Tips för att undvika insekter på din häst!

 
Hej! Såhär på sommaren när hästarna går & betar så vet vi ju alla att dem hemska insekterna kommer som mygg, knott, flugor & bromsar för att angripa hästarna. Detta är ju såklart jättejobbigt för dem & för vissa hästar är det ju säkert hemskt! Måne har jätteproblem med framför allt mygg och knott så jag tänkte tipsa er om några saker som ni kan testa för att förebygga insekter på din häst! :) ↓
 
Flugmedel - Flugmedel är absolut en självklarhet att använda på sin häst om den har stora problem med knott, mygg & andra insekter! Spruta flugmedlet över hela kroppen och såklart på dem ställen som ni ser att hästen har mest insekter på. Ett tips är att spruta på handen och gnid in vid mankammen & andra ställen som är svåra att komma åt. Jag rekommenderar RENONS flugmedel till er som jag själv använder på Måne! Det håller i upp till fem timmar faktiskt!
 
Flugtäcken, flughuva, m.m - Använd gärna flugtäcken, flughuvor & annan utrustning på hästen vilket håller odjuren borta för det mesta! Super att sätta på hästen! Måne brukar gå runt i sitt bruna lilla flugtäcke dem dagar som det är absolut värst, annars så brukar jag ha flugmedel på honom med tanke på att det blir väldigt varmt.
 
Undvik att rykta mer än nödvändigt - Ett bra tips för att hästarna ska undvika insekter är att inte rykta dem mer än nödvändigt. Det är ju nämligen så att för varje gång som man ryktar så försvinner deras naturliga hudfett och då dras det till sig oerhört mycket mygg & sådant. Så rykta dem helt enkel inte mer än nödvändigt!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Amanda ♥

Hoppas du får en fortsatt bra dag!
Kika gärna in på min bogg när du har tid :)
/ Amanda - wixiepixie ♥

2012-07-17 @ 14:00:28
URL: http://wixiepixie.blogg.se

Vill du skriva någonting om inlägget? Kommentera här!:

Ditt fina namn:
Kommer du tillbaka hit?

Din e-postadress: (bara vi som kan se den!)

Har du en hemsida eller en blogg?:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0