..". Precis när jag tänkte den tanken så ropar busschaffören upp i högtalaren: "Var det du som skulle till Solna ridskola?" & jag svarade "Ja". Då berättade hon att hon hade sagt fel till mig och att bussen inte alls gick till Ridskolan. Då stannade hon bussen och sa att det gick en ny buss mot ridskolan klockan kvart över fyra. Den bussen kunde jag inte ta därför att mitt upprop var klockan kvart över fyra. Gissa vad som hände då? Hon erbjöd mig att åka till ridskolan i hennes bil! Jag blev jätteförvånad, men tackade ja, även fast jag vet att man inte ska åka i främmande människors bilar. Så en busschafför skjutsade mig till ridningen i hennes bil, HAHA. Ganska komiskt!
Efter ridlektionen (som jag snart ska skriva om), så skulle jag ta en buss som jag missade eftersom att jag tog in Sevel och ryktade honom, kratsade hans hovar, och mös. Så sen sprang jag ner till en annan bussholmplats som jag skulle ta min buss ifrån, men då så missade jag den precis. Så tillslut kom nästa buss, men då visade det sig att jag hade gått på fel sida av gatan, så jag fick gå till andra sidan gatan och vänta på en fjärde buss som kom efter 10 minuter. Sedan gick jag hem enda från centrum.
Det var min dag det, gissa om det är en trött tjej som sitter här och bloggar just nu? Haha, jag är verkligen helt slut. Skönt med sommarlov imorgon alltså!

Världens minsta häst!


Hejsan! Jag kollar på ett program just nu på Animal Planet, det handlar om en av dom minsta hästarna i värden, vid namn Koda! Gud vad söt han är! Jag skulle kunna tänka mig att ha en väldigt liten ponny!

Fakta om Koda: Koda är född 2008 och han är 59 cm i mankhöjd. Han är mindre än dom flesta hundarna och är en aning större en katter. Koda bor på en veterinärstation i Australien p.g.a av sin speciella prognos.
När Koda föddes så var han mindre än en huskatt. Strax efter han föddes så har han fått kämpa för sitt liv.
Han har fått genomgått många operationer & dom var tvunga att operera hans framben väldigt tidigt. Han har varit hos tandläkaren ganska många gånger & han fick dra ut två hörntänder för dom var för stora för hans lilla kropp. Dom två hörntänder var lika stora som normala ponnysar/hästar vilket gjorde att Koda inte kunde andas om han hade haft kvar dom.
Trots detta så är Koda en busig och aktiv liten ponny, men misstas ofta för att vara en leksak eller nalle.

Det här vill jag bli när jag blir äldre!Hej, igen! Jag tänkte berätta lite om mina framtidsplaner! Jag tänkte att det kan vara lite roligt för er läsare att läsa. Jag kan trösta er med att jag inte ska göra det här inlägget till något onödigt långt inlägg, nej. Jag tänkte bara skriva lite kortfattat om vad jag vill jobba med, gå på gymnasium, osv. Läs gärna!Jag har länge gått runt och tänkt och undrat vad jag vill bli när jag blir stor. Jag har alltid tänkt att jag gärna vill jobba med djur. Nu har jag kommit fram till att jag vill jobba med djur, är en sjävklarhet! Nu står det bara mellan hästar eller djur. Jag har fått ett sånt otroligt intresse för hästar, men jag älskar ju även andra djur!
När det gäller gymnasium så finns det gymnasium med inriktining djurpark, som jag självklart skulle vilja gå på. Sedan finns det ju fullt av gymnasium med hästinriktningar, som jag också skulle vilja gå på! Så just nu så är det dem två som det står emellan, kan man väl säga!
När jag blir äldre så skulle jag gärna vilja jobba med hästar, kanske äga ett stuteri och föda upp hästar. Skulle också kuna tänka mig att träna upp unghästar, det vore riktigt roligt! Skulle även vilja jobba utomlands och typ "rädda djur". Ni vet, så som man ser på Animal Planet!

Nu fick ni veta lite om mina "framtidsplaner", hihi.  Har ni läsare några framtidsplaner?Anledningen till att jag vill bli lika duktig som Rolf Göran Bengtsson!

Jag skrev ett tidigare inlägg att jag hade en dröm. Den drömmen var att jag vill bli lika en lika duktig ryttare som Rolf Göran Bengtsson. Om ni kikar på videon, så förstår ni varför!
Yason ♥

Yason är en ponny som står på våran ridskola! Han var min favorit för länge sedan. Men jag älskar honom fortfarande ♥
Jag tänkte berätta lite fakta om han för er.
Yason är född 1997, han är skimmel (han föddes brun) & han är 144,3 cm i mankhöjd. Han är en valack.
Innan han kom till våran ridskola tävlade han i LA. Han tvivlar på sig själv oftast i hoppningen, så man får ta det ganska lungt ibörjan. Han älskar att galopera, men man MÅSTE var mjuk i handen annars går det bara fortare i vilket tempo man än rider i. Så det är ett stort plus att vara väldigt mjuk i handen.
Han är väldigt renlig av sig och det är sällan man ser gula/bruna fläckar på honom!
Det var lite fakta om Yason!

♥ Sötnos ♥Redigerade hästtänder!

Picmonkey.com, är en hemsida som är nästan likadan på picnik. Där kan man blandannat bleka tänder på vissa bilder. Med lite fantasi så ville jag testa hur det blev om man gjorde likadant, fast på en hästbild. Nedanför kan ni se resultatet, HAHA.
Börja bleka hästtänder nästa? Nja, don't think so!

Mobilblogg!

Hej, bloggläsare! Tänkte bara blogga lite snabbt och uppdatera er! Just nu så sitter vi i Hagaparken tillsammans med skolan och har det bra! Hså måste jag byta om och skynda mig till nästaa buss motär ska vi vara till 2 och när vi slutat så måste jag skynda mig till bussblben och åka hem, sedan måste jag skynda mig mot nästa buss mot stallet. Det blir stresssigt men jag hinner iallafall. Uppdaterar när jag kommer hem och Nette uppdaterar när hon kommer hem! Aja, nu måste jag gå! Kram Julia!

Dålig variation på bilderna

Den senaste tiden så har inte variationen på bilderna från min (Julias) del inte varit på topp. Det har knappt kommit några nytagna bilder från min del alls. Anledningen till det är att jag, efter att ha haft min systemkamera i 6 månader, tappat bort laddaren till kameran. Klantig, eller? - Ja. Därför så har jag inte kunnat ta nya fina bilder med min systemkamera.
Den goda nyheten är att mamma har beställt en ny kameraladdare till mig, som troligtvis redan kommer på Fredag! Jag hoppas att det inte blir några förseningar, så att jag kan få med mig laddaren upp till Norrland. OM den INTE har kommit tills på Fredag så kommer mamma att skicka upp den, så jag kan uppdatera bloggen med foton under sommaren!
Så nu vet ni varför det inte tas några nytagna bilder med min kamera, utan bilderna tas med Nettes kamera!


Sov Sött ♥

Nu ska jag också ta och sova! Imorgon så ska jag uppdatera så mycket som möjligt, lovar! Bjuder på bilden som togs idag på mig och Myrra heter hon! Myrra står i uteboxen brevid Soya ♥Nu säger jag natti!

Godnatt, säger jag nu! Imorgon är det sista dagen i skolan, friluftsdag! Sedan blir det ridning för min del, så Nette får sköta morgondagens uppdatering! Uppdaterar självklart när jag kommer hem igen! Natti!

Hoppning ♥

Min inriktning i ridning är att bli en hoppryttare. Jag har aldrig gillar dressyr för tycker det ser så tråkigt ut bara allmänt. Men alla kan ju inte gilla allt!
Jag älskar att hoppa inom ridningen! Och jag gillar också fart när man rider, tex i galoppen vill jag gärna att det ska gå snabbt, händer dock inte så ofta att det blir så för är lite trångt i ridhuset.
Så jag ska värkligen försöka satsa i hoppning när jag blir lite äldre och vill tävla. Har dock inget mål hur högt jag ska hoppa inom ridningen. Men runt 50-70 cm tror jag nog. Men är inte så jätte viktigt för mig!

Hästman

Hejsan! förlåt för att jag inte har uppdaterat så bra men jag har haft fullt upp...
Jag förstår verkligen inte varför folk klipper hästarnas man så himla korta? Hästar har ju en man för en andledning & det är för att ta bort kryp/insekter. Men dom kan ju inte göra det om man klipper manarna jätte korta? Plus att jag tycker att det är jättefult! Jag tycker dom är mycket finare när manen har vuxit som den ska vara, istället för att man har klippt dom så att dom knappt har någon man kvar.
Vad tycker ni?

Skäckfärgade hästar vid namn skäcken

En sak som jag bara kom att tänka på är att nästan alla skäckfärgade hästar heter Skäcken!
Ni kanske inte håller med, men jag har gått runt och tänkt på det väldigt länge. Jag vet minst 4 hästar som heter skäcken & jag vet om andra som rider hästar vid namn "Skäcken". Skäcken verkar alltså vara en väldigt vanligt hästnamn på skäckfärgade hästar.
Skäcken, är enligt mig ett gulligt namn på en liten skäckfärgad ponny, men jag tycker nog inte riktigt att det passar på hästar.
Vet eller känner ni läsare någon skäckfärgad häst som heter Skäcken? Kommentera!
Skulle vara roligt att veta om det bara är av en slump att de skäckfärgade hästar som jag har träffat heter Skäcken, eller är det ett vanligt namn?..


Ang. Den dåliga uppdateringen från oss

Glad chey på bilden!
Hej på er! Är hemma från stallet nu, tänkte berätta mer om hur det var i ett inlägg lite senare! Det som jag tänkte prata om nu är uppdateringen. Vi ber verkligen om ursäkt för att uppdateringen har varit usel, men vi ska försöka att förbättra den! Jag har försökt att blogga så ofta jag kan, men ibland räcker tiden helt enkelt inte till. NÄR jag har tid så ska jag istället börja göra framinställda inlägg till de gånger jag själv vet att jag inte kommer kunna uppdatera.
Nette vet jag egentligen inte varför hon inte uppdaterar, men jag antar att hennes tid inte häller räcker riktigt till. Vi ska definitivt försöka att förbättra uppdateringen på bloggen, för vem vill läsa en blogg utan bra uppdatering?..
Inte jag iallafall!
Så nu vet ni lite varför, men att vi ska bättra oss!

Hästskärare härjar, igen! SPRID.


Howrse.com

Hej! Jag tänke tipsa er om en rolig häst sida!
Det handlar om att man föder upp föl,fodrar,skapa sitt egna ridcenter och tävlar m.m
En jätte bra/rolig sida!  Testa så får ni se! ♥Mot ridskolan!

Hej! Idag så hade vi bara slöjd i skolan, sedan fick vi gå hem så nu är jag hemma tillsammans med Nette! Vi åker mot stallet med vår buss som går klockan 13.54 från centrum! Vi tar den bussen, så att vi är där kvart över två. Tidigare kan vi inte komma, då hästarna har vila fram till halv tre. Vi kommer antagligen att vara där några timmar och rykta hästarna, hjälpa till att fixa iordning dem & bara myyysa! Det blir roligt :D
Så, uppdateringen skrer när vi kommer hem från stallet!

Mitt ridpass!

Hej! Somsagt jag red idag, tänkte berätta om min ridlektions för er nu!
Började med att jag kom till stallet runt fyra, då jag gick in i stallet och kollade vilka som skulle gå.
Jag hade med mig ett äpple så gav halva till Glitz och den andra halvan till Dumle. Men när Dumle skulle ta äpplet ur min hand råkade han ha ner det på golvet utan att han märkte det så då råkade han bita i mitt finger. Fy vad ont det gjorde, men gick över snabbt och då fick han äpplet. Var ju inte hans fel!

Jag gick in i klubbrummet och fick Baldi. Det var nästan 4 månader senast jag hade honom. så skulle bli kul att få rida honom igen. Han stod i stallet så tränsade honom. Sen gick jag in i ridhuset, fixade stigbyglarna för fältsits för vi skulle rida över bommar. När jag hade hoppat upp så följde han blicken på en häst som skrittade runt oss. Måna (min ridlärare) sa att det var Baldis bästa vän i sommras. Dom gick i samma hage och var bästisar, men dom hade inte setts sen förra sommarlovet. Så han var väldigt glad över att hon var med på våran lektion.
Vi började med att skritta åt vänster varv, med lång tygel. Tog tygeln och förberdde trav, kommer fram i trav.  Då vi börjde varierar tempot i trav. Sen ställer ridläraren ut några bommar här och där. Vi travade över dom ett par gånger sen bytte vi varv och fick trava över dom i det varvet också. Det gick inte så bra ibörjan för Baldi har så korta ben så han travade för fort för att hinna med dom andra så fick lungna ner honom lite, då gick det mycket bättre!
Sen red vi ut till paddocken, skrittade lite där och gjorde olika vägar, men det blev så fruktansvärt damigt, så hästarna började hosta och frusta så vi gick tillbaka till ridhuset. Vi skrittade bara av dom sen ställde vi upp på medellinjen och hoppade av.
Tyckte ridlektionen var väldigt lyckat. För Baldi brukar vara hur stark som helst men som tur var så galoperade vi inte, för det är då han blir som starkast!
Men var en väldigt kul sista lektion för denna termin!

Ny vecka, nya planer!

Här nedanför så kan ni se mina (Julias) planer inför veckan! Imorgon och onsdag blir inga vanliga skoldagar, så idag var det den sista "riktiga" skoldagen för min och Nettes del. Skönt, skönt. På torsdag så har vi ju skolavslutning också! WOOP, WOOP!

PONNYSKVALLERI

Kikade nyss in på en nystartad blogg, en skvallerblogg inom hästvärlden vid namn ponnyskavlleri.blogg.se. Fastnade direkt för bloggen därför att inläggen var så otroligt roliga att läsa, men främst för att de har inställningen att "de inte skriver taskiga saker om folk". Vissa skvallerbloggar skriver ju endast elaka saker om folk samt deras hästar, men inte denna!
Jag tycker absolut att ni borde kika in på bloggen, och rekommenderar den starkt till er! Den är än så länge väldigt nystartad, men jag tror att bloggen kommer att bli riktigt bra! Klicka HÄR!

Små mål som jag har inom ridningen..


Jag har tidigare nämnt i ett inlägg att mitt mål inom ridningen var att hoppa en meter, vilket är ett stort mål som jag har. Jag har även massor av "småmål" som jag tänkte nämna för er i det här inlägget!

• Sitsen - Som jag tidigare nämnt, så försöker jag under varje lektion som går, förbättra & tänka på min sits. Jag tycker själv att min sits är lite för framåtlutad och att jag ibland inte tänker på att vara rak i ryggen & verkligen STRÄCKA på mig. Så det är ett litet mål som jag har.
• Trampa ner hälarna - Det här kan man väl inte kalla för "mål" egentligen, men något som jag behöver öva på. Nästan alltid när vi rider så påpekar min tränare/ridlärare Nina att jag måste trampa ner mina hälar ordentligt. Jag försöker att påminna mig själv om det när jag sitter på hästryggen, men trots det så glömmer jag ofta bort att trampa ner hälarna mina. Så det är någon som jag behöver öva på.
• Vara mjuk i knäna - Något som en ridlärare som jag rider hos i torsdagsgruppen ibland, brukar ofta påpeka att jag måste vara mjukare i knäna. Det är något som jag inte haft en tanke på, att jag måste vara mjukare i knäna. Att jag ska vara mjukare i knäna, menar hon med att jag ska "slappna av lite mer i benen", då jag tydligen sitter och spänner mig i benen utan att jag tänker på det. Något jag också behöver öva på!


Nu fick ni ta del av några av mina "mål". Egentligen kan man väll inte kalla det mål, direkt. Mer, saker som jag behöver tänka på. Ett tips till er är att fundera över vad ni vill uppnå för mål inom ridningen. Det kan vara stora och små! Fundera och skriv också upp vad ni är nöjda med hos er som ryttare. Det stärker självförtroendet!Ridlek ♥

Hejsan, jag tänkte berätta om en ridlek som jag gjorde på ridskolan för 1 år sen.
Den heter "Röda,vita,rosen, STOPP!" Ni kanske redan känner till den, men aldrig har gjort det när du rider.
Men tänkte förklara hur det går till iallafall.

Alla ryttare står stilla med hästarna längs nere vid någon av kort sidorna brevid varandra.
Längst uppe så står en person som inte sitter på någon häst, bara står på marken. Hon/han har ansiktet vänt mot dom först, sen vänder hon/han sig mot vägen och pratar lite högre men i normal "hastighet" Då hon/han säger : Röda, vita, rosen, STOPP! När hon/han säger stopp så vänder hon/han sig, men samtidigt som hon/han säger röda,vita osv... så ska ryttarna skritta eller trava så långt fram dom kan. Men när hon/han säger stopp så måste man göra halt. Annars så får man gå tillbaka där man började. Hela leken går ut på att man ska ta sig till hon/han som står mot väggen, då man får 1 poäng osv... ♥
Hoppas ni förstod!

Det väntas föl!

Under sommaren så ska jag ju ha en sommarhäst hos mina grannar, som jag nämnt i flera inlägg. Mina grannar har två ston och en hingst. Båda deras ston väntar föl och det ena förväntas att komma redan i veckan! Det andra väntas komma runt midsommar! Förutom att jag kommer ha en sommarhäst så kommer det också finnas två föl att ta hand om! Åh, jag känner på mig att den här sommaren kommer bli en riktigt rolig och hästig sommar..
Är taggad till 100%, som ni kanske märker i både mina och Nettes inlägg!

Godnatt, våra fina läsare! ♥

Nu säger vi godnatt, för den här kvällen! Tills imorgon så har jag och Nette ställt fram en hel del inlägg under morgonen och dagen! Imorgon så har Nette ridning, då jag ska följa med. Uppdateringen kommer alltså ske under kvällen imorgon om man bortser från de framinställda inläggen!
Jag hoppas att det låter bra, så hörs vi! Godnatt, våra fina läsare!

Toppen sommar!

Japp, jag kom på det ganska nydligen. Det kommer bli en mycket "hästsommar"!
Först åker jag upp till Julias land i 2 veckor, där hon ska ha en häst under sommaren. När jag kommer hem från hennes land så är jag antagligen hemma i några dagar. Sen åker jag till min moster som har 4 hästar! Jag är kanske där i cirka 1-2 veckor. När jag kommer hem därifrån så ska jag till Josefines landställe, där hon har foderhäst!
Så med andra ord, jag kommer att vara mycket med hästar den här sommaren!!

Vad ska ni göra i sommar?


En häst att dö för..

Var bara inne och kikade lite på hastmarknad.hastnet.nu, bara för skojs skull. Hittade förstås en häst som jag blev helt kär i! ÅHERREGUD, säger jag bara! Världens finaste valack, ju! Skulle gärna ha köpt honom om vi hade haft plats, tid, och pengar.
Han är född 1997 & är ett fullblod. 163 cm i mankh. Han är snäll att hantera, lasta, sko, m.m. Trevlig att rida både dressyr, hoppning och ut i skogen. Tidigare tävlad i hoppning. Han behöver en ägare som har tid och intresse att träna och eventuellt tävla honom. Han är regelbundet skodd, avmaskad och vaccinerad.
Är det några av våra läsare som letar efter en häst att köpa, så kan ni köpa den här sötnosen för 30.000!
Annonsen hittar ni HÄR.

Skolavslutningsklänning!

Vad tycker ni om min nya skolavslutningsklänning som jag köpte i onsdags? Jag är verkligen helnöjd med den! Rosa är den också, precis som det ska vara. ;) Klänningen köptes på HM för bara 199 kronor. Fin va?
Klänningen ska jag ha på torsdag, då vi har skolavslutning! SÅÅÅ skönt med sommarlov!
När har ni skolavslutning? Eller har ni redan haft? Kommentera!
'

Detta köptes på The Horse..

Idag efter att jag och Nette varit på KM så åkte vi till The Horse. Där köpte jag lite bra-och-ha saker inför Norrland, vi åker ju snart! Jag köpte en tvättsvamp, hovborste, flätkam, ryktsten och en ny ryktlåda! Blev supernöjd! Fick allt för endast 257 kronor! Bra köp!


Km-tävling, Stallet

Hejsan! Förlåt för en dålig uppdatering idag, har inte hunnit.
Runt 11 så åkte jag och Julia till stallet, där det var Km-tävling. När vi kom dit så hann vi bara att se dom sista 20 - 30 minuterna för att vid kvart i 12 var det prisutdelning och fotografering för vinnarna. Men det var kul att se iallafall.

Precis när vi kom in så var det ponnysarna som hoppade, dom hoppade över hinder som var 40 cm. Då var det Baldi och Beuty Boy som hoppade.

När dom var klara så höjde dom hinderna till 90 cm, då det var hästarna som skulle hoppa. Det var en häst som rev alla hinderna förutom 2. När det hade slutat så var vi i stallet, då vi mös och fotade med hästarna.

Runt halv ett så kom Julias mamma och hätade upp oss, då vi åkte till en hästaffär och handlade lite saker till Julia som hon ska ha till Måne i sommar!
Varit och shoppat på The Horse!

Sugna på att se vad som finns i påsen..? ;)

Busig pojke med ett hjärta av guld!

Jag måste bara skriva ett inlägg om Yason som jag ofta brukar få rida på lektionerna. Yason är en söt liten skimmelfärgad ponny som står på min ridskola. Yason är lite speciell med det faktum att han kan vara väldigt busig men framför allt är han jättekänslig i munnen. När man rider honom så måste man fokusera på att ha en riktig mjuk hand och inte dra honom i munnen. Om man tillexempel travar med honom och ska sakta av till skritt så får man absolut inte dra honom för mycket i munnen, för då travar han bara snabbare och då blir det nästan på gränsen till galopp. Han är en sjukt söt, busig liten ponny med ett hjärta av guld, som faktiskt är lite av en favorit hos mig. Han är sötnosen, himself.


Mys på landet

Hej bästa läsare! Slänger in ännu ett till inlägg här under kvällen.

Jag har det jättebra här ute på landet, det är verkligen skönt att komma iväg lite från stan och allt! Just nu så ligger jag i en soffa ute på altanen och mobilbloggar! Mysmys. Ska strax gå in och vara lite socal, kolla på film, och bara fortsätta att ha det bra!

Det blev ingen promenad till hästarna under kvällen, men kanske jag går iväg imorgon innan vi åker och fotar lite. Klockan 11 är det ju KM och sedan så följer antagligen Nette med mig hem. På eftermiddagen så åker antagligen jag och mamma till HÖÖKS för att jag måste köpa ryktlåda, ny piggborste, hovkrats, osv. Men nu ska jag kolla på film så vi hörs senare!


 


I'm Pride to be a horsegirl

Åh, jag blir så otroligt trött på de som anser att man är töntig eller ser ner på en för att man gillar eller älskar häskar? Det har dock inte hänt mig, men jag vet de som har ansetts som "töntar". Att man är intresserad av hästar är väll samma sak som att vara intresserad av tillexempel fotboll?

Jag förstår mig iallafall inte på er som ser ner på hästintresserade. Det visar bara mer om er än om oss. Ridning är en sport som vilken annan sport som helst.

Till er som är eller har blivit retade över att ni är hästtjejer, ta inte åt er! Var stolta över att ni rider. Hästar är ju de underbaraste som finns! Tänk bara på att ni ska vara stolta över att vara hästtjejer!

Det sista jag ville säga var att jag vill ge ett stort cred till er som accepterar att man älskar hästar och brinner för ridning!


 

 


Måndag - ridning!

Hejsan! På måndag ska jag rida, har längtat! Jag går just nu i en J4:a.
När jag och Julia var i stallet tisdags så kom min ridlärare fram till mig och frågade om jag ville börja i en "J5:a". Jag svarade såklart ja! I den gruppen är det lite mer avancerade saker som dom gör! För i den grupp som jag går i nu så känner jag att vi gör samma saker varenda ridlektion, och jag kan allt som vi gör. Skrittar på fyrkanten, tar tyglarna, kommer fram i trav, byter varv, travar i det andra varvet. Går in på volterna, fattar galopp, byter varv galoperar i det arvet. Någon enstaka gång så kanske vi gör något annat. Som tillexempel, rider ut, rider barbacka, hopppar, rider över bommar, m.m
Så det ska bli väldigt kul till nästa termin att byta grupp! Men jag trivs jättbra i min grupp som jag går i nu men jag vill ju utvecklas som ryttare!1 Vecka kvar!

Om precis 1 vecka så åker jag och Julia till hennes landställe! Julia ska ha Måne (som ni säkert ha hört om) som foderhäst under sommaren. När vi är där så får vi antagligen låna en till häst så jag och Julia kan rida ut tillsammans. Jag och Julia kommer vara där i 2 veckor så det kommer tyvärr inte bli någon bra uppdatering på bloggen... Men när vi kommer hem så blir det på topp igen!
Längtar verkligen till vi åker!

@Landet

Hej på er! Jag hade turen att kunna blogga från mammas iPhone, så nu blir det uppdatering ifrån mig, trots allt! Jag vet även att Nette har några spännande inlägg till er på G, så håll utkik!

Här har jag det iallafall jättebra! Vi är somsagt på vår kompis landställe, ute på landet! Hur mysigt som helst. Det finns DESSUTOM hästar i närheten! Ska nog gå ner dit och fota lite senare.

Ni kan vänta er lite bilder här ifrån lite senare, så kika in om en stund!

Kram, Julia


En vecka kvar tills jag får träffa prinsen!


Nicki Minaj!

Hejsan! Jag vet att Julia redan har skrivit om Nicki Minaj conserten, men tänkte jag skriver lite mer detaljerat.

Jag gick till Julia vid 15.00. När jag kom till henne så började vi sminka oss. Sen åt vi middag och fotade med hennes Webbcam. När vi hade fotat klar så gick vi till Frida, när vi kom dit så åkte vi nästan direkt till conserten.
När vi kom fram så stod vi i kön i 30 min. När vi väl kom in så väntade vi tills det skulle börja, men slutade med att vi satte oss ned. Vid halv 8 började förbandet. Det var en killa som rappade, tyckte inte om det, men är inte min musik smak. Vid nio så kom Nicki Minaj, då alla började hoppa och skrika. Vi stod ganska mitt i publiken,och vi stog där nästan hela upptrdandet. Men när det var cirka 20 minuter kvar så gick Frida,Julia och Ida bak för dom skulle köpa läsk. Men jag ville inte följa med så jag stog kvar. Men jag gick bakåt efter 5 minuter. Jag hittade dom inte direkt, men jag såg "Caty/Swag" Hon är en känd bloggare.
Men tillslut så hittade jag dom! dom stod i hörnet och dansade. Så jag ställde mig också där, och man såg mycket bättre därbak. Vid 10 så slutade det!
Var en lyckade kväll!Sant!


Igår och idag!

Hej, våra fina bloggläsare! Jag tänkte berätta lite snabbt för er om hur kvällen igår var och och vad jag ska göra idag!

Igår så var vi ju somsagt på Nicki Minaj konsert & det var jätteroligt! Det var hur mycket folk som helst och vi stod någonstans i mitten av publiken. Där stod vi i några timmar men sedan blev det jättevarmt och vi trycktes bara mer och mer framåt så vi bestämde oss för att gå längst bak istället. Där fanns det hur mycket plats som helst + att man kunde stå och dansa där utan att bli helt inklämd! Det var jätteroligt!

Idag så kommer det vara mest Nette som bloggar eftersom att jag ska iväg till en kompis till mig och mammas land. Ska försöka att slänga in lite inlägg från mobilen och göra ett och annat framinställt inlägg, men annars är det Nette som står för bloggningen idag!
Kommentera gärna om det är något speciellt som ni vill läsa om så lovar vi blogga om det åt er!


Rea på HÖÖKS, passa på!

Jag var nydligen inne på HÖÖKS hemsida för att bara kika runt lite! Jag såg då att de hade 15% på alla ridbyxor fram tills den 25:e Juni! Jag funderar på att kanske köpa ett par till ridbyxor därifrån, nu när de har rabatt och allting! Jag tycker verkligen att ni ska passa på!
Brukar ni läsare köpa saker ifrån HÖÖKS?


Glada tjejer påväg mot Nicki Minaj!

Ursäkta den dåliga kvalitén på min webcamera...
Nu så åker jag och Nette till Nicki Minaj efter flera timmars fixande! Det ska bli riktigt kul, verkligen! Konserten slutar tyvärr redan runt tjugo över elva, så förvänta er ingen uppdatering under kvällen. Om jag minns rätt så har jag ställ fram ett eller två inlägg till er under kvällen! Ha en underbar fredagskväll hörrni!

GOOD News!

GISSA om jag blev glad när jag kollade min mejl och hade fått ett mejl om att min sommarhäst Måne har kommit! Först var det lite tveksamt om han skulle vara där, när vi kom upp till landet. Men nu är det klart! Åh, nu är det bara NIO små dagar kvar tills jag får träffa sötnosen, igen!
En bild som min granne skickade på Måne! Är han inte världens finaste?

Tips på bra hästfilmer?

Hej på er, igen! Har ni några tips på bra hästfilmer åt mig? Jag älskar verkligen att mysa framför en bra hästfilm en fredagskväll. Jag har dock redan sett Black Beuty, Flicka 2, Secreteriat, Klara, Spririt, War Horse och några fler.
Jag skulle verkligen uppskatta om ni kunde tipsa mig om några bra hästfilmer, som ni sett! Skulle vara urgulligt!

Söndag, stallet!

På söndag är det Km-hopptväling på våran ridskola, och såklart så ska jag och Julia gå på den!
Ska bli jätte roligt att titta på den. Jag undrar vilka hästar som ska vara med i tävlingen.
Det är faktiskt en av mina första hopptävlingar som jag går på. Jag har gått på en tävling innan, men då kollade jag aldrig på hela tävlingen, tyvärr... Så ska bli jätte kul att kolla!
Men vi kommer inte börja kolla när det startar (klockan 09.00) på söndag, för att Julia inte är hemma på morgonen utan kommer hem på förmiddagen!

Tecknigar på Hästar! ♥

Jag kollade nyss igenom min gamla tekningar som jag har ritat. För när jag var yngre hade jag ett väldigt stort intresse att rita. Gillar att rita nu med, men vet aldrig vad jag ska rita. Jag tänkte visa er några teckningar som jag har ritat från 2008-2010
Hoppas ni gillar dom! ♥Min sits

Jag har länge varit missnöjd med min sits, nästan så länge jag kan minnas. Varför, vet jag faktiskt inte riktigt. Jag tycker ofta att jag inte är tillräckligt rak i ryggen eller för framåtlutad. Under den här terminen så har jag verkligen försökt att kämpa med att få en sån bra sits som jag bara någonsin kan. För det första så underlättar ju det mycket mer genom att ha en bra sits, sedan så ser det ju snyggare ut än att man bara sitter på hästen som en slapp hösäck! 
Jag tycker att jag har lyckats ganska bra och jag vet att det har blivit mycket skillnad på min sits än för ett år sedan. Jag har dock ingen bra bild på min sits för ett år sedan, men jag har en bild på min sits som är väldigt nytagen! Se bilden nedanför och kommentera gärna vad ni tycker om min sits!
Lite för framåtlutad sits kanske, men hyffsad!

Nette och Tilda ♥

Hejsan, sötisar! Jag tänkte berätta om min mosters två hästar vid namn Nette och Tilda. Tyvärr så har Tilda gått bort, p.g.a att hon blev svårt sjuk. Men nog om det nu.

Jag vill berätta om massa roliga minnen jag har med dom!
Nette och Tilda var bästa vänner och dom gjorde mycket saker tillsammans, tex: lekte med varandra, utforskade hagen tillsammans, osv.
Jag har ett speciellt minne med båda två, som jag tänkte berätta.
När Nette var ett år så var Johanna (Nettes mamma) och Nette i hagen. Då Nette blev lite väl nyfiken utanför hagen, så hon lyckades klättra/rulla under stängslet och hamnade utanför. Direkt när hon kom utanför så ville hon in i hagen igen med sin mamma. Men hon visste inte hur hon skulle komma in igen så Nette och Johanna galloperade brevid varandra fast på två olika sidor av hagen. Tillslut så såg jag från huset att Nette galoperade på fel sida av stängslet så vi lyckades fånga henne och släppa in henne i hagen igen.
Ett minne som jag hade med Tilda var när hon var runt 6-8 månader. Det var vid nio tiden på kvällen, då vi skulle ta in hästarna i boxarna. Jag tog Tildas mamma Penny (som också har gått bort nu...) och min moster tog Tilda. Jag gick in i boxen med Penny och min moster skulle gå in med Tilda i boxen också, därför att Tilda var för liten för att sova själv. När moster skulle ta in henne i boxen så tvärstanade Tilda precis framför boxdörren. Vi gick en liten bit bort och försökte igen, hon gjorde samma sak. Vi försökte locka in henne med lite havre, men hon ignorerar det totalt. Vi tog ut Penny och gick en liten bit med henne så gick Tilda brevid. Jag släppte in Penny igen i boxen men Tilda tvärstannade igen. Vi höll på så i en hel timme! Jag tyckte att det var jobbig när det väl hände, men nu när jag tänker efter så var det ganska kul!

Ang. Uppdateringen imorgon!

Hej, bloggläsare! Jag tänkte bara informera er om hur uppdateringen kommer att bli imorgon. Imorgon är det nämligen så att jag och Nette kommer under kvällen att gå på en konstert med Nicki Minaj. Därför så kommer inte uppdateringen att vara på topp, varken från min eller Nettes sida. Jag ska försöka ställa fram så många inlägg tills imorgon som jag bara hinner. Så imorgon får ni nöja er med framinställda inlägg! Ville bara berätta detta!


Tips på en rolig ridövning/lek!

Jag måste bara tipsa er om en jätterolig lek/övning som man kan göra på exempelvis en lektion eller om man är flera stycken som rider tillsammans. Detta kan endast göras om man är i ett ridhus eller paddock.

Såhär går det iallafall till:
Man delar upp sig i två lag & det ska vara lika många i varje. Det ena laget står med sina hästar på ena långsidan och det andra laget står med sina hästar på andra långsidan. I mitten av ridhuset eller paddocken så är det längst långsidan uppradat koner på två rader. En från varje lag ska tävla mot varandra och då får man välja om man vill skritta, trava eller galloppera slalom mellan konerna. När man kommit längst bort så ska man sitta av sin häst ta en freesbee som man ska träffa i en korg, som ska vara placerad två meter ifrån där man står. När man fått i freesbeen i korgen så ska man springa tillbaks med hästen. Det gäller att försöka komma så snabbt tillbaka som man bara kan!
För att göra denna ridövning så behövs:
• En paddock eller ett ridhus
• 14 koner
• En freesbee
• En korg

Jag hoppas att ni gillar leken! Den är iallafall en jätterolig lek! Kommentera gärna om ni vil ha fler tips på ridlekar eller övningar!

Bloggtips för en bättre blogg!Här är några snabba bloggtips som jag och Nette följer för att kunna få en sån bra blogg som möjligt! Om ni inte redan följer dem så borde ni absolut testa
dem!

Blogga om det som du själv skulle vilja läsa om - Ett bra men enkelt tips! Gör inlägg som du själv skule vilja läsa på någon annans blogg!
Variation på bloggen - Det är viktigt att variera inläggen. Det är tråkigt att bara läsa om en och samma sak hela tiden. Variera även bilderna och försök att ha nya bilder i varje inlägg. Bilder gör det dessutom intressantare att läsa inläggen!
Ha en inriktning på din blogg - Om du vill att din blogg inte bara ska läsas utav kompisar så är det viktigt att man inte bara skriver om sin vardag. Det är nog ingen som vill läsa om en helt okänd persons vardag..? Ha en inriktning på bloggen, som i vårat fall, hästar och ridning. Det får fler att läsa din blogg!
Försök att använda ett så vårdat språk som möjligt - Det blir mycket lättare och intressantare att inläggen om de skrivs utan stavfel och med ett så vårdat språk som möjligt! Lägg ner lite mer tid på inläggen och se till så att de skrivs utan stavfel!
BILDER - För att få så bra inlägg som möjligt så är det viktigt med bilder! Minst en bild i varje inlägg! Utan bilder i inläggen så är det nästan ingen som blir intresserad av att läsa inlägget! Det är en stort plus om bilderna har något med inlägget att göra också! Så bilder med i varje inlägg!

En glad Julia med en söt Måne ♥


Den här bilden togs för över två månader sedan, då jag träffade söta Måne! Måne är den häst som jag
berättade om i ett av mina inlägg igår, min sommarhäst. Jag och pappa åkte till ridskolan mest för att bara se honom, eftersom att jag inte sett honom tidigare. När vi kom dit så fick jag ta in honom för att rykta och mysa med honom i boxen. Verkligen hur mysig som helst!
Ser ni hur otroligt glad jag är på bilden? Alla kan nog se vad jag tänkte på bilden.. 

Min första avramling

Min första gång som jag ramlade av en häst på min ridskola var när jag skulle hopppa på Riviera.  Det var dock mycket mitt fel den gången. Men man lär sig av sina misstag!
Det låg ett hinder på fyrkantspåret och jag låg bakom Van Halen med Riviera. När det var cirka åtta meter kvar till hindret så blir jag osäker och trycker till med skänklarna, och då så kom hon för nära Van Halen. Van Halen råkar stöta till en av bommarna och Riviera skenar iväg. Jag ramlade då av och gled längs väggen och sedan ner på marken. Men gjorde inte illa mig, men jag blev väldigt chokad. Det var den första gången som jag ramlade av på en häst.

Natti ♥

Tänkte gå och lägga mig nu! Men vill bara slänga in ett inlägg först.
Jag har kollat på "Animals cops" nyss och dom räddade 8 hästar som var misskötta. Man såg skelettet väldigt tydligt på dom flesta.. Och deras hovar såg bedrövliga ut! Veterinären sa att hästarna nästan bara gick på hälen.
Jag förstår verkligen inte hur man kan behandla djur så. Om man inte kan ta hand om djur så skaffa aldrig djur!
Blir grymt frustrerad när jag ser sånt!
Men alla hästarna blev omplacerade och fick nya hem, som tur var! Man fick se 2 månader senare hur mycket de hade gått upp i vikt, blir väldigt glad när det slutar lyckligt!

Hästpuss ♥


T H I S   I S   L O V E

Underbart fina Astrocyt!


Astrocyt eller Astro står på min ridskola i spiltan brevid Sevel. Visst måste ni hålla med om att hon är sjukt fin!? Drömponny på högsta nivå ju! Sååå synd att hon inte går med på våra lektioner, men sjukt fin är hon iallafall!
Jag älskar verkligen isabellfärgade hästar, särskillt med bläs! Åh.. ♥

Rea på Hastprodukter.se!

Jag tänkte tipsa er om en hemsida som heter: http://www.hastprodukter.se/. Där har de saker för både ryttare och häst, men framför allt för hästen. Jättebra hemsida med bra pris och bra kvalité på produkterna! Just nu så har de REA på ett stort utbud av deras saker! Kika in och kolla på deras stora REA, om ni inte vill missa något!

Rolf Göran Bengtsson - En idol och förebild!


Jag tänkte bara berätta om en stor idol och förebild som jag har. Som rubriken säger så är det ju Rolf Göran Bentsson. Han är en otroligt stor förebild och jag skulle verkligen vilja bli som honom! Han har ju vunnit EM, deltagit i OS, osv. Jag vet inte jättemycket om honom, men jag vet att han är en helt sjukt duktig ryttare! Hans hästar är ju även helt otroligt fina! Jag vill verkligen bli lika duktig som Rolf Göran Bengtsson.
Är det någon av er bloggläsare som har honom som idol eller förebild? Kommentera isåfall gärna, skulle vara roligt att läsa!

Black Swan

Bild ifrån Spanien - Stort Copyright!

Stallet ♥

Hej, nu tänkte jag berätta om gårdagen! Jag och Julia hade halvdag igår, så vi fick sluta vid 12.00. När vi hade slutat åkte vi buss till vårat stall. När vi väl kom till stallet så gick vi in i stallet och kollade om några hästar var ute hagarna. Men det var inga av ponnysarna som var ute i hagen, som tur var. Det var inga andra i stallet förutom dom som jobbade där vilket var skönt för då kunde vi rykta vilka hästar vi ville utan att alla andra ryktade på dom! 
Först så mös jag och Julia lite med hästarna och sedan gick vi in i caféterian och drack vatten. När vi hade druckit klart gick vi in i stallet igen och rycktade några hästar. Jag ryktade Yason medans Julia rycktade Riviera och Lady Jane. När vi hade ryktat dom så gick vi in i caféterian och läste lite hästtidningar.
När vi hade läst klart så gick vi tillbaka till stallet, då ryktade jag Fiffilina och Nikkie medans Julia rycktade Glitz. När vi hade ryktat klart dom så kom Veronika (min gamla ridlärare) och frågade oss om vi ville hjälpa henne och fodra, och såklart ville vi hjälpa till! Alla hästarna blev jätte ivriga när vi gick in i boxarna/spiltorna. Det var jätte kul att fodra alla hästarna.
När vi hade fodrat alla hästarna så tog vi lite foton på hästarna ♥ När vi hade fotat färdigt så satte vi på benskydden på hästarna som skulle gå på den kommande lektionen. När vi var klara så sadlades hästarna och tränsades. Då började dagens första ridpass, och jag och Julia kollade ett tag på den. Men vid 16.13 kom våran buss då var vi tvungna att åka hem.
Men var en jätte rolig dag i stallet som vi måste göra om någon gång!!


STORA planer inför sommaren!


Hej, bloggläsare! Jag tänkte berätta lite om planerna inför sommarlovet! Det är ju sommar nu och sommarlov om bara några dagar så tänkte berätta!
För det första så är det helt bestämt att Nette ska följa med mig och familjen upp till vårat landställe - där jag kommer ha en häst i sommar! Mina grannar äger en hästgård, där jag kommer hyra stallplats till min sommarhäst som jag ska ha. Ponnyn som jag ska ha heter Måne och är en D-ponny. Jag hyr honom från en ridskola i närheten! Det kommer bli hur roligt som helst. Jag har varit och hälsat på honom, då han verkligen var världens mysigaste och snällaste häst!
Jag, Nette och familjen kommer att åka upp till landet om 10 dagar, och kommer vara där i lite mer än två veckor. Efter det så åker vi ner till Stockholm då jag ska ha semester med mamma i över två veckor och ha det mysigt! Efter det så åker jag upp till landet igen i 3 veckor och tar hand om Måne!
Jag känner på mig att den här sommaren verkligen kommer att bli jättebra! Jag har alltid drömt att ha en egen häst en hel sommar och nu går den drömmen i uppfyllelse! Har dock varit tvungen att spara pengar i snart över ett år, men det är det ju verkligen värt!

Sevel, världens finaste kille ♥

Sevel är världens finaste kille. Du är helt underbar! Det började med att jag fick dig flera gånger i rad
under lektionerna och lärde då känna dig bättre och bättre. Jag har nu insett att du är världens finaste häst. Jag har tidigare aldrig känt så mycket för en häst som jag gör för dig, uta det har oftast varit ponnysar.
Jag älskar dig Sevel och du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Du är min prins, min gubbe, min sötnos, min älskling, mitt allt ♥

RSS 2.0