Ett beslut

 
Hej alla fina & goa bloggläsare! Jag hopppas att allt är bra med er, och till att börja med så måste jag ta och tacka er för att statistiken fortfarande är bra trots att det bara har varit Nette som har bloggat under en längre period. Jag tycker att hon har varit jätteduktig som har uppdaterat er trots allt, det måste ni väl ändå hålla med om! Det är så himla roligt att vi har några trogna läsare som fortsätter att läsa bloggen ändå.
 
Jag ska också be om ursäkt far att det har varit en hel del fart och fläng angående bloggningen för min (Julias) del den senaste månaden. Jag har inte uppdaterat bloggen på väldigt länge nu som har med en hel del saker att göra. Men främst att jag har sjukt mycket saker att göra & helt ärligt så har jag tappat insperationen. Att jag har tappat insperationen handlar om att det är så mycket som krätsar runt omkring mig just nu som fokus på skolan (även fast att det är jullov), skötponnysen som tar mycket tid, och andra viktiga saker.
 
Den knappa tid som finns kvar prioterar jag till familj och vänner. Jag önskar verkligen att det fanns en eller några extra timmar på dygnet, men tiden räcker inte till längre.
 
Jag ogillar verkligen att lova er bloggläsare uppdatering och sedan blir det inte som lovat, det är verkligen inte roligt. Jag har också tänkt flera gånger att jag ska börja blogga igen men det blir inte som tänkt. 
 
Somsagt, insperationen har helt tagit slut och tiden räcker inte till. Såhär kände jag också för en månad sedan då jag tog en bloggpause, men det har inte blivit bättre. Jag hinner fortfarande inte riktigt med allt, och något som både jag och Nette känner är att vi verkligen vill satsa på bloggen och uppdatera så mycket som möjligt vilket inte är möjligt för mig just nu.
 
Som jag också har nämnt tidigare så vet jag inte hur det kommer att kännas imorgon, om en vecka, om fem veckor, om två månader, osv. Jag är därför osäker på om jag ska fortsätta och ha en bloggpause eller hur jag ska göra.
Nette vill somsagt forsätta blogga och jag önskar verkligen att jag kunde hitta tillbaka till min insperation igen. Hur vill NI bloggläsare att vi ska göra? - Det är trotsallt er som vi bloggar för! 
 
Hur tyker ni att vi ska göra? Vill ni läsa mer av Nette i en egen blogg som hon gör eller fortsätta läsa den här men att jag har en bloggpause under en fortsatt längre period? 
 

rida på islandshästar!

På söndag ska jag & Moa åka till någon av hennes kompisar och dom äger islandhästar, och då ska jag få rida på dom :) Ska bli hur kul som helst! Ni anar inte, haha!
 
Har aldrig ridit på en islänning, det här blir min första gång. Hoppas det kommer bli kul, men det blir det säkert för får rida, haha! Jag vet iallafall att det är dom som har 4-5 gångarter, skritt, trav, galopp, tölt och pass :) Allt jag vet om islänninger.. :( Får ta reda om lite mer om dom, annars får jag säkert lära mig när jag väl ska rida!
 
Googel bild ↑

1000 kr på Hööks nu då!

 
Yes box! :D På julafton fick jag 500 kr av mormor & morfar på Hööks och 500 kr av mamma, så nu har jag 1000 kr på Hööks! :)

Det jag vill köpa är först och främs vita ridbyxor, någon tjock munktröja som jag kan ha nu på vintern och chaps. Sen är det lite mer "små" saker som jag vill ha... ;) 
Dock undrar jag bara när jag ska åka till Hööks, men det får väll bli när jag kommer hem någon gång, hihi! 
 
Har ni fått någonting från Hööks i julklapp, eller presentkort?
 

Dagens läsarfråga

 ˜ Har du någongång smakat bettfor? ˜
 

Inställda inlägg under dagen!

 
Hejsan på er allihopa! Igårkväll satt jag uppe och ställde fram lite inlägg till er under några dagar, eftersom jag inte kan/hinner blogga! 
 
Idag ser mina & moas planer ut såhär, Gå ut i koppel med deras kanin. Rykta alla hästar. Åka längdskidor. Bygga snögubbe. 
Ska bli en väldigt rolig dag! Tror vi komer börja med att rykta hästarna, men vi får se ;) 
 
Hoppas ni får en lika rolig dag som jag kommer ha! 
 
 
 

livet leker ibland..

... och just nu gör den det, för jag är i mitt älskade Dalarna! :D
 
Tyvärr orkar jag/hinner inte med att blogga, för det händer saker här uppe hela tiden. Så det bli inte mycket dator för min del dom två kommande veckorna. Ska försöka göra mitt bästa!  Jag vet tyvärr inte varför inte Julia har bloggat... :(
 
Tänkte att jag ska berätta min dag idag, så att ni får läsa någonting ;)
 
Jag och min kusin Moa gick upp runt halv 10. Då vi gick ned till stallet och släppte ut hästarna. När alla hästar var i hagen gav vi dom hö. Sen gick vi in och åt frukost, sen hoppade vi in i bilen och åkte in mot stan och handlade lite. Moa hade fått massvis med presentkort på lite butiker, medans jag bara köpte lite små saker.
 
Runt ett kom vi hem, då vi mockade och gjorde lite små sysslor i stallet tex, hämta ner balar från höskullen, soppade osv. Sen kom vi på att vi skulle ut och åka längdskidor så vi var ute i 45 minuter, och fy vad trött jag blev, haha ;) Märks att jag bor inne i stan, då jag inte rör på mig lika mycket som Moa. För hon var knappt andfådd.
 
När vi kom tillbaka åt vi lite, sen körde vi lite Wii. Sedan chillade vi ganska mycket. Efter några timmar var det middag. Nästan direkt efter middagen gick vi ned och tog in hästarna. När vi kom in igen målade vi naglarna och kollade lite på tv. 
 
Vi har precis varit nere i stallet igen för att ge dom kvällsmat. Gav också Emma (favvo hästen) en gran bit, hihi! Då har hon någonting att leka med under natten, för hon blir ganska lätt uttråkad :) 
 
 
 

Julmiddag nu då!

Nu blir det julmiddag hos farmor och hennes man! Muuuums! :)


God Jul!

 
Förlåt för att jag aldrig bloggade igår men jag hann inte... :( Ska berätt en snabbid mn dag igår tänkte jag. 
Jag gick upp vid halv 11 då jag & mamma började julpynta hos henne. Vid 12 kom min storebror då vi gjorde pepparkakor. Och vi bestämde att vi skulle göra svambobfamiljen istället för att bara göra tråkigt pepparkakor :) Ni ska få se foto på det senare tänkte jag. 
 
Runt halv 3 åkte vi iväg till mormor & morfar och firade lite jul hos dom genom att öppna paket och fikade lite. Vi kom hem vid 5 då mamam skjutsade hem mig och min brosa till pappa. När jag kom hit var jag tvungen att städa mitt rum, sen blev det middag. Efter middagen åkte vi till pappas flickvän och lämnade lite paket och tog en fika där med. Sen kom jag hem och då var klockan 10. Då var jag helt slut och satt bara och kollade på tv resten av kvällen.
 
Så jag hann tyvärr aldrig öppna datorn förutom på kvällen, då jag var helt slut så orkade.
 
Idag ska vi fira julafton hos min farmor och hennes man. Jag måste börja göra mig iordnig nu, kommer inte kunna blogga något mer idag, men hoppas ni förstår ;) 
 

Älskar detta foto!

 
Jag tycker det här fotot är jätte fint! För man ser mycket av himmlen och hästarna är såklart med! Men tycker det är en härlig vinter bild med små pollar med :) 
 

Gick SUPER!

 
Nu är jag & Julia påväg hem från stallet, och det gick toppen idag! :D Tobbe var väldigt duktig idag. Han gick väldigt duktigt idag och han krånglade bara en gång. Det var först ibörjan när vi skulle gå, då jag var tvungen att gå brevid och leda honom fram till Lina, men sen gick det prima! :) 
 
 När jag kommer hem ska jag ta ett långt bad för tycker jag är värd det, hihi :)
 

Hiss till Pannbandet!

 
Naaaw, titta va gulligt ↑ Tyckte faktiskt det här pannbandet var riktigt gullig! Har faktiskt aldrig sett ett pannband som är "uppdelat i tre linjer" Måste ge det här fina pannbandet en fett hiss! :) Jag tycker också om att det är helt silvrigt och inte någon färg. Tror dock att det kanske skulle passa i någon färg, då kanske i någon ljus. Men det är bara vad jag TROR.
 
Vad tycker ni, Hiss eller Diss?
 

2 dagar kvar...!

Tänk hörni, nu är det bara två dagar kvar tills julafton! Haha, är ganska säker på att alla redan vet det ;) Men kan inte fatta att det redan är jul igen! Tiden går så fort. Känns som om det kanske bara var en månad sen det var jul igen. Men det har redan gått ett år!
 
Ni får ha en underbar julafton, för själv hoppas jag på att den kommer bli toppen, vilket den antagligen kommer bli ;) För att imorgon ska jag, mamma och min brosa åka till mormor & morfar och fira lite jul hos dom. Sen på måndag, då det är jul egentligen då ska jag, pappa och min brosa fira jul hos farmor och hennes man. 
 
Och jag har redan alla paketet inslagna och klara! så behöver inte tänka på det :D 
 
 

Lördags läsarfråga!

Hur ska ni fira eran jul? Ska ni vara hemma, i stallet, eller kanske resa bort? Komentera gärna! :)
 
 

Åker mot stallet idag!

God morgon! idag är mina & Julias planer att åka till stallet och mysa lite med hästarna :) Vi kommer antagligen gå ut och tömköra dom, men vi får se är vi kommer dit! 
Efter stallet ska jag hem och göra lite pepparkakor med mamma, hihi! Annars ska jag mest slappa.

Jag har också ställt fram några inlägg till er under dagen, medans vi inte är hemma. Så att ni har något att läsa om ;) 
 

Tillbaka!

 
Heej våra otroligt fina bloggläsare! Hur mår ni? Själv mår jag bra, och det har känns otroligt roligt att vara tillbaka igen! Jag hoppas att ni vill fortsätta följa bloggen, trots att jag har haft en liten bloggpause! :) Jag kände att det blev alldeles för mycket´med skolan såhär innan jullovet, skötponny, blogga, osv. Så därför fick bloggen komma i efterhand.
Men nu så är jag i vart fall tillbaka vilket är otroligt roligt, nu när det är jullov och allt! :D Men ja, jag kommer att blogga på mycket jag kan nu i fortsättningen, för det har jag verkligen saknat! Så jag är tillbaka kan man nu säga! ;)
 
Jag bloggar mer lite senare, tills dess så får ni ha det toppen!
 

Nu är det jullov!

 
Nu är det äntligen den 21/12, då vi får jullov! Sjuuuukt skönt att äntligen få ha lov. Och om 4 dagar åker jag upp till Dalarna! Wiiihuuu, ska bli super-mega roligt! :D
Dock kommer jag antagligen inte spendera mycket tid framfrör datorn, men kommer säkert bli något inlägg under dagen. Ska försöka ställa fram så många inlägg det går åt er nu, ifall jag inte kommer orka blogga eller så..!
 
Kom just på att jag inte kommer få träffa Tobbe liten, någonting då under lovet. Jag älskar Tobbe, men jag vill häldre vara i Dalarna. För har längtat så mycket, men vi kommer ses när jag kommer hem Tobbe!

˜ Läsar frågan ˜

Vilken syssla i stallet är det roligaste tycker du?
 
 

Åker till stallet efter skolan!

Idag efter skolan ska jag & Julia åka till stallet och vara med våra små ponnysar. Jag tror vi ska ut och tömköra, men får se om vi hinner det för vi är lite undrer tidspress. Min pappa kommer nämligen och hämtar oss vid halv 7. 
 
Jag ska försöka blogga när vi sitter på bussen! Höra mer dååå!
 
 

Fullt upp just nu.

Förlåt för att jag inte har uppdaterat något bra idag, men har inte hunnit. För idag efter skolan gick jag, Julia, Frida och Diana och shoppade julklappar. Det är skönt, då slipper jag tänka mer på det ;) Jag köpte ockå en tröja som jag ska ha på mig på julafton som jag tänkte att ni ska få se lite senare :)
 
När jag kom hem slog jag in presenterna och tog en snabb dusch. Jag skulle också måla naglarna men har inte orkat, får ta och göra det imorgon. 
 
Det är ganska fullt upp nu precis innan jul lovet, där p.g.a den dåliga uppdateringen, men försöker så gott jag kan! Lovar nu när helgen börjar närma sig ska jag försöka ägna mer tid åt er! ;)
 
 

Nettes schema denna vecka

Mitt schema denna vecka ser ut sådär... ↓ 
 

Dagens läsarfråga

Ska ni gå på något ridläger i sommar?
 
 
 

Dagen i stallet

Nu ska jag blogga! Förlåt men precis när jag komer hem från staller åt jag middag, sen var jag tvungen att plugga till matte provet vi har imorgon.. Men nu ska jag berätta min dag i stallet! :)
 
Jag & Julia kom dit runt 5 då vi bytte om, sedan gick vi in i stallet. Då 2 andra tjejer skulle ut och köra. När dom hade gått ut hämtade vi in Tobbe & Lina. Vi borstade av dom lite snabbt sen hade vi lite photoshop med dom ;) Fick 2 super fina bilder tyckte jag. Ni får se dom i någon annat inlägg! 
 
Sen satte vi på deras utrustning och gick ut för att tömköra lite. Vi tänkte köra med vagn efter, men då måste vi prata med stallchefen så att hon får se hur mycket vi kan osv. Antar att jag och Julia kommer göra det någon annan dag.
När all utrustning var på plats gick vi ut och skulle börja gå. Då Tobbe började krångla direkt... För Julia gick lite innan mig, då Tobbe blev osäker på vart han skulle någonstans. Jag bad Julia komma tillbaka så Tobbe fick lite närhet av en annan ponny. Då fattade han att han skulle gå fram, hihi ;) 
 
Det gick hyffsat ibörjan, dock ville han inte ha täten. Vilket han aldrig brukar vilja ha ibörjan då han alltid är osäker. Men efter ett tag då hans hjärna har börja jobba, desto bättre går det. Så efter ett tag klarade han att trava ifrån Lina. Då fick han massvis med beröm! För det är en av dom sakerna jag måste träna honom på. Att gå själv. För om jag ska ut och träna honom måste jag ALLTID ha någon annan som går med en häst med mig. 
 
När vi kom tillbaka till stallet var klockan rnt halv 7, då vi fick stressa oss för att bli klara, för att Julias mamma skulle hämta oss halv 7. Då vi bara tog av utrustningen, och släppte ut dom i hagarna. Sen slängde vi ner några hö balar och bytte om.
 
Tobbe i Täten, stolt skötare här ♥
 
 

Påväg till pluttisarna

 
 
 
Hejsan hoppsan! Förlåt men jag hann aldrig ställa fram några inlägg till eller jag orkade inte :( 
 
Men nu sitter iallafall jag & Julia i bussen påväg till stallet. Vi ska antagligen gå ut och köra dom i snön idag, men får se! ;) 
 
vi hörs när vi kommer hem igen! 
 

Helt sluuut!

God kväll på er! Detta var det roligaste ridpasset i hela mitt liv, fast jag ramlade av, hihi :) Eftersom det var våran sista lektion tillsammans gjorde hela grupen olika lekar. Det gick jätte bra för mig och Vince, men sen när vi skulle gallopera av dom lite.. haha.. då gick det kanske inte lika bra! 
 
Men ni får mer om det imorgon, för är så sjukt trött i mina armar och mage så orkar inte sitta vid datorn mer nu! Ska bara försöka ställa fram några nlägg till er imorgon. För imorgon efter skolan åker jag & Julia till våra små bebisar, så dom får lite motion ;) Kommer då inte kunna blogga efter skolan...
 

ritade av Kissie!

Den kanske inte blev 100 % lik, men blev endå hyffsat nöjd! Jag fick för mig att rita lite spontant i helgen. Jag brukar aldrig rita längre! Senaste gången jag ritade var precis innan sommaren började (noggrant)
 
Behöver öva ganska mycket mer, men jag tycker iallafall att man ser lite likhet mellan dom två ;) 
Ville mest bara visa er, för glömde göra det igår.
 

sista ridpasset med denna grupp

 
Hej! Idag är det som ni vet måndag, vilket betyder att jag rider! :) Det är nämligen såhär att nästa termin ska min grupp bli omgjord till en dressyrspecial. Vilket betyder att jag måste byta grupp för vill inte hålla på med dressyr. Så jag kommer rida på fredagar istället. Men till saken som jag ville komma till är att idag är den sista ridlektionen med min grupp, efter jul och nyår splittras min grupp :( För Jul & nyår är detta år på måndagar.
 
Jag har för mig att vi skulle rida två och två. När man rider brevid varandra osv. Jag har lite hjärnsläpp vad det heter, haha, men ni förstår nog ;) Ska bli roligt för var nästan 1 år sedan jag gjorde det senast, då jag hade Glitz. 
 
Det är nästan första gången som jag inte "önskar" någon. Så vi får se vem jag får, måste gå nu men hörs senare! 
 

Dagens läsarfråga!

Hur gammal var du när du red första gången?
 
 

Tar ett break från pluggandet

 
 
Nu har jag pluggat klart för ett tag iallafall, orkar inte plugga mer matte för min hjärna blir helt utmattad ;) Så sitter och äter lite choklad nu, hihi! 
 
Jag försöker också ta lite foton här hemma på fina saker som tex, blommorna, jul stjärnan, ljus osv. Men jag får inga fina bilder tycker jag, så får försök ta nya foton när jag går till eller från skolan. Då kan man få lite natur foton ute i snön! :D 

Hemma hela dagen idag!

 
Hejsan hoppsan! Ursäkta att jag inte bloggade direkt när jag vaknade men jag kommer inte blogga lika mycket som jag gjorde förut. För att vill börja blogga lika mycket när Julia kommer tillbaka, då jag får mer energi för det! :) Men ska blogga nu också, dock kanske jag inte ställer fram 6-7 inlägg till varje dag medans jag är i skolan.
 
Idag är mina planer att bara vara hemma och slappa. Fast jag ska också försöka plugga lite, men annars kommer jag bara ligga i soffan och kolla på tv idag, hihi :) Ska bli väldigt skönt att bara göra ingenting, men kanske ska gå ut med min grannes hund om jag orkar. Så jag inte bara ligger i soffan, för det blir ganska långtråkigt tycker jag.
 
Ni få ha en bra söndag så hörs vi om ett tag! 
 

Var i stallet idag

Idag var jag i stallet och hjälpte till med ponnyridnigen, den enda saken var att det inte kom en enda person som  viller rida, haha! ;) Istället mockade jag och smörjde Tobbes utrusning! 
 
Fast när vi (det var en till tjej i stallet) var klara med mockandet och smörjandet var det 1 timme kvar tills klockan var 2. När klockan är 2, det är då vi slutar ponnyridningen, för det kan komma personer närsomhelst fram till 2. Så vi kan varken gå hem eller ut och köra. Så vi satt och höll på med våra iphonar :) 
 
Var kanske inte världens bästa helg, men var ändå mysigt + smörjde Tobbes träns som inte har blivit smörjt på 1½ månad. Så det var skönt att få det gjort! 
 
Lorry, Neptune och Tobbe
 

Såhär ligger det till nu...

Hej igen alla läsare! Nu är det såhär, som jag sa till er förut så tog jag & Julia en pause från bloggen. Vi har bestämt oss för läget att ha kvar den och blogga tillsammans. Men nu innan jul är det ganska mycket i skolan, så vi får se hur det kommer vara efter julen. Men just nu har vi kvar denna blogg, och jag är jätte glad för det! :D 
 
Just nu är det bara jag som bloggar, för att jag & Julia bestämde förut att se och vänta tills när jullovet börjar. Men jag känner att jag inte behöver plugga mycket. Vi har nämligen ett matte prov på Onsdag men jag känner mig ganska säker på det, medans Julia kanske inte gör det. Så hon kommer antagligen tillbaka på Torsdag och hjälper till och bloggar :)
 
 

Blogg pause

Hej alla finisar! Nu är det såhär att jag & Julia har bestämt oss föra att ta en blogg pause. Det är så att jag kanske kommer skaffa en egen blogg och hon en egen, för att vi har ganska mycket prov, läxor osv just nu. Och jag försöker hinna med bloggen, men Julia hinner inte med den lika mycket längre. 
Jag tycker det är väldigt jobbigt att ställa fram inlägg, samt blogga varenda dag själv, när det är jag OCH hon som har den här tillsammans. Jag älskar att blogga med Julia det är inte det, men det är somsagt jobbigt att uppdatera hela tiden själv...
 
Vi ska ta ungefär 6-7 dagars blogg pause, då får ni reda på vad som händer.
 
 

Nu blir det film för min del!

 
God kväll på er! Nu sitter jag i soffan med en handuk virad runt mitt hår, för har tagit en dusch. Tänkte strax resa på mig för att hämta lite godis :)
 
Men min dag idag har varit väldigt skön och lungn. Dock sov jag förlänge tyckte mamma så hon hade redan tagit bort all snö runt bilen när jag vaknade... Det förklarade varför hon inte var inne när jag vaknade. 
Runt halv 2 åkte vi till mormor & morfar. När vi kom fram tog vi en fika och pratade. Runt halv 4 åkte vi hem, och när vi kom hem tog jag en dusch. Satte mig ner på golvet också och borstade Bonie ett tag för hon gick runt och jamade. Det betyder att hon vill ha uppmärksamhet, haha!
 
Nu ska jag sätta igång någon film tror jag, hoppas ni uppskattat uppdateringen idag, för det tog några timmar att skriva allt det där ;) Nu får ni ha en fortsatt trevlig lördags kväll. 
 

9 månaders bloggande

 
Nu har jag & Julia bloggat i över 9 månader på denna blogg, snart är det 1 år :O Det är löjligt vad tiden går snabbt. Sjukt roligt att få blogga med Julia iallafall, har upplevt mycket lärorika saker på denna blogg som tex, hur man fixar utseéndet på bloggen, skriva med ett tydligt språk, hur det är att blogga med en av sina bästa vänner m.m.
 
Hoppas på att det kommer bli lika många månader till och ännu fler! Tycker det är super roligt att blogga tillsammans med någon annan, så om du inte gör det, testa det gärna. Det rekomenderar jag!
 
När vi fyller 1 år, då tycker jag vi borde ha en tävling, men mer om det när det börjar närma sig:)

Var på Hööks igår

 
Helt ärligt jag har aldrig i mitt liv blivit så lycklig genom att gå in i en butik. Det var som en saga, haha! :D Det fanns så mycket prylar som jag villa ha. Jag hade dock inga pengar med mig, men ska önska mig. Julia däremot köpte lite saker, men det får hon berätta om själv, om hon vill.
 
Nu tillbaka till att jag blev så lycklig av butiken. För när jag kom in i butiken fick jag syn på en sak som jag ville ha, då vänder jag huvudet, en till sak jag vill ha, vänder mig igen, vill ha osv, osv, osv. Om jag bara var en miljonär då skulle jag köpa en egen ponny och dränka hon/han med saker bara för att det är så fint. Skulle köpt massvis med saker till mig också för den delen ;)
 
Hoppas vi syns snart Hööks. Efter Julen, då kommer jag tillbaks vilket fall som. Om jag har fått presentkort eller om jag har fått pengar! Då ska jag shoppa iallafall!
 

Räkna tavlor?

På våran ridskola där jag rider, inne i klubbrummet sitter det tavlor på alla väggar. Jag kom på den knäppa ideen igår att någon gång när jag är där och kanske har tråkigt eller om jag fryser och vill värma mig och jag inte har någonting att göra, då ska jag räkna alla tavlor. För det sitter tavlor på olika hästar runt i hela rummet! Är ganska säker på att det är hästarna som har varit på ridskolan genom åren. Finns bilder på hästar som har tagits på tex 1967.
 
Detta är en av alla mina konstiga ideer jag kommer på lite sådär spontant. Men skulle vara en rolig grej att bara veta hur många tavlor det är där inne. Jag gissar på att det är runt 40-45. När jag väl har räknat så får ni reda på det, hihi! :)
 
 

Dagens läsarfråga!

˜Om du fick vara vem som helst på hela den här planeten, vem skulle du då vara? ˜
 
Saknar dig sago-hästen, Edel (R.I.P)
 

16 dagar kvar till julafton!

 
Snacka om att tiden går snabbt, haha! Det var inte alls länge sen jag skrev att det var en månad kvar och vips, nu är det bara 16 dagar kvar! Det är ungefär två veckor.
 
Gaah..! Jag vet inte vad jag ska ha på mig på julafton, gillar att piffa upp mig lite extra på julafton. För älskar att klä upp mig riktigt ordentligt, vilket inte händer så ofta. Tror det lutar på en klänning med nitar på axlarna som är svart, jag vet att det inte är så "julig" men tycker det va dö-läcker.
 
Haha, hela detta inlägg bestod av vad jag skulle ha på mig. Det var inte riktigt med min mening, ville mest upplysa er om att det är ungefär bara två veckor tills det är julafton :) 

Idag ska jag ägna mycket tid åt er älsklingar!

Godmorgon! Eftersom uppdateringen rent ut sagt har varit kass denna vecka, vill jag vara duktig idag och blogga så mycket jag kan & har ideer till :) Det låter bra va? 
 
Idag ser min planer ut såhär,
• Hjälpa mamma med att skotta ut våran bil som har blivit igen snöad + plogad. Det kommer bli jätte roligt tror jag nog, hihi!
• Åka till min mormor & morfar och fira min mamma som fyllde år för några dagar sedan.
• Vara hemma och bara slappa. För jag har INGA läxor till nästa vecka, wooohoo! Det är en stor lättnad att inte behöva plugga till något m.m.
 
Just nu sitter jag och ställer fram inlägg till er under dagen! För jag har haft lite dåligt samveta för att inte har bloggat... Så nu ska jag ta igen det! Så fortsätt kika in under dagen då fler inlägg kommer!
 
 
 

Är helt slut, kommer somna strax...

Orkar inte blogga mer idag TROR jag, men får se. Hoppas jag orkar, men är super trött så får se. Men om jag inte gör det så lovar jag att ni får massviss med inlägg imorgon som förlåt för hela denna veckas sämsta uppdatering!
 
Älskar er!
 
 

Yeees, det blir Dalarna detta lov!

 
Woopaa! Ni vet inte hur glad jag är för att jag fick åka upp till Dalarna på jullovet :D Jag kommer åka den 25 December, sedan är jag där till den 5-6 Januari tror jag. Ska bli så roligt att få träffa alla igen,senaste gången var i sommras. Tyvärr finns in Johanna kvar... :( Det kommer kännas väldigt tomt... ♥ 
 
Hoppas jag kan rida på Emma, för vill testa rida henne igen. Red henne i sommras och då gick det... haha... gick hemskt! Försökte få henne i galopp, istället travade hon bara snabbare. Men hon är en travare så kanske inte är så konstigt, så får antagligen bara trava på henne, men vill verkligen försöka igen! Jag skulle vilja rida ut i skogen, men det är jag väldigt säker på att jag inte kommer få :( 
 
Sak samma, ska bli sjukt roligt att få åka upp dit igen! Saknar att vara där, tänker seriöst flytta upp dit sen när jag blir äldre. 
 

Söndag träffas vi gubben!

På söndag ska jag & Julia åka till stallet då vi ska hjälpa till med julmarknaden. Sedan blir det också ponnyridning som vi ska gå. HAr aldrig varit där och hjälpt till så vi får se hur det går! 

Får också träffa min lilla plutt (Tobbe) För har inte träffat honom någonting hela den här veckan p.g.a läxor & det hemska snöovädret. Men ni får lite mer information om det imorgon :)
 
 
 

Friday, it is you?!

 
God morgon kära bloggläsare! Äntligen är det Fredag, så sjukt skönt med helg. Tycker dock att denna vecka har gått väldigt snabbt :)
 
Efter skolan ska jag följa med Julia till hennes ridning. Hon ska hoppa idag, ska bli roligt och se hur det går. Efter ridpasset ska vi åka till hööks, för hon har fyllt år och då fick hon presentkort på Hööks. Om jag hitter något som jag verkligen vill ha då köps det såklart hem, men ska försöka att inte köpa något för vill spara mina pengar, och för snart är det jul ;)
 

Jossan & Plexus!

 
Haha älskar den här bilden på Jossan & Plexus, hihi :) han ser ut att somna vilke sekund som helst!
 

Julklappsleken efter skolan idag

 
Idag efter skolan ska jag, Julia, Frida och Gabrille hem till Julia oc köra en sak som heter julklappsleken. Man tar saker som man inte vill ha hemifrån och slår in dom, sedan tar man med dom till den man ska vara hos och sen byter man presenter med varandra. Det är lite mer detaljerat men orkar inte förklara mer, haha :) 
 
Vi har bestämmt att man ska ha 10 presenter var. Det är en jätte rolig grej som vi gör varje jul. Vi började med det i 5:an och har fortsatt varje år, nu går vi i 8:an och gör det fortfarande :) 
 

Inget stall idag...

 
Hej på er, nu ska jag berätta om hela den här konstiga dagen för er!
 
Vi har nämligen matematik innan lunchen och när vi hade 10 minuter kvar av lektonen kommer våran rektor in och säger att eftersom det är sånt snöoväder har matbilen blivit sen, vilket betyder att maten inte hade kommit än. Så våranklass var tvungna att vänta i 45 minuter extra, sedan kunde vi äta...  :( Ni anar inte hur hungriga vi var då! Vi hade då lunch när vi egentligen skulle ha No, så det blev inget prov för oss vi ska ha det imorgon.

Eftersom det var sånt snöoväder, visste vi att det skulle var helt kaos i trafiken listade vi ut att vi inte skulle kunna åka till stallet. Vi kollade på SL iallafall, och nästan alla bussar var inställda. Så det blev tyvärr inget stall för oss... Vi kommer dock åka till stallet på Söndag istället :)
 
Efter skolan bestämde jag & Julia att vi skulle gå ut och åka på sopsäckar, haha :D Ni anar inte hur roligt i hade! Det måst vi göra om. Vi var ute i ungefär 2 timmar och hade roligt. 
 
Sedan gick Julia hem och jag gick till mig. När jag kom hem åt jag middag. Jag har också läst igenom No en gång till för vi har provet imorgon. Och nu sitter jag vid datorn och kollar på tv.
 
Ni får ursäkta uppdateringen men är ganska fullt upp med läxorna + proven nu. Men vi gör så gott vi kan!
 

Fått nya ridskor/stövlar

 
Har fått nya ridskor av mamma. Jag fick ett par för ett tag sedan men dom var för små och dom var inte sköna. Mamma var och bytte ut dom till ett par andra, och dom här vill jag verkligen behålla! Dom är super sköna och är jätte mjuka innuti.
 
Så om ni vill ha mjuka, vinter ridskor nu i vinter så rekomenderar jag dom här skorna. Dock har jag inte testat dom en, men jag ska använda dom idag i stallet. Men är väldigt säker på att dom är bra, för dom är hur sköna som helst! :) Dom kommer från Hööks, vet tyvärr inte hur mycket dom kostar...
 

 

Josefines land

Jag & Dixie i helgen 
Fredag: När vi kom upp packa vi upp våra grejer och hade massvis med kläder på oss för huset var välldigt kallt. Senare på kvällen kollade vi på x-factor, och då var det mycket varmare, som tur var.
 
Lördag: När vi vaknade gick vi upp, tog med Jossans kamera och tog hennes kanin med ut för att ta några vinter bilder på Toffi (kaninen) Fick ganska många fina bilder på honom, jag kan visa er senare tänkte jag. Sedan gick vi in och åt lite lunch. När vi hade ätit klart tog vi på oss ridkläderna, täckbyxor och tjocka jackor över. 
När vi kom fram till stallet tog vi in Dixie och Plexus, då vi började rykta dom. Eftersom den var ungefär 9 minus så är det varmare och mysigar att rida barbacka så vi gjorde det. Jossan tänkte att dom ska få arbeta ALLA muskler i kroppen. Vilket dom gör när dom skrittar, så vi gick runt i skogen och skrittade runt. Var super mysigt och såklart väldigt roligt. För då gick man inte bara på en stig som man alltid gör på ridskolan. Vi gick där vi kände för det, vilket var väldigt rolig. Såklart tog vi lite foton på varandra, tänkte då på bloggen! Vi var ute i ungefär 40 minuter. När vi kom tillbaka till stallet var både jag & Josefine täckta med snö, hihi :) Sedan tränsade vi av dom och släppte in dom i deras boxar. Sen fixade vi deras kvälls mat osv.

Söndag: Vi gick upp, åt lunch sedan åkte vi till stallet. Vi red i skogen denna dag med, för att både Jossan och jag tyckte det var jätte roligt! Jag höll också på att rammla av, haha! För att vi gick upp för en väldigt brans uppförsbacka som var berg. Och höll i mig i manen också, och Dixie hade galopperat upp för den ett par gånger igår. Men denna gång tog hon ett JÄTTE HOPP, så hängde inte med. Så låg på henns rumpa, haha :D Både jag och Jossan började skratta! 
När vi kommtillbak till stallet, mockade vi till Plexus & Dixie. Sen fixade vi deras mat till kvällen och inför imorgonens morgon. När klockan var 5 åkte vi hem.
 

Så gulligt när hästar får...

... Is på deras "kännsel hår" på runt mulen. Tycker det verkligen ser super gulligt ut!
Brukar alltid ta bort det från hästarna för stör mig samtidigt lite smått på det, men är fortfarande gulligt! 
 
Vad tycker ni om det, konsig fråga kanske men.... That´s me! :D
 
 

Dålig uppdatering!

 
Hej på er! Jag ber verkligen om ursäkt för min dåliga uppdatering, men ni får tyvärr stå ut måste jag berätta... :( Det är nämligen så att jag har 1000 saker som behövs göras i skolan just nu, massor av prov att plugga till, fullt av läxor, m.m. Det resulterar tyvärr till att bloggen kommer i andra hand och att jag inte hinner uppdatera!
 
Jag tycker verkligen att det är synd men just nu så är det hästarna och skolan som står längst upp på min lista. Så kommer det tyvärr också att vara några dagar framåt, men när det börjar lugna ner sig lite mer i skolan så lovar jag att bloggningen kommer att rulla på som vanligt igen! :)
 
Jag har även fått en iPhone i födelsedagspresent så att jag kan blogga från mobilen! Därför så kommer jag att köra på lite mobilinlägg i fortsättningen, så att ni får någon uppdatering i vart fall.
 
Men tills dess så får ni stå ut med att uppdateringen inte är på topp & så får ni har det bäst så länge! :D
Älskar er!
 

Snabb uppdatering i skolan

 
Hej på er! Förlåt för att jag aldrig hann blogga något mer igår kväll men var upptagen med all dumma läxor... Idag efter skolan ska jag också plugga, men ska slänga in ett inlägg till er när jag kommer hem looovar!
 
Igår red jag, fick lilla BB. ridpasset var inte så speciellt vi galopperade mest omkring för alla ponnysar hade fått stått inne hela helgen pga att hagarna var helt frysa osv. Han hade hur mycket energi som helst ibörjan, han bockade minst 5 gånger med mig, men ni får höra mer om det när jag kommer hem! 
 

Väntar på momi

 
Hejsan! Sitter nu och väntar på att mamma ska rida, då hon hämtar upp då vi åker mot ridningen! Ät fett taggad för vi ska hoppa idag :D Hoppas jag får lilla Vince. 
 
Tyärr blir det inga foton för varken Julia eller Jossan kunde följa med, men kanske kommer mamma komma in i slutet och kolla, men frå se. Hon brukar då ta något foto, men tror inte kommer komma in idag för hon ska göra lite "ärenden" menads jag rider.
 
Efter ridningen MÅSTE jag plugg! då får tyvärr bloggen hamna i andra hand, för måste verkligen plugga. Ska försöka släga in något inlägg ikväll, men hoppas inte på för mycket ;)
 

Svar på tal...

 
Synd att "du" är anonym, men svara på din fråga iallfall!
 
Jag & Julia är både för långa och väger för mycket för dom små pluttisarna. Men vi kör dom istället. Antingen tomkör eller kör med vagn. Vi är såklart alltid seriösa när det gäller att träna dom ;)
 
Hoppas du fick svar på din fårga :)
 

Dagens läsarfråga

Vad tycker ni om snön? Roligt eller jobbigt?
 
 
 

Måndgs morgon!

 
godmorgon på er! idag efter skolan ska jag rida, och antagligen Josefine med :) Och vi ska hoppa, ska bli super roligt, och hoppas på Vince! 
 
Har lite bråttom så därför blir detta inte världens längsta inlägg. Jag har dock ställt fram något inlägg tills idag, var ganska trött igårkväll. Hoppas ni förstår, blir bättre ikväll. Lovara :)
 

Är med och tävlar nu!

 
Wooopaah! Nu är det så att jag är med och tävlar om en ryktväska från Ponnysmurfarnas! Om du också vill vara med är det bara att klicka HÄRSå håller tummarna nu för att jag vinner, hihi! :D 
 

Mot stallet snart

 
 
Heej! Jag kommer uppdatera bättre när jag kommer hem, men vil. hålla uppdateringen upp så bloggar lite nu! ;)
 
idag ska vi åka till stallet och rida barbacka uppe i skogen. Vi gjorde det igår, det var jätte roligt, hihi. Berättar lite mer i detalj när jag kommer hem. Jag vet dock inte när vi ska åka hem, men ska försöka blogga ikväll när jag kommer hem! 
 
Nu ska vi äta lunch sedan åker vi mot stallet. Lääängtar :D hörs när jag kommer hem!
 

B-day

Heej, fina bloggläsare! Idag så fyller jag som sagt år så uppdateringen har inte varit på topp, men jag tänkte att jag uppdaterar er nu när jag sitter i bilen - påväg mot Globen! Ska ju se sihs, det ska bli hur roligt som helst! Men jag tänkte att jag uppdaterar er lite senare ikväll.

Kram Julia


Uppdatering från Dalarna!

 
Hejsan hoppasan! Nu är det så att julen börjar närma sig, vilket innebär att det är jul lov snart. Vilke innebär att jag måste prata med min moster och höra om jag kan komma upp denna gång till Dalarna. För att i höstas gick det tyvärr inte... :(
 
Min moster sa att hon ska höra av sig någon gång under denna vecka och se om det går. Håller verkligen tummarna för att jag kan komma upp detta lov! Annars har jag väldigt stor problem! Ni kommer också få veta hur det kommer bli om jag åker & när isånna fall. 
 

GRATTIS BÄSTA JULIA ♥

 
Idag fyller världens bästa Julia år! Idag blir hn äntligen fjortis, hihi! Jag är tyvärr inte hemma, men hoppas du har en underbar födelsedag! Jag är så sjukt glad att ha dig som en av mina bästisar.Vi bråkar ibland, men vilka bästisar gör inte det?
Vi klickade så grymt bra när du kom tillbaka till vårna skolan, är du började 7:an med oss. Är grymt glad att du bytte tillbaka till våran skola efter 6:an, annars hur skulle mitt liv se ut? 
 
Älskar dig Juliia, och Grattis på födelsedagen ♥
 

RSS 2.0