Tips på en rolig ridövning/lek!

Jag måste bara tipsa er om en jätterolig lek/övning som man kan göra på exempelvis en lektion eller om man är flera stycken som rider tillsammans. Detta kan endast göras om man är i ett ridhus eller paddock.

Såhär går det iallafall till:
Man delar upp sig i två lag & det ska vara lika många i varje. Det ena laget står med sina hästar på ena långsidan och det andra laget står med sina hästar på andra långsidan. I mitten av ridhuset eller paddocken så är det längst långsidan uppradat koner på två rader. En från varje lag ska tävla mot varandra och då får man välja om man vill skritta, trava eller galloppera slalom mellan konerna. När man kommit längst bort så ska man sitta av sin häst ta en freesbee som man ska träffa i en korg, som ska vara placerad två meter ifrån där man står. När man fått i freesbeen i korgen så ska man springa tillbaks med hästen. Det gäller att försöka komma så snabbt tillbaka som man bara kan!
För att göra denna ridövning så behövs:
• En paddock eller ett ridhus
• 14 koner
• En freesbee
• En korg

Jag hoppas att ni gillar leken! Den är iallafall en jätterolig lek! Kommentera gärna om ni vil ha fler tips på ridlekar eller övningar!

Kommentarer

Vill du skriva någonting om inlägget? Kommentera här!:

Ditt fina namn:
Kommer du tillbaka hit?

Din e-postadress: (bara vi som kan se den!)

Har du en hemsida eller en blogg?:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0