Gårdagens ridpass

 
Vi började med att gå på spåret i höger varv, med lång tygel. Efter några minuter tog tygeln och kom fram i trav. Vi började ställa dom i hörnet, då Fiffi var lite stel i högra varvet. Men det gick bättre och bättre för varje hörn. Sen kom vi ner i skritt och vi gjorde halt. Då vi skulle ställa dom till vänster (innåt) på spåret när vi stod stilla. Det gjorde vi genom att hålla i den högra tygeln och drog den vänstra mot magen, sedan höll vi så. Det började med att Fiffi bakade. Måna (ridläraren) sa bara att jag skulle vänta tills hon gav sig, vilket hon gjorde efter några minuter. När hon väl hade böjt nacken så kom vi fram i trav och höll kvar ställningen.. Sen kom vi i gallopp och skulle hålla kvar ställningen... Det gick så himmla dåligt. :( Hon bara sprang iväg tills hon kom ikapp hästen som var framför. Hon drog ner hela huvudet och blir skit stark i munnen. Jag lyckades dock hålla i tyglarna i 1 minut. Det känndes som jag fick kramp i händerna så var tvungen att släppa efter lite. Sen fick dom skritta något varv, då vi också bytte varv. Då vi gjorde halt och skulle ställe dom åt det varvet också. Hon tog några steg bakåt där med, men hon stannade efter 4-5 steg då.
När alla stod stilla och var fint ställda kom vi fram i trav, sedan galopp. Hon drog ner huvudet i det varvet också, men kunde kontrollera henne MYCKET bättre. Fast det blev några trav steg också för hon kom ikappa hästen frammför 2-3 gånger. 
 
Det var inte bästa ridpasset jag har haft på henne men alla gånger kan inte gå bra. ;) Det gick bättre i det vänstra varvet för då kunde jag ställa henne mer än i det högra.

Kommentarer

Vill du skriva någonting om inlägget? Kommentera här!:

Ditt fina namn:
Kommer du tillbaka hit?

Din e-postadress: (bara vi som kan se den!)

Har du en hemsida eller en blogg?:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0