Helg!!

I måndags på mig & Yason
Hej på er alla! Saknar faktiskt väldigt mycket att blogga varje dag, det är verkligen som en hobby!
Men som Julia skrev förut så nu har skolan börjat, då vi har läxor som tyärr måste komma före bloggen... Men skolan är faktikt viktigare en bloggen, så man har någon utbildning, haha ;)
Men kunde inte stå emot nu att få blogga lite! Så passar på nu när jag inte har något att göra.
 
Men nu i helgen så ska jag till Jodefines land! Ska få rida på Dixie, har skrivit om henne förut. Jag & Julia var på hennes land i våras över någon helg. Skulle kommit på sommarlovet men blev inte av, så blir nu istället :) 
Ska bli super roligt! Jag sitter faktiskt hemma hos Jossan nu, men hon sitter i sin säng och bygger något pussel, (HAHA!) och jag sitter vi hennes dator och bloggar då.
 
Men jag kommer inte börja blogga sådär lika mycket som jag och Julia gjorde förut, men kanske slänger in något inlägg då och då, för vill inte tappa alla läsare. För ser nu att det går neråt på statistiks mäteren, Vilket jag såklart inte gillar...
 
 Jag har inte heller inga läxoröver helgen, så slipper och tänka på det :) Men nu ska jag vara lite social mot Jossan, hörs senare då!
 

Bloggpause.

Hej allihopa & ursäkta för att vi inte har uppdaterat bra alls på sistonde men det har sina anledningar. För det första  så har vi båda priroterat skolan till 100 procent den första veckan i skolan och det är verkligen viktigt för oss att fortstätta med det då vi får betyg, osv. Sen har vi helt enkelt haft andra saker för oss också och många läxor. Vi känner lite att bloggen kommer lite i andra hand och det är verkligen inget som vi vill men man måste som sagt prioritera. Vi vill verkligen satsa fullt ut på bloggen och det kan vi inte riktigt göra just nu, så därför så kommer vi ta en liten bloggpause på någon/några små veckor för att kunna fokusera på skolan så mycket som möjligt såhär i början av åttan. Vi är somsagt tillbaka om någon eller några veckor igen med bloggandet och då kör vi på som vanligt! 
 
Vi hoppas verkligen att ni förstår situationen och att ni vill fortsätta läsa bloggen när vi kommer tillbaka igen! Vi älskar er vår fina bloggläsare och är snart tillbaka!
 







 
 
 

Mot ridningen ♥

 
Om några minuter åker jag och Julia till min ridning! Jag är faktiskt inte nervös idag som jag har varit dom 2 gångerna innan  Men undrar verkligen vem jag kommer få. Skulle vilja ha Glitz igen, för tycker det är väldigt roligt att rida honom. Men får se det snart, haha!
 
Jag tror att vi kommer ungefär göra samma sak som förra veckan, för hästarn har väll inte helt vant sig med sadel och allt det där. Dom har inte lika bra kondition som innan sommaren. Så man får såklart inte ta i för mycket nu ibörjan. Men vi får somsagt se vad min grupp kommer få göra.
 
Vi uppdaterar mer när vi kommer hem, men nu måste vi åka, för mamma står utanför och väntar, hihi! ♥
 

Visste ni att?..

...När jag var yngre så kunde vi ibland åka förbi stora sommarängar med bilen om vi skulle åka någonstans och då så fantiserade jag alltid om att jag gallopperade över ängen med en häst. Det gjorde jag verkligen varje gång jag åkte förbi en äng. Det är fortfarande så att jag tänker på hästar så fort jag åker förbi en äng. Hihi, hästälskare på högsta nivå eller?... ;)
 
 

Innan jag dör så...

...Innan jag dör så måste jag verkligen äga en knabstupper! Knabstupper är hästar som använd främst till barockridning men även som sällskapshästar. Åh, dem är verkligen urhäftiga ju! Sjukt fina också. Älskar verkligen deras prickiga färg! Åh, vad jag ville ha en knabstupper! Ett mål som jag har är att äga en knabstrupper någon gång i livet! 
 
 

Lite på önskelistan...

      Den bruna jackan och den bruna mössan är två saker som står på önskelistan & som jag verkligen önskar mig. Snart är det "bara" fyra månader kvar, så jag har redan börjat titta på lite saker som jag önskar mig. Jag önskar mig mycket bruna saker i år faktiskt! Hihi. Vad tycker ni om jackan och mössan?                                       
 
 
 
 

Man märker att hösten är på väg...

© Taken av mig ©

Man märker verkligen att hösten kommer nu, tyvärr. Jag är nämligen inte så förtjust av hösten. Tycker bara att det regnar och det är mörkt dygnet runt. 
Jag tycker det är super svårt att gå upp på morgonen när det är kolsvart ute, det känns som att man ska gå till skolan mitt inatten. Så är det också på vintern men sånt är livet, inte så mycket att göra åt tyvärr. 
 
Det finns en sak jag gillar med hösten, det är att bladen på träden ser hur fina ut som helst! Det är massor av färger, och man kan ta riktigt fina bilder, vilket är roligt tycker jag! Eftersom jag älskar att fota. 
Men jag ser inte framemot hösten precis... Det är min årstid som jag gillar minst om jag ska vara ärlig. Men den måste väll också komma, tyvärr. Haha okej nu ska jag tänka possetivt känner jag 
 
Man kan ta väldigt fina bilder på solnedgången, bladen på alla träden.Det finns väll massvis med flera bra saker med hösten. 
 
˜ Vilken är eran favorit årstid? ˜
 
 
 

Mot skolan!

 
Godmorgon! Idag är det somsagt var skola igen och en ny dag på en ny vecka! Är riktigt taggad inför den här veckan för imorgon så kommer vi inte ha några rikditga lektioner utan bara vara med klassen och hitta på roliga saker. På onsdag så är det skolfoto och på torsdag så blir det bowling med klassen. På fredag så är det också ridning för min del. Den här veckan kommer blir riktigt rolig trots att vi kommer att ha vanliga lektioner också. Idag så är planerna att följa med Nette på ridningen hennes och fota! Så idag blir det stallet efter skolan! :) Jag har ställt farm lite inlägg till er idag så att ni har nåogt att läsa under dagen också. Annars så hörs vi när jag kommer hem från ridningen ikväll! Ni får ha en superbra dag idag, så hörs vi! Puss&kram.
 

Skola imorgon...

 
Eftersom det är skola imorgon måste man gå och lägga sig tidigare en vad man gjorde på sommarlovet och på helgerna. Men imorgon är det somsagt skola, då båda jag och Julia börjar halv 9. Jag ska gå upp vid 7 imorgon tänkte jag, för då slipper jag att stressa, avskyr att stressa til skolan.
 
Efter skolan så ska jag rida som ni vet, wiii längtar, haha! Men nu måste jag gå och sova, om jag ska kunna gå upp imorgon bitti. Så nu säger jag Natti och vi hörs imorgon sötnosar ♥
 

Köpte nya Iphone skal!

Mina nya skal!
 
God kväll alla läsare! Just nu sitter jag och kollar på tv, tänkte också strax måla naglarna. 
 
Men som ni vet så var jag med lilla Gabbi igår! Då åkte hon & jag och köpte Iphone skal till mig!
För har velat köpt det enda sedan jag fick min Iphone, så det var kul och skönt att äntligen ha 2 stycken.
 Som ni ser på bilden köpte jag en rosa,svart, vit och en glittrig, tyckte båda var super gulliga. För det var från början bara tänkt att jag skulle köpa 1 skal, men vill ha 2 så man kan byta när jag vill.
 
Jag blev iallafall nöjd med mina köp, men ska köpa fler såklart köpa fler någon gång, hihi! 
 
 
 

Dagens läsarfråga!

~ Hur trivs du på din ridskola eller i ditt stall? ~
 
 

Sjukt fin väst - HV POLO!

 
Hiss, hiss, hiss till den häst ridvästen säger jag bara! Ridvästen är från Hööks med Hv-polos märke! Gud, jag är helt kär :') Västen finns i röd, svart och brun men jag älskar verkligen brunt för tillfället så den här västen ligger högt upp på önskelistan kan säga! Den kostar 899 kronor så än så länge blir det till att önska sig. 
 
~ Vad tycker ni läsare om västen? Skulle ni kunna köpa västen för 899 kr? ~
 

Hemsk uppdatering!

 
Hej, allihopa! Jag är jätteledsen för att uppdateringen inte har varit bra alls under helgen här men som Nette skrev så är helgen dem enda två lediga dagarna som vi har innan en ny skolvecka påbörjas. Såhär kommer det inte att vara varje helg men just den här helgen så behövde verkligen jag och Nette ta lite pause från bloggandet för att orka uppdatera er hela nästa vecka! Jag hoppas att det är okej med er & att ni förstår varför!
 
Igår så var jag somsagt under förmiddagen barnvakt till lillebror. Under dagen så gjorde jag inte så mycket förutom att jag tog två ordentliga långprommenader med Tolle. Det var riktigt mysigt. Under kvällen så åt vi thai-mat och tittade lite senare på en film, hela familjen!
 
Idag så har jag också passat lillebror lite under förmiddagen och kollat på Astrid Lindgren filmer med honom som han ville se. Haha, nostalgitripp på högsta nivå ;) Jag har också hunnit med att plugga lite på SO-läxan och Spanskaglosorna till nästa vecka. Annars så har dagen varit väldigt lugn hittils. Kände att jag fick något bloggsug nyss så nu blir det till att ställa fram inlägg tills nästa vecka! Jag menar, det är väl bäst att passa på när vädret är såhär tråkigt ändå!
 
Vi hörs snart igen!
 

Min dag

 
Godmorgon allihopa! 
Hoppas ni har sovit bra, själv sov jag jätte bra vilket var skönt för var super trött igårkväll när vi kom hem från Angelica. Jag, Jesper och pappa kom hem vid halv 1 inatt. Så direkt när vi kom hem satte jag på mig min ansiktsmask och läste igenom våran So-läxa en snabbis. När ansiktsmasken hade torkat tvättade jag bort den och gick och la mig. 
Eftersom vi har börjat skolan vill jag inte lura min kropp att jag ska vända om dygnet igen, haha. Jag skippar gärna det!
 
Men just nu ska kag äta lite frukost. Sen tänkte jag ringa till Frida och höra om vi skulle göra något idag. Annars ser min dag väldigt lungn ut faktiskt! 
 
 
 

Dålig uppdaring, varför?

 
Hejsan bloggläsre! 
Ni får ursäkta mig och Julia för att vi inte har uppdaterat något bra idag , men idag är den och imorgon är den enda dagen som båda jag och Julia inte har skola. Så vi tar lite "ledigt" från bloggen också. Men ska absolut inte hända varje helg men denna helg var en sådan helg. Tänkte bara säga det om ni undrade varför varken jag eller Julia har uppdaterat så bra!
 
Imorgon så ska jag antagligen vara men Frida. Men får se hur vi gör imorgon. Men nu ska jag ta och sova, så vi får höras imorgon då!
 
 
 

Dagen ♥

 
Tiiii! Hon är för söööt! Lilla Fiffi ♥
 
Godmorgon! Vaknade för kanske 20 minuter sen. Tänkte att jag ska äta lite frukost, sen ringer jag Gabbi! Så får vi se vad vi ska göra! Mår dock lite bättre än vad jag gjorde igårkväll, men inte så mycket. Men ska bli skönt att få vara lite med Gabbi & tänka på annat så länge 
 
Har väll inte så mycket mer att säga, men vi hörs lite senar ♥
 
 

Betesmage!

Satt igår och tittade på lite bilder på Måne igår från i början av sommaren och från i slutet. Jises vilket stor skillnad det är på hans mage från i början av sommaren och i slutet. Sötnosen är ju rena tjockisen om man jämför med i början av sommaren då han var mycket magrare! Ser ni någon skillnaden på hans mage om ni kikar på bilderna? Det gör då jag!
 
 
I början av sommaren... ↑
 
 
I slutet av sommaren... ;) ↑ 
 

Godmorgon, bloggläsare!

 
Good morning babes! Idag så är planerna att jag först på morgonen/förmiddagen kommer att vara barnvakt åt lillebror i cirka två timmar mot lite pengar som verkligen behövs! Under dagen så blir det nog annars bara till att vara hemma och ta det lite lugnt och plugga. Ska försöka att blogga så bra som jag kan idag men jag kan inte lova någon superuppdatering med tanke på att jag kommer att vara barnvakt nu under morgonen och förmiddagen och sen fixa med lite saker men jag ska försöka så gott jag kan! Hoppas att ni har lite överseende... :) I annat fall så hörs vi i eftermiddag igen! Puss & kram!
 

Sov sött ♥

Tog bilden på någon sötis som stod i hagen ♥
 
Nu tänkte jag iallafall gå och sova, är jätte trött. Gick upp vid halv 7 imorse... Så det är inte så konstigt att jag är så trött nu när klockan är 12. Plus har haft det lite jobbigt hemma, så har också tagit krafter från mig. 
Men jag har faktiskt lite planer imorgon som jag ska göra då.
 
På förmiddagen ska jag höra av mig till Gabriella, en kompis. Vi ska umgås ja, haha vet inte riktigt vad vi ska göra men det får vi se imorgon 
Vid 5 ska jag och pappa till pappas flickvän för att hennes barn fyller år, så det är som ett litet kalas. Men får se om jag vill följa med... För det som hände tidigare idag (vill inte ta upp vad som hände i bloggen) 
Iallafall det ska bli kul att få umgås med Gabriella, har inte varit med henne på hela sommaren. Men har träffat henne i skolan dom är 3 dagarna vi har varit i skolan.
 
Japp, det var mina planer inför imorgon! Ska ta och spela lite på Iphonen, sen blir det sovi time för mig 
 

(Jobb)igt men roligt ridpass!

Vill ni se fler bilder från ridningen idag som Nette har tagit? Kommentera!
 
Hej! Idag så hade jag ju somsagt ridning och ridlektionen reds på Fiffilina! Jag hade ju hoppats på att få Fiffilina, Nikkie eller Sevel och så fick jag Fiffi som jag inte har fått på snart ETT år! Ni kan ju gissa om jag blev glad när jag fick veta att det var henne som jag skulle rida?... ;) 
 
Vi började lektionen med att skritta runt längs spåret som lite uppvärmning. Jag fick driva på Fifflina riktigt ordentligt  i ridhuset eftersom att hon tar så korta steg när hon skrittar så går det väldigt långsamt när man rider henne. När vi hade skrittat några varv i ridhuset så gick hon fortfarande väldigt långsamt trots att jag skänklade på henne ordentligt men efter några varv till så lyssnade hon på mig när jag ville driva henne framåt. 
 
Efter att vi skrittat med hästarna några varv i ridhuset så red vi ut i skogen. Utomhus så kände jag att hon lyssnade bättre på mig och att hon gick så mycket framåt som jag ville. Dock så fick jag skänkla och driva på henne till max för att hon verkligen skulle gå framåt. Ute i skogen så red vi den vanliga ridvägen och så red vi mellan träd, klättrade, osv. Det gick bra och det var väldigt roligt att rida ut!
 
När vi kom in igen efter en halvtimme skulle jag tro så fortsatte vi att rida i skritt på spåret. Fiffi ville gå lite i sin egen takt så jag fick skänkla, driva, skänkla och driva lite mer så gick det bra. Efter bara något varv på spåret så började vi att förbereda oss för att trava. Det gick väldigt bra och jag lyckades få fram henne i trav nästan på en gång. Hon travade i ett lagom snabbt tempo och i traven behövde jag nästan inte skänkla eller driva alls utan i traven så gick det utmärkt! Ingen gallopp blev det för oss idag men det är för att vi inte kommer galloppera eller göra särskillt "ansträngande" övningar det första veckorna efter betet. 
 
Jag är faktiskt väldigt nöjd med ridpasset trots att jag fick jobba väldigt mycket med att få Fiffi att gå framåt. Jag är extra nöjd över att jag kände att jag hade en stadig sits och en mjuk hand som jag försöker att fokusera extra mycket på när jag rider. Så det var ett roligt ridpass!
 

Back from tha stable!

Hejsan! Till och börja med så får ni ursäkta mig för min rubrik, men kom inte på någon annan rubrik just nu. I vart fall så är jag hemma från stallet nu vilket jag varit i cirka en timme nu. Sen dess så har ag hunnit duscha och äta middag. Jag kan i allafall berätta att ridlektionen gick superbra och att jag fick Fifflina, som jag hoppades på! Jag berätta lite mer om ridlektionen senare ikväll då Nette även har laddat upp bilderna som hon tagit på mig. Därför så får ni vänta tills lite senare innan ni får veta lite mer i detalj om dagens ridpass! Nu så ska jag faktiskt fortstätta med en liten video på mig och Måne med bilder och filmer, osv. Så vi hörs senare!
 
 

Sitter på läktaren!

 
Hejsan alla sötisar! Förlåt för att jag inte har bloggat något dom senaste 3 dagarna. Våran dator hos mamma blev helt knasig, haha! Men idag kommer jag till pappa så kan blogga mer nu.
 
Just nu sitter jag på läktaren medans Julia och hennes grupp är utomhus och rider i skogen. Orkade inte följa med, hihi är lite lat. 
 
Idag fick Julia Fiffi! Jag som hade tänkt att fota henne medans Julia red, men kan bli svårt för att hon går med på lektionen haha! Sen hade jag också tänkt att fota Lade-Jane men hon går såklart också... Så får väll bli någon annan gång, antar jag.
 
Ska nog gå in i stallet och hälsa på någon sötis som står och har tråkigt i boxen nu. Men vi hörs när vi kommer hem, bloggar nämligen från Iphonen just nu.
 

Nu åker vi till ridningen!

~ Vi hörs senare när jag kommer hem från ridningen! ~
 
 

Dagens läsarfråga!

 Dagens läsarfråga: Hur tycker ni att en bra blogg ska vara? Vad krävs för att DU ska börja läsa en blogg?
 
 
 

Ridbyxedrömmar!

Usch, ursäkta mig för min otroligt fula rubrik. Haha! Ridbyxorna nedanför är några som jag länge har spanat in men är tyvärr lite för dyra för min budget... :( Jag får helt enkelt spara eller vänta tills födelesedagen! Nedanför så ser ni iallafall ridbyxorna som jag såhääär gärna vill ha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ridbyxa 1 - Ridbyxor ifrån Moutain Horse, 999 kr.
Ridbyxa 2 - Ridbyxor ifrån Kingsland 2399 kr.
Ridbyxa 3 - Ridbyxor ifrån Kingsland 1399 kr.
 
Vilka ridbyxor tycker ni var snyggast?
 
 

De magiska borstarna

Under tiden som jag var på gården och hade min sommarhäst Måne så hade dem som bodde på gården borstarna Magic Brush. När jag borstade på hästarna deras så använde jag ofta deras Magic Brush borstar, eller dem magiska borstarna. Tro mig, namnet är verkligen passande. ;) Det är verkligen magiska borstar som tog bort all smuts på djupet! Det fanns 3 borstar, 1 till benen, 1 till hovarna och en till pälsen. Jag testade att dra på en av hästarna som hade fått gräsfläckar & det gick på tre dag innan gräsfläckarna var helt borta! Jag hissar verkligen dessa borstar & om ni inte har dessa borstar så rekommenderar jag er verkligen att inskaffa dem!
 
 
 

Börjar klockan 08.00

Usch, usch, usch, säger jag bara. Idag börjar jag skolan redan klokan åtta så nu ska jag alldelles strax gå! I eftermiddag är det dessutom ridning, åh vad roligt det ska bli! Direkt när jag kommer hem från ridningen så lovar jag att uppdatera er med massor av bilder från ridningen (Nette kommer att fota) och skriva om dagens ridpass. Jag har ställt fram lite inlägg till er idag, dock inte lika många som igår. Vi hörs senare, ha en superbra dag hörni! Älskar er! ♥
 
 
 

FEL på bloggens utseende!

 
Åh, vad sur jag blir! Det är ju något fel på blogg.se och utseendet! Menyn är lixom längst ner på bloggen!? Det är samma sak på flera andra bloggar, men det är något fel på blogg.se förmodligen! Blir det inte bättre imrogon så ska jag ta och maila blogg.se's kundservice och fråga. Nu blir det iallafall sängen för min del och jag har ställt fram hela fem inlägg tills imorgon då jag är på ridningen! Jag börjar skolan klockan åtta imorgon så det börjar bli hög tid att gå och lägga sig! Vi hörs imorgon, älskar er! Natti!
 
Edit: Om ni undrar varför Nette inte uppdaterat på bloggen så är det antingen för att hon inte har tid eller ork. Kan tänka mig att hon har fullt upp. Jag är inte helt säker på varför men förhoppningsvis så ställer hon fram lite inlägg till er hon också!
 
 
 

Dagens läsarfråga?

 

Dagen!

 
 
Hej på er fina bloggläsare! Har ni alla haft en bra dag? Det har i vartfall jag haft även fast att jag idag också har varit helt sjukt trött, men det är ju så när man kommer från ett sommarlov. Skoldagen började idag klockan 08.35 och slutade 15.30. Bortsett från att jag var otroligt trött så var faktiskt skoldagen helt okej, ganska rolig.
 
Efter skolan så var jag en stund med Frida och sedan gick jag hem. När jag gick hem så läste jag genom läxan och tog det sen bara lugnt här hemma. Jag är ledsen att det inte har blivit något uppdatering de senaste fyra timmarna men uppdateringen idag är jag faktiskt väldigt nöjd med från min sida. 
 
Nu så kommer jag att ställa fram lite inlägg tills imorgon & dricka lite te. Vi hörs lite senare, hörrni!
 

Föl-bilder

Här bjuder jag på några bilder som jag tagit på lille Tore, fölet. Det är copyright på alla bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bloggtips!

 
Åh, jag måste bara tipsa er bloggläsare om denna underbara blogg! Nämligen bloggen dressyrmupparna.se som drivs av två tjejer vid namn Ingrid och Linn. Bloggen kan jag starkt rekommendera för oss som älskar dressyr för det skriver dem väldigt mycket om, men även om deras hästar och ridning. Faktiskt så lär jag mig väldigt mycket nytt för varje gång som jag kikar in på bloggen deras blogg. Åh, jag älskar verkligen bloggen deras! Kika in på den så förstår ni vad jag pratar om!
 
www.dressyrmupparna.se - www.dressyrmupparna.se - www.dressyrmupparna.se - www.dressyrmupparna.se
 
 

länge sedan jag red Lady-Jane

Inte så bra kvalité, men det får duga
 
När jag ska få en häst som jag ska rida på, så har jag inte fått lilla söta Lady-Jane på 1 år tror jag.
Jag kommer inte ihåg hur hon känns att rida, vet bara att hon är lite rädd för publiken, om någon reser sig hastigt precis när hon går förbi läktaren.
Så när jag sitter på läktaren och ser att hon går på lektionen, brukar jag alltid vänta tills hon har gått förbi där jag sitter. Så hon inte kastar sig in mot mitten, hihi!
 
Men jag hoppas att jag får rida henne snart, skulle vara kul att få rida henne! Hon är så söt, man ser inte hur söt hon är på bilden för den är så suddig... Men ska försöka ta en ny imorgon, när Julia rider! 
 

Min dröm & mitt stora mål!

 På senaste tiden så har jag tänkt en hel del på mina drömmar och mål jag har inom ridningen & vad jag vill uppnå. Jag vill (som jag nämnt tidigare) satsa på dressyren när jag blir äldre. Jag har alltid varit för dressyr och aldrig varit så mycket för hoppning. I framtiden så vill jag satsa fullt ut på dressyr. Det vill jag verkligen! Det är mitt "stora mål" så att säga. Sedan har jag en hel del planer och "små mål" för hur jag ska ta mig dit. Min dröm är att någon dag få starta i OS, men det är kanske lite väl mycket att drömma... ;)
 
 
~ Har ni läsare några såkallade stora mål? Kommentera och berätta! ~
 
 

Ridning imorgon!

Imorgon så är det äntligen ridning igen! Det är ett otroligt bra avslut att rida på en fredag! Bra start på helgen och bra avslut på en skolvecka! Åh, jag längtar verkligen! Förmodligen så kommer vi att rida ut imorgon på ridlektionen om det inte spöregnar & förmodligen rida i ridhuset ett tag också. Jag hoppas på att jag får Nikkie, Sevel, Fiffi eller möjligtvis Riviera beroende på vad vi kommer att göra. Annars ligger förhoppningarna främst hos Nikkie, Sevel eller Fiffi. 
 
Imorgon så kommer även Nette att följa med på ridningen för att titta på och även fota så ni kan ju vara beredda på att få en hel del bilder från morgondagens ridpass! Åh, vad jag ser fram emot imorgon! Fredagar är förnuvarande den bästa dagen på veckan! :)
 
 

Hemmagjort hästgodis?

 
Åh, jag fick världens roligaste idé om vad jag ska göra i helgen! Jag ska baka/göra eget hästgodis, hihi. Det finns ju hur många olika recept på hästgodis som man kan göra själv på google. Det är något som jag absolut ska testa! Jag fick den otroligt roliga idéen från Ema vars blogg ni hittar HÄR! Ni kommer att få se mitt resultat i helgen samt hästarnas utvärderingar av hästgodiset. 
 
~ Har någon av er läsare gjort hemmagjort hästgodis någon gång? Isåfall så får ni jättegärna kommentera hur resultatet blev & om hästarna tyckte om godiset! ~
 

Världens bästa Måne... ♥

 
↓ 
 
 

Torsdagsmorgon!

 
Godmorgon godmorgon! Idag är det första riktiga skoldagen för den här terminen vilket känns ganska bra! Idag börjar vi klockan 08.35 med NO. Jag har ställt fram inlägg tills idag på morgonen/förmiddagen/dagen så att ni blir uppdaterade hela dagen! ;) Eftersom att skolan slutar klockan tjugo över tre i eftermiddag för min och Nettes del så kommer det inte bli några inlägg skrivna direkt från datorn förns ikväll. Förhoppningsvis så får vi inga läxor dem första dagarna så i sånt fall blir det uppdatering på en gång när jag kommer hem i eftermiddag.
 
Nu så ska jag bestämma vad jag ska ha på mig och äta lite frukost innan jag går iväg till skolan med ni får ha en toppendag så hörs vi lite senare idag! :D Vi älskar er, bloggläsare!
 

Sov gott!

Nu blir det nog till att sova snart efter att ha ställt fram sju inlägg tills imorgon. Puh, säger jag bara. Det tar verkligen på krafterna att komma på nya bloggidéer hela tiden. Imorgon så tänkte jag ta en liten vilodag på eftermiddagen från bloggen för det behöver jag nog efter en lång skoldag imorgon. Jag kommer säkert att vara jättetrött eftersom att jag kommer behöva gå upp ganska tidigt så därför får ni nöja er med alla mina framställda inlägg! Jag slänger säkert in något inlägg när jag kommer hem men jag tror nog inte att jag kommer blogga lika intensivt imorgon, som idag ;) Nu så ska jag nog fixa mig iordning och värma lite te, sedan så blir det sängen! Ni får sova jättebra så hörs vi imorgon! Godnatt, sov gott!
 
Jag känner mig lite som Tore för tillfället... Haha!
 

Sov sött ♥

 
Nu ska jag ta ock sova, för är så himmla trött så att jag mår illa nu. Förlåt för att JAG inte uppdaterat så bra idag, men Julia har uppdatera super bra, som tur! Men jag har varit på lite dåligt humör idag...
För är hur trött som helst. Jag glömde lixom bort att blogga när jag kom hem, låg bara och njöt framför tv hela kvällen. Men så kan det vara ibland <img src='http://bloggdesign.nu/smilys/set3/1/6.gif' style='padding:0px;border:none' />
 
Imorgon så blir det skola, efter skolan så kanske jag ska köpa ett Iphone skal, eller så går jag bara hem och slappar. Det får vi se imorgon, hur jag känner osv. 
 

Lovely outfit!

 
 Åh, vad jag älskar den här dressyroutfiten alltså! Lite väl mycket vitt kanske, men jag tycker att den här outfiten är sjukt snygg och om/när jag börjar tävla i dressyr så skulle jag gärna vilja bära dessa kläder & hästen likaså! Jag tycker verkligen att det är snyggt med vitt, för det känns så stilrent vilket jag tycker att det ska vara i dressyr. Dock så är stövlarna inte helt okej eftersom att det inte är någon snörning på dem och alltså inte dressyrstövlar men jag älskar den här stilrena outfiten ändå!                                                     
 
 
 

Ni har väl inte missat dessa inlägg?..

I bloggen så har jag letat fram några inlägg som ni kanske är intresserade av att läsa om ni inte redan läst dem! Vill ni läsa inlägget nedanför så är det bara att klicka på vad ni vill läsa om så skickas ni direkt till inläggen. Inlägg som ni bara inte får missa! Hope you enjoy it! :)
 
~ Hur jag och Nette känner varandra ~ 
 
~ Om Julia! ~
 
~ Om Nette ~
 
~ Vad vill ni vinna i vår nästa bloggtävling? ~
 
~ Är du intresserad av att gästblogga på vår blogg? ~
 
 

Vill du gästblogga på vår blogg?

 
Just nu så söker vi folk som är intresserade av att gästblogga här på vår blogg! I gästbloggningen så får ni skriva om precis vad ni vill men gästbloggningen får inte vara för kort. I gästbloggningen så får du självklart länka till din blogg om du har någon, lägga in bilder, osv. Är du intresserad av att gästblogga? Isåfall så är det bara att kommentera det här inlägget eller att maila till vår gemensamma mail: [email protected].
 
 
 

Uppropet!

©
 
Hej på er! Hoppas att ni alla har haft en jättebra dag! Det har iallafall jag haft förutom att jag har varit otroligt trött! Jag vaknade redan klockan sju av alarmet och jag kan väl säga att jag var lite trött... Haha! Iallafall så hade jag inget annat val än att gå upp och fixa mig iordning så jag gick upp. 
 
Klockan halv nio började vårat upprop och då så delades scheman ut, nya lärare presenterades, vi fick massor av olika papper, skåpnyckel, m.m. Jag fick ett helt okej schema tycker jag, men det bästa var att jag hinner till min ridning på fredagar utan att behöva stressa ihjäl mig! Det som inte var lika bra var att vi börjar redan klockan åtta på fredagar. Usch, hemska tanke! 
 
Efter uppropet så var jag med Nette, Frida & Diana fram tills klockan halv fem. Vi gjorde väl inte så jättemycket egentligen förutom att vi var här & hos Frida. Nu har dem i vart gått hem till sig & jag ska nog snart äta lite middag och sedan blir det bloggning! Vi hörs snart igen!
 

Min tränare/ridlärare!

Gammal bild!
 
Hej! Nu så tänkte jag äntligen skriva om inlägget om vilken tränare/ridlärare som jag rider för, osv. Ni hade ju önskat att läsa om det så därför skriver jag självklart om det nu! Anledningen till att det inte har publicerats var för att jag skrev ett jättelångt likadant inlägg som försvann & efter det så har jag inte riktigt haft ork, men stunt samma!
 

 
Jag red förra året för en ridlärare/tränare som heter Nina. Nina tyckte jag verkligen var jättebra och jag har lärt mig massor av henne. Hon var framförallt väldigt ärlig men ändå inte för sträng, precis som en ridlärare ska vara! Nu under den här terminen så flyttade jag upp till en svårare och mer avancerad ridgrupp så därför har jag nu bytt ridlärare, tyvärr. Jag vet faktiskt inte så jättemycket om henne men jag vet att hon (såklart) är ridinstruktör & arbetat på vår ridskola i åtta år! Mer än så vet jag faktiskt inte om henne.
 
Den här terminen så rider jag somsagt inte för Nina längre utan för en ridlärare vid namn Mona. Mona vet jag inte så jättemycket om heller eftersom att jag bara ridit en lektion för henne hittills med Nette rider ju också för Mona så genom henne vet jag lite om henne. Mona är stallchef, ridinstuktör, har huvudansvaret i stallet & håller i en hel del ridlektioner. 
 
Jag tycker personligen att Mona verkar som en otroligt bra ridlärare. Jag ser helt klart fram emot att rida mer ridlektioner för henne & så får jag väll återkomma och skriva mer om Mona då jag faktiskt vet lite mer om henne! Jag hoppas att ni gillade att läsa lite om ridlärarna som jag har och har haft även fast jag inte vet särskillt mycket om Mona!
 
Har ni några frågor så är det bara att kommentera eller så! 
 
 
 

Puss på dig ♥

 
Tittut! Hih, Fiffi är för söt ♥
Sa aldrig hej eller något till henne i måndags, dumma mig! Glömde faktiskt bort henne, hade så mycket annat att tänka på i måndags. Men ska hälsa på henne på fredag när Julia rider, då jag ska följa med ;-)
 
Då ska jag också ta lite foton på henne, för med min andra mobil som jag hade, då blir det inte några bra bilder. Men nu kan jag ta super bra bilder på henne och mig! Tihi ♥ Jag ska också försöka fota Julia när hon ska rida, så ni får lite nya bilder på henne när hon också rider! 
 

Nyss gått ut med Angel

 
Hejsan! Jag har nyss varit ute med lilla Angel. Det är min mammas kompis lilla vovve!
Jag går ut med henne på lunchrasterna, så får jag lön varje månad  Så jag var ute med Angel i kanske 30 minuter. Hon är så söt, hon blir alltid så lycklig när jag eller mamma kommer!
 
Fast jag föredrar stora hundra, men tycker såklar små hunder är söta, men skulle inte skaffa en liten hund. Om jag skaffar hund vill säga. Fast jag vill skaffa hund när jag blir äldre, men sak samma, hihi!
 
 

Diss till dessa ridbyxor från HÖÖKS!

Åh gud vad jag bara måste dissa dessa byxor från HÖÖKS! Var inne och kikade på HÖÖKS hemsida då jag fick se dessa otroligt hemska ridbyxor, utseendemässigt! Jag må älska rosa men inte dem här ridbyxorna! Färgen var fin men jag tycker inte att dem matchar ett par ridbyxor. Framförallt så måste jag dissa rydbyxornas modell, stor stor diss till dem här ridbyxorna!
 
 

Sjukligt snygga schabrak!

 
Älskar alla dessa schabrak, är verkligen helt kär! Speciellt schabraket från John Whitaker... Åh, schabrakfrossa... Hihi!
 
~ Vilket schabrak skulle ni vilja ha om ni fick välja ett av dessa? ~
 

Första skoldagen!

 Godmorgon godmorgon! Idag så gick jag upp redan klockan sju så jag är inte så jättepigg med andra ord. Jag har nyss ätit frukost och fixat mig iordning inför uppropet som är om en halvtimme ungefär. Om en kvart så ska jag möta Nette & Frida utanför skolan så jag måste nog skynda mig lite! Förutom det här inlägget så kommer under mogonen/förmiddagen det att publiceras två inlägg från min sida! Annars så hörs vi när jag kommer hem och så får ni ha en jättebra dag!                                                                        
 
    
 

Sista sommarlovskvällen!

Bilden på mig och Måne är lånad från min fina vän Elins blogg som ni hittar HÄR!
 
Ikväll är det ju sista kvällen på hela sommarlovet. Lite mer än tre timmar kvar på sommarlovet. TRE timmar. Snart är sommarlovet slut ju! Trots det så ser jag faktiskt lite fram emot imorgon då det är upprop och vi kommer få vårat nya schema och en helt ny lärare. Det ska bli roligt men ändå inte! Hehe. 
 
Just nu så sitter jag och myser framför tv:n och ställer fram lite inlägg tills imorgon. Uppropet kommer att vara mellan halv nio till halv elva på morgonen & därefter så kommer jag förmodligen vara med Nette & Frida. Därför så kommer jag att ställa fram inlägg under förmiddagen så att ni får något och läsa! För utan inlägg blir ni då inte, som jag brukar säga. Ikväll så ska jag försöka att komma i säng så tidigt som möjligt så därför kommer det här inlägget att förmodligen bli det sista för kvällen så hörs vi imorgon!
 

Bilder som aldrig publicerats...

 Nedanför så har jag publicerat några bilder som jag aldrig har publicerat på bloggen från i somras! Vad tycker ni om dem? Vill ni att jag försöker leta fram några fler bilder som jag aldrig publicerat tidigare? Isåfall, kommentera om ni vill se fler bilder!                                
                                            
 
 
 
 
 
 
'
 
 

Vad är det bästa med vår blogg?

Vad tycker NI läsare är det bästa med vår blogg? Är det något som ni verkligen gillar med vår blogg och vad är det som får er att stanna kvar? Är det kanske upddateringen, utseendet på bloggen eller kanske innehållet i blogginläggen?
 
Det skulle vara jätteroligt att veta vad ni tycker om med vår blogg! Det är ju trots allt för er som vi bloggar och lägger ner såpass mycket tid på bloggen. Ni får gärna också skriva vad som vi kan förbättra
inom bloggen! Kommentera och berätta så att vi kanske kan förbättra oss!      
 
 
                           
                                   
 
 
 
 
 

Idag

 
Idag som ni vet har jag varit med Julia & Frida! Vi gjorde lite saker, haha! som tillexempel så drack jag & Julia 1 liter vatten var. Vi körde vatten poker, jag ska aldrig mer köra det igen! Jag spydde efter vi hade kört det, så kul var det kortspelet... 
 
Orkar inte berätta va vi gjorde mer, är väldigt trött idag för mamma väckte mig halv 9. Men iallafall så vid kvart i 6 gick Julia & Frida hem. När dom hade gått målade jag mina naglar, men tog bort det direkt för gillade det inte, Hihi ;-)
 
Men nu ska jag gå och laga lite mat till mig, uppdaterar mer när jag har ätit!
 

latat mig i sommar?

 
Jag har inte ridit så mycket i sommar, jag har bara ridit 3 gånger...
 Jag kände det speciellt igår. Man ska ju vara sträckt i ryggen när man rider, och inte sitta som en softpotatis, haha! Igår när jag red kände jag verkligen att det gjorde jätte ont i ryggen.  Det var för att jag hade sutit rak i ryggen för länge, för brukar faktiskt aldrig sitta rak i ryggen.
Det är inte så bra, men ska såklart träna upp mig nu i 9 månader! Så om några veckor så hoppas jag att jag inte får sådär ont igen, vilket jag inte tror heller.
 

Bloggtorka...

               
 
Usch, just nu är det så att det står helt still i mitt huvud när det gäller bloggidér. Ni får jättegärna komma med fler tips och idér för idag är det en sån dag där jag faktiskt inte kommer på några bloggidér nästan alls. Det känns inte så jätteroligt heller att ta det första bästa som kommer upp i huvudet bara för att skriva ett inlägg för då blir ju inläggen lite halvdana. Därför så får ni stå ut med att inläggen kanske inte är dem bästa som jag skrivit idag men just nu så kan jag faktiskt inte göra något åt det alls. 
 

Hos Nette!

 
Hej på er! Just nu så sitter jag & Nette hemma hos Nette och jag gör ett snabbt litet blogginlägg för att uppdatera er. Jag tänkte bara skriva att vi inte har hunnit ställa fram fler inlägg än dem inlägg som har publicerats men att vi kommer att uppdatera bloggen lite senare!
 
Vi sitter just nu och pratar om lite allt möjligt kikar samtidigt på tv. Vi får se vad vi mer kommer att hitta på med något blir det iallafall! Vi hörs hursomhelst senare ikväll!
 

Gårdagens ridpass på Glitz ♥

 
Igår somsagt hade jag ridning, så tänkte berätta om ridpasset!
 
Började med att jag kom in i uppropningsrummet och det var tomt där, så jag knackade på rutan där en tjej satt. Jag frågade om dom redan hade haft uppropet, vilket dom redan hade haft. Men hon sa att det inte gjorde något för klockan var bara 17.10, så jag hade god tid på mig att tränsa,sadla,rykta osv. 
Sedan sa hon att jag skulle få rida Glitz! Haha, var lite roligt för jag hade hoppats på att få rida honom, så då blev jag lite extra glad 
 
Jag & Julia gick in till stallet och jag gick in till Glitz. Ryktade honom först, sen satte jag på benskydden,sadeln och tränset. När var klockan halv 6 gick vi in i stallet. Jag fixade stigläderna, sen hoppade jag upp.
 
Vi började med att skritta i vänster varv med lång tygel. När vi hade gått några varv så ställde vi oss på ett led, sedan gick vi ut. Vi gick någon stig i skogen, Glitz tog några smak tuggor på allt ute i skogen, hihi!
Vi gick i både uppför och nedförs backar. Vi gick också bland stenar, samt rötter. Då får alla hästar träna lite på att lyfta på sina hovar = träning ;-)
 
När vi hade varit utomhus i kanske 20 minuter så gick vi tillbaka till ridhuset. När vi kom in i ridhuset tog vi tygeln, sen kom vi fram i trav. När vi travade så skulle vi göra små bromsningar på långsidorna. Så att hästarna gick långsammare några steg. Sen skulle dom gå frammåt igen. Man skulle hinna göra det ungefär 3 gånger på långsidorna. Det gick väll inte så bra ibörjan, för jag råkade dra för hårt i tygeln, så Glitz fattade det som att han skulle komma ner i skritt flera gånger. Men efter ett litet tag så fattade jag hur man skulle göra. Så tillslut så gick det bra!
 
Klockan halv 7 ställde vi upp & hoppade av. Sen tog jag in Glitz i stallet och tränsade av honom och sadlade av honom, sen ryktade jag honom. Närjag var helt klar fick han mitt äpple som jag hade med mig. 
Sen åkte jag & julia hem!
 

Vojlock vs. Schabrak

~ Vad gillar ni läsare mest utav vojlock eller schabrak? ~ Rent utseendemessigt! 
 
Själv så föredrar jag helt klart schabrak om man tänker utseendemässigt. Vojlockar kan dock vara bättre än schabrak framför allt på sommaren då det blir otroligt varmt & svettigt för hästen med ett schabrak men också för att de är smidigare och inte knölar sig under sadeln och ger risk för skav. Så jag kan inte säga att jag aldrig skulle köpa en vojlock men jag tycker verkligen att schabrak är mycket mycket snyggare. Det är ju en smaksak, hihi!
 
På vår ridskola så har alla ridskolehästar schabrak och inte vojlockar vilket jag tycker är bra! Snyggt är det i vart fall!
 
Kommentera gärna vad ni föredrar av vojlockar eller schabrak!
 
VS.
 
 
 
 

Använder du mankam?

Hej alla blogg läsare! 
 
Jag gick nyss in på Hööks hemsida och kollade på ryktsaker till hästar. Då jag såg mankammar, jag har inte använt mankammar på 1 år tror jag det är. För jag andvänder alltid piggborstar när jag bortsars hästars man, samt svansen.
 
Tycker faktiskt mankammar är onödigt, för det är så mycket svårare att få bort tovor i manen när man andvänder en mankam. Speciellt om den är i plast. För då går den bara sönder om man tar i för mycket, vilket man behöver göra om man ska kunna ta bort en tova! 
 
Vad tycker ni om mankam, bra eller dåliga? 
 

Min älskling!

Min lilla sötnos, Bonnie ♥ Var bara tvungen att lägga upp den här söta bilden på Bonnie ♥
 

Old Photo

 
Bjuder på en gammal bild på mig och Yason bara för att han är så otroligt söt. Han är så otroligt söt men lika busig som söt, haha! Bushezten... Han är ju lika söt som socker :') Fina killen!
 

Sista dagen på sommarlovet!

 
 
Godmorgon våra fina bloggläsare! Även idag så vill jag tacka er för att ni fortsätter att kika in på vår blogg varje dag även om inte uppdateringen alltid är på topp men vi gör vårat bästa! Tack, tack, tack! Vi älskar er!
 
Idag är det då sista dagen på sommarlovet men trots det så är jag väldigt taggad inför imorgon! Det ska bli sjukt kul att träffa alla kompisar och få det nya schemat! Inför torsdag är jag dock inte lika taggad då alla lektioner och så drar igång på riktigt, men det är på torsdag det! ;) I
 
dag är planerna att vara med Nette & Frida förmodligen! Jag ska här under morgonen ställa fram lite inlägg för utan inlägg blir ni då inte, det kan jag försäkra er om! Men eftersom att det är sista dagen på sommarlovet så kommer jag inte att göra 100 inlägg utan ni kaske får nöja er med ett par stycken under dagen. Hoppas ni förstår! 
 
Vi hörs lite senare hörrni!
 
 

Sex stycken framställda och fjorton skrivna!

 
Hej! Nu så kan jag berätta för er att jag under kvällen har skrivit sex stycken inlägg (än så länge) som kommer att publiceras imorgon! Dessutom så har vi under dagen idag skrivit FJORTON stycken inlägg! Ganska bra jobbat av oss måste jag ju ändå säga ;) Imorgon så ska jag somsagt vara med Nette förmodligen och då vet jag att jag inte kommer uppdatera bloggen så därför har jag ställt fram! Nu så ska jag gå och lägga mig eftersom att jag måste börja vända tillbaka dygnet eftersom att skolan börjar snart! Så därför säger jag godnatt nu och så får ni sova jätte gott, vi hörs imorgon!
 
Älskar er, bloggläsare! Godnatt!
 

Natti Gullisar ♥

Jag & Glitz idag!
 
Jag gör ett inlägg om mitt ridpass imorgon, för orkar inte skriva det idag, så håll utkik imorgon istället! 
Men jag tänkte gå och sova nu, försöker vända dyngnet för på Onsdag börjar skolan, då måste jag gå upp vid 7... Usssch vad jag inte längtar efter tidiga mornar, haha! Det har varit så skönt att få sova ut varje dag!
 
Men nu ska jag iallafall ta och sova! Mina planer imorgon så kommer jag vara hemma först ett litet tag men senare så ska kanske jag & Julia antagligen umgås! ♥
 
 

Läsvärda bloggar!

 
 
♥ Ponnysmurfaranas.blogg.se
 
♥ Dressyrmupparna.blogg.se
 
♥ Nellieberntsson.se
 
♥ Pownieskvaller.blogg.se
 
♥ Nellieberntsson.se
 
♥ Traningekipage.blogg.se
 
 

Planer inför veckan!

 
 
 
 
 
 
                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                         
 

Hemma från stallet!

 
Hej på er! Jag kom hem för ungefär en timme sedan från stallet. Nette red ju somsagt & jag tittade på och fotade. Jag tog en hel del foton på henne så några blev säkert bra. Eftersom att jag tog bilderna med Nettes iPhone så kommer förmodligen hon att ladda upp bilderna på när hon red! Jag tycker iallafall att hon var jätteduktig på ridlektionen! Hihi. 
 
Just nu så sitter jag och halvtittar på tv, planerar lite olika blogginlägg & funderar på att värma på lite té. Jag måste också be om ursäkt för att inte ridlärarinlägget (önskeinlägget) inte har kommit upp på bloggen! Jag satt i förrigår och skrev det & det skulle ha publierats idag, men nej. Tydligen så har det inte publicerats och jag måste skriva om hela inlägget -.- Men har man lovat så har man lovat! ;-) Ha lite tålamod så publicerar jag snart inlägget!
 

Visa respekt!

Åh, jag tycker att det är helt sjukt att folk hela tiden sprider rykten om Nellie Berntsson och trycker ner henne pågrund av avundsjuka. Det är just vad det handlar om. Men jag tycker ändå att det verkligen går för långt. Hon är en otroligt bra tjej och hur mogen som helst för sin ålder. Men hon är ändå elva år & varför hon är värd mycket bättre än såhär! Alla "storbloggare" får finna sig i att det alltid kommer finnas haters & även småbloggar också. Men Nellie är trots allt elva år och borde inte behöva bli nertryckt på det sett hon blir av vissa. Sjukt att vissa inte kan visa någon respekt alls. Hon är en sjukt bra tjej! Nellies egna ord ↓
 
 
 

Nu drar vi till ridningen!

 
 
Idag har ju somsagt Nette ridning och jag ska följa med! Hade tänkt att försöka fota lite med iPhonen hennes på ridlektionen idag så förhoppningsvis så kommer det upp några bilder ikväll när hon rider! När jag kommer hem så kommer jag att äta middag och ta en dusch men efter det så kommer jag att blogga så fort jag kan! Jag hoppas att ni är nöjda med uppdateringen idag än så länge iallfall! Det är jag i vart fall... ;-)
 
Men nu måste vi iallafall åka, så vi hörs!


Rött på fuxar?

 
Något som jag tycker är otroligt fult inom matchning är fuxar med röd utrustning som röda schabrak, benlindor, benskydd, m.m. Jag tycker verkligen inte att det matchar med rött på fuxar. Färgen som skär sig och smälter lite in i fuxars färg. Nej, jag tycker mycket hällre att fuxar ska ha schabrak och sånt i lite mörkare färger som marinblått. Det är vad jag tycker! 
 
 
~ Vad tycker ni om att ha röd utrustning på fuxar? Fint/fult? ~
 
 

Horse Falls

 Satt uppe igårkväll och kikade på lite videos som den här nedanför, på folk som ramlar av sina hästar. Ska jag var ärlig så tycker jag inte att dem är roliga att titta på alls. Vissa fall ser ju lite roliga ut men det kan ju inte vara lika roligt för ryttaren. Jag förstår inte det roliga i dem riktigt. Jag tycker mer synd om hästen & ryttaren än tycker att det är roligt. Ni kanske tycker att jag är tråkigt men det är trots allt min åsikt! 
 
~ Vad tycker ni läsare om videos när folk ramlar av sina hästar? Roligt eller inte? ~
 
 

Rida utan väst ♥

 
 
Jag tycker det är mycket skönare och känns lite mer "fri" när jag inte rider med min ridväst på mig haha!
Men jag gillar mer att rida utan ridväst, tycker det är mycket skönar och man tränar själv på att sitta rak i ryggen då.
 
Ridar ALLTID utan ridväst när jag är i Dalarna, men på ridskolan så har jag alltid ridväst. Vet faktiskt inte varför, men jag började med att rida med ridväst på ridskolan för att när man precis skulle börja på ridningen så sa dom att man skulle köpa hjälp & ridväst. Enda sedan dess har jag alltid ridit med ridväst på ridskolan.
 
Tycker ni att det är skönare att ha ridväst på sig eller att rida utan ridväst?
 

Funny pic's!

       Nedanför så har jag lagt in några bilder som jag verkigen tycker är jätteroliga! De flesta bilder är ju bilder i repris men dem är fortfarande jätteroliga! Love them!    
 
Vill ni se fler bilder? Kommentera!
     
 
 
 
 
 
 

Finis ♥

 
Tycker den här bilden är så gullig på lilla Yason! Jag skulle ta på hela hans huvud, men precis när jag tog vände han sig mot mig. Tyckte först den var ful och tänkte radera den. Men orkade aldrig radera den när jag var i stallet, sen när jag kom hem och såg hur fin den var kunde jag absolut inte kasta den!
 
Jag tycker den ser så speciell ut, för är inte många som fotar så som jag gjorde (iallafall inte vad jag vet, kanske jag ska säga), va dock inte meningen men endå, haha! Jag tycker den är super fin! 
 
Detta inlägg var egentligen meningen att jag bara skulle lägga upp bilden, men skriver lite text till så får ni något att läsa också,  Hihi ♥
 

Vad vill ni vinna i vår nästa tävling?

Hej, bloggläsare! Vi på stallflickornas tänkte snart ha en till tävling i bloggen framöver och vi undrar vad just NI vill vinna. Eftersom att tävlingen är till för er så får ni kommentera det här inlägget och skriva vad just ni önskar att vinna! Ni kan önska vad som helst, dock inte en häst kanske... Haha! Kommentera och skriv vad ni vill att vi lottar ut i vår nästa tävling!
 
Kanske är ett schabrak som ni vill att vi lottar ut i nästa tävling?...
 
...Är det kanske ett supersnyggt pannband till älsklingshästen?
 
 
 
...Eller en snygg pikétröja?..
 


God morgon bloggen

För 3 år sedan men Yason ♥
 
Godmorgon gullisar! Idag ska jag rida, ska bli jätte roligt, men är lite nervös idag med, haha!
Undrar varför, men kan inte bestämma om hur mina kännslor ska vara ;)  Undrar vilken häst jag kommer få idag, är supper taggad iallafall! 
 
Annars så ska jag bara vara hemma och vara sällskap till min lilla Bonnie.
Runt halv 4 tänkte jag gå till pappa, för glömde mina ridkläder dära. så mamma kommer och hämntar upp Julia & mig vid kvart i 5, sen blir nästa stopp ridskolan!
 
 

Hemkommen från grönan!

 
 
Hejhej! Nu så har jag äntligen kommit hem från Gröna Lund efter en lång dag. Vi träffades på Gröna Lund klockan tolv och åkte därifrån klockan åtta. Trött tjej här! Hihi. 
 
På Gröna Lund så var det i vart fall perfekt väder men väldigt mycket folk. Annars var det jättemysigt! Jag är jätteledsen för att uppdateringen från min sida inte varit något vidare idag men Nette har ju uppdaterat bloggen väldigt bra idag! Nu så ska jag dricka lite te, kika på gamla avsnitt av solsidan & blogga (såklart). 
 
Vi hörs lite senare!
 

Kom nyss hem

Gammal bild...
 
Hej! Jag kom nyss hem från att ha varit hos Frida. Men innana vi var där så åkte jag,mamma & min bror till mormor & morfar och hälsade på dom. Vi tog en fika och satt och pratade i kanske 1 timme, så det var väligt trevligt!
 
Efter vi hade varit där så åkte vi till något centrum som jag inte kommer ihåg vad det heter, men mamma skulle fixa något med sin iPhone. När hon var klar då åkte vi till Frida. 
 
När vi kom till Frida så hälsade vi på alla, sen tog vi lite fika och satt & pratade. Runt 5 gick vi hem till pappa, för jag och mamma skulle hämta lite saker ifrån källaren som mammas skulle ha. Så nu är nästan alla lådor här men vi hämtar resten imorgon tänkte vi. Men nu ska jag ta och äta, blogga mer ikväll!
 
 
 

Ska rida imorgon!

 
Imorgon somsagt ska jag rida igen  Det var första gången förra veckan, men ska bli roligt att rida på imorgon igen.
Tror vi kommer göra nästan samma saker som förra gången, rida ut och trava lite inne i ridhuset. För alla hästarna är fortfarande såklart lite sommar trötta, eftersom dom har varit på bete i 7 veckor.
 
Jag undrar vilket häst jag får. förra gången fick jag Nikkie som ni kanske minns. Imorgon skulle jag vilja ha Glitz men bruka aldrig få honom. Iallafall inte förra termien, jag fick honom kanske 2-3 gånger. Jag tycker faktiskt han är rolig att rida, men vi får se vem jag får imorgon! 
 

Mitt schema för veckan

 
Gjorde ett snabbt schema till er. Sådär ser min kommande vecka ut. Förlåt för att den inte blev så rolig, lovar ska göra den finare nästa gång. Men orkade inte riktigt fixa så mycket. Blev en snabb fixad denna gång.
 

Rider inte utan hjälm!

 
Jag skulle aldrig få för mig att rida utan hjälm någonsin! Även om det är en dag då det är stekhett ute, man ska ha en liten fotoshoot när man sitter på hästen eller något annat så skulle jag aldrig rida utan ridhjälm. Det kanske inte är jättefint med ridhjälm alla gånger men säkerheten går ju faktiskt före skönheten om man säger så. Jag vet så otroligt många som ramlat av sin häst och landat på huvudet som skadat sig på ett eller annat sett & dem personerna har ändå haft hjälm på sig! Tänk då att ramla av hästen och inte ha en hjälm på sig? Kan inte ens tänka tanken.
 
Det är helt klart upp till var och en om man vill rida med hjäm eller inte men jag föredrar helt klart att rida med hjälm! Jag dömmer inte dem som rider utan hjälm, inte alls. Det är somsagt upp till var och en. Men snälla rid inte utan hjälm, det är så dumt att riskera att bli skadad...
 
Ett litet åsiktsinlägg bara. Har ni åsikter så får ni gärna kommentera!
 
 
 

Skaffa ny ridväst?

 
Japp, jag skulle behöve skaffa en ny ridväst snart tro jag nog. För sist när jag och Julia träffades frågade jag henne hur en ridväst skulle sitta. Tyckte nämligen att min började bli förliten för ha haft den i 2 år.
Och den var nog lite för liten, så tror nog att jag måste skaffa en ny.
 
Jag har en likadan som är på bilden  Jag vill ha en likadan igen om jag ska köpa en ny, men större stolek såklart ;) Så ska ta och höra med mamma eller pappa om vi kan åka till Hööks och kolla på en ny ridväst till mig!
 
 
 
 

Vill ha en Hoodie ♥

 
Tycker inte ni att den här tröjan ser hur gosig ut som helst? Jag tycker iallafall det!
Jag sitter och funderar om jag ska köpa den eller om jag ska strunta i det... hmm... Haha, har beslutsångest!
Dom här tröjorna har nämligen också hörlurar, som ni kan se på bilden.
 
För behöver mer koftor har bara 2, en i vit & i svart. Vill ha fler koftor såklart, men jag hittar sällan en kofta som jag gillar, vet inte varför har bara svårt att hitta koftor jag gillar. Hoodierna kostar 399 kr. Tycker det är väldigt mycket för en kofta, det är nästan 500 kr
 
Men jag funderar,  för tycker verkligen dom är snygga! Men jag får tänka lite mer om dom verkligen är värda pengarna!
 

Min dag

 
Haha någon gammal bild ifrån 2010, på lilla Johanna & Jag
 
 God morgon allihopa! Just nu sitter jag i mjukis kläder med en kopp te i handen och kollar på tv. Bra start att börja dagen tycker jag. Jag ska snart resa på mig för jag sitter i soffan. Jag börjar nämlign bli väldigt sugen på lite mackor. Orkar igentligen inte hämta dom men om man har inte så mycket val.
 
Berätter en snabbis hur min otoligt intressanta dag ser ut.
Klockan kvart i 3 så ska jag gå till Frida, för ska på kalas där med pappa och min storebror. Det är nämligen så att Fridas pappa fyller år idag, så vi ska fika och prata och lite så. Så ska bli kul, ska också umgås med Frida.
 
Det är allt som händer för mig tror jag nog. Efter jag har varit hos dom så ska jag nog bara hem.
Hittar väl på något som jag och mamma kan gör, kanske ta en fika?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon babes!

Måne-style, sova med mulen i marken! HAHA.
 
Godmorgon, godmorgon på er! Idag är det somsagt söndag & idag är planerna att jag, Josefine & en till kompis ska gå på Gröna Lund! Vi ska mötas strax innan tolv och lär väl vara där hela dagen/kvällen, tills dem stänger skulle jag tro! Jag har ställt fram lite inlägg men inte så många, tyvärr. Så idag blir det nog Nettes inlägg ni får läsa mest! Uppdaterar er självklart när jag kommer hem, iallafall!
 
Nu så ska jag skynda mig att ta en dusch & fixa mig i ordning för att sen äta och fixa lite annat. Hihi! Jag ska försöka att inte sega och dröja ut på tiden som jag alltid brukar den här gången, så att jag slipper stressa så mycket! Okej, nu ska jag inte tråka ut er med onödig information utan vi hörs ikväll i stället!
 

Hörs imorgon ♥

 ♥Mia (R.I.P) & Johanna ♥
 
Om ett litet tag så tänker jag stänga av datorn och lägga mig under täcket, sätta igång min tv och kolla på en film. Sen blir det nog sova för min del, är väldigt trött.
Jag hoppas jag kan somna nu när jag väl går och lägger mig, för brukar annars ta 45 minuter innan jag somnar. För jag försöker vända tillbaka dyngnet, för på Onsdag börjar skolan igen. Jippie! 
 
Så jag säger med andra ord Sweet Dreams! 
 

Lördagskväll!

Det står; MÅNE - Bästa hästen!
 
Hej på er! Idag så har jag under förmiddagen varit och klippt mig, på dagen varit och fikat med mamma & under eftermiddagen varit hos pappa! Jag blev jätte nöjd med hur mitt hår blev klippt, för en gångs skull. Jag brukar alltid vara så missnöjd över hur min hår blir efter att jag har klippt mig men nu är det perfekt! Jag är helnöjd. 
 
Eftersom att det inte riktigt var tillräckligt soligt under dagen för att åka ut och bada så ändrade jag och mamma planerna lite. Istället så åkte vi till en liten gård som dem har i närheten av mitt stall och fikade istället. Jättemysigt var det. Därifrån åkte vi klockan halv fem och så kom jag till pappa runt fem. 
 
Vi har nyss ätit en jättegod taco-middag och ska snart sätta på en komedi och mysa med fruktsallad. Lyxigt ju! 
Jag kommer nog tyvärr inte att uppdatera bloggen något mer ikväll utan nu blir det en pause från datorn resten av kvällen skulle jag tro! Vi har ändå gjort tolv stycken inlägg idag så det kanske räcker med inlägg för idag? Hihi. Därför så säger jag godnatt nu så hörs vi imorgon!
 
Jag vill bara informera er om att inlägget en läsare önskade idag (om att vi skulle skriva om vår tränare/ridlärare) kommer att förskjutas till imorgon då jag är på tok för trött för att skriva det ikväll! 
Hoppas att det är okej!
 
 
 

Vinnaren av vår minitävling!

 
Vi hade ju en liten "minitävling" på bloggen idag under dagen där man skulle hitta tre saker i bloggen som vi har lagt till. Sakerna som vi hade lagt till var att vi hade lagt till en hjärt-ikon uppe i fliken, en ny text i fliken och en ny bild i menyn till höger! Den första som gissade rätt var Julia! Grattis!
 
Priset var ju somsagt att få bli länkad i menyn och i ett inlägg, så därför kommer jag nu att skriva lite om Julia & hennes blogg! Hihi. 
 
Julia bloggar på bloggen: Juliapalveus.blogg.se & red förut i mitt stall innan hon flyttade. Jag känner henne personligen inte men jag vet iallafall att hon brukar läsa och kommentera vår blogg ganska ofta! Julia bloggar på sin blogg om ridning, Justin Bieber, sin vardag, osv! Hennes blogg tycker jag verkligen att ni ska kika in på, en läsvärd blogg med andra ord! Det som är bra med hennes blogg tycker jag är att man kan börja läsa den utan att man känner henne och ändå fastna för bloggen! Julia verkar verkligen som en jättegullig tjej och hennes blogg lika så! Tryck HÄÄÄR för att komma till Julias blogg!
 
Ett stort grattis till dig!
 
 

fick just min iPhone ♥

 
Hejsan!
Jag har nyss fått min nya mobil, iPhone 4S.  Ni vet inte hur glad jag är just nu, har viljat ha en sån mobil enda sen den kom ut! Var bara tvungen att berätta det!
 
Ursäkta för att jag inte har bloggat något idag men har inte varit hemma något idag.
För runt 1 åkte jag & mamma in till stan och kollade på bio, sen efter bion så gick vi runt en snabbis på stan och kollade lite.
 
 

I L O V E Y O U... ♥

Jag vet att jag inte är jättefin på bilden, men Måne är det...
 
Jag finner inga ord, allt jag kan säga är att jag älskar dig världens finaste och bästa ponny. Du har lärt mig så mycket under sommaren och blivit min bästa vän... ♥ I  L O V E  Y O U  M O O N L I G H T ♥
 

Med & tävlar

 
 
Jag är med och tävlar om att designa ett eget iPhonskal, vill ni också vara med? Klicka HÄR 
 
 
 
 

Min absoluta favoritbild...

Den här bilden har jag säkert visat 1000 gånger i bloggen men det är för att den här bilden verkligen är min absoluta favoritbild av dem som jag tagit i sommar. Världens finaste Willy är ju motivet också. Indianhästen, som jag kallar honom för. Han ser ut som en riktig vildhäst ju, håller ni inte med?
 
Det som var lite synd var elstängslet som kom ivägen och korsade mulen, annars hade bilden varit oslagbar... Hihi. 
 
© STORT copyright! ©
 

Visste ni att?..

Visste ni att jag ett ex antal gånger kom till Månes hage och hittade honom sovandes med mulen i marken? Haha, han var ju bara för söt! :') Hade som tur var med mig kameran en morgon & fotade honom sovandes med mulen i marken, haha! Vilken knashäst alltså...  ;)
 
 
 
 

Om jag hade en häst...

...så skulle det nedanför inköpas! Nu är det ju så att jag tyvärr inte har någon egen häst eller foderhäst så därför blir det bara att fortsätta drömma om dessa otroligt fina schabrak, benskydd, benlindor & hästtäcken från HV POLO. HV POLO är verkligen ett märke som jag älskar. Jag älskar framförallt deras pikeer men även andra saker som dem har! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi har ändrat...

 
Igårkväll så satt jag och Nette upp under kvällen och justerade lite småsaker i bloggen. Har ni sett vilka tre små justeringar som vi har gjort?
 
Den första personen som ser dem tre saker som vi ändrat i bloggen och kommenterar rätt vinner en länk till sin blogg i ett inlägg och den personen vinner också att få sin blogg länkad i vår meny!
 
Lycka till!
 

Svar på tal!

 
Vi fick nyligen en fråga om vi kunde skriva ett inlägg vilka som vi tränar för! Självklart kan vi skriva ett inlägg om vilka vi tränar för så håll utkik på bloggen under eftermiddagen/kvällen då inlägget kommer att publiceras! 
 
Fortsätt jättegärna med att komma med bloggidér och vad ni vill läsa om! Vi blir bara glada av att ni skriver vad ni vill läsa om. 
 

Bild från i våras!

 
Här kommer en bild på mig & Josefines häst Dixie som hon har på foder. Jag var på Josefines landställe i våras då jag red Dixie. Hon var verkligen jättefin & ska förmodligen upp dit någon helg här snart...
 
 
 

Lördagsmorgon!

 
Good morning! Jag har precis vaknat och ska nog ta mig lite frukost här snart. Klockan halv tolv så ska jag till frisören och klippa mig vilket verkligen behövs just nu kan jag säga!   Mina toppar är helt sjukt slitna just nu så det ska bli jätteskönt att få håret klippt. Det blir nog trots allt bara topparna som jag klipper och inte lugg eftersom att jag inte är 100 procent säker på det. Efter jag har klippt mig så ska jag och mamma åka iväg & bada och sola. Ska försöka förbättra brännan lite, hihi. ;)  Efter det så skjutsar mamma mig till pappa & så är jag där tills söndag!
 
Nu så ska jag fortsätta fixa lite på bloggen så hörs vi!
 
 

Sov sött ♥

 
Strax tänkte jag gå och sova, för är verkligen super trött. Ville bara säga god natt till er, så Natti ♥
 

Dagens ridpass på Riviera!

Bild på Riviera från ridskolehemsidan...
 
Hej! Nu så tänkte jag berätta lite om dagens ridpass på det skimmelfärgade D-ponnystoet Riviera! 
 
När jag kom in i uppropningsrummet så började dem som vanligt med att ropa upp alla som var där och skulle rida. När dem hade ropat upp alla så delade dem ut hästar & jag fick till en början Glitz. Glitz har jag bara ridit en gång så jag hade väl inga större förväntningar egentligen. När jag tränsat färdigt Glitz så kom Carina och sa att det hade blivit fel och att jag skulle ha Riviera istället så då var det bara av med träns, sader och benskydd. Senast som jag red Riviera var på en lektion tidigt i våras då vi red barbacka. 
 
När lektionen började så ledde vi först runt hästarna några varv i ridhuset innan vi satte upp. Vi började med att skritta runt i ridhuset och red med tät, då jag var i täten. Efter bara några varv så sa Måna (min ridlärare/tränare) att vi skulle rida ut stort sett hela lektionen så då gjorde vi det. Jag kände verkligen att jag hade bra kontroll över Riviera och att hon lyssnade bra på vad jag bad henne att göra. När vi red ut så red vi mellan träd, klättrade, gick ner för branta backar, osv. Vi var ute nästan hela lektionen & skrittade bara av hästarna när vi kom tillbaka. 
 
Jag tycker att dagens ridlektion verkligen var lyckad och jag tror nogatt det här var det bästa ridpasset på henne, hittils. Kanske var det för att vi faktiskt inte hoppade eller red över bommar eller kanske är det jag som faktiskt utvecklats som ryttare..? 
 
Det fanns väll kanske inte jättemycket att berätta om den här ridlektionen eftersom att vi inte gjorde så mycket förutom uteritten som det inte fanns så jättemycket att berätta om. Dem första ridlektionerna kommer det att vara väldigt lugnt med tanke på att hästarna nykommit från betet, osv. Ska självklart försöka skriva så utförligt som möjligt om varje ridlektion men såhär i början av hösten så kommer det nog inte hända så jättemycket.   
 

Över 300 inlägg!

 
Sedan vi startade bloggen i April (vi började att blogga i Maj!) det här året så har vi gjort total 308 inlägg. Alltså över 300 inlägg på 5 månader. Jag tycker verkligen att vår blogg har utvecklats både utseendemässigt & våra blogginlägg. Tänk att det snart var ett halvår sedan vistartade bloggen men det känns som igår! Jag tycker verkligen att bloggen bara går bättre och bättre för varje dag och det är verkligen en jätterolig känsla!
 
När vi har nått femhunda inlägg på bloggen så tänkte vi att vi kanske ska arrangera en till tävling här på bloggen, vad sägs som det? ;)
 

Vad hände med dem framinställda inläggen?

 
 
Hej på er! Jag är hemskt ledsen för att inläggen som jag skrev inte har publicerats. Igårkväll så satt jag uppe och gjorde tre stycken framinställda inlägg som skulle ha publicerats idag under dagen. Nu under kvällen så såg jag att dem inte hade publicerats (!!!) för att jag tydligen hade glömt att ställa fram dem tills idag så jag ställde fram dem tills igår. Jag får väll skylla på att jag var för trött, helt enkelt... ;)
 
Idag så vaknade jag iallafall redan runt klockan klockan nio då jag gick upp. På förmiddagen så gjorde jag väl inte så mycket förutom att jag åt frukost & lunch. Runt klockan ett så kom Nette för att vi tillsammans skulle åka buss till ridningen klockan tre. Vi tog iallafall bussen till ridningen och jag var där runt halv fyra! Jag tänkte självklart skriva  om ridlektionen idag men det gör jag i ett annant inlägg som jag tänkte påbörja nu! 
 

Minne från Norrland

 
 
 
Hejsan! Förlåt för en dålig uppdatering idag, men har haft fullt upp,.
 
Men ibörjan av sommaren följde jag med Julia till hennes land i Norrland som ni säker vet. Då jag fick massvis med minnen för livet. Tänkte berätta om ett speciellt minne för er som jag fick av Måne.
 
Det var på midsommarafton. Vi gick till Måne för att önska honom glad midsommar & bara mysa med honom.
Så jag och Julia kommer med våra midsommarkransar på oss, så lägger jag ner min midsommarkrans på marken, för den var obekväm tyckte jag.
 
Så precis när jag la der den på marken kommer Måne och skulle äta blommorna som var på midsommarkransen, men det var ståltråd runt kransen så att den skulle hålla ihop sig. så jag trycker till honom på bogen och Julia stod bakom honom. Då sparkan han bak ut och prickar Julia på båda hennes lår och lite på mitt lår.
 
Så Julia blev helt röd först på benen men senare blir det stor blåmärken istället.
För mig blev jag bara lite röd sen försvann märket.
 
Det är en sak jag inte kommer glömma. För det var första gången både Julia & jag blev sparkade av en häst.
Fast det gjorde inte lika ont för mig som för Julia tror jag nog.
 

Roligt sätt att ramla av en häst på!

 Haha!, tror det är är det "finaste" sätte jag någonsin har sett någon ramla av en häst. 
 
           
 
 
 

Träffa min Fiffi snart

 
Som ni vet, så åker jag & Julia snart till stallet, för Julia ska rida idag. Så jag ska få mysa med min lilla bebis idag igen! :) Jag hoppas att det inte är några vid henne imorgon då, så jag kan få rykta henne och kanske sadla henne. Så jag håller tummarna!
 
Men ska såklart också bli kul att bara åka till stallet och vara där. Men mest att träffa lilla Fiffilina ♥
Imorgon när Julia rider ska jag antagligen försöka ta något bra foto på henne, ska bara försöka komma ihåg det!
Ska också Ta nya foton på Fiffi, för har bara 1 "bra" foto på henne, så är tid att ta fler, tycker jag ♥
 

Morgon inlägget

 
God morgon alla morgon pigga läsare!
 
Idag ser planerna ut att jag och Julia ska åka till stallet, Wiii längtar tills att träffa min Fiffi ♥ Men innnan vi åker till stallet så ska jag var hos Julia, och umgås innan vi åker till stallet.
 
Men efter jag har varit i stallet så ska jag komma till mamma. ska bli väldigt kul för ska få träffa Enzos syster, Bonnie (våran andra katt) Har inte träffat henne på 3 månader, längtar tills att få träffa lilla hårbollen!
 
 
 

Good night!

 
Hej på er! Jag vill börja med att tacka er läsare för en superstatistik idag med! Det är verkligen jätteroligt att vi har en hel del unika läsare som läser bloggen varje dag & som stannar kvar. Det gör oss hundra gånger mer motiverade! Tack!
 
Just nu så sitter jag & dricker lite te & kollar på desperate housewives medans jag svarar på några mail. Snart blir det sängen för min del. Jag är verkligen jättetrött och ska försöka att gå upp redan klockan nio imorgon, hade jag tänkt. Imorgon så ska jag somsagt rida, men det är på eftermiddagen. Därför så ska jag försöka att göra några fler inlägg på bloggen som jag kan ställa fram tills imorgon så att ni har något att läsa, tänkte jag! Men nu säger jag nog godnatt för min del & så hörs vi imorgon igen!
 

Vad har vi gjort idag?

 
Hej! Som ni säkert vet så har jag & Julia idag varit med våran kompis Josefine!
 
Först möttes vi nere vid vattnet, vi matade då fåglarna som var i sjön. Var verkligen jätteroligt att mata alla fåglarna! Sen ville Josefine och Julia gärna bada så vi gick hem till Jossan och dom två bytte om, för jag ville inte bada. 
 
När dom hade bytt om gick vi ner till vattnet. Det tog kanske 5 minuter, sen var dom 2 nere i vattnet.
Jag satt och kollade på när dom badade. När dom gick upp så satt vi bara och pratade om allt möjligt. 
När vi hade pratat ett tag så började det komma några droppar, så vi packade ihop sakerna och gick hem till Jossan. (Det var tur det för efter 10 minuter så spörengnade det).
 
När vi kom till henne så satt vi vid datan & lyssnade på musik. Sen körde vi lite charader, haha!
Lite senare så gick vi ut och köpte glass. När vi hade ätit klart glassarna så körde vi kurragöma, haha!
Det var jättelänge sen vi körde det, så det var roligt. :)
 
Vid kvart över fem tog jag och Julia sällskap hem och nu sitter jag vid datorn och har nyss ätit.
 

Imorgon - ridning!

 
Imorgon så ska jag äntligen börja rida igen! Jag tror inte ni förstår hur taggad jag är inför ridningen imorgon! Det ska verkligen bli jätteroligt att börja rida i en ny grupp, för ny ridlärare & att bara sitta på hästryggen. Om det inte spöregnar imorgon så lär vi nog rida ut vilken man brukar göra dem första dagarna efter att dem kommit från betet.
 
Själv hoppas jag på att få Sevel, Fiffi eller Nikkie imorgon men vi får se vilka som kommer att gå med på lektionen. Jag och Nette kommer att ta en buss som går från centrum klockan 14:54 och då så kommer vi att vara framme klockan 15:12 på ridskolan. God tid innan lektionen börjar alltså... ;) Med tanke på att Nette följer med så kanske hon kan lyckas ta några bilder på mig när jag rider men jag kan inte lova något.
 

Söta Tore...

 
Tyckte att jag lyckades få till en lite rolig bild på Tore sist som jag fotade honom. Han låg och vilade på gräset när han helt plötsligt och oväntat sträckte ut tungan... Haha ;) Jag vet att det finns hur många bilder som helst på hästar som sträcker ut tungan men jag tycker att den här bilden bara var för söt på honom... :')
 
~ Någon som håller med om att bilden är både söt och lite smårolig? ~
 

Saknar dig ♥

 
Saknar att vara glad, att inte gråta varje kväll. 
Kan inte allt vara som förut, alla var lyckliga? 
 
Snart orkar jag inte mer... Ville aldrig att detta skulle hända oss.
Det kommer aldrig finnas någon som du.
 
Du kunde vara sur ibland, men jag älskade dig, fast om du bet eller rev mig.
Jag gråter varje kväll, för tänker så mycket på dig.
 
 
Sista gången jag såg dig, satt du i din bur & visste inte att du skulle gå bort.
Du nosade på min hand, sen kollade du på mig med dina vackra ögon. 
 
Du vet inte hur mycket jag saknar dig, det var den 12/8-12 du gick bort.
Jag önskar du vara här Enzo! Det kommer aldrig vara någon likadan katt som du.
 
Jag älskar dig Enzo, jag hoppas du mår bra i himlen.
Det var bättre att du gick bort lycklig, istället för att du mådde skit, och sedan fick gå bort.
 
Du blev bara 6 år. Du hade ett så långt liv kvar, men sen förendrades allt...
 ♥ Du föddes den 26/2-06 & gick bort den 12/8-12. R.I.P
 
 
 

Jag har träffat en Alpacka ♥

 
Hej! 
Jag har inte sagt att när jag var i Dalarna så åkte vi till en gård där dom hade massvis med olika djur. 
Ett av deras djur var en alpacka, som ni ser på bilden där uppe. Han heter Emil & han var nyss nyklippt när jag tog den där bilden som ni säkert ser ;)
 
Man fick gärna gå in och klappa på alla djur som dom hade där, och ja gick såklart in till lilla Emil. Jag lyckades till och med klappa honom! Han var lika mjuk som en teddy björn! haha, jag har aldrig känt något djur som var så lent!
 
Det var värkligen jätte roligt att se & klappa en alpacka, dom är super gulliga tycker jag! Skulle vilja ha 2-3 alpackor men dom är väldigt syra att skaffa... en hane kostar 10.000 kr medans en hona kostar 25.000
 

HAHA Emma! ♥

 
Haha Emma är för söt på bilden! Hon vill ge oss en stor blöt kyss! ♥
 

Visste ni att?

 
Visste ni att jag har egentligen inte ridit särskillt länge alls! Jag red på en annan ridskola där jag bor från att jag var åtta till tio. När jag var tio år så bestämde jag mig för att sluta för att jag inte trivdes med ridläraren som jag hade där. Jag gjorde ett avbrott från ridningen i två hela år & började förra året igen då jag var tolv. Nu har jag ridit i ett år på min nya ridskola så sammanlagt så har jag ridit i tre år, bara. Just nu går jag altså i en J3:a på ridskolan.
 
Ska jag vara ärlig så känns det som att jag har ridit och hållt på med hästar i all evighet men egentligen så är det ju bara tre år, när jag tänker efter.
 
Det visste ni inte va? Tihi ;)
 
 

Torsdagsmorgon!

Känner mig lika trött som den här lilla killen... ↑
 
Åh, kände att jag för en gångs skull tänkte ha en annan rubrik än en "godmorgon!" rubrik så därför fick det bli en lite annan rubrik idag. Idag är det somsagt torsdag och idag är planerna att vara med Josefine och Nette! Det ska bli jättemysigt och förmodligen så ska vi bada, som det är tänkt! Uppdateringen kanske inte kommer att vara på topp under dagen idag men jag ska försöka att ställa fram lite inlägg till er här på morgonen! Jag kommer i annat fall att komma hem på eftermiddagen så då blir det uppdatering!
 
Är det något speciellt som ni vill att vi ska blogga om? Vi skriver om precis vad ni vill, så det är bara att kommentera om ni kommer på något!
 

God natt!

 
Nu säger jag och Julia god natt till alla er! 
Imorgon ska jag & julia var med en kompis, och vi ska vara ute antagligen hela dagen, så uppdateringen kanske inte är på topp imorgon. Vi har dock ställt fram några inlägg till er under dagen.
 

Fifflina ♥

 
Hejsan! 
Idag som ni vet var jag och Julia i stallet, och jag hälsade & mös (ofc!) med lilla Fiffi ♥
Gav henne en morot & äpple, bara för hon är så söt! 
 
Jag hälsade först en snabbis på henne, sen gick ja & Julia och hälsade på några andra hästar.
Sen gick jag tillbaka till älsklingen, då ryktade jag henne, och pussade MASSOR på henne, Tihi
 
Vid halv 5 började en ridlektion som jag & Julia kollade på ,men tyckte det var väldigt tråkigt att kolla på dom, för dom gjorde inte så mycket... haha! Så jag gick tillbaka till min lilla Fiffilina.
 
Hon hade nämligen gått lektionen innan, så jag ville borsta henne lite extra för hon var så duktig, såg inte ens lektionen men hon var säkert BÄST iallafall! ♥
 

Hur är våran uppdatering på en skala 1-10?

 
 
~ Hur tycker NI läsare att vår uppdatering är på en skala 1-10? ~
 
Själv tycker jag faktiskt att vi uppdaterar bloggen hyffsat & idag så har vi hittils gjort åtta inlägg! Vi skulle kunna uppdatera ännu bättre än vad vi gör nu, men då så skulle nästan hela dagen gå åt att göra inlägg & det har ingen av oss ork till, haha. Jag skulle nog säga att jag är ändå ganska  nöjd med uppdateringen vår.
 
 

Hemma från stallet!

                   
 
Hej på er! För cirka en timme sen så kom jag och Nette hem ifrån stallet! Vi hann aldrig vara med varandra innan vi åkte till stallet eftersom att Nette "försov sig" till halv två tror jag att det var, haha. Vi kom iallafall iväg till stallet runt  halv tre & var där till strax innan fem! I stallet så mös vi med hästarna, kollade på lektioner, hjälpte till att fixa iordning hästarna innan dem gick på lektion, osv. Det var väldigt mysigt helt enkelt!
♥ 
Dessutom så satt jag och kikade på när min gamla ridgrupp red & jag tror verkligen att det var helt rätt att jag får byta upp en grupp nu efter sommaren! Det känns verkligen som att jag har utvecklas som ryttare hur mycket som helst efter sommaren. 
Nu så ska jag stänga av datorn & åka ut med mamma med tanke på hur otroligt fint vädret är. Tyvärr kanske bloggen kommer att bli lite lidande under kvällen eftersom att jag har en hel del saker som jag ska göra & att jag åker iväg ett litet dag. Ni får klara er med inläggen som vi skrivit idag & sen så gör förmodligen Nette några inlägg senare också! 
 

Saknar dig, Måne ♥

 Åh, vad jag saknar dig min fina fina Måne. Förstår fortfarande knappt att sommaren är över och att jag kommer få vänta tills höstlovet innan jag får se dig igen. Dessutom så är det ett helt år kvar tills jag kommer att få ha dig som min egen igen...      
                                                                                             :(
Saknar dig fina fina ponnie ♥
 
 
 

Sagohästen

På gården där Måne stod så fanns det några andra hästar (och ett föl). En av hästarna som dem hade tyckte jag var så otroligt fin, nämligen Willy! Han är av rasen "paint" & fem år gammal. Han måste nog vara en av världens varckraste hästar. Både manen och hans svans är svartvit-färgade & jag tycker verkligen att han ser ut som en sagohäst! 
 
Jag lyckades knäppa några bilder på honom när han stod i hagen, men med tanke på att jag tog med iPhonen så blev det inte den bästa kvalitén & dessutom så försämrar ju blogg.se bildkvalitén så mycket också! Nedanför är några av bilderna som jag lyckats knäppa på Willy.
 
 
...& ja, han hade rullat sig när jag tog bilderna. Haha.
 

Gud vad fin ♥

 
Gud vad fin sadel! Jag älskar svarta sadlar, men gud jag blir typ kär, haha! Tycker den är superfin! Vill ha den, men jag har bara ett problem... Jag har ingen häst som jag kan köpa den till, haha.
 
Gud vad jag längtar tills jag blir stor & har en egen häst eller är medryttare på en för då ska jag köpa massvis med grejer. Haha ;)
 
Vad tycker ni om sadeln, hiss eller diss?
 

6 saker ni kanske inte visste om mig

 
 
☼ När jag är hemma går jag nästan alltid runt i mjukis byxor & en superman tröja. Jag har aldrig smink på mig hemma, tar alltid bort det så fort jag kommer hem om jag har haft det under dagen. Jag tycker att det är skönare att inte ha smink på sig.
 
☼ Jag har bilder på kändisar i hela mitt rum hos pappa. Jag har också teckningar som kompisar & jag har ritat när vi var små.
 
☼ Jag lyssnar alltid på musik när jag duschar.
 
☼ När jag pratar i telefonen så går jag alltid runt. Jag kan aldrig stå/sitta stilla när jag pratar i telefonen.
 
☼  Jag älskar verkligen gosedjur! Jag kan inte slänga ett gosedjur, haha! Och eftersom jag inte kan slänga ett gosedjur så sover jag nästan med alla mina gosedjur! Jag sover med 41 stycken.
 
☼ Jag gillar inte när folk håller på med mitt hår. Den enda som jag tycker det är skönt när någon håller på med mitt hår är antingen när jag själv gör det eller min frisör.
 
 

The Typical Hästmänniskan

På facebook så finns det en sida som heter "The Typical Hästmänniskan" som lägger upp bilder som är så sanna och klockrena! Dessa nedanför är några som verkligen stämmer in på mig! 
 
 
 
 
 

God Morgon

 
 
Idag vet ni antagligen vart vi ska, men säger det igen, haha. Jag & Julia ska till stallet och bara mysa med hästarna. Vi ska också kolla på andra grupper som rider. Tycker det är kul att kolla på andra hur dom rider, man kan också lära sig lite nya saker genom att kolla på! :)
 
Men innan vi åker till stallet så ska jag gå till henne så ska vi umgås lite innan stallet.
Vi tänkte åka till stallet runt kvart över 2 , halv 3. Vi har såklart ställt fram några inlägg till er medans vi inte är hemma, så ni har något att läsa medans vi är borta! 
 

Godnatt allihopa!

 
Nu säger jag godnatt för min del! Jag tänkte att jag skulle försöka att komma i säng snart med tanke på att jag ska gå upp i tid imorgon och för att skolan snart börjar så jag kan ju inte gå och sova hur sent som helst, haha. Imorgon så kommer jag och Nette att åka till stallet för att bara vara där! Det blir jättemysigt. Vi lär väl vara där hela dagen/eftermiddagen skulle jag tro! Jag har i vart fall ställt fram lite inlägg till imorgon så att ni har något att läsa!
 
Men nu säger jag godnatt, så får ni sova så gott!
 

Ny header!

 
Som ni ser så har vi fått en ny header på bloggen som vi länge har väntat på! Jag satte nyss in den på bloggen och jag tycker verkligen att den blev riktigt snygg & matchar bloggen! Jag älskar i vart fall headern & vi fick hjälp med att göra headern av Lina som bloggar på bloggen "ponnysmurfarnas.blogg.se". För att komma till hennes fina blogg så klickar ni HÄR! Tack så mycket Lina för den fina headern! Nu känns det verkligen om att vår blogg går åt helt rätt håll!
 
Om ni inte ser den nya headern så är det bara att klicka "F5". 
 

Minishopping på Hööks!

 
Jag har idag varit med Jossan på Hööks som jag tidigare nämnde att jag skulle till. Jag hittade inga ridbyxor som jag fastnade för men däremot så köpte jag hästgodis & ett par nya ridstrumpor. Lite sånna där nödvändiga saker, enligt mig... ;)
 
Förutom att jag har varit på HÖÖKS med Jossan så har vi varit ute 99 procent av dagen! Vi har pratat om allt mellan himmel och jord. Riktigit mysigt var det att träffa henne igen med tanke på hur länge sen som det var vi träffdes! Det har ju varit så sjukt fint väder idag så varför skulle man inte vara ute? ;)
 
Nu så ska jag, mamma & några kompisar till oss åka ut och fika men efter det så lär vi väl höras? Dessutom så har vi en ny header på G som antagligen kommer att komma upp på bloggen under kvällen, så håll utkik!
 

Hissar lite saker

 
Hejsan allihopa! Tänkte hissa några saker just nu i mitt liv.
 
Mamma har fått en egen lägenhet, jag tycker det är jätte bra att mamma har fått en egen lägenhet. För jag har bott hos pappa i 3-4 månader nu. Jag har fikat ibland med mamma, men mycket bättre att träffa mamma varje dag när jag är hos henne! ♥
 
Ridningen har börjat, tycker det är jätte kul att vara tillbaka i stallet, samt att äntligen få börja rida igen!
Har ridit under sommaren, men att rida 1 gång i veckan :)
 
Jag får bättre hy, haha, jag har ganska mycket finna osv i ansiktet. Jag har börja andvänt en kräm som tar bort finnar & sånt. Den funkar värkligen! så blir gladar och gladare för varje dag som går, när det gäller min hy.
 
 
 

HAHAHA!

  Måne du är snygg... HAHAHA! Jag skulle egentligen ta en bild på Aira med då stack Måne upp huvudet istället. Haha, sötnonsen!                                                                                   
 
 

Tankar och åsikter kring longering

  Jag tänkte skriva lite om vad jag tycker om longering och att longera hästar. I sommras så tränade jag en hel del på att longera Måne & det var väldigt svårt i början då jag aldrig hade gjort det förut och inte han heller men efter varje gång som jag gjorde det så gick det bättre och bättre.
 
Till en början så tycker jag att det var otroligt svårt att fokusera på att stå kvar i mitten medans man ska hålla linan sträck och släppa efter när det behövs, att hålla pisken och att inte höja den för mycket, osv.
 
Det handlar ju så mycket om kroppsspråket i longering även fast man inte tror eller tänker på det! Går man ett enda steg för långt fram när man longerar så kan hästen tolka det som att man vill att dem ska stanna eller sakta av till skritt. 
 
Longering är faktiskt jätteroligt även om det är första gången eller om man har gjort det ett tag! För er som aldrig har gjort det så tycker jag absolut att ni ska testa på, men om det är första gången så rekommenderar jag att ni longerar en häst som har gjort det tidigare, haha! ;)
  
Nej, jag blundar inte när jag longerar. Haha!
             
 

Till min älskade mamma ♥

Älskar dig mamma! ♥
 
En mor finns med från början som källare till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar, följer hon varje kliv.
 
Sen livets första måltid har hon bjudit att smaka. 
Hon ger dig av sin omsorg utan krav att få tillbaka.
 
Hon tas så lätt för given som lindring av besvär.
Och sällan blir hon tackad och sedd för den hon är.
 
I livets alla skeden förblir hon dock detsamma...
Din alldeles unika högt älskade mamma!
 
 
 
 
 
 

Fiffilina ♥

 
Igår när jag & Julia var i stallet , så hann jag aldrig ens hälsa på min lilla Fiffi ♥
För Hon gick med på den lektionen jag hade & efter lektionen stod om och borstade henne när jag gick så vill e inte bara stå där och vänta, haha.
 
Men får antagligen hälsa på min lilla sötnos på Fredag! ♥
 

Planer inför veckan!

 
Jag tänkte skriva lite om mina planer inför veckan! Jag hann tyvärr inte fixa ihop en liten bild som jag alltid brukar på vad jag ska göra under veckan så därför skriva jag bara i inlägget!
 
Tisdag (idag): Vara med Jossan som jag inte träffat på hela sommaren! Ändå så kändes det som igår. Haha! Det ska bli riktigt kul! Vi har dock inte bestämt vad vi ska göra men vi kommer att hitta på något!
 
Onsdag: Förmodligen så blir det så att jag och Nette åker till stallet och är där under dagen! Mysigt! 
 
Torsdag: På torsdag så ska jag förmodligen vara med Frida som jag inte har träffat på flera veckor. Det ska bli roligt! 
 
Fredag: RIDNIG! På fredag så ska jag äntligen få rida! Börjar ju i en högre grupp med ny ridlärare men det ska bli jätteroligt! Nette kommer dessutom att följa med!
 
Lördag: På lördag så kommer jag att klippa mig på förmiddagen! Funderar på att klippa lugg men jag är inte helt säker... Vad tror ni läsare, skulle jag passa i lugg? Jag har fyra dagars tänketid... Haha!
 
Söndag: Inga planer på söndag! Förmodligen blir det bara hemmadag, vilket är skönt det också! 
 

Dagens planer!


                  Hej allihopa & godmorgon! Idag så ska jag somsagt vara med Jossan & det ska bli hur kul som helst med tanke på hur länge det var sen sist! Ikväll så ska förmodligen jag och mamma åka till HÖÖKS & köpa lite saker inför fredag då ridningen börjar! 
 
Jag har ställt fram lite inlägg till er under dagen som kommer att publiceras så att ni har något att läsa! Så håll utkik under dagen så bloggar jag mer senare i eftermiddag/kväll! 
 
 

Vad som krävs för att jag ska börja läsa en blogg!

 
Jag tänkte att jag skulle skriva om lite saker som måste vara med i en blogg för att jag ska börja läsa den!
 
♥ Om det är en hästblogg så är det självklart ett stort plus för då så kan jag nästan garantera att jag i vart fall bläddrar igenom bloggen. 
 
♥ Bloggen får gärna ha en inriktning som en fotoblogg, hästblogg, eller med någon annan inriktning. Att läsa om en helt okänd persons vardag är enligt mig inte särskillt intressant, haha!
 
♥ Bloggen ska ha många och varierande bilder. Det blir så mycket roligare att läsa en blogg om bloggen har med bilder i varje inlägg & varierande bilder! Det gör inläggen mycket intressantare!
 
♥ Uppdateringen ska vara så bra som möjligt! Det är mycket roligare att läsa en blogg med bra uppdatering. 
 
♥ Skriv med ett så vårdat språk som möjligt! Det är mycket lättare att läsa en text utan massor stavfel!
 
 
 

God morgon!

 
Mosters får från Dalarna
 
God morgon alla blogg läsare! Jag tänkte bara göra ett "god morgon" -inlägg, haha! :)
Jag ska strax gå till mamma och vara där över dagen, jag måste bara slänga på mig lite kläder sen blir det hörlurar på. Sen poppar jag musik medans jag går till momi! :)
Annars händer det inte så mycket för min del idag, det blir en mest slappa dag för mig!
 
Hur ser eran dag ut för idag?
 

God Natt!

 
Nu säger vi godnatt till er! Både jag & Julia har ställt fram några inlägg tills imorgon, så ni har något att läsa när vi inte är vid datorerna hela dagarna ;)
Men imorgon ska jag gå till mamma & vara där nästan hela dagen pga av en sak jag inte vill ta upp här i bloggen just nu.
Medans Julia kommer vara ute med en av våra kompisar som heter Josefine.
 
Hoppas ni har uppskattat våran uppdatering idag, för är själv väldigt nöjd, haha!
 

Jobbig!

 

Gud vad jobbig den här kon är!
Ibörjan när den här kom fram tyckte jag den var gullig osv, men nu stör jag mig bara på den!
Den kommer fram nästan hela tiden, den kommer minst 8 gånger per dag för mig... Det är jätte störande tycker jag!
 
Har den här kon kommit för er någon gång?
 
 

Tillbaka i stallet!

Åh, idag så var jag äntligen i stallet igen & hästarna också som är åter från betet! Jag fick dessutom en otroligt posetiv överraskning när jag kommer till stallet! Sevel stod kvar på stallet! Han går inte i pansion förnst nästa år tydligen. Åh, jag är så glad för det!
 
I stallet stod alla hästar kvar förutom Van Halen & dessutom så har det kommit två nya hästar: Hampus & Facilia. Hampus gick med på Nettes ridlektion & han var verkligen urgullig! Allt var som vanligt i stallet förutom att dem flesta hästar hade bytt plats med varandra i spiltorna & att det nu har börjat byggas boxar i stallet! Förmodligen så blir det till att åka till stallet på onsdag/torsdag & på fredag! Mys!
 
 

Världens finaste ponnie...

♥ I love you 2 day + 2 morrow = 4 ever ♥
Love you, Moonlight! 
 
 

5 snabba frågor!

 
Varför började du rida? Jag minns inte exakt varför jag började rida men jag har alltid älskat djur & hästar. Jag minns att min kompis red & då ville jag också börja, så därför började jag rida när jag var åtta år! 
 
Varför är du så intresserad av dressyr? Som jag har skrivit tidigare så har jag aldrig varit så mycket för hopnning. Självklart så tycker jag att det kan vara roligt att hoppa men jag föredrar helt klart dressyr. Jag har aldrig varit så mycket för fart & fläng utan dressyr är min grej! Jag älskar att rida dressyr & se på dem kända dressyrryttarna på tv. Vill absolut bli en dressyrryttare någon dag!
 
När ramlade du av en häst senast? Senast som jag ramlade av en häst var på en ridlektion i höstas. Jag red Yason & vi red förbi läktaren när en person uppe på läktaren smällde upp sin skåpdörr precis när vi red förbi. Yason blev jätterädd och jag var inte beredd så jag lyckades ramla av. Som tur var så lyckades jag landa på knäna & slog mig inte alls. Jag satt bara upp igen & fortsatte att rida. Var dock väldigt skakig efter kan jag lova... ;)
 
Vem är din förebild inom ridsporten? Jan Brink helt klart! Han är en sån otroligt duktig dressyrryttare & jag skulle jättegärna vilja bli lika duktig som han. Sen är ju förstås Rolf-Göran Bengtsson en förebild för mig också, men framför allt Jan Brink som håller på med dressyr!
 
Vill du hålla på med hästar när du blir äldre? Jag har inte riktigt bestämt mig ännu om det är hästar och ridnig som jag vill hålla på med när jag blir äldre. Fast som det känns just nu så vill jag satsa på dressyr fullt ut och bli en framgångsrik dressyrryttare någon gång!  
 

Dagens Ridpass ♥

 
Hejsan alla bloggläsare!
 
För ungefär 2 timmar sen kom jag hem från att ha ridit. Nu har jag ätit & duschat, men tänkte berätta om mitt ridpass nu.
 
Mamma kom och hämtade mig & Julia vid kvart i 5. Då åkte vi till stallet, när vi kom fram så gick jag och Julia direkt in i stallet och kollade om dom hade gjort om något i stallet. Det har dom gjort! Dom har ändrat platser på vissa hästar & dom har byggt flera boxar.
 
När klockan blev tio över 5 så gick vi in i uppropnings rummet (vet inte vad det heter, haha!
Dom ropade upp allas namn & sen blev det häst utdelnigar, då Nikkie.
 
Jag och Julia gick då in i stallet och då borstade jag av Nikkie, sen sadlade henne samt tränsade henne.
När det var klart så gick jag in ridhuset och Julia satte sig på läktaren.
Jag spände sadelgjorden och allt det där, sen sa Måna (min ridlärare) att vi skulle gå med hästarna några varv brevid dom, för dom har nyss kommit hem från att ha varit på sommar bete i 7 veckor!
Så dom är inte så vana vid sadel,träns & benskydden, så vi tog det ganska lungt.
 
När vi hade gått 2-3 varv så hoppade vi upp på hästarna, sen skrittade vi några varv. 
När vi hade skrittat några varv så red vi ut, då vi klättrede på lite berg och sånt! ;)
Vi var utomhus i 30 min, sen kom vi in i ridhuset igen. Då vi bara skrittade några varv, sen fick vi trava ett tag. 
 
När vi hade travat klart gick vi ner i skritt sedan ställde vi upp på medellinien, och hoppade av.
 
Tyckte det gick bra på lektionen, bara att Nikkie var starkare en vad hon brukar vara. Hon hängde ofta i bettet kan man säga. vilket blev ganska tungt efter ett tag. Annars var hon jätte duktig ♥
 

Världens roligaste video!

Åh, den här videon måste vara en utav världens roligaste videos! Haha, både jag & Nette skrattade i stort sett ihjäl oss när vi såg videon!.. Titta på den så förstår ni vad jag pratar om... ↓
                                    
 
 

Mot stallet!

Hej på er! Nu så åker jag & Nette mot stallet och mot Nettes ridning. Jag ska försöka att ta lite bilder men jag kan tyvärr inte lova er någon vidare bra kvalité på bilderna med tanke på att dem isåfall tas med mobilen. Jag ska försöka med jag kan tyvärr inget lova. Nu vet ni i vart fall vad vi kommer att göra men jag lovar att uppdatera så fort som jag kommer hem & Nette detsamma! Så vi hörs när vi kommer hem!
 

Betfor

 
Har ni någon gång testat att äta Betfor? 
 
Haha, jag testade det för 2 år sedan på ridskolan där jag går, och gud vad äckligt jag tyckte det smakade...
Fast jag kommer inte ihåg vad de smakade idag, men minns att jag inte gillade det.
Har för mig att det smakade något slags beskt eller något liknande, men kanske har helt fel , men tror det.
 
Kanske ska ta & smaka det någon gång igen, bara för att ;)
Fast det inte var så gott, men det kan vara kul att komma ihåg vad det smakade som, haha!
 
 
 

Hiss till schabraket!

 
Jag älskar det här schabraket som jag hittade på horze.se! Ullet längst fram är ju jättegulligt! Hihi, och det passar (enligt mig) på alla hästar. Dessutom så kan man få valfri brodyr på schabraket! Åh, jag är helt kär.. :')
Synd bara att jag inte har någon häst som jag kan sätta det på eftersom att ridskolehästarna redan har sina schabrak & eftersom att jag inte har någon egen häst, men man kan ju alltid drömma!
 
Schabraket hittar ni HÄR!
 
 
 
 

Horsemeup.se

Titta vilket fint panband jag hittade från Horsemeup! Jag tycker det är jätte fint när det är små "diamanter" i mitten av det. Det kostar 396 kr. 
 
Om ni vill kolla på flera fina saker så kan ni gå in på Horsemeup.se, där hittar ni flera fina saker till båda dig & hästarna!
 

Vill ha jackan!

Åh, vad jag vill ha den här jättesnygga jackan från Hööks! Den finns i både brun och svart men jag gillar den bruna mest! Funderar på att kanske klicka hem jackan framöver. Jackan kostar 549 & ni hittar den HÄR!
 
~ Jag tycker i vartfall att den är jättesnygg! ~
 
   
 
 

Godmorgon allihopa!

 
Godmorgon! Idag är det somsagt måndag och jag har inga större planer idag förutom att jag ska till stallet i eftermiddag/kväll med Nette! Just nu så ska jag maila blogg.se & höra när bloggarkivet aktiveras igen och svara på några andra mail. Sedan så ska jag fortsätta att ställa fram lite inlägg till er & fixa mig iordning klart! 
 
Kom gärna med bloggidér om det är något speciellt som ni vill läsa om här i bloggen så ska vi försöka att skriva ihop några inlägg efter era önskemål! 
 

Äntligen!

 
Imorgon börjar ridningen, äntligen!
Det ska bli super roligt tycker jag & jag får äntligen träffa min lilla Fiffilina!Har sakna henne, men imorgon får jag äntligen träffa henne!
 
Såklart är jag nervös, för har flyttat upp en grupp, så känner inga i den gruppen ;)
Men jag är där för att rida, inte för att bli bästisar med alla, men tror nog det kommer gå galant!
 
Men imorgon vet jag att vi inte kommer göra något som är så mycket till arbete för hästarna för dom har nyss kommit hem från att ha varit på bete under hela sommaren. 
Så dom är inte vana vid sadel och träns osv. Så man brukar såklart ta det lite lungt nu ibörjan så dom börjar vänja sig igen.
 

Imorgon: stallet!

Imorgon så ska jag förmodligen följa med Nette till hennes ridning & vara i stallet! Åh, det var ju en hel evighet sedan! Hästarna kom från betet för några dagar sedan så förhoppningsvis är dem pigga & glada nu! Är otroligt spänd på att på träffa dem nya hästarna Hampus & Facilia. Eftersom att dem är nya så kommer dem säkert behöva lite lugn och ro såhär i början, men det ska bli kul att få se dem! 
 
Min ridining börjar somsagt på fredag nästa vecka & jag börjar i en ny grupp med ny ridlärare! Jag kommer att börja rida för Nettes ridlärare Måna istället för Nina. Det ska bli kul, längtar verkligen!
 

Hampus & Facila på betet
 

Love it

Gud vad kul att det fungerar att ladda upp sina arkivbilder på blogg.se, eller inte -.-
Åh, gud så störande! Det fungerar varken för mig eller Nette att ladda upp bilder från arkivet. Är det någon fler som det inte fungerar för?    
 
 ↓
 ↑
 
 

Hemma, igen!

Hej, bloggläsare! Nu är jag hemma i Stockhom igen efter att ha varit på landstället i tre veckor.
 
Jag har ju haft en egen häst under sommaren så dessa tre veckor kan man ju säga bara har spenderats åt min fina Måne! Jag var ju uppe på landstället under 3 veckor i början av sommaren och sedan 3 veckor till. Både jag och Måne har utvecklats till 110% under sommaren kan jag lova. Jag har lärt mig hur mycket saker som helst och kommer absolut att vara mer erfaren nu när jag kommer tillbaka till ridskolan än vad jag var tidigare! Måne har också blivit en helt annan ponny än vad han var i början av sommaren. Han är ju såpass ung - bara fem år, så i början var han väldigt osäker på nästan allt men nu så är han som en helt annan ponny än innan! Sötnosen, jag saknar honom redan! :( Får trösta mig med att jag kommer att träffa honom på höstlovet & förhoppningsvis rida honom!
 
Dessutom så fick T ett litet föl vid namn Tore för idag en vecka sedan! Är han inte sööööt? ↑ (©)
 
Jag kan dessutom berätta att jag har tagit över 250 bilder, så nu kommer ni ju att kunna bli uppdaterade med bilder hela hösten. Haha! 
 
 

Emma, gullis ♥

 
HAHA, Kan inte sluta skratta åt den här bilden på Emma!
Hon ser så busig ut på ögat tycker jag!
 

Älskar dig Nette ♥

♥♥♥♥ I LOVE U ♥♥♥♥
Nettski & Nettski! ♥ 

Varit & shoppat

Hellu alla läsare!
Ni får ursäkta mig att jag inte har uppdaterat så bra idag men har inte varit hemma något!
 
Vaknade vid halv ett, då satte jag mig framför tv. runt halv 2 ringde mamma och frågade om vi skulle till stan och shoppa lite kläder till mig, sa såklart ja! :)
 
Sen gick vi runt i centrumet ett tag, det slutade med att jag fick en glass!
Sen gick jag hem till pappa & mamma gick till sig! 
 
När jag kom hem dansade jag lite, tihi! Sen hoppade jag in i duschen.
När jag hade duschat klart så har jag bara kollat på tv.
 
 
Det jag köpte idag var, 2 linnen, Örhängen, 2 rosetter, 3 par trosor (har 1 av dom på mig) 3 bh:ar, 2 nagelack, en slags kräm och en snodd med "taggar"
 
 

Video inlägg om idag ♥

 
 
                           
 
Gör mitt först video inlägg nu! Haha, hoppas ni gillar det :)
 
 

Fullt upp!

WebbCam bild från idag, med mys-tröjan!
 
Hellu sötisar! Förlåt för att jag aldrig hann uppdatera när jag kom hem, men hann aldrig.
När jag kom hem från att ha varit hos mormor & morfar så går jag till Jocke och tar en promenad med lilla Angel.
 
När jag har lämnat tillbaka Angel från promenaden då ringer Frida och undrar om vi kan göra något.
Då gick vi ut och bara pratade om lite olika saker.
När klockan blev runt halv 10 så gick jag hem, när jag kom hem blev det lite OS tittande för mig.
 
Just nu sitter jag i min säng & lyssnar på musik och svarar på mejl. Tänkte också installera ett nytt TheSims 3 spel :)
Ska ta och Installera det nu, men vi hörs snart sötnosar
 

Sveriges sommar...

Hejsan! Det här sommarlovet har varit det mest regnigaste jag någonsin har varit med om... Det har såklart varit sol i några veckor. Fast det kanske har varit 4 veckor eller något sånt?
 
Det var mycket finare väder i Maj & ibörjan av Juni, när man gick i skolan tyckte jag. Vi var ofta ute och solade på bänkarna på skolgården. 
 
När jag var i Dalarna tillexempel så regnade det i nästan 2 veckor & den 3:dje veckan som jag var där då tittade solen fram! Var såklart några dagar det bara var mulet, men dom andra sommarna så har det varit sol nästan hela tiden, men inte detta år ;)
 
När det har regnat så har det ibland varit runt 14 grader utomhus! Vad är det för "sommar väder"? Fast det är regn så kan det väll forfarande vara ganska varmt, eller? Jag tycker det kan vara runt 20-23 grader när det regnar ;)
 
Vad tycker ni om den fina sommaren vi har haft?
 
 

För sööt!

 
Jag dör så gulligt det här panbandet är! Jag skulle garanterat köpa det om jag hade en egen häst.
Jag har aldrig sett något som liknar det här panbandet, tror det är därför jag gillar det så mycket ;)
 
Det fanns också i rosa & vitt, tyckte dock det svarta & vita var mycket sötare!
Hittade det här super söta panbandet på Hooks.se, det kostar endast 69 kr!
 
Vad tycker du? Hiss eller Diss?
 

God Morgon

 
Idag ska jag till min mormor & morfar! Vi ska fika och bara umgås, för träffar inte dom så ofta längre. 
Jag gjorde det mera när jag var yngre, för då var dom också yngre så då orkade dom åka ut till landet ofta så kunde vi träffas. Men nu börjar dom bli gammla och har ont lite här och där :(
 
Men det jag skulle komma till är att jag inte kommer kunna uppdater så bra idag, iallafall inte mitt på dagen. Så jag har ställt fram några till er! 
 
När jag kommer hem från mormor & morfar så ska jag antagligen gå ut med lilla Angel (en kompis hund) för var ute med henne igår, och jag gillade promenaden jag gick med henne + att hon värkade bli ganska trött dom sista 20 minuterna. Vilket är bra tycker jag, då har hon tränat lite, hihi :)
 
Ska ni göra något kul idag?
 

Natti ♥

 
Ska ta & sova nu sötnosar!  Har ställt fram några inlägg tills imorgon på dagen så ni har något att läsa om medans jag är borta!
 
Förlåt för att jag inte har uppdaterat så bra idag, men har inte haft någon insperation om vad jag ska skriva om...
Alla måste väll få slut på ideér någon gång, Right? ;)
 
Har ni några önskningar om vad jag kan/ska skriva om? släng gärna in en liten komentar då!
 

svarta ridbyxor ♥

 
Jag älskar svart ridbyxor! Det är den enda färgen som ser bra ut på mig ;)
Jag hittade dom här ridbyxorna på Hööks hemsida, för 649 kr.
 
Jag har hemma 3 par svart ridbyxor, för somsagt jag gillar bara svarta ridbyxor. 
Fast mina ridbyxor kommer inte från hööks dom kommer frnå någon annan butik som jag inte vet vad den heter...
 

God morgon!

 
Just nu sitter jag och kollar på tv & äter nudlar!
Idag ska jag packa upp mer flytt lådor och duscha, annars händer det inte så mycket för mig.
 
Men jag och mamma kanske ska på bio på fredag så jag ska kanske boka biljetter idag :)
Jag ville se Madagaskar 3, så jag ska isånnafall boka biljetter till den!
 

Skansen

 
Hejsan gott folk!
 
Vad tycker ni om skansen? Jag gillar inte skansen. För dom tar massvis med djur och sätter dom i burar, sen känar dom pengar på det. Dom har flera djur som inte ens hör hemma i sverige, tillexempel sälar, elefanter, leoparder & flera.
 
Jag tycker det är skillnad om man hjälper djuren som tillexempel i Afrika. Om en lejonunge har blivit utan mamma så fångar man in den och ger den mat, fast den ska fortfarande vara rädd för människorna så man är där så lite som möjlligt. När lejonungen har blivit större så kan man släppa ut hon/han i det fria igen!
 
Men det gör dom värkligen INTE på skansen... Tillexempel elefanter, dom hör värkligen inte hemma i sverige. Dom lever igentligen i Afrika eller i Indien.
 
Vad tycker ni om skansen?
 

packat upp, chek!

♥ Nettski ♥
 
Hejsan gullisar!
Jag har precis packat upp massa flytt lådor. Så nu är köket nästan klart.
Jag har börjat packa upp i badrummet men det var så mycket saker & så litet skåp... så vet inte om det får plats. Jag väntar tills momi kommer hem istället! 
 
Jag letade också efter en fönsterputs flaska eller något liknande, för tänkte överaska mamma med att ha putsat alla speglar i lägenheten, men värkar inte hända för hittar inte flaskan...
 
Men nu har jag varit så duktig tycker jag, så nu ska jag ta och spela The Sims3 Djurliv, var länge sen jag spelade det!
 
 

Sötnos ♥

Nette & Isa i bakrunden ♥
 
Är bara tvungen  att lägga ut den här på Nettski!
Tycker hon ser så rolig ut, för hon skulle precis dra gräset så det hamnar i hennes söta lilla mun ♥
 
Älskar dig Nettski!

Hoppning i OS

 
Godmorgon, eller morgon vet jag inte, haha!
 
Jag har faktiskt inte kollat så mycket på OS, har kollat lite när min pappa gör det. Men är inte så jätte förtjust i det.
Det kan vara kul ibland att kolla på hoppningen, men gillar inte så mycket att kolla på olika sporter, är mycket roligare att vara med och tex att hoppa i OS, än att kolla på det.
 
Jag har såklart kollat lite på hoppningen, men tyckte inte det var så roligt...
 
Tycker du det är kul att kolla på hoppning i OS?
 

Saknar er ♥

 
 
♥ Nette ♥ (Nettski)
 
 
♥ Emma ♥ (Emmis)
 
 
♥ Isadora ♥ (Isa)
 
♥ Johanna ♥ (Hanna Panna)
 

Måndag

 
 
Hellu gullisar! Hur har eran dag varit? Min har varit toppen!
Jag ska om några timmar till mammas nya lägenhet, så ska bli spännande! :)
Fast har redan varit där en gång innan, men aldrig sovit där osv, så ska somsagt bli kul.
 
Jag börjar sakna lilla söta Julia nu. Jag har inte träffat henne på en månad! 
Och jag kan inte få tag på henne, för i Norrland finns det ingen täckning (iallafall inte där hon är) För har försökt ringa henne, skrivit på FB & messat henne... Så hoppas hon loggar in på FB snart ;)
 
 

snart börjar ridningen igen!

 
Hej på er! 
 
Äntligen! om några/någon (osäker) så börjar äntligen ridningen igen! Ni vet inte hur mycket jag längtar efter min lilla Fiffilina ♥ Ska såklart bli kul att rida igen, wiii, längtar!! 
 
Fast är lite osäker på vilken dag,datum & det, men hoppas man får något brev hem eller något liknande, för annars har jag problem, haha! ;)
Men ridningen brukar börja 1 vecka innan skolan börjar, vilket är snart...
 

Rid-vantar/handskar?

 
Hejsan! 
När jag rider har jag ridvantar & inte ridhandskar. För tycker ridvantar är mycket bättre och skönare.
Jag köpte ridhandskar förut och tyckte dom väldigt obekväma. 
 
När jag red, så fick jag aldrig något bra grepp om tyglarna när jag hade ridhandskar.
 
Jag kanske köpte dåliga ridhandskar eller något? Men jag gillar inte ridhandskar iallafall. Jag rekomenderar ridvantar!
 

God Natt! ♥

Arkiv Bild! (Min kusins hund ♥)
 
Tänkte hoppa ner i min säng nu, så tar och säger God Natt till er nu! Ska bara måla klart mina naglar! Sen blir det sängen för min del.
 
Imorgon kommer jag inte kunna uppdatera något bra. Iallafall inte på förmiddagen, för ska bort då men kommer  hem på eftermiddagen. Då kan jag uppdatera bättre! Men har ställt fram 2 inlägg till er ♥
 

Hanna Panna ♥ (Johanna)

I ett ganska gammalt inlägg så skrev jag att jag skulle ta lite foton på Johanna. Det är min lilla "ridhäst" när jag är uppe i Dalarna, och jag har bara haft 1 fotto på henne. 
Men nu i sommar (nyss) när jag var där så tog jag ganska många foton på henne!
 
 
 
 
Haha, sötnos ♥
 

Dålig uppdatering

 
Hej! Förlåt för att jag inte har uppdaterat bra.
 
Men jag var väldigt trött igår, för jag trodde jag bara skulle slappa hemma osv, men visade sig att jag skulle iväg och bada med pappa & pappas flickvän + hennes barn. 
Idag var jag också och badade med dom & Fridas familj. Var väldigt skönt i vattnet, fast det blåste väldigt mycket på "land"
 
Tänkte gå ut och jogga för en liten stud sen men orkar inte... Tihi ;)
 Men imorgon så kommer jag till mamma & hon bor jätte när Jocke, så ska antagligen gå ut och joggai morgon (hoppas jag på)
 

Godmorgon!

 
Godmorgon Gullisar!
Idag har jag inget speciellt planerat. Jag tror jag kommer slappa mest, fast börjar fundera om jag ska börja gå ut & jogga. Hmm... för jag behöver verkligen träna upp min kondition, så det värkar som en bra ideé tycker jag.
 
 
Då tänkte jag också jogga över till en min mammas kompis, vid namn Jocke. Jag brukar gå ut med hanns hund på vardagarna när jag går i skolan. Eftersom Jocke gillar när jag går ut med henne så blir det väldigt bra tycker jag! :)
För både lilla Angel (hunden) och jag behöver träna upp konditionen. Så jag måste bara pallra mig upp ur soffan på eftermiddagarna!
 
Funderar också om jag ska göra ett tränings-shema. För jag får inte gå på gym än, men i Januari, när jag fyller 15 så får jag börja, och då kommer jag träna som en galning, haha! :)
 
Vad ska ni göra idag?
 
 

Diss...

 
Har nyss kollat runt på olika grimmor på Hööks sida (Hooks.se) och hittade denna grimma 
Jag tycker den är väldigt ful, för dom där små detaljerna på sidan & på nosrämen, det ser hemskt ut tycker jag. Den skulle varit mycket finare om dom tog bort dom små detaljerna, så det bara är beige.
Det är en diss från mig.
 
Vad tycker du? Hiss eller Diss?
 
 

Påväg hem!

 
Nette <3
 
Hellu gullisar! Just nu sitter vi i en båt påväg hem. Ska bli skönt men tråkigt att komma hem tycker jag. 
 
Idag har det inte hänt så jätte mycket, det ända är att jag badade nyss. Eller det kanske va för 1 timme sen, haha! Det var jätte skönt i vattnet fast det bara var 16 grader. Brukar annars inte vilja bada när det är så kallt, men deras hund Asta älskar att bada, så var också därför jag ville bada, tihi.
 
När klockan blev 15.00 så kom våran båt som vi skulle Åka hem med, så det är här jag sitter just nu!
 Bloggar antagligen mer när vi kommer hem!
 
 

Lisslö

 
Hejsan alla bloggläsare! Förlåt för en väldigt dålig uppdatering från mig men har haft fullt upp dom här två senaste dagarna.
 
Idag så väckte pappa mig runt halv 10. Jag gick upp åt frukost och fixade mig en snabbis. Runt halv 11 åkte jag, Jesper & pappa för att hämtade upp pappas flickvän och hennes barn för vi skulle till Lisslö. Då man måste åka båt dit. Så vi satte oss på båten och satt där i ca 1 timme. Sen kom vi fram!
 
När vi kom fram så stod Danne & Emilie (dom vi skulle hälsa på) där och väntade på oss. Vi gick upp till huset och packade upp lite, sen åt vi mat. När alla hade ätit klart så gick vi ner till bryggan och badade. Vi badade i kanske 3 timmar! Det var jätte mysigt, men ganska kallt i vattnet. När vi hade badat klart så fick jag paddla kanot! 
 
Lite senare blev det middag. Och sen har vi bara suttit och pratat, och jag har fotat med deras systemkamera!😊
 

RSS 2.0